פאביו כתב:
teknoboy כתב:
אני בעד להרכיב את הקבינט הבטחוני ממיטב המוחות פה בפורום (קורמן, אופטימי, פאביו וכל אלה. אפשר להוסיף גם את קומוניסים בתפקיד סמלי, נגיד סגן השר לענייני תפוצות).
עוד לפני שנבין מה קרה כבר יפלשו לפה כוחות נאט"ו ויכוננו פה משטר צבאי מתוקן במקום הרפובליקות בננות שיש לנו כאן, ובא לציון גואל.
אם הייתי רגיש כמוך הייתי אומר חוצפן,אבל התחסנתי ממך
ובכל זאת אדוני,טרם אמרת מה אתה היית עושה?
תראה זינק בכנות אמר שהוא אובד עצות.
כל אחד מציע פתרון.
רק אתה שותק ושותק ושותק ומבצבץ מידי פעם בשפתך הגבוהה (מחמאה נטו) וידיעיתך המצויינת בהיסטוריה (ללא ציניות,רק מחמאה קיבלת) וקוטל אחד אחרי השני.
אבל בהצעה לפתרון הגיוני עדיין הנך ממשיך לשתוק...שתיקה נעימה
כבר התבטאתי בפורום הרבה פעמים בפורום, ואני אסכם את זה בקצרה במיוחד בשבילך.
בטווח הארוך אני מאמין שאם אנו לא רוצים להגיע למצב של מדינה דו לאומית, אנחנו חייבים להגיע להסכם עם הפלסטינאים על סיום הסכסוך.
לצורך כך צריך לדשבת ולדבר איתם, אבל לא מעמדה של "אנחנו עושים להם טובה" אלא להתייחס אליהם כאל שווים אלינו, במלוא מובן המילה.
להתייחס לרגשותיהם ולשאיפותיהם, להבין את הסבל שלהם, להקשיב לדבריהם (כמובן שהם צריכים לעשות אותו דבר כלפינו).
צריך לשים את לרגע את השנאה, העימות, היריבות והרגשת העליונות בצד, ולדבר איתם.
לטווח המיידי, בתגובה לפעולת טרור אפשר לנקוט שתי דרכי פעולה, מלבד הגרועות במיוחד, שאותן הממשלה כבר תנקוט בקרוב.
במידת האפשר רצוי להביא את מתכנני ומבצעי הפיגוע לדין. אם אחד מהם ייהרג בנסיון ללכוד אותו, אף אחד לא יזיל עליו דמעה. חיסולים לדעתי הם טעות גם במישור הטקטי ואינם כדאיים לטווח הארוך.
אם לא ניתן, אני מציע שישראל תיקח יוזמה ותגיש תלונה למוסדות הבין לאומיים כמו שהפלסטינאים עושים. אפשר לנסות להכות אותם בנשק שלהם, מה גם שההשפעןת עליהם עשויות להיות חמורות בהרבה - הפסקת הסיוע הבין לאומי, אובדן הכרה בלגיטימיות של המאבק הלאומי שלהם וכו'.
לזרוק פצצות ולהרוג חפים מפשע ("נזק סביבתי") כבר ניסינו. הגיע הזמן לנסות משהו חדש.