ציטוט:
אורן: 'בממשלה מקבלים החלטות בשליפה'
יונה לייבזון
עדכון אחרון: 10:34 , 04/08/2011
החשב הכללי לשעבר שוקי אורן, מעריך הבוקר כי סיבת התפטרותו של מנכ"ל האוצר חיים שני נעוצה בדרך קבלת ההחלטות של הממשלה, ובהתערבותה במדיניות משרד האוצר. אורן הוסיף כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הוא שהתעקש על הורדת מס החברות והעלאת המיסים העקיפים, וזאת בניגוד לעמדת הדרג המקצועי במשרד האוצר
שוקי אורן, מי שהיה החשב הכללי במשרד האוצר עד לפני כחודשיים, אומר הבוקר (ה') כי ברור לו מדוע התפטר מנכ"ל האוצר חיים שני מתפקידו. "בסופו של דבר מי שמקבל את ההחלטות הוא לא משרד האוצר, אלא הממשלה. באחרונה היו מספר החלטות שנלקחו בשליפה", אמר בראיון לגלי צה"ל, "במשרד האוצר יש תשתית מדהימה לקבלת החלטות, אך לא משתמשים בה. הממשלה צריכה לשפר את דרך קבלת ההחלטות שלה".
במקביל נודע הבוקר לגלי צה"ל כי שר האוצר שטייניץ הציע את תפקיד מנכ"ל המשרד לאלי כהן, לשעבר הממונה על השכר. כהן, המכהן בתפקיד בכיר בבנק הפועלים - ישיב ככל הנראה להצעה בשלילה.
כזכור, שני הגיש את התפטרותו בתחילת השבוע. בהודעתו לשר האוצר יובל שטייניץ כתב: חילוקי דעות בנושאים מהותיים זה זמן רב ואופן ההתנהלות השוטפת מביאים אותי להחלטה קשה זו. אירועי הימים האחרונים מעצימים את הבעיות שתיארתי ומחזקים את דעתי כי בנסיבות הקיימות לא אוכל למלא את תפקיד מנכ"ל האוצר כפי שאני רואה לנכון".
"באוצר מבינים את זעקת הציבור"
ב ראיון לגלי צה"ל הוסיף הבוקר שוקי אורן כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הוא שהתעקש על הורדת מס החברות והעלאת המיסים העקיפים, וזאת בניגוד לעמדת הדרג המקצועי במשרד האוצר. "יש מקום להפחית באופן יחסי את המס העקיף על המוצרים", אמר, "החשיבה לעצור את המס הישיר גם היא נכונה".
החשב הכללי לשעבר התייחס למחאה הציבורית, ואמר כי כאזרח הוא מזדהה איתה. "אני שמח שאפשר לראות שאכפת לאנשים מהמדינה. כולם בישראל רוצים שיהיה להם יותר טוב ויותר קל", אמר, יש במשרד האוצר הבנה לחלקה מדרישות המוחים, ולזעקת הציבור. יש נושאים שצריך לטפל בהם". עם זאת, לדבריו, "לראשי המחאה חסר מאזן. אם הם דורשים יותר, עליהם להבין שצריך לקחת ממקום אחר - וחלקם אינם רואים את זה".
http://glz.co.il/NewsArticle.aspx?NewsId=87814