לירון האדום כתב:
אדום מטלי כתב:
כנראה שאנשים שונים צריכים נסיבות שונות כדי לזהות שהמציאות שבה הם חיים היא מטורפת/אכזרית/לא מוסרית/בלתי נסבלת (אפשר להוסיף או למחוק). אחד מצליח לראות את זה תוך שהוא גדל לתוכה (נניח Noam), אחד צריך לצאת למקום אחר ולקבל פרספקטיבה כדי לראות את זה, ואחד יגדל בתוך זה כל חייו ורק אם המציאות עצמה תשתנה באופן דרסטי בזמן הזה הוא יחשוב שמשהו לא בסדר.
אבל זאת הנקודה, אולי בגלל שחיית במקום אחר שבאמת רחוק בהמון מונים מישראל גרם לך לחשוב שישראל צריכה להיות כמו אוסטרליה וזאת מבלי לחשוב האם דבר כזה אפשרי בכלל?
האם אפשר להיות אוסטרליה?
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
אתה קצת נצמד להשוואה, ואני מתרחק ממנה. אני בכלל לא חושב במושגים הללו.
בלי שום קשר לאוסטרליה, אני חושב שישראל יכולה וצריכה להיות אחרת, מאד אחרת. אני מאמין שחברה יכולה לשנות את עצמה, שאפשר לשנות דברים. בישראל הצליחו פעם לעשות מהפך ולגרום לאנשים לא לקטוף פרחי בר מוגנים. אני חושב שגם עשו מהפך יפה בישראל בעניין של נהיגה ואלכוהול. אם זה מאד חשוב, מצליחים.
חברות יכולות להשתנות: כשאני הייתי ילד, באוסטרליה עוד היה סוג של אפרטהייד כלפי הילידים. היה שם מהפך מהותי מאז. החינוך נגד גזענות והתודעה בציבור של קבלת הזר והאחר היא משהו שאתה לא מסוגל להבין עד שאתה לא חי שם. אני יכול להדגים, אבל זה ארוך.
בגרמניה פעם לקחו מליוני אנשים והשמידו אותם, היום זו המדינה שקולטת הכי הרבה פליטים, ומטפלת בהם בצורה הכי טובה שאפשר.
אז אם רוצים משתנים, גם לטובה.
אני מבין עכשיו שבישראל זה לא יקרה בעתיד הקרוב, כי הרוב לא רוצה לשנות כלום, ויש עוד חלק גדול שהוא לא הרוב, אבל הוא אדיש.
יכול להיות שצריכים לזרום כאן נהרות של דם בשביל שינוי, יכול להיות שתהיה כאן התערבות חיצונית כלשהי, כמו בדרום אפריקה כדי שיהיה שינוי.
ויכול להיות פשוט שתהיה כאן גסיסה איטית וארוכה.
אני יכול לבחור אם אני רוצה להיות בתוך זה או לא.
אלימות,חוסר סבלנות וגזענות.
1. מדוע אתה אדם אלים ?
2. מדוע אתה חסר סבלנות?
3. מדוע אתה איש גזען ?