לאפה בחינם כתב:
איך אתה מסביר את זה שאובאמה הוא הנשיא הכי פופולרי בעזיבתו את הבית הלבן מאז רייגן?
איך זה רלוונטי למדיניות החוץ שאני מלין עליה פה?
אדום נחמד כתב:
טומטום
חבל. בלי המילה הזו הייתי עונה לך לעניין. כנראה שאתה לא שווה תגובה.
kobster כתב:
הפסקתי לקרוא בחברה שקראו לי לחיזוק, קלאסי ימין להציג את כל מצביעי השמאל כעוכרי ישראל, BDS ושאר ירקות, אני לא מכיר אותך אבל בהחלט מהמר שבשני העשורים האחרונים אני תרמתי לביטחון המדינה פי 2 ממה שאתה תתרום עד סוף ימיך.
המדיניות הכושלת של אותו בן אדם שאתה עאלק כל כך שונא היא זו שהביאה להחלטה המבורכת האחרונה ואם כבר אז לקח לאובמה יותר מדי זמן עד שהגיב להשתנה מהמקפצה של ביבי לאורך כל שנות הכהונה שלו. אתה זה שכתבת שאובמה חיפש להתאחד עם האבא המוסלמי שלו (לא נכון) ושהוא ינק אנטי ישראליות מהכומר שלו (לא נכון) אז הניסיון הדי עלוב שלך להתחמק מהעמדה שלך ושוב לזלזל באינטילגנציה שלנו הוא פאתטי לחלוטין. אין לי בעיה שתכתוב מה שאתה רוצה, רק קח בחשבון שאם אתה רוצה שיקחו אותך ברצינות אל תזלזל באנשים אחרים ותעשה הכללות הזויות. אחלה יום.
אני לא מציג את כל השמאל כעוכרי ישראל. קלאסי שמאל להכניס מילים לפה של אחרים ולהסיק מסקנות.
אז עכשיו מודדים למי יש יותר גדול? סבבה. כנראה שבאמת תרמת אפילו פי 20 ממני למדינה. איך זה רלוונטי בכלל לדיון? אתה מחפש חיזוקים או משהו?
"עאלק שונא"? עכשיו גם תקבע לי את מי אני שונא? יפה.
אכן לקח לאובמה יותר מדי זמן להיכנס בביבי, מה שמעורר עוד יותר את חשדי שזה אקט של נקמה בו או בישראל (או בשניהם). 8 שנים היה לו להיכנס בביבי, והוא עושה את זה דקה וחצי לפני שהוא יוצא משם, כמו שפן? מאוד בוגר מצדו, ובכלל לא מראה על שנאה אישית לבן אדם או למדינה.
מציע לך לבדוק שוב, כי אני לא דיברתי באשכול הזה (או בכלל) על אבא שלו ו/או על הכומר שלו. אתה מתבלבל.
בר קולמוסא כתב:
בא תספר לי למה באמת? מה האינטרס?
כי אני תמיד תוהה לגבי זה וחושב שחוץ מעניין היהודים וקצת אידאולוגיה זהה (אנחנו מתרחקים) אין פה שום אינטרס
כן, מה האינטרס לדעתך? שנילחם את מלחמת בה האור בשבילם? שנהיה החזית במאבק עם האיסלם, הוילה בג'ונגל?
איך אנחנו עוזרים להם? עזרנו להם עם אל-קאידה? עם עיראק? עם אפגניסטן? עם דעאש? עם איראן (חוץ מלקטר)?
אנחנו מתעסקים בחרא שלנו, רבים עם החמאס וחיזבאללה. ממש ארה״ב צריכה להודות לנו.
הם גם ככה מחמשים פה את טורקיה ומצרים וסעודיה, למה אתה כל כך בטוח שהם צריכים אותך למשהו?
בטח גם תגיד לי שבגלל הדיס און קי.
לא, עניין היהודים מעניין להם את הביצה כנראה. האידאולוגיה? אה, נניח (בכל זאת זה הכי דומה ממה שקיים באזור שלנו).
א. המיקום של ישראל הוא מיקום אסטרטגי במזרח התיכון.
ב. ישראל היא ספקית המודיעין מספר אחת של ארה"ב.
ג. יש לנו הסכם שלום עם טורקיה ומצרים. לגבי סעודיה, יש שמועות שיש קשרים בין המדינות (שוב, איראן). לא ממש צריך להדאיג אותנו.
ד. אנחנו מדינה שמאז הקמתה רק עסוקה במלחמות ומבצעים. אם אתה חושב שהאמריקאים לא מקבלים הרבה מאוד ידע מאיתנו לגבי התנהלות במצבים כאלה, אז אתה קצת חי ביקום אחר. זה נורא שונה להתאמן בתיאוריה ולבצע "על אמת".
האמריקאים היו מגנים אותנו שהיינו עוצרים אמבולנסים בגבול בשביל לבדוק מה יש בפנים. מה קרה להם כשהם הגיעו לעיראק ואפגניסטן? קיבלו אמבולנסים מתפוצצים לתוך החיילים שלהם. משם נוצרה ההבנה שלהם שצה"ל לא עוצר סתם אמבולנסים לכיף שלו.
המלחמות שלנו עם חמאס וחיזבאללה נותנות להם הרבה ידע והבנה של איך הטרוריסטים האלה עובדים.
נורא קשה להילחם נגד ארגוני טרור לעומת מדינות, ואתה זוכה להמון שבחים (שעולים לנו פעמים רבות בחיי אדם) מהרבה מדינות על צורת הלחימה הזו. כן, יש גם גינויים, כי מלחמות הן לא ממש נקיות מטעויות, ואתה גם ככה שנוא בעולם, אבל אתה גם מקבל המון שבחים על צורת הלחימה הזו.
אתה מוזמן להמשיך לזלזל בכל אחד מהסעיפים שכתבתי. זו המציאות. אם האמריקאים לא היו צריכים אותנו, הם היו זורקים אותנו כבר מזמן לכלבים. כנראה שהם כן צריכים אותנו מכל מיני סיבות, שחלקן פירטתי כאן וחלקן לא ידועות לכלל.