לירון האדום כתב:
תודה נועם וטקנו, עכשיו תרשו לי להדגיש חלק (אחר) מדבריו:
ציטוט:
לפני מספר שבועות שבר דיין שתיקה בראיון לרדיו דרום בו התייחס להעמדתו של אזריה לדין, והסביר מהי ההתנהלות הנורמטיבית אותה צריך הצבא לאמץ לשיטתו:
היה לי מקרה דומה אפילו יותר חמור, הרבה יותר חמור, כי נהרגו בו חמישה פלסטינים על ידי לוחמים של הצנחנים במעבר תרקומיא, שלא רק שהם לא היו טרוריסטים, הם גם לא היו שב"חים. הם היו אנשים שחזרו מעבודה בישראל והייתה שם איזו אי הבנה. אני עצרתי את החיילים, למרות שאז נורא לא אהבו את זה…
אמרתי, עכשיו שלושה ימים אתם עושים ועדת חקירה, נותנים לי את התוצאות שלה. לא פצ"ר ולא מצ"ח ולא אף אחד, לי אתם נותנים את התוצאות…
ראיתי את התוצאות. אמרתי ארבעה דברים, מסקנות, מה צריך לעשות, החיילים אפילו לא עמדו למשפט . היום המצב שונה במובן שיש מיד תמונות והתקשורת כולה עוסקת, יש לחץ נורא גדול על מקבלי ההחלטות.
עכשיו טקנו כתב:
ציטוט:
האלוף עוזי דיין מגלה את האמת על המיתוס "צה"ל בודק את עצמו ומעניש את מי שחורג מהפקודות":
1. בחלקים שאני מדגיש אני מבין שהיה מקרה אחד שבו עוזי דיין (כנראה) טייח מקרה שהיה צריך להיבדק כמו שקובסטר אמר.
דרך אגב- לא הבנתי מה הכוונה בכך שאמר הוא עצר את החיילים, עצר באיזה אופן?
עוזי דיין (שהמקרה שהוא מתאר אירע לכל המאוחר בשנת 1996 - לפני 20 שנה!) מתאר מצב אחד שקרה לו הוא גם מודה
שהיום זה אחרת.
כל זה לא הפריע לטקנו לקבוע שדיין "מגלה את האמת על המיתוס שצה"ל בודק את עצמו מעניש את מי שחורג".
למרות שדיין מתאר מקרה אחד שקרה תחת פיקודו ומודה שהיום זה אחרת.
2. זה בדיוק כמו שאגיד:
אוהדי הפועל ת"א מנפצים מיתוס כלשהו בכך ששרו בגנותה של אהובה תומר ז"ל, אממה מי ששרו את השיר המזעזע ההוא היו גג 10 חבר'ה מתוך
100 שהגיעו לאותו משחק.
3. קובי היית קצין אם איני טועה או למצער, מפקד, האם בזמנך טייחת מקרים? האם אתה יודע על מפקדים אחרים שטייחו מקרים?
טקנו אולי אתה יודע ממקרה אישי שלך? אדום נחמד? נועם?
4. האם באמת המיתוס הזה לא נכון, האם באמת צה"ל בדר"כ נוטה שלא להעניש את חייליו שטועים ולטייח מקרים?
האם המקרה שדיין סיפר הוא הכלל ו? או שמא אולי היוצא מן הכלל?
תלוי אם מי שואלים.
1. אלוף בצה"ל אומר לך שכך עשו וכך צריך לעשות. לך תתווכח איתו, לא איתי.
כמו כן כשהוא אומר שהמצב שונה, מי שקורא עד סוף המשפט מבין שהמצב לא השתנה כיוון שהערכים הצה"ליים השתנו או בכלל מיוזמת הצבא, אלא כיוון שהמציאות לא מאפשרת לצה"ל להתנהג יותר כהרגלו.
2. אם "ארגון אוהדי הפועל" (או מה שלא תהיה המקבילה למערכת הבטחון בדוגמה שלך) היה מטייח את המקרה ולא מעניש אף אחד, אז אין פלא אם היו אומרים ש"אוהדי הפועל שרו בגנותה של אהובה תומר".
3. אז אם אני לא טייחתי אף מקרה זה אומר שאין טיוחים? כי בעתונות בתקשרואת מתפרסמים מקרים כאלה על ימין ועל שמאל.
4. לא, זה לא תלוי את מי שואלים. כל המידע זמין ואפילו יש סטטיסטיקות.
היפה בנתונים שקיימים הוא שלמרות שידוע שלכל הפחות יש איזו חריגה פה ושם, עדיין אין עונשים על הדברים האלה.
אלאור אזריה עשוי להיות החייל הראשון (שרשום במשרד הפנים כיהודי, בדואי כבר היה) שאשכרה ייענש על הרג לא מוצדק.
זה לא שאלה של דיעה, זאת עובדה - צה"ל
לא מעניש חיילים שהורגים אנשים בלי הצדקה.
אם אתה לא מאמין אתה יכול לבדוק בעצמך. אני אעשה את זה קל - תמצא שמות של שלושה-ארבעה חיילים שהורשעו במקרים דומים וישבו יותר מ-12 חודשים. דברים כאל ההרי מתפרסמים, לא צריכה להיות בעיה למצוא.
אם אתה רוצה שמות של 15-20 חיילים שאפילו לא נשפטו במקרים דומים אני מאמין שאמצא לך.