אדום אופטימי כתב:
teknoboy כתב:
אדום אופטימי כתב:
ציטוט:
ברובם המכריע של המקומות שמוכרים אוכל, הצ'יפס מטוגן באותו שמן שבו מטגנים נגיסוני עוף\קלאמרי\שרימפס\דגים וכו' וכו'.
לא ערכתי בדיקות ואני לא יכול לקבוע בפסקנות שכזו אמריה זו.
לי ניראה שמסעדה שטיפה טיפה מכבדת את עצמה לא עושה זאת, יותר מיכך אפילו כלכלית זה לא כדאי למסעדה לעשות זאת (מתעלם משיקולי מקום פיזי של הצבת צ'יפסר נוסף)
שמן שמטגנים בו רק ציפס ומסננים אותו בתדירות מספקת מחזיק הרבה הרבה יותר זמן משמן שמתגנים בו נגיסונים/דגים לסוגיהם ובוודאי טיגון ירקות.
יכול להיות שקצת הגזמתי עם הפסקנות ועם "רובם המכריע", אבל למרבה הצער כבר נתקלתי במקומות שהשיקול של עלות השמן לא מדבר אליהם כי בכל מקרה אף אחד שם לא חושב להחליף את השמן (עושים טובה שמסננים אותו פעם באלוהים יודע כמה זמן). למותר לציין שמדובר גם במקומות שלא מתביישים לדפוק מחיר, ועוד יותר למותר לציין שהלקוחות לא רק שלא מתלוננים אלא אפילו עפים על "הצ'יפס העסיסי והטעים" (כנראה שהם אוהבים קצת טעם לוואי של שרוף\מחומצן\רעיל באוכל שלהם).
הערתי הערתי רק בגלל הקביעה הפסקנית שלך. לא יודע אם זה רוב או רק הרבה. אין לי ספק שהן לא מעטות כולל כאלה שנחשבות ל"טובות", "יוקרתיות" וכדו'.
טיבעו של האדם שהוא מעוניין להרוויח כמה שיותר. מי שצריך לפקח שזה לא יקרה הם אנשי משרד הבריאות שמבקרים במסעדה פעם ב - 3 שנים ( בעת חידוש רשיון העסק ) או כשבעלים מתחלף ויש תהליך של הוצאת רשיון עסק חדש. אנשי משרד הבריאות מתייחסים לשטויות ולא לעיקר.
אכן קיבלתי את הערותייך הנכונות.
למרבה הצער כמו שאתה כותב הפיקוח של הרשויות על התחום קלוש עד לא קיים, וזה פותח חרך שדרכו מתגנבים כל מיני רוכלי מזון מפוקפקים שמגישים לכולנו רעל שעולה הרבה כסף.
כמובן שיש שיעור מסוים (מודה שאין לי מושג או דרך להעריך מהו) של מסעדנים שמכבדים את לקוחותיהם מספיק כדי לא למכור להם רעל, אבל כדאי לזכור שיש גם את שאר המסעדנים.