סתם כי בא לי אדום כתב:
kobster כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
קוביסטר, סתם שאלה, ששלי אומרת למשל "הגבלת שכר הבכירים", האם היא גם מתכוונת למשק הפרטי, ובדגש על חברות פרטיות(ציבוריות זה עוד יכול להתקבל, וגם על זה אפשר להתווכח)?
מה היא חושבת על פתיחת השוק לתחרות? אם אתה יודע אשמח להבין.
אי אפשר לאכוף שכר בחברה פרטית אבל העבודה מתכוונת להעביר חוק לפיו שכר המינימום יהיה 55% מהשכר הממוצע במשק לפחות. לכן, גם אם שכר הבכירים יעלה, המשכורת הממוצעת תעלה ויצטרכו לעדכן בכל פעם את שכר המינימום.
על אותו עיקרון, העבודה מתכוונת להעביר חוק לפיו היחס המרבי בין השכר הגבוה ביותר לשכר הנמוך ביותר בחברה ציבורית יעמוד על חמישים לאחד.
בגדול, מה שהם אומרים זה שאם הבכירים במגזר הפרטי והציבורי ירצו להעלות לעצמם את השכר, הם יצטרכו לקחת בחשבון שהם יצטרכו גם לעדכן את השכר לזוטרים. ככה מונעים הגדלת פער בין עשירים לעניים.
אין בעיה עם שוק תחרותי. אין בעיה גם עם חברות ענק בשוק הפרטי. ההבדל הוא במיסוי שהן יצטרכו לשלם ותכנוני ההון שהן עושות בשביל לשלם פחות מיסים. לפי התוכנית הכלכלית, רק מאכיפת המיסוי ומניעת הקומבינות שהחברות הגדולות עושות המדינה יכולה להזרים לקופה שלה 35 מיליארד שקל בחמש השנים הקרובות.
אתה מבין שבישביל לעלות את הגביה על המס האפקטיבי שתכלאס גובים על רווח הון צריך לעשות רפורמה מס כל כך עמוקה וכואבת, ששלי עצמה לא תוכל לעשות את זה גם אם היא רוצה?
אני אתן לך דוגמה קטנה, האם ידעת שכמות הנכים שהם בעלי מניות באלפיון העליון גדול פי 16 ממה שמשוער על ידי הלמ''ס? במקרה אלו בעלי נחות של 100 אחוז מקבלים פטור ממס הכנסה ומס על רווחי הון.
עכשיו אני לא רואה את שלי מגבילה שלא נדבר על מבטלת את הפטור הזה.
אף אחד לא אמר שהרפורמה לא תהיה כואבת, אבל היא נחוצה. לא הגיוני שקיימות חברות ענק שמשלמות 5% מס רווח.
לא הגיוני שלתשובה גורעים חוב של 14 מילארד שקל ואם חד הורית שחייבת 1,400 שקל לביטוח לאומי מפונה מביתה.
הרעיון הוא לא לפגוע בעשירים אלא לעצור את הגדלת הפער בינם לבין העניים.
הרעיון הוא לאכוף חוקי מס קיימים ולחוקק כאלו שימנעו את תכנוני ההון שפוגעים ישירות בקופת המדינה.
גם לגבי הנכים ניתן למצוא פתרון ע"י מדרגות מס לפי כמות מניות או באמצעות תקרה של כמות מניות אפשרית, כדי למנוע מצב בו מעבירים כמות גדולה של מניות לנכים ע"מ להתחמק מתשלומי מס.
בסופו של דבר, ההתעלמות (במודע או שלא) של השלטון הנוכחי מתרגילי ההתחמקות של החברות הגדולות גורמת נזק בלתי יתואר לכל אחד ואחד מאיתנו, שהרי לנו אין רואי חשבון ויועצי מס מתוחכמים שעוזרים לנו לשלם פחות.
חקיקה נכונה ויעילה (וכמובן אכיפה של חקיקה זו) תיקח יותר כסף ממי שיש לו ומתחמק ופחות כסף ממי שגם ככה אין לו.