זה שבמלחמה מתים אזרחים זה נכון, אבל יש הבדל מהותי בין אזרחים שנהרגים כאשר מפציצים מטרות צבאיות, שאז השאלה היא שאלה של פרופורציה, לבין הפצצת מכוונת של מטרות אזרחיות, מה שלא חוקי. וצודק מי שאומר שעשו את זה במבצע דין וחשבון. אני לא בטוח שעשו את זה מאז באותו אופן. אני יכול לספר שישבתי אז בחדר מלחמה עם כמה קצינים בכירים והמילים "פשע מלחמה" "דגל שחור" ו"האג" נזרקו לחלל האוויר כשהגיעו התמונות מרמת נבטיה. צה"ל היה אז צעיר ותמים. ואגב, זה גם לא ממש עבד.
ועוד אגב, המטרה הרשמית (והאמת, אני חושב שגם הלא רשמית) של הסגר היא מטרה צבאית פרופר (מניעת אמל"ח לחמא"ס) ולא לחץ על האוכלוסיה. אלוהים ישמור אם זה היה אחרת.
ובכלל, זה מאוד נאיבי לחשוב שלחץ על האוכלוסיה הפלסטינאית יפיל את חמא"ס. זה מהשטויות האחרונות של רון בן ישי אגב:
ציטוט:
אנחנו צריכים ליצור מצב שבו האנרגיה הרגשית השלילית של הפלסטינים בעזה לא תופנה נגדנו אלא נגד חמאס. לכן, מה שנחוץ כעת זו הפסקת אש יציבה שתאפשר לעזתים לצאת ממתחמי המקלט שמעניק להם אונר"א, להסתובב בשכונות מגוריהם ההרוסות, ולעכל את מה שרואות עיניהם. שהיתי לא מכבר באזור חאן יונס וראיתי את מה שהעזתים עוד לא ראו ויראו אחרי הפסקת אש. ההרס, לא רק בעיר עזה ובשכונות הסמוכות לה, אלה בכל רחבי הרצועה, הוא עצום. ראיתי את הדאחייה בלבנון ב-2006, אחרי שחיל האוויר טיפל בה, ואני יכול לומר שזהו פסיק לעומת מה שקורה כעת בעזה. אנשים יצטרכו לעבוד שנה לפחות כדי שיהיה להם גג מעל הראש ומים זורמים וביוב.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4553582,00.htmlאין ספק שההרס הזה הוא הוא שיפיל את שלטון החמא"ס. או שנאמר, פחחחח.