20 כתב:
אמיר, אתה שוב נשבה ברטוריקה שלמבצע יש איזושהי מטרה אופרטיבית סופית. זה שהתקשורת אומרת ככה לא אומר שבחור אינטליגנטי צריך להאמין להם. אני מעריך מספיק את חוש הביקורת שלך.
שוב, המבצע לא נועד לחסל את הרקטות. כי אי אפשר. הוא התגובה האפשרית היחידה של מדינה שיורים עליה רקטות.
הכניסה הקרקעית לא נועדה לחסל את איום המנהרות. אחרי כמות זמן מסוימת שהחמאס המשיך לירות זו הברירה היחידה של מדינה.
אז בינתיים מנסים להשיג פגיעה כמה שיותר משמעותית כדי שהשקט יימשך שנתיים ולא שנה.
אם יש לך רעיון אחר מה אפשר היה לעשות מהרגע שהתחילו הרקטות אז בבקשה תציע. ולא מה היה נכון לעשות לפני כן מזכות השיבה ועד המצור חטיפת הנערים והמעצרים בגדה. מתחילת הרקטות - מה היית עושה אחרת
אני לא חושב שמבצעים כאלו יכולים להשיג שקט של שנה שנתיים, וגם אם כן, זה לא שווה את המחיר בחיי אדם אפילו אם אתה בא בגישה שעל הזיין שלך ילדים ערבים מתים ואתה לא סופר גופות בעזה.
ואני חושב שצריך להסיר את הסגר, הוא לא מונע התחמשות של החמאס ואני מקווה שכולם כבר מבינים שהפנטזיה הזו שהוא יגרום לעזתים להתקומם מול החמאס לא הולכת להתממש. אפילו מראיה ריאלפוליטיקית קצרת טווח, זה לפחות נותן מרחב תמרון בהתנהלות שלך מול החמאס.
משם, נכנסים למו"מ רציני עם הפלשתינאים.
אם לא רוצים, המינימום של המינימום זה להמנע מסיבובי הסלמה כאלו, שאני מזכיר עוד פעם, התחיל כתגובה על הרצח בגדה. כן זה חרא, וכן, עוד פעם הפריפרייה מקבלת בתחת, אבל זה הרסיס בישבן של בנט, אם לא מוכנים לנסות להוציא אותו (וממשלת ישראל לא מוכנה) כל מה שיש לעשות זה לנסות להקטין את כמות האבדות, מה שבימין אוהבים לקרוא לו "ניהול הסכסוך". מתו לך 50 אנשים פה, 50 חיים צעירים שנגמרו, זה יותר מכל האבדות שהיו לך מאז ומעולם מירי טילים ופצמרים בעזה, אפילו בגישה המצחינה של הנפתלי בנטים של העולם, זה חרא ניהול.
לגבי מה עושים עכשיו עכשיו, שמע, אין פתרונות טובים, זו הבעיה של המבצעים האלו, הם לא ממש משרתים את האינטרסים הישראליים בצורה טובה וממש קשה לסיים אותם טוב, אתה תומך בגישה הזו, שאתה תגיד מה עושים מפה.
JustZiv כתב:
אמיר,
תענה לשאלה מה הפתרון שלך לחמאס?
האם אתה רואה בהם איזשהו גוף שניתן לדבר איתו? להגיע להסכם מדיני?
האם נראה לך שהסרת המצור ופתיחת עזה לכלכלה חופשית ומערבית תעצור את החמאס מנסיונות חטיפת חיילים והמשך בניית המנהרות לשטח ישראל?
לדבר אפשר בטוח, החמאס הם לא פרטנר אידאלי (בלשון המעטה) ולכן נראה לי היה כדאי לדבר איתם במסגרת ממשלת האחדות שאותה ישראל כמובן מתה לפרק (וזו אחת הסיבות שישראל יצאה למבצע הזה).