תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 21:52

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 186 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: טבח בארה"ב - 27 הרוגים, רובם ילדים
הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:10 
סמל אישי של המשתמש
מייקל מור דמגוג, ואפשר לראות גם פה, אבל אכן הוא, כמו שזכרתי, הראה שבקנדה אפשר לקנות נשק בקלות:

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:11 
סמל אישי של המשתמש
ירמי קדושי כתב:
וד''א איך זה שארה''ב היא מדינה דתית אך לא גזענית כלפי היהודים? (ז''א הגזענות שם היא לא מעבר לשיחות סלון אני משער) כי בדר''כ מדינה נוצרית-דתית משתלב יפה עם אנטישמיות (פולין)

קישתא.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: טבח בארה
הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:13 
19 כתב:
דמגוגיות של מייקל מור זו מנטרה למי שאין לו תשובות לטענות שלו. זו דמגוגיה בפני עצמה להתייחס לטוען במקום לטענה.
אין שם מדיניות נשק ואחוזי אחזקת נשק כמו בארה"ב.

אוגוסטוס, לא ממש הבנתי את השאלה, למה יש מה? את התיקון השני לחוקה?

אבל התייחסתי לטענה וכן הראתי למה הוא דמגוג, צר לי שנפגעת.
אבל כן, הוא דמגוג.

בנוגע לאשכול:
http://en.wikipedia.org/wiki/Number_of_ ... by_country
בארצות הברית יש ל-88 אחוז מהאוכלוסייה כלי נשק. בקנדה יש סביבות ה-30 אחוז. ועדיין כמות הרציחות שם הוא בפער ניכר(10 אלף בארצות הברית לשנה מול 100 בקנדה או אפילו פחות).

וזה ברפרוף קל בויקי. אגב אם תסתכל, בהמקומות הבאים אחרי ארצות הברית זה תימן-54% מחזיקי נשק(שעד 2011 כמות הרציחות שם היו מזעריות, והאלימות האחרונה היא אך ורק בשל מלחמת אזרחים), סעודיה, שוויץ וקפריסין, שלכולם אחוזי פשיעה מאוד נמוכים(אני לא יודע כמה בסרביה) ולאוכלוסייה שם יש בין 35-45 אחוזי אחזקת נשק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:15 
סמל אישי של המשתמש
ירמי קדושי כתב:
וד''א איך זה שארה''ב היא מדינה דתית אך לא גזענית כלפי היהודים? (ז''א הגזענות שם היא לא מעבר לשיחות סלון אני משער) כי בדר''כ מדינה נוצרית-דתית משתלב יפה עם אנטישמיות (פולין)

אני סבור שהאנטישמיות שם פושה לא פחות מאשר בפולין, למשל, רק שהיא לובשת צורה אחרת מהאנטישמיות הקתולית המסורתית והססגונית המוכרת לנו.

מדד אמין לגזענות הוא תמיד שאלת החתן לביתך. אני לא בטוח שאחוז גבוה יותר של אמריקאים יסכימו לחתן יהודי עבור ביתם מאשר בפולין.

מצד שני, יש הבדל גדול בין ארה"ב כמדינת הגירה רב תרבותית בהגדרתה (נוסדה ככזאת), לבין פולין שהיא מדינת לאום במובן השמרני, ורב תרבותיות (או קליטת הגירה) ממנה והלאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:19 
א. כנראה שבארה"ב יותר קל להשיג נשק בכל זאת.
ב. בקנדה יש עשירית מהאוכלוסיה לעומת ארה"ב. ביחד עם זה שבאחוזים יש שם 66% פחות נשק, המספרים לא נשמעים עד כדי כך מופרכים (אם מייקל מור היה עושה כזה פעלול מספרי אני מניח שהיית קורא לו דמגוג).

נערך לאחרונה על ידי 19 בתאריך 17 דצמבר 2012, 00:19, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:19 
סמל אישי של המשתמש
מייקל מור מלך האנקדוטות. חכמה גדולה להוכיח משהו ע"י עריכה שלו נכנס לבתים שאינם נעולים. היה יכול לעשות בדיוק אותו דבר בחלקים נרחבים של אמריקה, אגב. אפילו בעיר גדולה, היה יכול למצוא כמה בתים כאלה ולערוך את זה. סתם דוגמא לדמגוגיה שלו. זה הכי לא מדעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:22 
Frank Serpico כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
Frank Serpico כתב:
בקיצור, אני גם לא חושב שהחברה האמריקאית "חולה" יותר משאר החברות המערביות המודרניות - בין אם זה קנדה, אנגליה, גרמניה, ישראל או יפן. תרבותית בוודאי שאין הבדל.

ההבדל הוא פשוט חוקתי - בזמינות החוקית של כלי נשק.

האבחנה הפתולוגית באמת פחות חשובה, אבל מה זה "ההבדל הוא פשוט חוקתי"?
החוקה משקפת הלך רוח, ויוצרת הלך רוח. היא בונה מערכת חברתית. היא אולי המסמך הקונקרטי שמגדיר את המבנה החברתי.
הנחת העבודה היא שאין מקריות ולכן השאלה היא איך הגיעו לכזה מצב ומדוע הוא נשאר.
אני מאמין שאם יענו על זה ברצינות (לי אין מושג), אפשר להגיע לרבדים עמוקים ולא טכניים.

יודע מה? מסכים איתך לגבי זה.

לכן גם אני, כמו רובנו פה בארץ, מתקשה להבין את הדבקות העיקשת הזאת של האומה האמריקאית בתיקון השני לחוקת ארצות הברית. כנראה שבאמת מדובר באתוס יסוד בחברה האמריקאית. אתוס שבאמת נפלא מבינתי.

האמריקאים הם ראש בקיר. האמת שהקטע הזה שכתוב בחוקה הזכות לנשק נובעת מהבריטים. לפני שארצות הברית התאגדה, הבריטים ששלטו שם לא רק האלו מיסים, היה שם גם חוק שכל חייל בריטי יכול לקחת לכל תושב במושבות את הנשק שלו לשימושו. מזה זה תאכלס התחיל. ארצות הברית עצמה כמה על העיקרון של הגבלת הממשל השולט, ובגלל הסיבה ההיסטורית הזאתי והעיקרון של הגבלת ממשל יש את זה עד היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:26 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

תבורך מנשים.

הייתה על זה כתבה היום בחדשות 10, אם מעניין אותך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:31 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
בנוגע לאשכול:
http://en.wikipedia.org/wiki/Number_of_ ... by_country
בארצות הברית יש ל-88 אחוז מהאוכלוסייה כלי נשק. בקנדה יש סביבות ה-30 אחוז. ועדיין כמות הרציחות שם הוא בפער ניכר(10 אלף בארצות הברית לשנה מול 100 בקנדה או אפילו פחות).

לא קראת נכון את הסטטיסטיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:31 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
אמיר כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

תבורך מנשים.

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=944786

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:33 
אגב, לפי ויקיפדיה בארה"ב יש בערך.פי שלושה (ארבע וחצי לעומת 1.6) מקרי רצח פר 1,000 איש.
די מסתדר בול עם ההבדלים שהובאו כאן, באחוזי אחזקת הנשק שגם הם בערך.פי שלושה.

נערך לאחרונה על ידי 19 בתאריך 17 דצמבר 2012, 00:34, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:34 
סמל אישי של המשתמש
אם זה מעניין מישהו,
יש לי טבלה של כמות ויחס הרציחות בכל מדינה בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:35 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
KingAlpaca כתב:
אמיר כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

תבורך מנשים.

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=944786

הייתה הקדמה מעניינית שלא מופיעה פה.
אבל היי, אתה הבאת לינק, ואני לא. אז כדאי שאני אסתום את הפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:36 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
Frank Serpico כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
Frank Serpico כתב:
בקיצור, אני גם לא חושב שהחברה האמריקאית "חולה" יותר משאר החברות המערביות המודרניות - בין אם זה קנדה, אנגליה, גרמניה, ישראל או יפן. תרבותית בוודאי שאין הבדל.

החוקה משקפת הלך רוח, ויוצרת הלך רוח. היא בונה מערכת חברתית. היא אולי המסמך הקונקרטי שמגדיר את המבנה החברתי.
אני מאמין שאם יענו על זה ברצינות (לי אין מושג), אפשר להגיע לרבדים עמוקים ולא טכניים.

לכן גם אני, כמו רובנו פה בארץ, מתקשה להבין את הדבקות העיקשת הזאת של האומה האמריקאית בתיקון השני לחוקת ארצות הברית. כנראה שבאמת מדובר באתוס יסוד בחברה האמריקאית. אתוס שבאמת נפלא מבינתי.

האמריקאים הם ראש בקיר. האמת שהקטע הזה שכתוב בחוקה הזכות לנשק נובעת מהבריטים. לפני שארצות הברית התאגדה, הבריטים ששלטו שם לא רק האלו מיסים, היה שם גם חוק שכל חייל בריטי יכול לקחת לכל תושב במושבות את הנשק שלו לשימושו. מזה זה תאכלס התחיל. ארצות הברית עצמה כמה על העיקרון של הגבלת הממשל השולט, ובגלל הסיבה ההיסטורית הזאתי והעיקרון של הגבלת ממשל יש את זה עד היום.

התיקון התקבל כ-16 שנים לאחר המהפכה האמריקאית וכשמונה שנים לאחר תום מלחמת העצמאות של ארצות הברית.

אני מבין את הרקע ההיסטורי ואת הנסיבות שהובילו לתיקון השני. אני יכול אפילו להבין את הצורך שבו אז, או לפחות את ההיגיון מאחוריו. מה שאני שאני לא יכול להבין זה, כמו שכתבתי - את הדבקות העיקשת הזאת של האומה האמריקאית בתיקון הזה גם כיום.

בכל זאת, אנחנו כבר לא בתקופת מלחמת העצמאות והמאבק במלך, וגם לא בתקופת התבססות המדינה החדשה. חלפו אי אילו שנים מאז, יותר משתי מאות. דברים השתנו מאז.

מתוך ויקיפדיה:
ציטוט:
הסיבות לתיקון

בתקופת הקמתה של ארצות הברית, החשש מהפיכה צבאית הביא להתנגדות לקיומו של צבא מקצועי, ובמקום זאת להתבססות על מיליציה אזרחית בה שותפים כלל האזרחים אשר יתגייסו עם נשקם במידת הצורך. מגילת הזכויות של וירג'יניה, למשל, קבעה ש: "מיליציה מאוסדרת היטב, או מורכבת מתושבי המדינה, מאומנת בנשק, היא ההגנה הראויה, הטבעית והבטוחה למדינה חופשית; יש להימנע מקיום צבא סדיר בעת שלום, עקב היותו סכנה לחירות; ובכל מקרה על הכוח הצבאי להיות כפוף בנוקשות לשלטון האזרחי ומנוהל על ידו"[2] .
מנגד עלו דרישות לקיומו של צבא סדיר כדי להגן על המדינה. אולם גם התומכים בצבא סדיר הכירו בסכנתו והציעו מנגנונים למנוע הפיכה צבאית. למשל, בעת הדיונים בעד ונגד כינון חוקה, טענו תומכי החוקה, שכללה זכות של השלטון המרכזי להקים צבא, שגם אם ינסה צבא ארצות הברית להשתלט בכח על תושבי מדינות ארצות הברית, יוכלו תושבי המדינות לגבור בקלות על צבא שסדר הגודל שלו לא יוכל לעלות על 4% מהכח הלוחם של תושבי מדינות ארצות הברית ‏‏[3] .
חוקת ארצות הברית קובעת שהממשלה הפדרלית תורשה להחזיק צבא וכי המדינות תוכלנה לקיים מיליציות אזרחיות בלבד. חובת הדאגה לחימוש המיליציות הוטלה על ממשלת ארצות הברית ולא על המדינות ובכך עלה חשש שממשלת ארצות הברית תימנע מלקיים את חובתה לחמש את המיליציות ותשאיר את המדינות ללא יכולת התגוננות כנגד הצבא הסדיר של ארצות הברית.
במטרה למנוע אפשרות כזאת הוכלל במגילת הזכויות שחוקקה בצמוד לחוקה עצמה, התיקון השני שקבע שלא תוגבל זכותם של האזרחים לשאת נשק.

נערך לאחרונה על ידי Frank Serpico בתאריך 17 דצמבר 2012, 00:37, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:36 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
אגב, לפי ויקיפדיה בארה"ב יש בערך.פי שלושה (ארבע וחצי לעומת 1.6) מקרי רצח פר 1,000 איש.
די מסתדר בול עם ההבדלים שהובאו כאן, באחוזי אחזקת הנשק שגם הם בערך.פי שלושה.

מעניין. זה סותר את מה שמייקל מור מנסה להעביר, שהבעיה היא לא בכמות הנשק ובחוקי אחזקתם (שהם אותו דבר פחות או יותר לדבריו), ושהקנדים מתים על נשק כמו האמריקאים. שהבעיה היא משהו אחר, חברה יותר צודקת, בלה בלה בלה, שהוא מוכיח בדרכו האנקדוטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:40 
זה לא "מוכיח" כלום, כי זה נתון אחד.
אבל זה בטח לא מוכיח שאין קשר בין כמות נשק (פי שלושה), לבין מספר מקרי הרצח (פי שלושה). אם זה תומך במשהו, זה בדיוק בקשר הזה בין שני הנתונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:44 
סמל אישי של המשתמש
בקיצור, מייקל מור כנראה צודק בקטע שיש בקנדה פחות פשיעה ושלמדיניות היותר סוציאלית יש קשר לזה.

אבל בסרט שמדבר על קולומביין (וגם על בעיות כלליות יותר, אבל קולומביין זה בכותרת), יש לו בעיה אחת - רוב הרוצחים ההמוניים האלו באים מרקע כלכלי טוב. כך שלזה, זה לא ממש קשור מה הפוליטיקאים אומרים בטלביזיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:50 
19 כתב:
א. כנראה שבארה"ב יותר קל להשיג נשק בכל זאת.
ב. בקנדה יש עשירית מהאוכלוסיה לעומת ארה"ב. ביחד עם זה שבאחוזים יש שם 66% פחות נשק, המספרים לא נשמעים עד כדי כך מופרכים (אם מייקל מור היה עושה כזה פעלול מספרי אני מניח שהיית קורא לו דמגוג).

אבל זה לא מסביר את התופעה.
http://www.nationmaster.com/graph/cri_t ... tal-crimes
לפי האתר הזה בארצותה ברית יש 9369 רציחות על ידי נשק חם בשנה(תיכנס לכל מדינה נבחרת ושם אפשר לראות את הכמות רציחות מכלי נשק).
בקנדה רק 144
בשוויץ 68
בקפריסין 4
גם את תשקלל את ההבדלים בגודל האוכלוסייה ואחזקה בנשק, אין קורלציה בין המספרים.

ברוסיה למשל יש רק 9 אחוז מהאוכלוסייה נשק וכמות נרצחים דומה לזה של ארצות הברית

כלומר, אין קשר בין כמות הנשקים למקרה הרצח, ככה שהבעיה בארצות הברית זה לא רק הנגישות לנשק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:53 
באתר הזה, זה שונה. זה גם לא רלוונטי, אם תסתכל על כל הנתונים הכוללים.
הקשר כאן רפוף.
ובלי קשר אם מייקל מור צודק כאן או לא, האידיוט הזה הוא דמגוג עצום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:56 
Frank Serpico כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
Frank Serpico כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
Frank Serpico כתב:

התיקון התקבל כ-16 שנים לאחר המהפכה האמריקאית וכשמונה שנים לאחר תום מלחמת העצמאות של ארצות הברית.

אני מבין את הרקע ההיסטורי ואת הנסיבות שהובילו לתיקון השני. אני יכול אפילו להבין את הצורך שבו אז, או לפחות את ההיגיון מאחוריו. מה שאני שאני לא יכול להבין זה, כמו שכתבתי - את הדבקות העיקשת הזאת של האומה האמריקאית בתיקון הזה גם כיום.

בכל זאת, אנחנו כבר לא בתקופת מלחמת העצמאות והמאבק במלך, וגם לא בתקופת התבססות המדינה החדשה. חלפו אי אילו שנים מאז, יותר משתי מאות. דברים השתנו מאז.

מתוך ויקיפדיה:
ציטוט:
הסיבות לתיקון

בתקופת הקמתה של ארצות הברית, החשש מהפיכה צבאית הביא להתנגדות לקיומו של צבא מקצועי, ובמקום זאת להתבססות על מיליציה אזרחית בה שותפים כלל האזרחים אשר יתגייסו עם נשקם במידת הצורך. מגילת הזכויות של וירג'יניה, למשל, קבעה ש: "מיליציה מאוסדרת היטב, או מורכבת מתושבי המדינה, מאומנת בנשק, היא ההגנה הראויה, הטבעית והבטוחה למדינה חופשית; יש להימנע מקיום צבא סדיר בעת שלום, עקב היותו סכנה לחירות; ובכל מקרה על הכוח הצבאי להיות כפוף בנוקשות לשלטון האזרחי ומנוהל על ידו"[2] .
מנגד עלו דרישות לקיומו של צבא סדיר כדי להגן על המדינה. אולם גם התומכים בצבא סדיר הכירו בסכנתו והציעו מנגנונים למנוע הפיכה צבאית. למשל, בעת הדיונים בעד ונגד כינון חוקה, טענו תומכי החוקה, שכללה זכות של השלטון המרכזי להקים צבא, שגם אם ינסה צבא ארצות הברית להשתלט בכח על תושבי מדינות ארצות הברית, יוכלו תושבי המדינות לגבור בקלות על צבא שסדר הגודל שלו לא יוכל לעלות על 4% מהכח הלוחם של תושבי מדינות ארצות הברית ‏‏[3] .
חוקת ארצות הברית קובעת שהממשלה הפדרלית תורשה להחזיק צבא וכי המדינות תוכלנה לקיים מיליציות אזרחיות בלבד. חובת הדאגה לחימוש המיליציות הוטלה על ממשלת ארצות הברית ולא על המדינות ובכך עלה חשש שממשלת ארצות הברית תימנע מלקיים את חובתה לחמש את המיליציות ותשאיר את המדינות ללא יכולת התגוננות כנגד הצבא הסדיר של ארצות הברית.
במטרה למנוע אפשרות כזאת הוכלל במגילת הזכויות שחוקקה בצמוד לחוקה עצמה, התיקון השני שקבע שלא תוגבל זכותם של האזרחים לשאת נשק.

עזוב אותך שטויות, כל מערכת הבחירות האמריקאית מתאימה למה שהיה שם לפני 200 שנה. קראתי פעם כתבה על איך מערכת הבחירות שם עובדת, שלפני 200 שנה כל העניין של אלקטורים זה היה גאוני, והיום זה טמטום שחבל על הזמן. אבל לשנות משהוא כל כך אלמנטרי אצל האמריקאים, במיוחד אם זה נוגע לחוקה ולאבות המייסדים שם, זה כמו לנסות להגיד ליהודי דתי לאכול בשר לא כשר. זה לא עובד, עזוב. זה תרבות מדהימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 01:13 
סמל אישי של המשתמש
ירמי קדושי כתב:

כי לגזענים שם יש כושים, מקסיקנים ולאחרונה גם מוסלמים לשנוא.
זה הרי לא כאילו שיש לגזענות הצדקות הגיוניות, זה תמיד עניין של אנשים שרוצים להגיע לעמדות כח והשפעה ע"י האשמה של ציבור זר.
מה שחשוב זה לא זה אשמת היהודים או המוסלמים, אלא שהחיים שלך דפוקים בגללם ולא חו"ח באשמתך או באשמת המנהיגים שלך.
ובגלל שגזענים הם בגדול אנשים די מטומטמים שלא בדיוק מפורסמים ביכולות האבחנה שלהם, הם נטפלים בעיקר לאנשים שקל לאתר ולהבדיל משאר הציבור, ומאז שהפסקנו להתלבש כמו בורגנים מזרח אירופים מהמאה ה - 18, די הוצאנו את עצמנו מהרשימה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 01:16 
שמע, זה נהיה מעייף. אתה לוקח את 3% הדוגמאות שמסתדרות לך (בוא תשווה עוד מדינות מערביות לארה"ב מבחינת מקרי רצח.פר אוכלוסיה), ועושה מהן הוכחה חותכת? זו סטיית.תקן, לא התקן.
לי יש בערך פי 10 דוגמאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 01:24 
בעצם בוא אני אחסוך לך
ארה"ב שהיא נק' הייחוס, 4.2 מקרי רצח פר 1,000 אזרחים
קנדה כבר אמרנו, 1.6
יפן 0.3
סינגפור 0.3
צ'כיה 1.7
פולין 1.1
הונגריה 1.3
סלובקיה 1.5
דנמרק 0.2
רומניה 2.0
איסלנד 0.3
אירלנד 1.2
נורבגיה 0.6
קרואטיה 1.4
בוסניה 1.6
יוון 1.5
איטליה 0.9
סרביה 1.2
ספרד 0.8
אוסטריה 0.6
צרפת 1.1
הולנד 1.1
אנגליה 1.2
זה אירופה
במדינות ברה"מ לשעבר יש אחוזים גבוהים, לא רק ברוסיה, גם באוקראינה ובליטא ובאסטוניה. על זה מתבססת כל ההוכחה שאין קשר?

אוסטרליה 1.0
ניו זילנד 0.9

אין כלום שקרוב ל4.2, הכי קרוב זה רומניה וגם זה פחות מחצי, רק מדינות ברה"מ לשעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 03:09 
ההשוואה שלך לא נכונה, כי אנחנו לא מתווכחים שיש בארצות הברית יותר מקרי רצח ממדינות אחרות. השאלה היא האם יש לנגישות לנשק השפעה גורסת למקרי הרצח.
ברוסיה ומדינות ברית המועצות אין הרבה בעלי נשק, ורציחות יש באופן דומה.
גם בהודו, פיליפינים וונצאוולה ועוד

אבל כל זה לא משנה. כי אנחנו מדברים על מה ההשפעה או קשר של נגישות לנשק יש על כמות מקרה הרצח מנשק.
באתר שהבאתי בתגובה האחרונה, בקנדה 144 בשנה מירי(זאת אומרת היו יותר שגם לא מירי), שזה 14% מארצות הברית(אם מחשבים את גודל האוכלוסיה של 2 המדינות), או בארצות הברית יש פי 7 יותר מקרי רצח מקנדה. למרות שלארצות הברית פי 3 יותר בעלי נשק בלבד.
4 בקפריסין,
68 בשוויץ.
בסעודיה אין נתונים, בתימן כנ''ל(למרות ששם מה שעוד מסביר את מקרי הרציחות זה הבלגן מ-2011 וכניסת אל-קיידה).
במדגם הזה אתה לא יכול לשים למשל את יפן, כי ביפן אין הרבה בעלי נשק.
שים לב שלקחתי את הראשונים ברשימת בעלי הנשק.

אבל יודע מה, עזוב. בו ניקח את הנתונים שלך, שאתה מציין, ויחס בעלי הנשק הנשק.
קנדה-זה 1.6 פר 1000 איש נרצחים(אני מניח שהתכוונו/התכוונת ל100 אלף איש). נתונים שלך. ולה יש 30 אחוז בעלי נשק. הם עוד מתקרבים.
סרביה, שהיא מדינת עולם שניה או שלישית, עם 58 אחוז בעלי נשק, יש לה יחס של 1.2 נרצחים בשנה על כל 100 אלף. גם אם תכפיל את היחס הזה כדי להתאים את בעלי הנשק לארצות הברית, זה לא מתקרב.
את קפריסין ושוויץ לא הבאת(אני אשמח אגב ללינק הזה כי מעניין אותי מה קורה בתימן, ובמיוחד בסעודיה).
אחרי זה יש לך מדינות כמו צרפת, נורווגיה, פינלנד, אוסטריה, גרמניה- לכולם 30 אחוז בעלי נשק.
צרפת על כל 1000 איש יש 1.1 מקרה רצח, ול-30 אחוז יש נשק. זאת אומרת אם ל-90 אחוז היה נשק כמו ארצות הברית, הייתה מצפה ל-3.3. לארצות הברית 4.2
עכשיו ברור לך שזה לא נכון כי במצב כזה אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שפי 3 יותר נשק בידי הצרפתים=פי 3 יותר רציחות מכלל הרציחות במדינה(שחלק לא ידוע מהם לא נעשו על ידי ירי).
נורווגיה- לה רק 0.6, אותם אחוזים של בעלי נשק כמו צרפת, אפילו קצת יותר.
אוסטריה- כנ''ל. איסלנד- 0.3, למרות שיש להם אותה כמות של בעלי נשק כמו המדינות האלו.
את גרמניה לא ציינת- אבל גם להם ממה שזכור לי יש מקרה רצח מועטים, ו-30 אחוז בעלי נשק.

עכשיו אם תשים לב בפולין למשל יש 1.1, אירלנד 1.2-המשותף להן- אין להן הרבה בעלי נשק(1.3 ו 8.6 אחוז בהתאמה)
כנ''ל איטליה וספרד שלהם יחס יחסית נמוך אין הרבה בעלי נשק(10 אחוז מהאוכלוסייה).
ביוון יש ל-22 אחוז נשק ויחס 1.5 של נרצחים. שזה מסתדר עם הטעון שלך.

זאת אומרת, הנגישות לנשק לא מסביר את הפער העצום. לא בנתונים שלי ולא בנתונים שלך. אין קשר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 04:28 
בקנדה יש איסור מוחלט למכור אקדחים וכמובן להחזיק אקדח זה לא חוקי לא שזה משנה הרבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 08:30 
סמל אישי של המשתמש
http://thebluereview.org/i-am-adam-lanzas-mother/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 10:03 
אף אחד לא אמר שזה ההסבר היחיד (אגב, במדינות שהן לא ארה"ב, מה המדיניות בקשר לכמה נשקים מותר לבן אדם? מאיזה סוג? אוטומטי\לא אוטומטי? מה הפיקוח על מי שמחזיק נשק?)
הנסיון לטעון שאין שום קשר, בעיני הוא מגוחך (למה 47% מרוצחי הנשים כמו בלינק שהביאו פה, הם מחזיקי נשק ברשיון? גם הם חברה חולה ויוצאת דופן לעומת אנשים שעובדים במקומות אחרים?)

כשיש נשק, יש יותר סיכוי שישתמשו בנשק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 11:07 
סמל אישי של המשתמש
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 11:37 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
תמונה

נשמע כאילו הוא לא חושב שצריך לבדוק את הנעליים בשדה התעופה רק בגלל שהנסיון המוצלח להכניס חומר נפץ בנעליים למטוס, לא הגיע לכדי הפלת המטוס?

איזה אדיוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 13:37 
bloodbrother כתב:
הפועל כתב:
תמונה

נשמע כאילו הוא לא חושב שצריך לבדוק את הנעליים בשדה התעופה רק בגלל שהנסיון המוצלח להכניס חומר נפץ בנעליים למטוס, לא הגיע לכדי הפלת המטוס?

איזה אדיוט.

אין שום קשר לזה אם זה הצליח או לא .
פה היה נסיון אחד (לא משנה אם הצליח או לא) ושינו את כל סדרי האבטחה בשדות התעופה, ואילו פה היו כמעט 40 מקרים ולא עשו עם זה כלום .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 186 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: