תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 16 יוני 2025, 21:43

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 642 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: **מקצה המרתון בת"א נדחה** (אשכול ריצה מתעדכן)
הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 16:15 
לא יודע מה קרה.
יכול להיות שבכל שנה מבין אלפי הרצים יש 50 מאושפזים, רק שאתה לא שומע על זה, כי אף אחד לא מת.
השנה איתרע מזלו של מאן-דהו, כמו שקרה נניח למני לוי, אז זה הפוקוס של כולם.

יתכן גם שהשנה התנאים פחות נוחים ואכן יותר חם, אז הטמטום בא לידי ביטוי בצורה יותר מובהקת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 16:22 
בתנאי מזג אוויר כמו שהיו צפויים היום- לא מקיימים מרתון
לא חצי מרתון ולא בטיח
אי אפשר לצפות שכל מי שמשתתף יהיה מקצוען שידע את גבולות כושרו
יותר מזה, לפעמים גם מקצוענים עושים טעויות בהערכת התנאים
היום, הכתובת היתה רשומה על הקיר וכל אחד חוץ כמובן ממי שהיה צריך לקרוא אותה
ידע והבין שזה אסור ולא ניתן לקיים את המרתון
להאשים את האומללים שנפגעו כתוצאה מההחלטה חסרת האחריות לקיים את המרתון זה הכי קל והכי פחדני
וכי מה ציפו? שאנשים שמתאמנים חודשים מראש יחליטו לוותר כאשר האחראים אומרים להם שזה בסדר?
אני יודע שאני למשל לא הייתי מוותר ויוצא לרוץ למרות שאני יודע את הסכנות
בכלל, הגישה הגברית והקשוחה לכאורה הזאת שלפיה לא היה מקום לבטל את המרוץ בגלל ״שטויות״ כמו מזג אוויר
מגעילה אותי למדי גם כשמדובר במבצע צבאי ובטח כשמדובר באירוע ספורטיבי
לא היה מדובר כאן במסע כומתה שחייבים לעבור ומי שנרתע הוא קוקסינל אלא במשהו שאמור להיות כיף ופאן ולא שווה להפצע ולמות בשבילו
אבל אין לצפות מגבר קשוח ועשוי ללא חת שיודה שעשה טעות , המילה הזאת הרי לא נמצאת בלקסיקון שלו
הוא הרי טיפס על האלפים האוסטרליים בשיא הקיץ ומה זה בשבילו לרוץ מרתון ב 36 מעלות
(חבל רק ש99% ויותר מהמשתתפים לא טיפסו על האלפים האוסטרליים , נמושות שכמותם ולכן מן הדין שישתפנו או שסתם יפגעו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 16:33 
סמל אישי של המשתמש
בינתיים ההתאחדות ביטלה להיום כל המשחקים בליגות א'-ג', כולל למשל משחק של הפועל קטמון בירושלים בה יש מזג אוויר מושלם לכדורגל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 16:45 
אחד האדומים כתב:
בינתיים ההתאחדות ביטלה להיום כל המשחקים בליגות א'-ג', כולל למשל משחק של הפועל קטמון בירושלים בה יש מזג אוויר מושלם לכדורגל

זאת בכלל בדיחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 16:56 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
לפני שנתיים הסתיים המרתון באסון: במשך ארבעה ימים נאבקו הרופאים בבית החולים איכילוב על חייו של אחד מהרצים אך לבסוף נאלצו לקבוע את מותו של גבר בן 42, שאושפז לאחר שלקה במכת חום. בתחרות אשר נערכה באפריל 2011, לא סיימו את הריצה 15 רצים כיוון שנזקקו לטיפול רפואי. מצבם של שלושה הוגדר קשה - שניים סבלו ממכת חום ואילו השלישי לקה בהתקף לב. מצבם של 12 הרצים הנוספים, שנזקקו לטיפול רפואי, הוגדר קל.

כנראה שהיו דברים מעולם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 17:11 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
בתנאי מזג אוויר כמו שהיו צפויים היום- לא מקיימים מרתון
לא חצי מרתון ולא בטיח
אי אפשר לצפות שכל מי שמשתתף יהיה מקצוען שידע את גבולות כושרו
יותר מזה, לפעמים גם מקצוענים עושים טעויות בהערכת התנאים
היום, הכתובת היתה רשומה על הקיר וכל אחד חוץ כמובן ממי שהיה צריך לקרוא אותה
ידע והבין שזה אסור ולא ניתן לקיים את המרתון
להאשים את האומללים שנפגעו כתוצאה מההחלטה חסרת האחריות לקיים את המרתון זה הכי קל והכי פחדני
וכי מה ציפו? שאנשים שמתאמנים חודשים מראש יחליטו לוותר כאשר האחראים אומרים להם שזה בסדר?
אני יודע שאני למשל לא הייתי מוותר ויוצא לרוץ למרות שאני יודע את הסכנות
בכלל, הגישה הגברית והקשוחה לכאורה הזאת שלפיה לא היה מקום לבטל את המרוץ בגלל ״שטויות״ כמו מזג אוויר
מגעילה אותי למדי גם כשמדובר במבצע צבאי ובטח כשמדובר באירוע ספורטיבי
לא היה מדובר כאן במסע כומתה שחייבים לעבור ומי שנרתע הוא קוקסינל אלא במשהו שאמור להיות כיף ופאן ולא שווה להפצע ולמות בשבילו
אבל אין לצפות מגבר קשוח ועשוי ללא חת שיודה שעשה טעות , המילה הזאת הרי לא נמצאת בלקסיקון שלו
הוא הרי טיפס על האלפים האוסטרליים בשיא הקיץ ומה זה בשבילו לרוץ מרתון ב 36 מעלות
(חבל רק ש99% ויותר מהמשתתפים לא טיפסו על האלפים האוסטרליים , נמושות שכמותם ולכן מן הדין שישתפנו או שסתם יפגעו)

אבל העירייה קיבלה אישור מכל הגורמים המוסמכים.. על סמך מה הם צריכים להחליט אם לא על זה.

העניין עם ההתאחדות מגוחך עוד יותר (לגבי ליגות א-ג, לא לגבי הילדים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 17:22 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
ורק אחרי שכתבתי את תגובתי ראיתי את התגובות של האנשים שהשתתפו, או שהם עצמם ספורטאים חובבים בתחום, וראיתי כמה אני צודק.

אבל כרגיל במדינת ישראל, כול אחד חושב שהוא מבין בהכל, כולם יודעים הכל, וכולם מזיינים את המוח.
גם אלו שחושבים שהם יכולים לרוץ ולא מודעים לגוף שלהם, וגם אלו שמקשקשים בפורום הזה "מחדל, מחדל" בלי שום רקע בנושא.

אתה לא יכול להפיל את זה על הרצים.
אני לא יודע אם רצת או התאמנת לקראת מרתון אי פעם, אבל בגדול, אני מאד מבין אנשים שאחרי שהם התאמנו חודשים לזה לא רוצים לוותר על הריצה.
מעבר לזה, כמובן שהרוב המכריע של אנשים לא הולכים למות בטמפרטורות כאלו, אבל מה שקורה, ולמדנו את זה בדרך הקשה, כשאתה עושה מירוץ בתנאים כאלו אתה בדרך גומר עם אנשים בבית חולים או לא עלינו במכון הפתלוגי, אתה יכול לצקצק בלשון ולהגיד שהם לא היו צריכים לרוץ או שהם היו צריכים להקשיב לגוף שלהם יותר טוב, ואתה אפילו תצדק, אבל אתה תמשיך לאסוף גופות ככה.
מרתונים הרבה יותר גדולים שמגיעים אליהם אנשים מהרבה יותר מקומות נסגרו על טמפרטורות יותר נמוכות.
אדום נחמד כתב:
אבל העירייה קיבלה אישור מכל הגורמים המוסמכים.. על סמך מה הם צריכים להחליט אם לא על זה.

העניין עם ההתאחדות מגוחך עוד יותר (לגבי ליגות א-ג, לא לגבי הילדים).

מבחן התוצאה רבאק, תאמין לי שזה אפשרי לעשות מרתון בלי שכמות כזו של אנשים יגמרו בבית חולים, האחריות של העירייה, התושבים צריכים לדרוש ממנה שהיא תעשה עבודה יותר טובה באירגון של אירוע כזה, גם אם זה דורש מציאה של גורמים מוסמכים יותר טובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 17:25 
דבר אחד שלא מובן לי - הרי הריצה הייתה בשעה מוקדמת בבוקר ולא בחום המטורף של הצהריים. למה מתייחסים אל זה כריצה ב"תנאים קיצוניים"? אני לא הייתי מעלה על דעתי שריצה בשעות הבוקר המוקדמות בטמפ' של 24-26 מעלות היא כזה סיכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 17:29 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:
דבר אחד שלא מובן לי - הרי הריצה הייתה בשעה מוקדמת בבוקר ולא בחום המטורף של הצהריים. למה מתייחסים אל זה כריצה ב"תנאים קיצוניים"? אני לא הייתי מעלה על דעתי שריצה בשעות הבוקר המוקדמות בטמפ' של 24-26 מעלות היא כזה סיכון.

היו כמה מקצים, במקצה שלי היה מזג אוויר נהדר.אח"כ הבנתי שהיה נורא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 17:33 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
מבחן התוצאה רבאק, תאמין לי שזה אפשרי לעשות מרתון בלי שכמות כזו של אנשים יגמרו בבית חולים, האחריות של העירייה, התושבים צריכים לדרוש ממנה שהיא תעשה עבודה יותר טובה באירגון של אירוע כזה, גם אם זה דורש מציאה של גורמים מוסמכים יותר טובים.

או קי, אז אם הפועל מארחת משחק, שבשבילו המשטרה דורשת כך וכך שוטרים. ובגלל טעות בהערכה לא היו מספיק שוטרים בשביל להגיב לארוע שבו נהרג אוהד. האם עדיין הקבוצה אשמה?

אז אני אענה לך. תמיד מארגן הארוע צריך לעמוד מאחורי ההחלטות שהוא מקבל. אבל יש מה שנקרא נסיבות מקלות. אתה יודע את זה טוב כמוני.
לומר בדיעבעד שלא היה צריך לקיים את הריצה זה מיותר.

מה שכן, מרתיח שהשיקול העיקרי לקיים את הריצה היה אינטרסים אישיים של ראש שהעיר. אבל על זה לא מעמידים לדין..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 17:35 
הערה בשולי הדיון -
בואו לא נשכח שהרבה הרבה הרבה יותר אנשים מתים מזה שהם לא עושים ספורט.
ככה בקטנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 17:38 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
או קי, אז אם הפועל מארחת משחק, שבשבילו המשטרה דורשת כך וכך שוטרים. ובגלל טעות בהערכה לא היו מספיק שוטרים בשביל להגיב לארוע שבו נהרג אוהד. האם עדיין הקבוצה אשמה?

אז אני אענה לך. תמיד מארגן הארוע צריך לעמוד מאחורי ההחלטות שהוא מקבל. אבל יש מה שנקרא נסיבות מקלות. אתה יודע את זה טוב כמוני.
לומר בדיעבעד שלא היה צריך לקיים את הריצה זה מיותר.

מה שכן, מרתיח שהשיקול העיקרי לקיים את הריצה היה אינטרסים אישיים של ראש שהעיר. אבל על זה לא מעמידים לדין..

לא אמרתי להעמיד לדין.
אין לי מושג מה הלך שם (אני אפילו לא יודע אם הבעיה היא בעיקר בהחלטה לקיים את הריצה או בצורה שהריצה אורגנה), כל מה שאני אומר זה שזה לא רציני לדרוש מהתושבים לעשות בירור איפה בדיוק איפה במנגון היה הכשל.
יש עירייה, היא אחראית, היא (לפחות בתיאוריה) עובדת בשבילך, אתה צריך לדרוש ממנה להפיק לקחים ולתת לך תוצאות יותר טובות בעתיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 17:47 
סמל אישי של המשתמש
אני הבנתי שמנהל איכילוב אמר לעירייה שצריך לא לקיים את המירוץ.
אם כל הגורמים המקצועים הרלבנטיים אמרו שאין בעיה, אז זה כמובן מנקה את העירייה מרוב האחריות.
עדיין ניתן לצפות לתגובה הרבה יותר רצינית מ"הרצים אשמים, שילמדו להכיר את הגוף שלהם" ולפחות לאמר "בדיעבד זו הייתה טעות, לא יכול להיות שפעמיים תוך תקופה קצרה מת מישהו במרתון שלנו. נלמד את הנושא היטב, ונפיק לקחים לעתיד".
אבל אצל חולדאי המילה "טעות" לא קיימת במילון בכלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 18:33 
מי שטוען או יוצר את הרושם שזאת המצאה ישראלית ו/או המצאה של עיריית ת"א שאנשים מתים במהלך מרתונים טועה.
תראו למשל כאן: http://well.blogs.nytimes.com/2009/10/2 ... hons-safe/
ציטוט:
A few weeks ago, two runners in their 30s, a man and a woman, died during a half-marathon in San Jose, Calif. This weekend, three men ages 26, 36 and 65 died during the Detroit marathon, although it was later reported that they were all competing in the half-marathon event

http://fitness.mercola.com/sites/fitnes ... thons.aspx

ציטוט:
Eleven runners have died while running the London Marathon since it began in 1981, and every year a handful of runners die while competing in such events

כמו שכתוב שם, זאת לא בדיוק תופעה נפוצה אבל זה קורה. אני לא בטוח שהסטטיסטיקה של מרתון ת"א (שאני מאמין שהיא 2 הרוגים ב20 ומשהו פעמים שהמרוץ נערך) היא חריגה במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 18:44 
בן אדם מת עוד כמה נפצעו קשה
אבל בישראל כמו בישראל אף אחד אף פעם לא לוקח אחריות
חרא של מדינה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 18:44 
סמל אישי של המשתמש
אם אתה הולך להביא את אמריקה בתור דוגמא, אז דע לך שבארצות הברית סוגרים מרתונים מאד מאד מהר על טמפרטורות גבוהות, אפילו באמצע הריצה, ואפילו במרתונים טיפה יותר חשובים ורציניים ממרתון מתל אביב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 18:47 
רק בשנה שעברה ביטלו את בוסטון על הרבה פחות ממה שהיה היום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 18:49 
נועם שחם כתב:

עדין לא הבנתי..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 19:02 
mkorman1 כתב:

אז זהו שלא, לפחות לא לפי ויקיפדיה:
ציטוט:
The competition was held in hot running conditions, reaching 88 degrees Fahrenheit (31° celsius) that afternoon, and some of the 27,000 registered runners opted to take up the organizers' offer to defer their entry until the 2013 race

http://en.wikipedia.org/wiki/2012_Boston_Marathon

כלומר היה יותר חם ממה שהיה היום בבוקר בת"א ועדיין המרתון (המלא. לא החצי) לא בוטל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 19:06 
נועם שחם כתב:
נועם שחם כתב:

עדין לא הבנתי..

זאת לא רק הטמפרטורה אלא מכלול התנאים
היובש היחסי הרוחות האבק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 21:23 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:
נועם שחם כתב:

עדין לא הבנתי..

אני גם לא מצליח להבין עד הסוף. נזכרתי גם שבמאי של שנה שעברה רצתי 10K במירוץ רמת אביב ג' והיה הרבה יותר חם מאשר היום.
מה שקרה אולי זה שהרבה אנשים רגילים להתאמן בתנאי מזג אוויר של חורף, ולא היו רגילים למזג אוויר הזה.
תחשוב על אנשים שמתאמנים בשעות הבוקר המוקדמות, לפני שיוצאים לעבודה - הטמפרטורות בשעות האלה בעונה הזאת לא עולות בד"כ על 15 מעלות.
תוסיף לזה שכנראה אנשים "נתנו את הכל", ופה כנראה הבעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 21:29 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
mkorman1 כתב:

אז זהו שלא, לפחות לא לפי ויקיפדיה:
ציטוט:
The competition was held in hot running conditions, reaching 88 degrees Fahrenheit (31° celsius) that afternoon, and some of the 27,000 registered runners opted to take up the organizers' offer to defer their entry until the 2013 race

http://en.wikipedia.org/wiki/2012_Boston_Marathon

כלומר היה יותר חם ממה שהיה היום בבוקר בת"א ועדיין המרתון (המלא. לא החצי) לא בוטל.

מרתון בוסטון הוא אולי המרתון הכי מסודר ומאורגן בעולם, הם התכוננו במיוחד לתנאים, ניסו לשכנע רצים חובבים לא לרוץ בו, ועדיין, מאות אנשים גמרו בבית חולים והמארגנים אכלו די הרבה חרא על ההחלטה שלהם לא לבטל (לא יודע מה נסגר איתם, אבל אני יודע שהמארגנים בשיקגו עפו הביתה אחרי הבלגן ב 2007).
EISEN כתב:
אני גם לא מצליח להבין עד הסוף. נזכרתי גם שבמאי של שנה שעברה רצתי 10K במירוץ רמת אביב ג' והיה הרבה יותר חם מאשר היום.
מה שקרה אולי זה שהרבה אנשים רגילים להתאמן בתנאי מזג אוויר של חורף, ולא היו רגילים למזג אוויר הזה.
תחשוב על אנשים שמתאמנים בשעות הבוקר המוקדמות, לפני שיוצאים לעבודה - הטמפרטורות בשעות האלה בעונה הזאת לא עולות בד"כ על 15 מעלות.
תוסיף לזה שכנראה אנשים "נתנו את הכל", ופה כנראה הבעיה.

זו לא בעיה לרוב האנשים, אפילו אם תרוץ בחום של 40 מעלות זה לא ש 100% מהאנשים ימותו, הבעיה היא שלמדנו בדרך הקשה שכשתמקרבים ל 30 מעלות, הסיכוי שאנשים ימותו לך במרוץ נהיה לא זניח, בגלל זה רוב המרתונים בעולם מתבטלים בתנאים האלו (לא כולם אגב, יש מרוצים שמיועדים לחום גבוה, אבל המתמודדים מודעים לזה ומתכוננים לזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 21:50 
הבעיה היא שבוחנים את תהליך קבלת ההחלטות רק דרך הפריזמה של התוצאה.
גם אם כולם היו מסיימים בריאים כמו שור, ההחלטה לקיים את המרוץ היא מאוד בעייתית וגם נראה שמניעים היו בעייתיים אפילו יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 22:09 
סמל אישי של המשתמש
אני בטוח שאם אבי לוזון היה קם בבוקר וחושב שחם היום ומחליט לדחות דרבי בגלל תחזית מזג אויר , בוודאי כל אלה שתוקפים כאן את חולדאי היו מרעים לו, וסוגדם לאחריות שגילה
אם למארגנים יש אישור של משרד הבריאות לבצע את המירוץ הרי שהטענות, אם קיימות, צריכות להיות מופנות למשרד הבריאות שהוא אמור להיות ה"יועץ המוסמך" של העירייה בנושא זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 22:41 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
אני בטוח שאם אבי לוזון היה קם בבוקר וחושב שחם היום ומחליט לדחות דרבי בגלל תחזית מזג אויר , בוודאי כל אלה שתוקפים כאן את חולדאי היו מרעים לו, וסוגדם לאחריות שגילה
אם למארגנים יש אישור של משרד הבריאות לבצע את המירוץ הרי שהטענות, אם קיימות, צריכות להיות מופנות למשרד הבריאות שהוא אמור להיות ה"יועץ המוסמך" של העירייה בנושא זה.

כל מילה.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 22:44 
משרד הבריאות לא מאשר ולא פוסל שום דבר
הוא ממליץ
אפשר לקבל או לא לקבל את המלצותיו
בסופו של דבר היה כאן שיקול דעת מוטעה של העיריה
שנבע משיקולים זרים של פרסטיז׳ה עירונית וכמה שיסובבו את זה
לא יעזור להם
פושעי המרתון לדין!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 23:16 
מראש התאריך שבחרו למרתון היה לא חכם. כי ידוע שבתקופה הזו בישראל יכולים להיות ימים מאוד חמים. קביעת התאריך חשפה מה באמת חושבים פה על מרתון, לא מתייחסים לזה בכלל כאירוע ספורטיבי. כי מי שמתייחס לזה כאירוע ספורטיבי לוקח בחשבון שרצי מרתון רציניים מתכוננים שלושה חודשים לריצה הזו, ודחייה בשבוע ממש לא באה בחשבון. אז היו צריכים לקבוע את המרתון בינואר פברואר. אבל אז היו נרשמים חצי מכמות האנשים כי קר. וזה כל הסיפור, כל המרתון הזה הוא אייטם יחצני שכל קשר בינו ובין ספורט אינו קיים.
בכלל, אני לא מבין את הפטיש הזה ללרוץ ביחד ולרוץ באירוע ובלה בלה בלה. כשאני רוצה לשחק כדורסל אני עושה את זה בצנעה עם חברים. לא פוקק עיר שלמה.
ועוד משהו. יש מרתון רציני אחד בישראל. בטבריה. מה שיש בתל אביב זה קשקוש יחצני. מי שרוצה לרוץ מרתון רציני שיירשם לטבריה.
ומדהים שאת המקצים החובבנים לחלוטין החליטו לקיים, ודווקא את המקצה שהוא למקצוענים דחו. החלטה חלמאית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: **מקצה המרתון בת"א נדחה** (אשכול ריצה מתעדכן)
הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 23:48 
mkorman1 כתב:
משרד הבריאות לא מאשר ולא פוסל שום דבר
הוא ממליץ
אפשר לקבל או לא לקבל את המלצותיו
בסופו של דבר היה כאן שיקול דעת מוטעה של העיריה
שנבע משיקולים זרים של פרסטיז׳ה עירונית וכמה שיסובבו את זה
לא יעזור להם
פושעי המרתון לדין!

זה לא רק פרסטיז'ה, זה הסכמים עסקיים עם כל מיני גופים בעלי עניין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 01:25 
אמיר כתב:
אדום מטלי כתב:
ורק אחרי שכתבתי את תגובתי ראיתי את התגובות של האנשים שהשתתפו, או שהם עצמם ספורטאים חובבים בתחום, וראיתי כמה אני צודק.

אבל כרגיל במדינת ישראל, כול אחד חושב שהוא מבין בהכל, כולם יודעים הכל, וכולם מזיינים את המוח.
גם אלו שחושבים שהם יכולים לרוץ ולא מודעים לגוף שלהם, וגם אלו שמקשקשים בפורום הזה "מחדל, מחדל" בלי שום רקע בנושא.

אתה לא יכול להפיל את זה על הרצים.
אני לא יודע אם רצת או התאמנת לקראת מרתון אי פעם, אבל בגדול, אני מאד מבין אנשים שאחרי שהם התאמנו חודשים לזה לא רוצים לוותר על הריצה.
מעבר לזה, כמובן שהרוב המכריע של אנשים לא הולכים למות בטמפרטורות כאלו, אבל מה שקורה, ולמדנו את זה בדרך הקשה, כשאתה עושה מירוץ בתנאים כאלו אתה בדרך גומר עם אנשים בבית חולים או לא עלינו במכון הפתלוגי, אתה יכול לצקצק בלשון ולהגיד שהם לא היו צריכים לרוץ או שהם היו צריכים להקשיב לגוף שלהם יותר טוב, ואתה אפילו תצדק, אבל אתה תמשיך לאסוף גופות ככה.
מרתונים הרבה יותר גדולים שמגיעים אליהם אנשים מהרבה יותר מקומות נסגרו על טמפרטורות יותר נמוכות.

לא התאמנתי מעולם למרתון כי אני לא יכול לרוץ, אבל התאמנתי לאירועי רכיבה שהם מאמץ אירובי ופיזי יותר קשים ממרתון.
בכל אירוע כזה יש אופציה למזג אויר מכל סוג שהוא, ובהרשמה לאירוע אנשים יודעים שזה יכול להיות, מקבלים את העצות המתאימות ומכאן והלאה זו החלטה שלהם. אתה לא יכול 'להפיל' את זה עליהם כי הם התאמנו לזה 6 חודשים?! מדובר באנשים מבוגרים, להזכירך.

כשאתה עושה מרוץ שמשתתפים בו אלפי (או עשרות אלפי) אנשים תגמור עם חלק בבית חולים, זו סטטיסטיקה. או שמקבלים את זה או שמפסיקים לרוץ בכלל.
כאמור, המנוח הפסיק לרוץ כשהיו 26 מעלות. אני לא יודע מה הייתה סיבת המוות האמיתית, אבל מדובר בתנאים נורמליים לחלוטין.
בא נשמע מה להערכתך הם התנאים בהם צריך לא לקיים מרוץ כזה?

לא יודע, אולי האוסטרלים יותר קשוחים, או שהם סתם אנשים יותר אחראיים.
(אני חושב שגם וגם....)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 02:02 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
לא התאמנתי מעולם למרתון כי אני לא יכול לרוץ, אבל התאמנתי לאירועי רכיבה שהם מאמץ אירובי ופיזי יותר קשים ממרתון.
בכל אירוע כזה יש אופציה למזג אויר מכל סוג שהוא, ובהרשמה לאירוע אנשים יודעים שזה יכול להיות, מקבלים את העצות המתאימות ומכאן והלאה זו החלטה שלהם. אתה לא יכול 'להפיל' את זה עליהם כי הם התאמנו לזה 6 חודשים?! מדובר באנשים מבוגרים, להזכירך.

כשאתה עושה מרוץ שמשתתפים בו אלפי (או עשרות אלפי) אנשים תגמור עם חלק בבית חולים, זו סטטיסטיקה. או שמקבלים את זה או שמפסיקים לרוץ בכלל.
כאמור, המנוח הפסיק לרוץ כשהיו 26 מעלות. אני לא יודע מה הייתה סיבת המוות האמיתית, אבל מדובר בתנאים נורמליים לחלוטין.
בא נשמע מה להערכתך הם התנאים בהם צריך לא לקיים מרוץ כזה?

לא יודע, אולי האוסטרלים יותר קשוחים, או שהם סתם אנשים יותר אחראיים.
(אני חושב שגם וגם....)

ברוב המרתונים בעולם אנשים לא מתים ולא גומרים בבתי חולים, בטח שלא בכמויות כאלו, ואם זה קורה, זה אומר שמשהו לא היה בסדר.
ואם כמות כזו של אנשים גמרו בבתי חולים בטמפרטורה של 26 מעלות זה אומר שהיו שם כשלים הרבה יותר רציניים מאשר ההחלטה להתחיל המרוץ, ועוד פעם, אין לי מושג מה באמת הלך שם, כל מה שאני אומר ש -
א. זה לא משהו שצריך לקבל, בהגדרה
ב. זה לא משהו שאפשר להפיל על הרצים עצמם באופן קבוצתי

ועוד פעם, יש מרוצים שאנשים יודעים שהם הולכים להיות בתנאים חמים והם מתכוננים לזה, הבעיות האלו קורות כשזה קורה במרוצים שאנשים לא מצפים לחום כזה, או במילים, לא הולכים לסגור את מרתון סידני בגלל שזה 30 מעלות, אבל כן הולכים לסגור את מרתון סיאטל.

ובגדול, מרתונים במקומות עם מזג אוויר כמו תל אביב בדר"כ עושים בינואר-פברואר, לפחות בארה"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 642 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: