החתול של שרדינגר כתב:
לא לגמרי ברור מה ההצדקה לירי על מנת להרוג כשאשר אפשר להשתמש באמצעים פחות קיצוניים על מנת לסיים את הסכנה בגלל שאתם חוזרים ומערבבים בינהן, למרות ששתיהן מתייחסות למישורים שונים לגמרי. הראשונה היא שרק ככה ניתן לנטרל אותם, והשנייה היא שצריך להמית מחבלים.
בנוגע לטענה שהדרך היחידה לנטרל מחבל שחמוש בסכין היא באמצעות כדור לראש-זה לא נכון, קודם כל כי בדרך כלל שוטרים/חיילים/אזרחים שבמקרה נקלעו למקום עם נשק הם במקרה הטוב צלפים בינוניים ומטה, ואם הם ינסו לירות למישהו בראש יש סיכוי לא מבוטל שהם יפגעו באדם אחר בכלל. מעבר לזה, יש אמצעים הרבה פחות קיצוניים לנטרל אדם חמוש בסכין, במיוחד אם אין לידו אף אחד-גז מדמיע, שוקר, כדור לרגל, נונצ'קות, דילדו ממש גדול, וכ'. למה זה חשוב להשתמש בכח המינימלי הנחוץ? כי לשוטרים בשטח תמיד יש מידע חלקי מאוד במקרה הטוב על האירוע, לכן מאוד ייתכן שהם טועים לחלוטין. אם הם טועים, רצוי שלבן האדם שנפגע מכך ייגרם כמה שפחות נזק מהטעות הזאת. התפקיד למצות את הדין עם פושעים מכל סוג הוא של מערכת המשפט, בזמן שהתפקיד של השוטרים הוא להביא אותם למשפט. שוטר שיורה באדם עם סכין כי "אולי יש לו חגורת נפץ"(ונניח שזה הגיוני לירות בחגורת הנפץ), יירה בסתם ערבי כ"אולי הוא מחבל", בסתם אדם שחום כי "אולי הוא ערבי", בסתם אדם שחור כי "אולי הוא סודני" ובסתם אדם לבן כי "אולי הוא סמולן".
בקשר לטענה השנייה-צריך להוציא להורג מחבלים-אפשר להסביר למה זה נכון, אפשר להסביר למה זה לא, אבל כך או כך-גם אם קובעים שדינם של מחבלים הוא עונש מוות, זה לא התפקיד של השוטרים למלא אותו. גם במוקומות שבהם יש עונש מוות, שוטרים לא פשוט יורים בפושע ברחוב(כשאפשר להמנע מזה) ולפעמים גם נותנים להמונים לעשות בהם לינצ', אלא עוצרים אותם, מביאים אותם למשפט ושם קובעים האם הם אשמים או לא, האם דינם מוות, ורק אז מבצעים הוצאה להורג.
כל עוד אין עונש מוות, אז על אחת כמה וכמה שלושטרים אסור ליישם אותו-התפקיד שלהם הוא לאכוף את החוק, לא להחליט בעצמם מה החוק. בארצות הברית, למשל, שלחו פקידה לכלא על כך שהחליטה שהיא לא מקבלת את החוק שקובע שלכולם מותר להתחתן, ומנעה מזוגות חד מיניים להתחתן, אז על אחת כמה וכמה כשההחלטה המנוגדת לחוק היא לקחת חיים של חשוד(=כל אדם שיש סיבה להניח שביצע עבירה, אך עוד לא הורשע בה).
אגב, בנוגע לעונש מוות-יש שתי סיבות עיקריות שזה לא קורה ואתמול:
הראשונה היא בטחונית-"מניסיון של עשרות שנים בלחימה בטרור מכל הסוגים והמינים אני יכול לומר כי מחבלים שנעצרו - כולל תוך כדי פיגועים - מסרו מידע שלא יסולא בפז שהציל נפשות רבות בהמשך",
מאת הסמולן המנייאק ראש השב"כ הקודם (אגב, מאותו פוסט, בהקדשה ללירון האדום-"# מחבל שמחזיק בנשק חם או קר ומהווה איום (יש אמצעי ויש כוונה ומהווה סיכון מיידי לסביבתו) צריך להרוג אותו ומהר ככל האפשר. אני רוצה לראות איזה בית משפט בישראל ישלח איש ביטחון או אזרח שפעל על פי הכלל הזה לכלא.
# מחבל שאין לו נשק חם או קר בידו או ש
אינו מהווה סיכון מיידי לסביבתו - פועלים לנטרולו - מזהירים אותו
ומפעילים כוח מידתי בהתאם לנסיבות עד לביצוע מעצר שלו.")
לשנייה קשה לי לתת שם, אבל היא האתגר עם "איך קובעים עונש מוות רק למחבלים ערבים?", כי גם אלה שאומרים את זה פה רוצים שיוציאו להורג גם את כל החגי סגלים וישי שליסלים למינהם, לאף אחד מאלה שמקדמים את החוקים האלה אין רצון ליישם עונש מוות על מחבלים יהודים, ולקבוצות הדתיות שמהן יוצאים מחבלים יהודים יש הרבה יותר מדי כח פוליטי בשביל לצאת נגדן.
ובמידה מסויימת, כל הפארסה הזאת של "היועץ המשפטי לממשלה אכל לי את הצעת החוק" ו"בג"ץ הסמולנים קישקשו לי על ההוראות לפתיחה באש" בזמן שבשטח יורים למוות בכל מי שנחשד כמחבל וכערבי, נראית כמו ניסיון לעשות טריק שבו מחילים בפועל עונש מוות למחבלים(ערבים), אבל אי אפשר לדרוש שעונש המוות יוחל גם על מחבלים יהודים כי רשמית אין עונש מוות למחבלים. באופן די דומה לאיך שסיפחנו את השטחים מבלי לספח את השטחים ובגלל זה אי אפשר להתלונן שהחוק הישראלי לא מגן על הפלסטינים כי השטחים האלה הם לא חלק מישראל.