אדום אופטימי כתב:
יקירי,
אשריך שאולי תמצא מפלגה שאתה שלם ב- 100% עם דרכה. אני בעוונותי לא מצאתי אחת כזו.
האם הזרמת הכספים למתנחלים על ידי האוונגליסטים מקובלת עלי ? לא. האם צריך לעצור זאת ? בוודאי שכן בדיוק כמו שצריך לחסל את פעולות הקרן האחרת.
האם כל משנתו של יאיר לפיד מקובלת עלי ? ממש לא.
יותר מיכך עדין לא החלטתי למי אצביע. על פי המועמדים הידועים כרגע כניראה אצביע לו סוג של בחירה ברע במיעוטו מנקודת מבטי והשקפתי. תלוי מאוד מי יהיו האנשים שירכיבו את רשימתו. תלוי כד כמה יהיו נקיי כפיים במונחים שלי לניכיון כפיים.
ועדיין ,בעיני לפחות , לא משולים המתנחלים, עם כל הביקורת שלהם, לערבים. המכנה המשותף שלי איתם ( עם רובם לא עם כולם) הרבה יותר גדול מהמכנה המשותף שלי עם האוכלוסייה שייצגה רקח / מקי או חדש של היום. ברגע שלפיד יהיה אנטי ציוני לא יהיה איכפת לי משאר השקפות העולם שלו. בינתיים יש כמה נושאים שגורמים לי , מחוסר ברירה כניראה להצביע לו. מי שיקרא את הפסקה הזו יכול לחשוב שאני תומך במפעל ההתנחלויות או בדרכם. שיהיה בריא. הם האנטי טזה להשקפתי אבל הם בני עמי בדיוק כמו שאולטראס הפועל הם אנטי טזה להשקפתי אבל הם שייכים למחנה האדום אליו אני משתייך.
מבחינתך אולי הציונות והיותה של מדינת ישראל מדינתם של היהודים לא מהווה דבר מרכזי. זכותך.
ההשוואה אינה נכונה.
אם אתה רוצה להשוות את זה למשהו מעולם הספורט אז אפשר לומר שיבוא תורם גדול ויחליט שהוא תורם לאולטרס אבוקות, אגרופנים וסכינים ומממן להם שיעורי שואה למכבי בהיקפים של מיליונים, מול תורם שהחליט שהליגה צריכה יותר שיוויון לכן התחיל להזרים כסף להפועל ב"ש.
הנטיה לסלחנות כלפי צד אחד מול הנטיה לסופר-צדקנות כלפי הצד השני (למשל, בלי הקרן החדשה לישראל ישראל היתה מדינה טובה פחות - ואם תפרוט את פעולותיה בעצמך בצורה רציונלית תגיע לאותה המסקנה).
בנוגע לציוני - מבחינתי ציוני הרבה יותר לקדם את השלום והשיוויון בישראל מאשר לדאוג לחברים שלך הטייקונים שיחתכו דיל לא-יאמן עם ממשלת ישראל על הרווחים הכלואים. אותם אלה שמחליטים מי ציוני או לא הם אלה שבקרוב יספרו לי כמה שאני לא יהודי כי אני לא צם בכיפור, או יגידו לך שאתה לא אוהד הפועל כי אתה לא קונה מנוי/מניה וכו'. אני שם עליהם זין ואני מקווה שכולם ישימו עליהם זין.
אני יכול להבין תפיסות שונות שיגרמו לזה שלא תצביע לחד"ש בחיים, וזה מקובל. ההשמצות האלה כשאתה בעצמך יודע שמדובר בחצאי-אמת ביום הכי טוב - מיותרות.
עדיין איני מבין מהי הדרך של לפיד שאתה נמצא מאחוריה, ואיזה שינוי הוא מביא. לא בפוסטים בפייסבוק, אלא ממש מה הוא היה עושה.
ישנם אינספור מקרים שהציבור בישראל הפסיד בשנה האחרונה - אפשר לחיות עם ההפסד, מה לפיד מציע to not lose the lesson? כלום. מתעלם מזה.
הוא משקר לכם בפרצוף. אייל ברקוביץ' של הפוליטיקה הישראלית.