תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 06 יולי 2025, 21:53

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 333 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ח"כ ציפי חוטובלי, יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 13:31 
רוי האדום כתב:
חייבים ללכת לפיצוץ ,
ככה לאט לאט המדינה מרקיבה ואנשים נרדמים בשמירה,
צריך לצאת למלחמה על אופי המדינה הזאת , מי שינצח שיקח את האחריות המלאה על המקום הזה , היה ברור שזה יקרה מתי שהוא , יותר מדי שנאה , מחלוקות ושוני יש בעם הזה .
לדעתי הגענו לרגע ההכרעה .

הפרדת דת ומדינה עכשיו !!!

אתה מקצין רוי.
קודם כל בני אדם נורמאלים מסוגלים לדבר אחד עם השני ולנסות לפתור את המצב תוך כדי הידברות מנומסת.
ובוודאי שאפשר להגיע קרוב לעמק השווה.
אם באמת נבחן את העניין אני חושב שזה לא כל כך משפיע בחיי היום יום על הפרט כמו שבאמת מנפחים את זה.
ואם יש חילוקי דיעות כמובן שצריך לגשר בדרכים של הידברות.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 13:31 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
רק אני חושב שחוטובלי הזאת לוהטת לגמרי?

אפשר תמונה?

(ואם אפשר, תמונה שבה היא גלוית שיער וגלוית פנים בבקשה. תודה.)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: ח
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 13:32 
teknoboy כתב:
romario כתב:
teknoboy כתב:
romario כתב:
teknoboy כתב:
תמשיכו לגלגל עיניים ולהתמם, נראה איפה זה ייגמר.

לא מסכים איתך.אני חושב שאתה די מגיב בצורה רובוטית.
לאידך אפשר לומר שאתה מיתמם ומגלגל עיניים ממעשיו של בני סלע.
(ברור שאתה לא) אבל הדוגמאות כאן הם אין סופיות.
בכל מקרה בשני הצדדים גם הדתי וגם הלא דתי רוב האנשים הם נגד אלימות וכפייה ורוצים לנהל את חייהם בשקט ושלווה.
בלי קשר למחלוקות בדיעות.

בני סלע לא קיבל רוח גבית מגדולי הרוח של החילונות.
סוקלי הילדות כן קיבלו רוח גבית מ"גדולי הרוח" של הציבור הניאו-יהודי.
יחי ההבדל הקטן.

תמשיך לגלגל עיניים ולהיתמם, נראה לאן תגיע.

הוא לא קיבל שום רוח גבית.
אם הרבי מילובביץ היה שומע על מקרה הזה הוא אישית היה תולה אותו מהאוזניים.
בכל מקרה זה לא היה עיקר הדיון.

זה בדיוק עיקר הדיון.
ולטעון שזה לא העיקר, זו שוב היתממות ושוב גלגול עיניים (אבל אף אחד כבר לא מצפה ממך ליותר).

אוקיי.
מכיון שאתה חוזר על עצמך.
אז נאלץ להישאר כל אחד עם דעתו.
אני מאמין שנוכל להסתדר גם עם דיעות שונות.
בהצלחה.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 13:48 
Frank Serpico כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

אפשר תמונה?

בקרוב יעלה לרדיו הסינגל החדש שלה ואז תדע עונג מהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 14:03 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
רוי האדום כתב:
חייבים ללכת לפיצוץ ,
צריך לצאת למלחמה על אופי המדינה הזאת , מי שינצח שיקח את האחריות המלאה על המקום הזה , היה ברור שזה יקרה מתי שהוא , יותר מדי שנאה , מחלוקות ושוני יש בעם הזה .

אתה מקצין רוי.
קודם כל בני אדם נורמאלים מסוגלים לדבר אחד עם השני ולנסות לפתור את המצב תוך כדי הידברות מנומסת.
אם באמת נבחן את העניין אני חושב שזה לא כל כך משפיע בחיי היום יום על הפרט כמו שבאמת מנפחים את זה.

אבל בחייאת רומאריו, איזה התדברות יש עם חרדים? איזה?
אתה חייב לקבל את הצד שלהם, זו לא התדברות, זו כפייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 14:11 
romario כתב:
רוי האדום כתב:
חייבים ללכת לפיצוץ ,

אתה מקצין רוי.

מבחינתי אני עשיתי את הפשרות שלי ואין לי יותר צורך בדו שיח , אני לעולם לא אכנס לבני ברק או לכל שכונה חרדית עם אוטו ביום שבת , אני לא אסע עם רכב ביום כיפור ואני מקבל את זה שאין אוטובוסים בסופי השבוע בהבנה ובלי טיפת כעס , אני לא אפגע ברגשות של ציבור שלם בכוונה תחילה , ואני מאמין בלב שלם בחיה ותן לחיות , האמת שלפני 20 שנה אני חושב שגם החרדים קיבלו את המשפט הזה , שום דבר לא יעזור , והיתממות בטח שלא תעזור , הדת במתכונת הקיצונית שלה נכנסת יותר ויותר לחיים הציבוריים פה , מהצבא דרך הפוליטיקה ועד לפרסומות על אוטובוסים בערים שונות בארץ .
רבנים אומרים בפה מלא , מדינת הלכה תקום פה כי אנחנו נהיה רבים מכם , והם צודקים .
עכשיו לי נשאר או לוותר או להלחם , כנראה שאני אוותר בסוף , אבל זו מלחמה ששווה לצאת אליה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 15:39 
romario כתב:
teknoboy כתב:
תלמוד בבלי, מסכת סנהדרין כתב:
מה פטיש זה מתחלק לכמה ניצוצות - אף מקרא אחד יוצא לכמה טעמים

ידוע שאין אות אחת בתורה שהיא מיותרת ובוודאי שלא פסוק.
וגם ממקרא אחד אפשר להוציא כמה דינים על עניינים שונים.
יכלנו לחשוב שאפשר לדרוש מכל פסוק דין אחד והגמרא מחדשת לנו שמפסוק אחד אפשר להוציא כמה דינים בכמה עניינים שונים.

מסתבר שאפילו על המשפט הזה יש שבעים פנים! וכל אחד לומד מהמשפט הזה משהו שונה! אבל בעצם התורה היא רק שלך, ורק איך שהרבי הבין אותה, אז מה אני יודע בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 16:37 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:
Frank Serpico כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

אפשר תמונה?

בקרוב יעלה לרדיו הסינגל החדש שלה ואז תדע עונג מהו.

ובכל זאת, הסקרנות הורגת.

מישהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 16:45 
סמל אישי של המשתמש
http://www.ho-lo.co.il/archives/734

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 16:54 
רוי אז אז הביטוי "חיה ותן לחיות" מסתדר כאן?!?
שיחיו (ישמעו את השירה) אבל יתנו לחיות למי שזה מפריע לו..

תגובתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 17:22 
קומוניסים כתב:

תגובתך?

אני אענה לך בתור אישה , למרות שזה פוגע בי בתור אדם ,
זה פוגע ומעליב כאשר אנשים יוצאים באמצע הופעה שלי , חותכים את הפנים שלי מפרסומות ,מושיבים אותי בספסלים האחוריים של האוטובוס ובכלל מנסים להעלים אותי מסביבה הציבורית , וכל זה בגלל שאני אישה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 17:35 
אני קורא את מה שכתבתי שוב וזה נראה לי רע .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 17:36 
סמל אישי של המשתמש
רוי האדום כתב:
קומוניסים כתב:

תגובתך?

זה פוגע ומעליב כאשר אנשים יוצאים באמצע הופעה שלי , חותכים את הפנים שלי מפרסומות ,מושיבים אותי בספסלים האחוריים של האוטובוס ובכלל מנסים להעלים אותי מסביבה הציבורית , וכל זה בגלל שאני אישה .

אני רוצה להשלים - היותר מעליב זה ההחפצה שלי כאישה. עצם זה שמגזר שלם של גברים רואה (וחונך לראות) בי חפץ, אובייקט מיני, "ערווה", פיסת בשר שגם כשהיא לא נתונה בביקיני חושפני או במיני קצרצר מהווה גורם שמתסיס את היצרים המיניים ואת מחשבות הזימה שלהם.

כי שוב, לא מדובר עוד בתמונה של אישה חשופת מחשוף, או נערה שכורעת על ארבע בפרסומת לבגד ים - עצם דמותה של אישה, אפילו פניה בלבד, אפילו אם תהיה לבושה בלבוש צנוע, עצם נוכחותה בלבד על שלט - הופכת אותה בעיני רוחם של מגזר שלם של גברים, ובעיקר במוחם הקודח ושטוף הזימה של אותם גברים אורתו-חרמנים, לאובייקט מיני מעורר יצר.

כן, זה קצת מעליב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 17:55 
Frank Serpico כתב:
רוי האדום כתב:
קומוניסים כתב:

תגובתך?

אני רוצה להשלים - היותר מעליב זה ההחפצה שלי כאישה. עצם זה שמגזר שלם של גברים רואה (וחונך לראות) בי חפץ, אובייקט מיני, "ערווה", פיסת בשר שגם כשהיא לא נתונה בביקיני חושפני או במיני קצרצר מהווה גורם שמתסיס את היצרים המיניים ואת מחשבות הזימה שלהם.

כי שוב, לא מדובר עוד בתמונה של אישה חשופת מחשוף, או נערה שכורעת על ארבע בפרסומת לבגד ים - עצם דמותה של אישה, אפילו פניה בלבד, אפילו אם תהיה לבושה בלבוש צנוע, עצם נוכחותה בלבד על שלט - הופכת אותה בעיני רוחם של מגזר שלם של גברים, ובעיקר במוחם הקודח ושטוף הזימה של אותם גברים אורתו-חרמנים, לאובייקט מיני מעורר יצר.

כן, זה קצת מעליב.

מתנחל אדום כתב:
תמיד הכי קל לעשות הכללות..
KARL MARX, אני חושב שזה יעניין אותך (וכל השאר, אני חושב שזה גם יעניין אתכם).
תהנו.
ציטוט:
חברה המדירה נשים מן המרחב הציבורי בשם ערכי הצניעות והקדושה חוטאת בפורנוגרפיה הפוכה. כללי הצניעות של חז"ל קובעים כי ישנם מקומות גלויים, ולהם שם ופנים ולא רק יצריות נמוכה

המודעה כפי שהתפרסמה בעלון 'מחניים'
בשבת בראשית הוצאנו, ישיבת מחנים לבנים ומדרשת לינדנבאום לבנות, עלון דברי תורה שחולק בבתי הכנסת. מטבע הדברים הופיעו בעלון תמונות של כמה מבני הישיבה ותמונות של כמה מבנות המדרשה. כמה ימים אחר כך קיבלנו מכתב, מנוסח בעדינות ובכבוד מופלאים, ובו ביקש קורא נאמן שלא נפרסם יותר תמונות נשים בעלונים, והנימוק: "מי שרואה תמונות של נשים יכול להימשך אחר תמונות כאלה, ובמקום להיטהר מדברי התורה הוא יכול ללכת הפוך". לכן, "לענ"ד אין לשים תמונות של נשים בעלון קודש ואם אתה רוצה לצאת מספק אתה יכול לפנות לגדולי ישראל בעניין". המכתב הסתיים בברכה כי נזכה להגדיל תורה ולהאדירה.

בדברים הבאים אבקש להגדיל תורה דווקא מתוך מכתב זה.

להאניש את הסובב

כשאדם נולד, הוא בן האנוש היחיד בעולם. כל מה שסביבו הם אובייקטים הנמצאים שם כדי למלא את צרכיו. הפנים של הוריו מטושטשים, ולמציאות כולה אין לא פנים ולא אישיות.

בהדרגה הוא לָמֵד להכיר פנים. תחילה של הוריו, אחר כך של הסובבים אותו. אם הצליח חינוכו של הנער, הוא לומד להביט בפנים הללו כבעלי צרכים נפרדים משלו, כבני אדם שהוא צריך לכבד ואף לגלות אחריות ומחויבות כלפיהם. הנער לומד שהאחר אינו שם כדי לנצל אותו, או להתייחס אליו ככלי לסיפוק צרכיו, אלא כמי שמייצג את פני הקב"ה בעולם. יש יצרים למתבגר ולאיש, הוא חומד את מה שיש לאחר, הוא משתוקק להפוך אותו לחפץ ללא פנים וללא שם, כדי שאפשר יהיה לקחת ממנו את מה ששלו ולנצלו – אולם הוא לומד כי יש להתגבר על היצרים הללו, לא לחמוד ולא לבטל את קיומו של האחר כיחיד ומיוחד.

אם זכה הנער, הוא ילמד גם לתת פנים ל"חפצים" שסביבו, לרכושו. הוא ילמד כי כשקונים דבר, אין זה קניין כדי לנצל ולחמוד, אלא כדי לכבד ולהיות אחראי. אם הוריו אנשי רוח ואמת, הם ילמדו אותו כי אין זורקים אוכל ולא קורעים בגדים, לא בגלל שיש רעבים באפריקה ולא כי הם עלו ממון רב, אלא כי הם שלו, חלק ממנו. צדיקים, ממונם חביב עליהם מגופם, כך אמרו חז"ל. גם לרכוש שלנו יש פנים ושם. אנו צריכים לכבד גם את העבד – הרי חז"ל הקפידו בכבודו – וגם את הרכב שלנו, לא לרצות רק להחליפם ולא להתאוות כל הזמן ליותר. העשיר הוא השמח בחלקו, לא זה המסתפק במועט דווקא, אלא זה המעריך את מה שיש לו כי הוא שלו, כי גם מה שיש לי הוא יחיד ומיוחד, גם בעולם שבו הכול נוצר באחידות נוראה.

איך שומרים על האיזון הנכון? איך נמנעים מלהפוך את מה ומי שסובבים אותנו לחפצים? איך חיים באופן שבו לכל איש ואישה וחפץ יש שם פרטי, לא רק שם משפחה או שם כללי? איך נזהרים מן הפיתוי לבטל את הקיום של האחר הן על ידי ניצולו או על ידי העלמתו מן המרחב כדי שלא להגיע לידי ניסיון?

כל עולם המצוות סובב סביב שאלות אלו. איננו מדברים לשון הרע כדי שהאחר לא יהיה "אחר", אנו שומרים על דיני הכשרות כדי שהבשר לא יהיה סתם "אוכל", אנו שומרים על הלכות טהרת המשפחה כדי שיחסי האישות יהיו חלק מזוגיות ולא יחסי תאוות וניצול, אנו שומרים שבת כדי שהעבודה תיעשה בשאר ימי השבוע מתוך שליטה ואחריות. חז"ל, שלא כמו חכמי האומות כולם, לא חששו מלקרוא ליחסי אישות – קידושין, לא אסרו לשתות יין שמא נחטא, לא מנעו אותנו מלאכול בשר שמא נישטף בתאוות, לא השביתו אותנו מעבודה שמא חיי החולין ירחיקונו מן התורה. היו שלבים שונים, אישיים ולאומיים, שבהם אמרו כי מוטב ללמוד תורה מלעבוד, שאסור לשתות יין או לאכול בשר (אחרי החורבן למשל). היו גם זמנים שבהם אמרו כי כשרחיים על צווארנו, כלומר כשאנו נושאים אישה, קשה לעסוק בתורה. אולם היו אלה תקנות שעה, הדרכות אישיות שנועדו לשעתן.

זכו לפנים וקול

יצר המין והרהורי עבירה הם אכן הבעייתיים ביותר, דווקא בגלל עזותם הרבה וחשיבותם לקיום כל חי. חז"ל חששו שנשים תהפוכנה לכלי לניצול מיני ולעבדות בחברה שבה לאישה לא היה כל מעמד אנושי, והמודל ההלכתי שבנו היה העצמה נשית במרחב הבית והרחקתן מן המרחב הציבורי. למעשה ביטלה מדיניות זו את הפנים ואת האישיות האוטונומית שלהן והשאירה אותן ללא קול. נמנעה מהן הזכות ללמוד תורה, להביע קול בקהילה. למעט נשים בודדות, שאר הנשים הוצבו בירכתי הבית, כשרק קומץ אנשים מכיר אותן בשמן, ללא מעמד כלכלי או רוחני עצמי כלשהו. נשים לא כתבו ספרים ולא שרו שירים, לא יצרו ולא תרמו תרומה ייחודית, כי גברים לא יכולים היו לשלוט ביצרם, והחוק לא יכול היה להגן עליהן מפני עדת הפריצים הגברית. כך קרה, זאת יש לזכור, גם למרבית הגברים בעולם, שנמנעה מהם הזכות לאנושיות, בשם האצילים או החכמים, אנשי הכמורה או משפחות המלוכה, עד למהפכת הידע.

זכינו ונשים מוגנות היום יותר מפני הגברים. יצר המין לא בוטל למזלנו, אולם נשים קיבלו פנים ושם וקול, הפכו להיות משמעותיות ויצירתיות. היצריות נותרה, אולי גם התפרצה במקומות שונים, אולם גם הציבור הדתי הכיר בכך שלנשים יש שם ופנים, שזכויותיהן אינן רק בגידול ילדיהן אלא בזכות עצמן, ושתרומתן לחברה, תרומה שהפסדנו שנים כה ארוכות, חשובה עד למאוד.

חז"ל קבעו כללי צניעות. לכללים הללו יש שני צדדים. האחד נוגע בכך שיש חלקים מגוף האיש והאישה שלולא הצניעות הם יהפכו לחפצים להשבעת העין והיצר, לניצול ולא למשמעות. אותם ציוו לכסות. השני אומר שלאותם חלקים שאין צורך לכסותם יש פנים ושם ומשמעות וקדושה. מי שקורא להדיר נשים מן המרחב הציבורי אולי עושה זאת מתוך מחשבה טהורה, אך מחשבתו מעוותת לחלוטין. מי שרואה תמונת אישה והדבר מעורר בו יצריות כלשהי, הוא אדם בריא. כך גם אישה הרואה תמונת איש. אולם אם היצריות הזו הופכת להיות פחד וחטא, אזי הפתרון אינו הדרת האישה אלא חינוך פנימי עצמי.

לא אדם

רבנים הקוראים למנוע מנשים לשיר משום שזו ערווה לא רק הופכים אנשים לחפצים, שהרי "ערווה" פירושה למעשה "פיתוי בלתי נשלט", אלא גם הופכים את הגברים לחסרי רגש ולב, ליצורים ילדותיים שאינם שולטים במעבר מיצריות לחטא. יש הרי רבנים רבים הפוסקים אחרת ומתירים שירת נשים בתנאים מסוימים של צניעות, ופסיקה זו יוצרת למעשה מצב שבו התלמיד השומע לרבו זה אינו רואה עוד בדבר ערווה.

רבנים החוששים מתמונת אישה בעלון פרשת שבוע גורמים לזילות האישה, להפיכתה לחפץ, להשתקתה הסופית – ולהפיכת האיש באותה עת לחלש ונרפה, לחסר אונים בכל המובנים. הם גורמים לכך שכשייראו אישה או תמונתה במרחב הציבורי כולו, ייראו רק פריצות וערווה, ולא אדם. כמה נורא הדבר.

כשאני רואה תמונת אישה כלשהי, כשהיא לבושה בצניעות הנדרשת ולא בפריצות כמובן, אני לומד להעריך ולכבד אותה, לקרוא על תרומתה ומעשיה, כמו תמונת כל אדם אחר. כשאני רואה, ולצערי כל המרחב מלא בזה, תמונת אישה הלבושה שלא בצניעות, איני רואה אישה אלא חפץ, ואני מתמלא חלחלה וגועל על ההשפלה שלה ושלי. כך אני מחנך את ילדיי ותלמידיי.

רבנים המתנגדים לגיוס בנות לצבא, כביכול בשם הצניעות, שוכחים לציין כי יש מסגרות מיוחדות לבנות המדרשות, שבהן הן מוגנות יותר מאשר בנות בשירות לאומי או באוניברסיטה, ולמעשה מסתירים את חששם כי השירות הצבאי מעצים את הבנות, נותן להן אמון ביכולתן להוביל ולהשפיע ולהחליט בעצמן, ובכך פוגע בנשיותן הרגישה והשברירית, הנתונה לחסדי האיש.

איכשר דרא

ולגבי לימוד תורה לנשים, הרי אין מי שחולק כי יש מקום "להתיר" לנשים מסוימות ללמוד תורה, והמחלוקת אינה אלא האם דורנו כולו הוא בגדר "נשים מסוימות", או שמא כבעבר רק נשים ספורות ראויות ללימוד תורה. כמי שמלמד תורה גם לבנות וגם לבנים מזה שנים ארוכות, אוכל לפסוק בבטחה כי איכשר דרא, ואשרינו שזכינו לדור דעה שכזה, שבו בת צריכה היתר דחוק שלא ללמוד תורה, ולצערי רבים מן הבנים צריכים היתר שלא ללמוד, כדי שלא יתחלל שם שמים.

העובדה כי ציבור גדול בארץ ובעולם פרץ כל גבול והפך נשים לחפצים נסחרים, ואינטימיות לפורנוגרפיה – אסור לה שתגרום לנו להפוך נשים לחפצים ואינטימיות לפורנוגרפיה מן הצד השני. זה אינו איזון ואינו חינוך, אלא שני הפכים הדומים להפליא. האלטרנטיבה שאנו צריכים להציב חייבת להיות תורת אמת, לא מתגוננת ומתנצלת. שורשה צריך להיות בתורה ובפוסקים וראשה במציאות החיים שלנו. אנו צריכים להציב גבולות, לשמור על האינטימיות שלא תהפוך לטומאה, על הנשים שלא יהפכו לחפצים, ועל האנשים שלא יהפכו לאטומי לב וחסרי רגש. כחומה בצורה עלינו לעמוד, לא בהתרת איסורי רבנים שונים ובתשובות מתוחכמות מדוע הדברים למעשה מותרים ולא אסורים, אלא בבירור ערכי ומוסרי והלכתי האוסר, מדין תורה ממש, להדיר נשים מן המרחב ולהשתיקן, המחייבן למסור נפשן על לימוד תורה, הקורא להן לבטא את כישרונן ולתרום לחברה כולה. בטוחני שאז גם ביתן וילדיהן יהיו טובים יותר.

הרב שלמה וילק הוא ראש ישיבת 'מחניים' ורב קהילת 'יעל' בירושלים

פורסם במוסף 'שבת', 'מקור ראשון', כ'א בחשון תשע"ב, 18.11.2011

ואני דווקא מאמין שמגזר "שלם" של גברים (ונשים), שהוא לא המגזר שאתה מדבר עליו חונך לראות נשים כשאובייקט. אבל היי אל תתן לי להרוס לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 17:58 
סמל אישי של המשתמש
לדעתי יש פה עוד קטע שמתפספס פה (מעבר לנושא של כבוד האישה) והוא הניסיון של חלק מהציבור לכפות את הבחירות הפרטיות שלו על מוסדות וגופים רשמיים של המדינה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 18:01 
סמל אישי של המשתמש
אתה רוצה להגיד לי שאין מגזרים שלמים שרואים כך נשים? שחונכו לראות כך נשים?

שכונות שלמות בעיר ירושלים. שכונות שלמות (אם לא העיר כולה) בבני ברק, בית שמש ועוד.

ברור שאני לא מדבר על החברה הנחמדים מבני עקיבא פה לידי ליד הבית. אבל כולם בני עקיבא? כולם כיפות סרוגות? כולם זה הרב שלמה וילק?

בחייך, אל תעצום עיניים. יש מספיק אלפי גברים שעושים את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 18:02 
teknoboy כתב:
לדעתי יש פה עוד קטע שמתפספס פה (מעבר לנושא של כבוד האישה) והוא הניסיון של חלק מהציבור לכפות את הבחירות הפרטיות שלו על מוסדות וגופים רשמיים של המדינה.

אני מרגיש שהקטע הזה לא מתפספס פה, כי ממה שראיתי, אין כאן אפילו אחד שתומך בכפיה על השאר (לפחות לא במקרה המדובר). את עניין הכפיה אתה צריך להפנות לרוב אל מספר בחורים עם כובע שחור, אני מאמין שלא תפספס אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 18:03 
איזה חוצפה לומר דבר כזה דווקא על המגזר הדתי. פרנק , אני גם גר פה וחי פה בישראל.
ההתייחסות לנשים כאובייקט מיני בציבור הכללי היא הרבה הרבה הרבה יותר גדולה וחצופה. על מה אתה מדבר? בתי זונות, מועדוני חשפנות, שפת הרחוב .. הפרסומות ושלטי החוצות, הטלוויזיה, כל אלה משדרים לנו פורנו רך יותר או פחות כל הזמן.. על מי אתה עובד?
אם תיקח עכשיו 2 בחורות אקראיות דתיה ואחת שלא, ותשאל אותן על היחס שהן מקבלות מהסביבה שלהן, על ההערות הסקסיסטיות, על ההצעות המגונות על ההטרדות.. לפני עשר דקות ידידה שלי מספרת לי על טלפון שקיבלה אתמול בשלוש בלילה מגבר אנונימי שאמר לה עד כמה הוא חרמן עליה וניתק.. מה אתה בא לערבב את הבלנדר. אני מכיר את החברה הדתית וגם את ה"חילונית" וההבדל ביחס לאישה ושמירה על כבודה הוא עצום לטובת החברה הדתית חד משמעית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 18:04 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:
teknoboy כתב:

אני מרגיש שהקטע הזה לא מתפספס פה, כי ממה שראיתי, אין כאן אפילו אחד שתומך בכפיה על השאר (לפחות לא במקרה המדובר). את עניין הכפיה אתה צריך להפנות לרוב אל מספר בחורים עם כובע שחור, אני מאמין שלא תפספס אותם.

הדיון הוא על מה שקורה במדינה, לא על דעותיהם של חברי הפורום.
אני שמח שאף אחד כאן לא תומך בכפייה משום סוג שהוא, רק חבל שהמדינה שלנו לא מתנהלת בהתאם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 18:05 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

מסכים איתך לגמרי. ולא נותר לי אלא לצטט את הרב apu עוד מתחילת הדיון:
apu כתב:
מה הסיפור הגדול? שצה"ל ימציא פטור משירת נשים, כל עוד זה הם מונעים מעצמם משהו ולא מונעים מהנשים עצמן לשיר אין לי שום בעיה עם זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 18:07 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
איזה חוצפה לומר דבר כזה דווקא על המגזר הדתי. פרנק , אני גם גר פה וחי פה בישראל.
ההתייחסות לנשים כאובייקט מיני בציבור הכללי היא הרבה הרבה הרבה יותר גדולה וחצופה. על מה אתה מדבר? בתי זונות, מועדוני חשפנות, שפת הרחוב .. הפרסומות ושלטי החוצות, הטלוויזיה, כל אלה משדרים לנו פורנו רך יותר או פחות כל הזמן.. על מי אתה עובד?
אם תיקח עכשיו 2 בחורות אקראיות דתיה ואחת שלא, ותשאל אותן על היחס שהן מקבלות מהסביבה שלהן, על ההערות הסקסיסטיות, על ההצעות המגונות על ההטרדות.. לפני עשר דקות ידידה שלי מספרת לי על טלפון שקיבלה אתמול בשלוש בלילה מגבר אנונימי שאמר לה עד כמה הוא חרמן עליה וניתק.. מה אתה בא לערבב את הבלנדר. אני מכיר את החברה הדתית וגם את ה"חילונית" וההבדל ביחס לאישה ושמירה על כבודה הוא עצום לטובת החברה הדתית חד משמעית.

אתה יודע שאני לא נוהג להגיב כך, אבל באמת לא השארת לי ברירה. הפעם אני באמת חייב:

:LOL2:

(ולמען הסדר הטוב יירשם רק שההתיחסות שלי לא היתה למגזר הדתי בכללותו, אלא למגזר החרדי. אם זה לא היה ברור. וכמדומני זה היה ברור למי שרצה שזה יהיה לו ברור...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 18:08 
ואם אתה רוצה אני מזמין אותך שנבדוק יחד את העניין ונשאל 10 בחורות שמגדירות עצמן כ"חילוניות" ועשר שרואות עצמן כדתיות/חרדיות.
ונשאל אותן כמה שאלות, אני בטוח שהתוצאות יוכיחו מעבר לכל ספק שהבחורות הדתיות יחושו שהן מקבלות יותר כבוד ויחס הוגן מצד גברים בסביבתן הקרובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 18:10 
מה אתה צוחק? אני עומד מאחורי כל מילה ומציע לך כאו ועכשיו לבדוק את זה ולהביא לפורום את התוצאות יהיו אשר יהיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 18:11 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
ואם אתה רוצה אני מזמין אותך שנבדוק יחד את העניין ונשאל 10 בחורות שמגדירות עצמן כ"חילוניות ועשר שרואות עצמן כדתיות/חרדיות.
ונשאל אותן כמה שאלות, אני בטוח שהתוצאות יוכיחו מעבר לכל ספק שהבחורות הדתיות יחושו שהן מקבלות יותר כבוד ויחס הוגן מצד גברים בסביבתן הקרובה.

והנשים החרדיות לא עוברות את אותו תהליך חינוך ומתחנכות על ברכי אותם ערכים שובניסטיים של החפצת האישה כמו הגברים החרדים?

אתה יודע, אם תשאל את נשות מצרים או איראן, רובן ככולן ידברו בשבח הבורקה. בכנות ידברו כך. כך גם רבות מנשות סודן כשתשאל אותן על ברית מילה לנשים (חיתוך הדגדגן). לא סתם רוב האימהות בחברות הללו כופות על בנותיהן בורקה ורעלה ואפילו טקס חיתוך הדגדגן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 18:11 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
ואם אתה רוצה אני מזמין אותך שנבדוק יחד את העניין ונשאל 10 בחורות שמגדירות עצמן כ"חילוניות ועשר שרואות עצמן כדתיות/חרדיות.

אבל גם הגברים בסביבה וגם הנשים חוששים כולם שמא אם תיראה שערה משערות ראשה של האישה או יישמע קולה, יצרם של הגברים שסביבה (המוכר במכולת, האיש שעומד אחריה בתור לאוטובוס וכו') יגבר עליהם והסוף מי ישורנו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 18:13 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:

אבל גם הגברים בסביבה וגם הנשים חוששים כולם שמא אם תיראה שערה משערות ראשה של האישה או יישמע קולה, יצרם של הגברים שסביבה (המוכר במכולת, האיש שעומד אחריה בתור לאוטובוס וכו') יגבר עליהם והסוף מי ישורנו.

וכנראה בצדק הן חוששות. יודע צדיק נפש בהמתו ואישה חרדית יודעת נפש בעלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 18:14 
Frank Serpico כתב:
אתה רוצה להגיד לי שאין מגזרים שלמים שרואים כך נשים? שחונכו לראות כך נשים?

שכונות שלמות בעיר ירושלים. שכונות שלמות (אם לא העיר כולה) בבני ברק, בית שמש ועוד.

ברור שאני לא מדבר על החברה הנחמדים מבני עקיבא פה לידי ליד הבית. אבל כולם בני עקיבא? כולם כיפות סרוגות? כולם זה הרב שלמה וילק?

בחייך, אל תעצום עיניים. יש מספיק אלפי גברים שעושים את זה.

אפילו אותם אנשים שאתה מדבר עליהם לא חונכו כך בכוונה תחילה, אבל זה מה שיוצא מהחינוך שלהם לצערי.

והדיון הזה לפי מה שהבנתי מדבר דווקא על החברה הנחמדים מבני עקיבא, אותם חברה נחמדים מבני עקיבא עם אחוזי גיוס וקצונה הכי גבוהים בארץ, ואותם חברה נחמדים שלרוב ממה שאני יודע הם חיילים למופת.
וכן, אותם חברה נחמדים מאמינים בזה ש"קול אישה ערווה" וחושבים שיש להם את הזכות לצאת ממופע שבו שרה אישה (שמראש לא ברור למה הצבא הביא את אותם חיילים להופעה), והם גם משום מה לא רואים את הערך הצבאי בשירת אישה, אבל משום מה התחילו לנסות לכפות עליהם להאזין לשירת אישה, ואני אישית חושב שכפיה כזו היא דבר לא ראוי ואסור.
ואגב, אצל הבחורים האלה, אם יש איזושהיא הסתכלות על האישה בתור אובייקט, אצלם התפיסה הזאת דווקא מגיעה מהתרבות החילונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 18:15 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
מה אתה צוחק? אני עומד מאחורי כל מילה ומציע לך כאו ועכשיו לבדוק את זה ולהביא לפורום את התוצאות יהיו אשר יהיו

כאמור, תעשה סקר דומה בקרב נשות מצרים, איראן או סודן. תהיה מופתע מהתוצאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 18:15 
אוקיי, מאחר ואני לא אהיה הראשון שיעשה זאת הערב, אז תרשו לי ל :LOL2:
אתם טוענים ליחס שלילי מצד גברים לנשים בחברה הדתית-חרדית, לאחר שאתם מתעלמים מהיוזמה שלי לבדוק יחד אתכם את העניין, אפילו בדיקה חפיפניקית ברשת..פתאום מסתבר שהנשים עצמן אולי מעוניינות ורוצות לשמור על צניעותן ורואות בזה ערך עליון, כאן אתם טוענים שהן בעצם שובניסטיות ושותפות ל... הדרת נשים .. אני לא יודע מה לומר, הגכחתם את עצמכם בעיניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 18:17 
סמל אישי של המשתמש
אני מתנדב להיות אישה חרדית בסקר האינטרנטי. אני מוכן אפילו להיות חמש כאלו. כמה צריך?

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 333 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: