אדום נחמד כתב:
מה לא ברור? התשובה שלך לא ברורה. תן דוגמאות לחיילים שנענשו בחומרה, כפי שאתה עצמך כתבת. אם יש כאלה, לא צריכה להיות בעיה למצוא.
אני, אגב, מכיר מקרה אחד.
אז זהו שקצת קשה להוכיח שאין לך אחות.
עצם זה שאתה מכיר כמה וקומוניסים מכיר כמה וטקנו מכיר כמה, כבר מעיד על כך שיש חיילים שנעשו בחומרה, לא?
teknoboy כתב:
בקטנה, אלוף בצה"ל אומר שבתקופתו טייחו מקרים חמורים ושכך צריך לעשות ושחבל שאי אפשר יותר (כי הארורים האלה השיגו מצלמות).
2. זה לא מספיק לי, ולמען האמת זה אפילו לא הכרחי לי. בטח שמת לב שאני טוען את הטענה הזאת (צה"ל לא מסוגל לחקור את עצמו ובפועל לא עושה את זה) כבר כמה שנים.
לתומי חשבתי שאלוף שמתוודה ואומר שמה שאני ואחרים טוענים מזה שנים אשכרה נכון, עשוי לחדור גם את מסך הערפל שאתה מפזר לעצמך סביב המציאות.
טעיתי. לא נורא, קורה.
הבהרה - אני טוען את מה שאני טוען כי אני יודע שאין כמעט חיילים שנשפטו ונענשו על פגיעה באוכלוסייה אזרחית (היוצא מהכלל שמעיד על הכלל - חיילים נשפטים מדי פעם על ביזה ופגיעה בזכות הקניין, כמו במקרה הגמל, שהחייל שירה בו קיבל עונש יותר חמור מחיילים שעל פניו הרגו אנשים בשביל השעשוע).
3. אם הייתי כותב לך משהו אישי וקנטרני כמו זה היית חופר פה לכולם עד 2027 על איך שפעם טקנו העליב אותך.
תראה גם אני יכול - בתור אחד שמתפלץ מכותרות אבל מתעלם מהתוכן, יש לך עתיד מזהיר בתור קורא באתרי הספורט (אבל לא במדור הספורט של הארץ, שם יש המון מלל).
1. שום פעם אתה כותב דברים לא נכונים!
אלוף בצה"ל התוודה שתחת פיקודו אירע
מקרה אחד שבו כנראה הוא טייח את המקרה.
כנראה - כי שוב אני לא ידוע למה התכוון כאשר אמר שהוא עצר את אותם חיילים.
דעתו לא מתיישבת עם דעתי וגם אינה מתיישבת עם דעתם של האלופים בצה"ל או עם דעתו של הרמטכ"ל.
דעתו לא אמורה לעניין יתר על המידה.
2. זה הספיק לך לקבוע נחרצות שהאלוף דיין מנפץ את המיתוס.
זה שאתה טוען את זה שנים לא אומר שזה נכון.
איך מישהו תמיד כותב פה:
אשמח אם תביא לי דוגמאות על חיילים שפגעו באוכלוסיה אזרחית ולא נענשו, או דוגמאות על מקרי טיוח.
מסכים שלא כל מקרה בו חף מפשע נהרג זה הריגה (אני כן חושב שרוב המקרים האלה היו יכולים להימנע, אבל זה יותר באחריות הדרג המדיני שמנחה את הצבא לבצע תפקיד בלתי אפשרי ובלתי מוסרי בעליל, אבל זה דיון אחר).
אדום מטלי כתב:
מסכים שלא כל מקרה בו חף מפשע נהרג זה הריגה (אני כן חושב שרוב המקרים האלה היו יכולים להימנע, אבל זה יותר באחריות הדרג המדיני שמנחה את הצבא לבצע תפקיד בלתי אפשרי ובלתי מוסרי בעליל, אבל זה דיון אחר).
בכל זאת, כמה מקרים כמו מקרה אלאור עזריה קרו לדעתך? מבקש תשובה ישירה שלך (לפי הערכה, כמובן).
אפרט: בכמה מקרים לדעתך, נניח ב-5 שנים האחרונות, נהרגו פלשתינים כאשר חיילי צה"ל פעלו בניגוד להוראות באופן שמהווה עבירה?
אני מבקש שלא תסתמך על דובר צה"ל אלא על הערכה אישית שלך.
אני חושב כמוך, בהחלט יש אחריות על הדרג המדיני וגם על הדרג הפיקודי בצבא.
ההערכה שלי אינה רלוונטית, אני כן מאמין שצה"ל בודק את עצמו לחומרה, אני כן מאמין שחיילים נענשים בחומרה
ובעיקר אני מאמין שצה"ל במגבלותיו הוא צבא מוסרי והמוסר הוא ערך עליון אצלו.
בכל ארגון יש עשבים שוטים, בכל מקום יש קיצונים.
אני לא מסכים שצה"ל בבסיסו הוא צבא שהורג סתם ככה אזרחים או מתעלל בהם.