סעדון כתב:
גביזון כתב:
סעדון כתב:
הייתי תמיד מצביע מרצ עד שתמכו במלחמה על עזה ב2008
מה דעתך לגבי בל"ד ומייסדה בשארה?
הייתי בביקור אצל אחותו בנצרת שמפעילה תנועה שקיימת 10 שנים ועושה פעילויות ודברים חשובים לקהילה שזה תרומה לקהילה פי כמה וכמה ממה שעושים ב"שירות אזרחי".
אני חושב שזה לגיטמי שבנאדם נאבק למען זכויות העם הפלסטיני גם אם זה בניגוד לדעתם של הציבור הישראלי הרחב.
הבעיה היא לא חנין זועבי ועזמי בשרה זה אי היכולת של הישראלים לקבל דעות אחרות בגלל שהם אומרים שלפלסטינים צריך שיהיה מדינה וזכויות זה אומר שהם מכרו את מדינת ישראלים? "בוגדים"?..
אולי אתה מתכוון לשירות לאומי או שלא הבנתי נכון. שגרתי בירושלים שנה עבדתי בלשכת רווחה בין היתר, ראיתי את נוער מרצ מתנדבים עבור שכונות המצוקה קטמון ח-ט כמעט מידי יום, מחוגים לילדים, ארגון אירועי שמחות למשפחות ללא כסף ועד עזרה בלימודים, ש"ס כמובן היתה עוברת עם ניידת ואוספת תרומות (מאנשים שציריכם תרמות) ומקבלת גם את הקולות בקלפי.
לישראלים יש בעיה קשה לקבל דעות אחרות, בין אם מהרגשת עליונות, הרגשת רדיפה, מפחד וחוסר אמון בעולם הערבי ככלל, ובין אם מבורות. אני שאלתי יותר על בשארה שברח לארצות ערב לאחר שהיה חשד ששיתף פעולה עם חיזבאללה לגבי כיוון מטרות בישראל.
להגיד שהבעיה היא רק הישראלים זה לעצום את העיניים חזק לתוך אג'נדה, זה אולי נוח כמו שרוב הישראלים אומרים שהערבים סרבני שלום, אבל זה מנותק מהמציאות. עם שלום ומדינה פלשתינית לזועבי ובשארה לא יהיה מה למכור, בדיוק כמו שלבן ארי לא יהיה מה למכור אם לא יהיו שמאלנים וערבים באזורנו. אם הייתי ערבי לא חושב שהייתי יכול להתחבר לדמויות כאלה, שמשקרות ומסלפות מציאות בשביל מילים מוכרות.