מלכה לב אדום כתב:
bloodbrother כתב:
אמיר כתב:
תראה, בהחלט יכול להיות שיש אנשים כל כך מטומטמים שהם אשכרה אנסו בטעות. קשה לי לדמיין שזה משהו שקורה במספרים גדולים, בטח לא ברמות שידרוש אותי לעבור על כל מצב היפוטתי שיכול להווצר, אבל בגדול, כן, נראה לי שאני באופן אישי אשפוט פחות בחומרה מישהו שאנס בגלל שהוא טיפש לעומת מי שאנס בגלל שהוא "אדם רע".
לא יודע למה זה כל כך קריטי לך, כשזה מגיע לאונס, אני בגדול דואג יותר לקורבנות מאשר לאנסים.
לדעתי אנחנו מסכימים. אתה לא חושב שהסכמה לסקס (כשאין איום או הפעלת כח פיזי) משמעה שאין מצב שיש פה אונס? גם אם אשתך לא רוצה, אבל מסכימה, לא אנסת אותה, נכון?
אני מניחה שבסיטואציות שאתה כ"כ אוהב להביא כדוגמא אף אחת מהנשים לא תלך ותתלונן על אונס.
אונס דורש אמנם הסכמה, אבל אם היא הסכימה בגלל סיבות לא לגיטימיות (כמו במקרה המדובר) אז כן זה ייחשב לאונס. מה הן סיבות לא לגיטימיות? מה זה איום? ביהמ"ש יחליט (בהנחה וזה יגיע לשם). אם לך יש ספק שההסכמה היא לא אמיתית ושאולי זה בתחום שאתה וג'ושסוס אוהבים להגדיר "אפור" - תוודא. פשוט פשוט פשוט!
מה יש פה לתרץ או להצדיק? מה כ"כ קשה להבין? אמרו לך "לא" זה לא.
אם אחרי יום-יומיים, חודש-חודשיים היא החליטה להגיד לך "כן", אחלה. תהנו.
אח"כ מתפלאים למה נשים לא מתלוננות. שיבואו יקראו קצת תגובות פה.
אין הבדל בין אחרי יום-יומיים, לאחרי כמה דקות. ואם האשה או האיש הנשואים לא ילכו להתלונן על אונס ע"י בן או בת הזוג שלהם, מה זה אומר? שלא היה אונס? אז פתאום רק אם מתלוננים אז זה אונס?
מעבר לזה, לא נראה לי שהדיון הזה מוביל לשום מקום.
להאשים תגובות פה בזה שנשים לא מתלוננות, זה לא לעניין. לא מתלוננות על מה? אם היה איום, או הפעלת כח פיזי, או אפילו האשה אמרה לאיש לעזוב את ביתה והוא לא עזב, אני הראשון שיעודד אותה להתלונן. (בשני המקרים הראשונים על אונס, במקרה האחרון על פלישה או משהו כזה).
די להאשים את כל העולם, בטח אנשים שרחוקים שנות אור מזלזול בתקיפה או ניצול מיני. אם היה אונס, כמובן שחשוב להתלונן.
מה שכן, זה מזכיר לי שוב, למה באמת נשים לא מתלוננות על תקיפות, כמו זאת של חיים רמון. תקיפה אמיתית, פיזית, בלי אפשרות להגיד "לא" או "תלך מפה". למה? בגלל התנהגות כזאת -
ציטוט:
בנוסף להרשעה, מתחו השופטים ביקורת חריפה על רמון וכתבו: "מצאנו שהנאשם לא דבק באמירת אמת, ניסה להסיט את האש ממנו והלאה, המעיט וצמצם את מעשיו ואחריותו ומנגד הגזים והפריז באשר לחלקה של המתלוננת, עיוות וסילף את העובדות בדרך מתוחכמת ומתחכמת".
השופטים מתחו ביקורת על המסע התקשורתי נגד המתלוננת: "במשך חודשים, מהשלבים הראשונים של החקירה ועד הלום, המתלוננת הייתה מושא להכפשות מצד גורמים שונים שלא הכירו את העובדות כהוויתן, עמדה "חשופה בצריח" בלי יכולת להתגונן. דבר מדברי הבלע שכוונו כלפיה לא היה בו אמת. מדובר בצעירה איכותית, ישרה, לא "פלרטטנית" ולא קלת דעת. צר לנו, שבתמורה לחשיפת האמת, שילמה המתלוננת מחיר כבד בפגיעה בכבודה ובשמה הטוב. מצערת העובדה, שהנאשם בחר לפגוע פגיעה בלתי הוגנת במתלוננת לצורך ניהול הגנתו. אנו תקווה ש"המסע המתוקשר" שליווה תיק זה, לא ירפה ידיהן של מתלוננת אחרות במצבים דומים."
אבל מבחינתך הוא שילם חובו לחברה ויכול להיות דמות אבאית לאוהדי הפועל ושחקניה. לאנס כנראה לא היית נותנת להיות בעלים של הפועל אחרי ששילם חובו לחברה, אבל למבצע מעשה מגונה וכזה שהפעיל את כל אמצעיו כדי להשפיל את הצעירה שהעיזה להתלונן, ובכך באמת גורם לנשים לפחד להתלונן, את לא מוצאת בעיה שיכהן כבעלים של הפועל.
תגובות של אנשים פה, זה מה שחשוב. לא תגובות של מבצעי מעשים מגונים כמו רמון.