תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 20:36

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 236 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2014, 15:46 
מי שמוכר את הבגט לא אשם, כמו אלה שגרמו לו להיות חייב לגבות כאלה מחירים.

אם אין מספיק בעוגה בשביל גם לחלק אחד לשני מענקי פרישה ואי תחרות ולהצמיד משכורת של מאות אלפים בחודש למדד(אבל רק כשהוא עולה), או להפריש לך פנסיה ופיצויים רטרואקטיבית כאילו מאז ומעולם הרווחת כמו עכשיו, וגם שהאדם הכי סביר יחיה כמו שצריך, אז שהמיליונרים החזירים לא יהיו מיליונרים. טובת הכלל קודמת לטובה שלהם.

אז מנכ"לית סטימצקי לא תקבל מענק של מיליוני שקלים, אחרי שהיא ריסקה את הרשת. או שגליה מאור לא תקבל מיליון דולר תמורת זה שאחרי שהיא עזבה את לאומי(מיוזמתה), שלא תעבוד שנתיים בבנק אחר (ו15 מיליון שקל בכלליות).

ממש אסון גדול יקרה.

שיתחילו מלקבוע פי כמה מותר להכי בכיר להרוויח, ביחס להכי זוטר בחברה. העסק במצב מצויין ואתה מעלה לעצמך משכורת בשיעור של 1,000 שקל פר שעה (או בחישוב מתאים לגלובלי)? כל הכבוד ומברוק, תעלה למרוויח הכי נמוך ב3 שקל למשל. יחס של 3 ל1,000. או כל יחס אחר שיחליטו עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2014, 19:20 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
מי שמוכר את הבגט לא אשם, כמו אלה שגרמו לו להיות חייב לגבות כאלה מחירים.

אם אין מספיק בעוגה בשביל גם לחלק אחד לשני מענקי פרישה ואי תחרות ולהצמיד משכורת של מאות אלפים בחודש למדד(אבל רק כשהוא עולה), או להפריש לך פנסיה ופיצויים רטרואקטיבית כאילו מאז ומעולם הרווחת כמו עכשיו, וגם שהאדם הכי סביר יחיה כמו שצריך, אז שהמיליונרים החזירים לא יהיו מיליונרים. טובת הכלל קודמת לטובה שלהם.

אז מנכ"לית סטימצקי לא תקבל מענק של מיליוני שקלים, אחרי שהיא ריסקה את הרשת. או שגליה מאור לא תקבל מיליון דולר תמורת זה שאחרי שהיא עזבה את לאומי(מיוזמתה), שלא תעבוד שנתיים בבנק אחר (ו15 מיליון שקל בכלליות).

ממש אסון גדול יקרה.

שיתחילו מלקבוע פי כמה מותר להכי בכיר להרוויח, ביחס להכי זוטר בחברה. העסק במצב מצויין ואתה מעלה לעצמך משכורת בשיעור של 1,000 שקל פר שעה (או בחישוב מתאים לגלובלי)? כל הכבוד ומברוק, תעלה למרוויח הכי נמוך ב3 שקל למשל. יחס של 3 ל1,000. או כל יחס אחר שיחליטו עליו.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: חוזרים לארץ
הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2014, 20:56 
סמל אישי של המשתמש
19 כותב מה שאמא שלי מתקשה להסביר במילים.
פרח :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 07:17 
סמל אישי של המשתמש
http://www.mako.co.il/weekend-articles/ ... 841006.htm
כך יצאתי לפנסיה בגיל 30

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 09:40 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
http://www.mako.co.il/weekend-articles/ ... 841006.htm
כך יצאתי לפנסיה בגיל 30

שמע, קראתי את הכל, ואין סיכוי שאפשר להרים טענה רצינית כאילו היצורה המרגשת הזאת איכשהו רלוונטית למשהו.
אני אפילו לא מדבר על העובדה שלפני שהיא הםסיקה חעבוד היא השתכרה נטו 14,000 שח, אבל רמת החיים שלה והדרך בה היא חיה לא באמת רלוונטים לאיזשהי טענה. קוריוז ותו לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 11:00 
סמל אישי של המשתמש
קוריוז זה בטוח, אבל עדיין מעורר מחשבה.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 11:35 
סמל אישי של המשתמש
המחשבה היחידה שזה אמור לעורר רלבנטית למי שאין ילדים ומרוויח שכר גבוה מהממוצע.
הבעיה בישראל היא פחות ברמת השכר ויותר בהוצאות הבלתי נתפסות וביוקר המחיה, חבל לי גם שכולם מתמקדים בעניין רכישת דירה שהוא משני כי אין הרבה הבדל בין משכנתא לשכר הדירה אבל הבעיה היא לגייס את ההון הראשוני לפני שלוקחים את המשכנתא, ופה בא ידי ביטוי יוקר המחיה.
קשה עד בלתי אפשרי לחסוך, גם לאנשים שמרוויחים שכר מעל הממוצע, שלא לדבר על הזינוק בהוצאות כשיש ילדים ויש לא מעט אנשים שנמנעים מלהגדיל את התא המשפחתי בגלל שהם לא רוצים לפגוע ברמת החיים שלהם או כי הם יודעים שלא יהיה להם מספיק כסף לספק את התנאים שהם רוצים לתת לילדים שלהם.
המדינה למעשה אומרת לישראלי הממוצע לעבוד עד גיל 30 לפחות בלי להביא ילדים ובלי לקנות דירה ואם אתה יכול לגור אצל ההורים בזמן הזה אפילו יותר טוב כי ככה אתה חוסך גם את שכר הדירה. עדיף גם שלא תלמד באוניברסיטה כי שכר הלימוד גבוה וגם עדיף שלא תצא לחו"ל ותחסוך את הכסף הזה, כל זה אחרי שנתת 3 שנים או יותר מהחיים שלך בשביל המדינה.

אגב, התגובה המבזה והמבישה הזו של "אם לא טוב לך אז תלך" היא בדיוק מה שהחלאות בהנהגה רוצים שנגיב.
חלילה להם מלשנות את השיטה ואת ואת המיסוי ואת הגבלת שכר הבכירים (אן להשוות את היחס שלו לשכר הזוטרים) ואת מכירת משאבי המדינה לגורמים פרטיים שעושים כסף על חשבוננו ואת התספורות הדוחות ואת מאות המיליונים שעוברים להתנחלויות במקום לעוטף עזה ואת המיליארדים שעוברים לביטחון במקום לחינוך לבריאות ולרווחה. למה שהם ישנו משהו אם יש אנשים טיפשים שמצדיקים את המצב הקיים, ממשיכים להצביע להם ומגרשים מכאן את מי שחושב שהמצב הנוכחי מעוות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 12:08 
הראייה העקומה של הלבטריאנים כאילו הסוציאליזם מבטל את היכולת של הפרט להשפיע על חייו היא דמגוגיה זולה. אין שום קשר בין העבודה שאני אחראי לדרך בה מתנהלים חיי לבין ההכרה בדרך הביזיונית בה מתנהלת המערכת.
הדוגמא של הבחורה לא מוסיפה ולא גורעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 12:17 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
התגובה המבזה והמבישה הזו של "אם לא טוב לך אז תלך" היא בדיוק מה שהחלאות בהנהגה רוצים שנגיב..

לטעמי התגובה הזו היא מבישה ומבזה באותה מידה כמו התגובה
ציטוט:

למה שהם ישנו משהו אם יש אנשים טיפשים שמצדיקים את המצב הקיים , ממשיכים להצביע להם ומגרשים מכאן את מי שחושב שהמצב הנוכחי מעוות.

לא כל מי שאינו חושב כמותך הוא טיפש ואידיוט במקרה הטוב או חולה נפש ושונא ערבים במקרה הפחות טוב.
וגם אני מצר על כך שאנשים ממשיכים להצביע לשילטון הקיים ומנציחים את המצב.

לצערי הרב לא קמה אלטרנטיבה ראוייה , מפלגת מרכז משמעותית מתונה בדעותיה הפוליטיות ושבוררת את שותפייה בזהירות ומייצגת אמיתית את האינטרס של מעמד הביניים ושתיסחוף אחריה רבים ותייצר אלטרנטיבה ראוייה ובעיקר זוכה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 12:27 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
ציטוט:
התגובה המבזה והמבישה הזו של "אם לא טוב לך אז תלך" היא בדיוק מה שהחלאות בהנהגה רוצים שנגיב..

לטעמי התגובה הזו היא מבישה ומבזה באותה מידה כמו התגובה
ציטוט:
למה שהם ישנו משהו אם יש אנשים טיפשים שמצדיקים את המצב הקיים , ממשיכים להצביע להם ומגרשים מכאן את מי שחושב שהמצב הנוכחי מעוות.

לא כל מי שאינו חושב כמותך הוא טיפש ואידיוט במקרה הטוב או חולה נפש ושונא ערבים במקרה הפחות טוב.
וגם אני מצר על כך שאנשים ממשיכים להצביע לשילטון הקיים ומנציחים את המצב.

לצערי הרב לא קמה אלטרנטיבה ראוייה , מפלגת מרכז משמעותית מתונה בדעותיה הפוליטיות ושבוררת את שותפייה בזהירות ומייצגת אמיתית את האינטרס של מעמד הביניים ושתיסחוף אחריה רבים ותייצר אלטרנטיבה ראוייה ובעיקר זוכה .

אתה באמת לא רואה את ההבדל בין להגיד שמישהו טועה (שוב, ושוב, ושוב, ושוב, עד שאין ברירה אלא לתהות אם הוא לא טיפש) לבין לשלוח אותו לגלות?

טוב, ידוע שאתה מעריך אנשים שרואים גם אפור ולא רק שחור ולבן, וקל להבין למה - אתה מקנא ביכולת שלהם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 12:33 
סמל אישי של המשתמש
שכחתי שלשמאלנים הקיצונים וגם לאלה שסתם שמאלניים יש שפה משלהם.
אצלם יש שיוויון מוחלט בין האמירה "אתה טועה" ל- "אתה טיפש" ואתה "חולה נםש שצריך לאשפז אותו".
וההבדל הזה לא נימצא בצד האפור ואינו מקרי. הוא חלק מתרבות השקר עליה מדבר בן דרור ימיני שקיימת ברחבי העולם אבל לא רק שם.

מתנצל על הליקוי אצלי בהבחנה . תופעה ידועה אצל גזענים וחולי נפש הדורשים אישפוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 12:58 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
אצלם יש שיוויון מוחלט בין האמירה "אתה טועה" ל- "אתה טיפש" ואתה "חולה נםש שצריך לאשפז אותו".
וההבדל הזה לא נימצא בצד האפור ואינו מקרי. הוא חלק מתרבות השקר עליה מדבר בן דרור ימיני שקיימת ברחבי העולם אבל לא רק שם.

יקירי היקר, שוב לא הבנת כלום.
מחקר מדעי מעלה שיש לפחות חמישים גוונים של אפור בטווח שבין השחור ללבן.
להגיד שמישהו טועה זה די לבן אם לא לבן לגמרי.
להגיד שהוא טיפש זה כבר אפור בהיר.
לומר שמישהו חולה נפש זה כבר אפור יותר כהה.
לשלוח אותו לגלות זה אפור ממש כהה.

אם אתה צריך עוד דוגמאות תגיד, אני אשמח לצבוע בשבילך דברים באפור, עד שתלמד להבחין לבד בין הגוונים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 13:12 
סמל אישי של המשתמש
טקנו, מעריך את הסבלנות שלך. אני לא רואה טעם בדיון לגופו של המגיב ולא לגופה של התגובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 15:13 
סמל אישי של המשתמש
לא נותר לי אלא לחזור על מה שכתבתי קודם.
אצלם יש שיוויון מוחלט בין האמירה "אתה טועה" ל- "אתה טיפש" ואתה "חולה נפש שצריך לאשפז אותו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 15:27 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
טקנו, מעריך את הסבלנות שלך. אני לא רואה טעם בדיון לגופו של המגיב ולא לגופה של התגובה.

צדקת.
אין בדיון הזה שום טעם. הבן אדם פשוט לא מבין מה שהוא קורא.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: חוזרים לארץ
הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 15:46 
אדום אופטימי כתב:
אצלם יש שיוויון מוחלט בין האמירה "אתה טועה" ל- "אתה טיפש" ואתה "חולה נפש שצריך לאשפז אותו".

הפילוסוף, הוגה הדעות, בן דרור ימיני.
לעניין, אין שום קשר בין תיאור קיצוני של אדם לבין תרבות שקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 15:51 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
אדום אופטימי כתב:

לעניין, אין שום קשר בין תיאור קיצוני של אדם לבין תרבות שקר .

בהחלט נכון.
אולם כאשר אדם עושה שימוש בתיאור קיצוני באופן קבוע וחוזר על כך ובכוונה ומיתוך אג'דה יש קשר בין דרכו לבין תרבות שקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 15:57 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
אדום אופטימי כתב:

בהחלט נכון.
אולם כאשר אדם עושה שימוש בתיאור קיצוני באופן קבוע וחוזר על כך ובכוונה ומיתוך אג'דה יש קשר בין דרכו לבין תרבות שקר.

כמו למשל מישהו שקורא למי שחולק על דעתו "עוכר ישראל", "שונא ישראל", "תומך חמאס" וכיו"ב, נכון?
אתה מתכוון לאנשים שאומרים שוב ושוב על מישהו אחר שהוא שמח במותם של ישראלים, למשל, אף שהוא חוזר ומצהיר שזה שקר גס, כן?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 16:01 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אדום אופטימי כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
אדום אופטימי כתב:

בהחלט נכון.

כמו למשל מישהו שקורא למי שחולק על דעתו "עוכר ישראל", "שונא ישראל", "תומך חמאס" וכיו"ב, נכון?
אתה מתכוון לאנשים שאומרים שוב ושוב על מישהו אחר שהוא שמח במותם של ישראלים, למשל, אף שהוא חוזר ומצהיר שזה שקר גס, כן?

teknoboy כתב:
kobster כתב:

צדקת.
אין בדיון הזה שום טעם. הבן אדם פשוט לא מבין מה שהוא קורא.

כתבת רק לפני חצי שעה ( כמה תגובות מעלה באשכול זה) שאין טעם בלהתדיין איתי.
קשה להתאפק ?
כל טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 16:06 
סמל אישי של המשתמש
אמנם על פניו אין טעם, אבל יש לי אמונה יסודית במין האנושי.
מה שכן, הפעם ההתחמקות שלך קצת עלובה מהרגיל, אבל אולי אתה עייף מכל השבוע.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 16:13 
סמל אישי של המשתמש
אינני מנהל דיונים רציניים עם אנשי תרבות שקר עלובים כמותך לא בשבועות קשים ולא בקלים.
להחליף דחקות אין לי בעייה.
ולעיניין השטויות המתנשאות שכתבת,
היה לי שבוע מצויין, הלוואי שהשבוע הבא יהיה חיובי כמו הקודם. גם לא שבוע מעייף (עוד המצאה של איש תרבות השקר) יחסית.
למרות שלא הייתי עייף יחסית, צברתי מספיק שעות שנה ומנוחה ואני מוכן "לקרב".

"אמונה במין האנושי " ? פחחחח
האם יש מצב שתהפוך גזען שזו מחלה חשוכת מרפא לאדם בר דיון ?
האם יש סיכוי שתתהפוך חולה רוח לאדם בר דיון כשהוא מסרב לקחת תרופות ?
אמונה במין האנושי? פחחחחחחח
תרבות שקר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 16:21 
סמל אישי של המשתמש
טוב, אחרי שקודם הגדרת היטב את סגנון הכתיבה שלך עצמך, ועכשיו הוספת ונתת דוגמה מצוינת (שמדגימה היטב גם את הצביעות שלך או שמא את חוסר המודעות העצמית שלך), לא נותר לי אלא לאחל לך עוד שבוע מוצלח כמו זה הקודם.

תהנה בבלומפילד\מול הטלוויזיה, ונקווה שכולנו נהיה שמחים יותר בקרוב ממש.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 16:34 
סמל אישי של המשתמש
תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2014, 16:48 
אם לחזור לנושא,
הרעיון עוד לא מנוסח אצלי עד הסוף,
אני חושב שחלק מהעניין הוא פערים בסדרי הגודל בין החשיבה הכלכלית על מדינות לבין השאיפות של משקיעים ובעלי עסקים.
מדינות בעולם המערבי מתנהלות היום ב"מיקרו-מספרים" - קחו למשל את הדיונים על צמיחה בתמ"ג. פעם היו מסתכלים על צמיחה באיזור ה-5% כטובה, היום היא מדהימה ולא רלבנטית, וכל הדיון הוא על שברירי אחוזים - צמחת ב-1% מצבך ככה-ככה, צמחת ב-2% אתה בגג העולם. אותו דבר בכל מה שקשור לאינפלציה - פעם סדרי הגודל היו עצומים של עשרות אחוזים. היום כל הטווח הוא בין 0% ל2%.
אז הדיון הכלכלי על מדינות עוסק בשאלות של אחוזים בודדים או שברירי אחוז.
הדיון הכלכלי של בעלי עסקים הוא שונה לגמרי - הם מחפשים צמיחה דו-ספרתית, או החזרי השקעה דו-ספרתיים.
אף אחד בעולם העסקי (ומתפקידי אני פוגש די הרבה חברות) לא עוצר לרגע ואומר - אולי לצמוח ב-3% זה פנטסטי, אולי להרוויח 4% מההכנסות זה מעולה ולא חייבים להרוויח 15% מההכנסות.
זה מוביל גם לכל התפיסות על הכנסות ובונוסים אצל המאיון והאלפיון. ההתנהלות שם מנותקת לחלוטין מהתנהלות הצמיחה בהכנסות אצל העם (כמו ש-19 היטיב לתאר).
אני מניח שמתישהו הדיסוננס הזה יצטרך להתיישר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2014, 04:49 
סמל אישי של המשתמש
אתה יכול להאשים בעיקר את שוק המניות בעניין הזה.
שווי חברות מנותק מהמציאות העסקית (ואני לא מדבר על בועות, אני מדבר באופן סיסטמטי) ומשקיעים ובנקים מצדיקים את זה בעזרת כל מני חישובים כמו מכפילי רווח שיוצרים לחץ עצום לגדילה.
אולי פשוט צריך להפסיק לעשות כאילו יש קשר בן מה שקורה לבורסה לבין מה שקורה בעולם האמיתי ופשוט לתת לפרזיטים שרוצים לעשות כסף בלי לעבוד לשחק בקזינו שלהם ולהפסיק לעשות כאילו מדובר בפעולה כלכלית פרודוקטיבית או שיש לזה קשר למשהו.

בכל מקרה, למרות שהלחץ לצמיחה אכן יוצר בעיות רציניות, בעיקר כשזה מגיע לריכוזיות, אני לא חושב שזה קשור יותר מדי לשכר מנהלים והצטברות הכסף באלפיון העליון.
אף אחד לא מחפש צמיחה של הון אישי באחוזים כאלו, אם כבר, ההאטה בגדילה הכלכלית (שאתה רואה בכל העולם המפותח) תורמת להגדלת האי שיוויון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2014, 07:36 
אני לא בטוח שהניתוק של שוק המניות מ הכלכלה הריאלית הוא האשם.
החברות ו האנשים רוצים רווחיות גבוהה והחזרים גבוהים בעולם האמיתי, לא על ההשקעות שלהם בשוק ההון (למרות שברור שזה משמש כבנצ'מרק).
הרווחים שהם מצפים לו בעולם הריאלי מנותקים מההתפתחויות המאקרו בעולם הריאלי, ולכן גם מה משכורות לתנאי המחיה של האנשים בעולם הריאלי.

למה הצמיחה הנמוכה מגדילה את אי השוויון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2014, 09:26 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
אני לא בטוח שהניתוק של שוק המניות מ הכלכלה הריאלית הוא האשם.
החברות ו האנשים רוצים רווחיות גבוהה והחזרים גבוהים בעולם האמיתי, לא על ההשקעות שלהם בשוק ההון (למרות שברור שזה משמש כבנצ'מרק).
הרווחים שהם מצפים לו בעולם הריאלי מנותקים מההתפתחויות המאקרו בעולם הריאלי, ולכן גם מה משכורות לתנאי המחיה של האנשים בעולם הריאלי.

לחברות תוכנה יש רווחיות גבוה, באופן כמעט חסר תקדים, ועדיין שוק המניות דורש מהן צמיחה.
הסיבה לזה היא שאם אתה מחזיק מניה של חברה שמרוויחה המון כסף אבל לא צומחת, אתה לא תראה מזה יותר מדי כסף (לפחות לא בדר"כ).
החברות האלו לא מחלקות דיוודנים בכמות שתהיה קרובה להצדיק את המחיר שלהן, וזה לא כאילו שמישהו הולך לקנות את אפל בעתיד הנראה לעין.
הצורה שמשקיעים עושים כסף מזה היא ע"י קניה במחיר נמוך ומכירה במחיר גבוה, אבל כשמהכפיל של ה S&P 500 (סתם ככה בתור דוגמא) הוא באזור ה-20, אתה יכול להצדיק את זה רק ע"י צמיחה גבוה (זה נכון שהם די משקרים לעצמם, לפי כל מודל נורמלי אין לרוב החברות האלו סיכוי להראות צמיחה שתצדיק את מחירי המניות שלהם, אבל כל עוד שכולם משקרים לעצמם באותה צורה, זה לא ממש משנה, חוץ מלפרייארים שנתפסים עם המנייה כשהשוק מתרסק).
כל הסיפור הזה לא היה יותר מדי בעייתי אם חברות לא היו עוברות למודל המטומטם של מיקסום ערך בעלי מניות, אבל בהתחשב בעובדה שרוב המנהלים בחברות האלו עושים את רוב הכסף שלהם במניות (בעיקר בגלל שהטחונים קימבנו לעצמם שיעורי מס יותר נמוכים על רווחי הון מאשר על עבודה) זה כנראה לא הולך להשתנות בעתיד הנראה לעין.

20 כתב:
למה הצמיחה הנמוכה מגדילה את אי השוויון?

נו מה נסגר, עוד לא גמרת את קפיטל במאה ה-21?
;)

הנקודה (והיא פחות או יותר הנקודה המרכזית בספר של פיקטי) היא שכאשר ההחזר על הון יותר גבוה מהצמיחה במשק, זה יוצר התרכזות של עושר ומגדיל את אי השיוויון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2014, 19:14 
נדמה לי שפיקטי טוען ש-r גדול מ-g באופן אינהרנטי לשיטה הקפיטליסטית, לא? אבל אני באמת צריך לחזור ולשנן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2014, 19:21 
ובינתיים,
* בעלות על דירה הופכת למועדון אקסקלוסיבי לעשירים בלבד
* שני שליש מרוכשי הבתים מקבלים עזרה מההורים - מספר שהכפיל את עצמו בעשור האחרון
* בשביל לרכוש דירה צריך סכום ראשוני גדול פי עשר , ומשכנתא גדולה פי 2 מההכנסה החודשית, בהשוואה ללפני כמה עשורים
* 80% מהציבור חושב שהמפלגות לא עושות כלום כדי להוריד את מחירי הדיור

כל זאת קורה בבריטניה http://www.theguardian.com/money/2014/s ... s-club-nhf

האמת הנתונים ממש דומים. שם מדברים על משכנתא ממוצעת שגדולה פי 3.4 מההכנסה השנתית של משק הבית. בהתחשב בהכנסה חודשית בישראל של 15,000 למשק בית, מדובר על משכנתא של 612 אלף שקל, שזה בדיוק הנתון בישראל (614 אלף שקל)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2014, 19:33 
רק שהשכר שם כמעט כפול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 236 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: