גיא האדום כתב:
עוד פעם. אתה מערב בין דעות לבין העוצמה וההשפעה שלהן.
אני לא מערב כלום, יש לי, בדיוק כמו לך, תיאוריה לגבי מה שהולך להיות, וכמו שאמרתי, נראה.
ואגב, אני לא חושב שהשינוי הזה הולך לקרות בגלל שישראל זה משהו שהולך להיות נורא חשוב למצביעים, הוא הולך לקרות בגלל שתי סיבות -
הראשונה היא שישראל הפכה לעניין פרטיזני, ולא סתם, החלאות הכי גדולות בפוליטיקה האמריקאית הם התומכים הכי גדולים של ישראל, ובגדול, יש לך קורלציה לא רעה בין כמה גזען שונא ערבים הפוליטיקאי ובין כמה הוא אוהב את ישראל. וזה משהו שאנשים מתחילים לשים לב לו, יש לדעתי גבול של כמה פעמים אדם רציונלי יכול להסכים עם סטיב קינג לפני שהוא מתחיל לשאול את עצמו שאלות (אם אתה לא חושב שזה משנה, תראה כמה דמוקרטים פתאום היו נורא נורא בעד מלחמה של בולטון בסוריה רק בגלל שטראמפ רצה לצאת משם).
והשניה, היא שהנושא הפלשתינאי הופך להיות למסמן למידת השמאלנות של מועמדים, ואתה ראית את זה כבר בסיבוב הקודם עם סנדרס, ואני מנחש שיהיו לך כמה מועמדים שינסו לפנות למציביעים באגף השמאלי של המפלגה שהולכים להתחרות על הנקודה הזו.
בוא נשאל ככה - אתה חושב שכל המועמדים הדמוקרטיים הולכים לתת נאום ב AIPAC בסיבוב הזה?
אני מוכן לשים כסף שלא, ואני גם לא אהיה מופתע אם הרוב לא ילכו לשם.
נ.ב.
אם AIPAC היו נותנים כסף ישירות למועמדים הייתי גם אומר שבטוח הולכת להיות דרישה שהם יסרבו לקרחת את התרומות האלו, אבל AIPAC זה חתיכת סיפור עקום ומוזר (ובוא נהיה כנים, לא משהו שיש סיבה באמת טובה למה הוא חוקי) שזה הולך להיות טיפה יותר מסובך אשכרה לעשות זה.
אבל כמו שאמרתי, נראה.