תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 26 יוני 2025, 23:21

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1008 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 34  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חודשיים לבחירות בארה"ב - מי טוב יותר ליהודים ?
הודעהפורסם: 06 אוקטובר 2012, 18:36 
סמל אישי של המשתמש
מה גם שהמלחמה באפגניסטן היא מהמוצדקות (ואין הרבה כאלה) שבמלחמות ארה"ב
*

נערך לאחרונה על ידי Bill Lawrence בתאריך 06 אוקטובר 2012, 18:39, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוקטובר 2012, 18:38 
אפשר היה להפסיק אותה הרבה קודם כנראה. ככה הציבור שם חשב בכל מקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוקטובר 2012, 18:43 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
teknoboy כתב:
אני לא שוגה באשליות ולא טומן את הראש בחול.
אני גם מתכוון לעזוב את המדינה חסרת הסיכוי וחסרת העתיד הזאת בקרוב.

אם אתה נהנה מקטעים כמו לנסוע עם המכונית במהירות לתוך קיר לבנים, תיהנה. בקרוב יהיה לך את זה ברמת המדינה.

אם היה לי שקל על כל גולש בפורום שדים שהצהיר שהוא עוזב את הארץ וכו' :)

wheels are in motion.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוקטובר 2012, 19:09 
סמל אישי של המשתמש
מכון הסקרים Rasmussen מפרסם סקר כלל ארצי שבו לרומני יש 49% תמיכה מול 47% לאובמה.
כאמור, לסקרים הכלל ארציים אין משמעות בפועל אבל זה ממשיך את המגמה של אחרי העימות (אם כי לפני פרסום נתוני התעסוקה).
ב-Intrade אובמה יורד כבר ל-66%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוקטובר 2012, 19:12 
סטיב ארקל כתב:
גיא האדום כתב:
Frank Serpico כתב:
סטיב ארקל כתב:
האספקט היחיד שרלוונטי לעם בישראל זה מדיניות החוץ של אותו נשיא נבחר. לא מענין אותנו מדיניות הפנים של אותו נשיא.
את היהודים בארה"ב יותר מענין (ובצדק) מדיניות הפנים/כלכלית של אותו נשיא נבחר ומכאן באופן טבעי בדר"כ הפער בין עמדתנו לעמדתם.

בהסתמך על התבטאויות של רומני מצד אחד , ועל ההתנהלות של אובמה לאורך הקדנציה שלו מצד שני, אני יכול להגיד באופן חד משמעי שאובמה היה הנשיא הכי גרוע בהיסטוריה של ארה"ב עבור מדינת ישראל.

נכון, הממשל פה עשה ועושה לא מעט טעויות בלשון המעטה, אבל לאורך השנים הממשל האמריקאי תמיד נתן גב לישראל, הבין את החשיבות האזורית שלה עבורו ולא השאירנו לבד להתמודד עם האיומים האזוריים .

אז לדעתי, עוד קדנציה של אובמה לא תעשה לנו שרות טוב.

ורומני?.... נחיה ונראה. בכל אופן הוא הבחירה שלי.

מסכים לחלוטין.

נו באמת. הכותב למיטב ידיעתי הוא בחור צעיר שלא ממש מכיר את ההיסטוריה בנושא. הוא אולי מתייחס ברצינות לכל מיני אמירות אוויליות על העברת השגרירות לירושלים. אבל איך אתה יכול לאמר ש"הממשל האמריקאי תמיד נתן גב לישראל"? באיזה מובן בדיוק הממשל האמריקאי הנוכחי לא נתן לישראל גב שממשלים אחרים נתנו לו? מה הממשל הזה עשה או לא עשה בשונה מממשלים אחרים? מה היא אותה "התנהלות של אובמה לאורך הקדנציה שלו" שעליה הוא מתבסס?

גיא היקר, כנראה שאתה לא ממש מטיב לדעת כי אני טיפה יותר מבוגר ממה שאתה חושב....אתה כרגע הצגת את התופעה הכי נפוצה ונלוזה בפורום: כאשר מישהו רושם משהו שנוגד את דעתך אז הוא ילד שלא מבין או מדבר שטויות.

אני לא התיימרתי להציג עובדות. אני הצגתי את דעתי בלבד בנושא. זכותך לא לקבל אותה ואני מכבד זאת. תכבד את דעתי גם אם אתה לא מסכים איתה.

ולגופו של ענין, אותה התנהלות של אובמה שאני מדבר עליה הינה אותה התנהגות פחדנית למול האירנים. ההתעסקות ב- "בבקשה אל תפגעו בנו אם ישראל תתקוף אתכם" מאשר להתעסק בסוגיה עצמה. ההתנגחויות הבלתי פוסקות עם הממשל פה (שכמובן אינו חף מטעויות בלשון המעטה) ובעקבות כך מתן לגיטימציה למתקפה הבינלאומית חסרת התקדים שישראל חווה כפי שמעולם לא חוותה.

זאת דעתי.... תהנה חביבי

כמו שערן הסביר לך (ובפרפרזה על משפט שרומני אמר בעימות), אתה זכאי לפרש את העובדות כרצונך, ואתה זכאי לדבר העדפות בהתאם לעמדותיך, אתה לא זכאי לעובדות משל עצמך ואפילו לא לטעון שיש עובדות כשאין כאלו.
אתה דיברת על "מתן גב לישראל" ועל "התנהלות של אובמה". אני עדיין לא לחלוטין מבין מה הם העובדות שגורמות לך לחשוב שאובמה נותן פחות גב לישראל או מתנהל באופן השונה מהותית מנשיאים קודמים.
למשל "התנהגות פחדנית מול האירנים". מה עשו ממשלים קודמים (שכולם כאמור היו לטעמך היו טובים יותר לישראל) למול האיום האיראני שהממשל הזה לא עשה? תוכנית הגרעין האיראנית היא לפחות בת 20-30 שנה. אובאמה הטיל סנקציות חריפות פי כמה על האיראנים בהשוואה לכל נשיא אחר. הוא לא תקף באיראן. גם הבושים, הצעיר והמבוגר לא, וגם קלינטון באמצע לא. תזכיר לי אגב האם רייגן תקף את הכור הגרעיני עליו ידע בעירק?
מתי אובאמה אמר "בבקשה אל תפגעו בנו אם ישראל תתקוף אתכם"? מאיפה הבאת את השטויות האלו?
ואשר להתנגחויות עם הממשל פה, אלו באמת חסרות תקדים? על משבר הערבויות שמעת? את היחסים בין קלינטון לביבי אתה מכיר? אתה זוכר מה וורן כריסטופר אמר על ממשלת ישראל? ומה בייקר אמר על ממשלת שמיר ועל ההתנצחות שלו עם נתניהו? את היחס שקיבל צה"ל בימי מלחמת המפרץ הראשונה אתה זוכר? אפשר אגב ללכת אחורה גם לשנות ה70 וה60 עם זה.
איפה בכלל אתה רואה את ההתנצחויות האלו חוץ מאשר בפרופוגנדה של שלדון אריסון ועושי דברו? יש לך ציטוטים של אובמה או של ראשי הממשל שלו בנושא?
ומעבר לזה, אם יוצאים ממסגרת היחסים האישיים, על מה ההתנצחויות האלו? מה ממשל אובמה אומר, רוצה או עושה ששונה ממה שהמשטרים לפניו רצו או עשו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוקטובר 2012, 19:16 
ערן כתב:
מכון הסקרים Rasmussen מפרסם סקר כלל ארצי שבו לרומני יש 49% תמיכה מול 47% לאובמה.
כאמור, לסקרים הכלל ארציים אין משמעות בפועל אבל זה ממשיך את המגמה של אחרי העימות (אם כי לפני פרסום נתוני התעסוקה).

רסמוסן זה מכון פרו רפובליקני ידוע. חלק מזה נובע מנטייה ברורה של ראשיו (רסמוסן עצמו) וחלק מזה ממתודולוגיה בעייתית שכוללת למשל התקשרות רק לספרים נייחים ולא ניידים, מה שאומר שהכיסוי על מצביעים מסויימים, ובעיקר צעירים, מאוד לוקה בחסר.
בכל מקרה אין ספק שהמגמה קיימת אבל כנראה שרק בתחילת שבוע הבא, כשיתפרסמו הסקרים הרציניים יותר של הרשתות הגדולות, יהיה אפשר לדעת בדיוק את הקפה. באינטרייד אובאמה כבר היה עם 64% ביום חמישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוקטובר 2012, 19:21 
סמל אישי של המשתמש
בשלושים השנים האחרונות בוש סניור היה היחיד שלא המשיך לכהונה שנייה. רומני יכול לנצח בכל העימותים, זה לא ישנה את העובדה שהאמריקאים נוטים להישאר עם המוכר הישן והטוב. אובמה ייבחר, לא צריך להיות מומחה כדי לדעת את זה.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוקטובר 2012, 19:59 
ערן כתב:

ועפ"י הסקר הזה, כמה-כמה באלקטורים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוקטובר 2012, 20:02 
Officer Barbrady כתב:
בשלושים השנים האחרונות בוש סניור היה היחיד שלא המשיך לכהונה שנייה. רומני יכול לנצח בכל העימותים, זה לא ישנה את העובדה שהאמריקאים נוטים להישאר עם המוכר הישן והטוב. אובמה ייבחר, לא צריך להיות מומחה כדי לדעת את זה.

ב-30 השנים שאתה מדבר עליהן, היו בדיוק 4 נשיאים. יחס של 1-3 לטובת היבחרות לקדנציה שניה, שיש לזה רמת מובהקות בערך כמו איכות משחקו הראשון של שחקן זר בהפועל.
באותה מידה יכולת להגיד שב-40 השנים האחרונות, 50% נבחרו לקדנציה שניה ו-50% לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: חודשיים לבחירות בארה"ב - מי טוב יותר ליהודים ?
הודעהפורסם: 06 אוקטובר 2012, 20:41 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ערן כתב:

לפי מה שראיתי הם לא סוקרים לפי מדינות, אלא משאל כללי. בשביל אלקטורים תיכנס לבלוג שנתתי בעמוד 3, הוא הכי מקיף. אבל הוא עוד לא מעודכן לאחרי העימות ונתוני התעסוקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: חודשיים לבחירות בארה
הודעהפורסם: 06 אוקטובר 2012, 20:52 
ערן כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ערן כתב:

לפי מה שראיתי הם לא סוקרים לפי מדינות, אלא משאל כללי. בשביל אלקטורים תיכנס לבלוג שנתתי בעמוד 3, הוא הכי מקיף. אבל הוא עוד לא מעודכן לאחרי העימות ונתוני התעסוקה.

אף פעם לא הבנתי את הקטע הזה שהסקרים בודקים רק את ה-POPULAR VOTE. הרי זה לא קובע כלום...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2012, 00:13 
סמל אישי של המשתמש
סקר בארה"ב: רומני מנצח את אובמה
http://www.mako.co.il/news-world/intern ... a31004.htm

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2012, 00:20 
סמל אישי של המשתמש
nirog כתב:
סקר בארה"ב: רומני מנצח את אובמה
http://www.mako.co.il/news-world/intern ... a31004.htm

זה אותו סקר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: חודשיים לבחירות בארה
הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2012, 01:16 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ערן כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ערן כתב:

אף פעם לא הבנתי את הקטע הזה שהסקרים בודקים רק את ה-POPULAR VOTE. הרי זה לא קובע כלום...

זה הרבה יותר קל וזול לעשות את הבדיקה הזאת והסטטיסטיקאים יסבירו שאם מישהו מנצח בPopular Vote ביותר מ2% אז הסיכוי שלו לנצח בelectoral college הוא עצום.
אגב, עוד אתר טוב לנושא הוא realclearpolitics. אני לא מעריך במיוחד הרבה מהסיקור שלהם אבל יש להם חלק שם שם latest polls שכולל את כל הסקרים האחרונים שפורסמו. אם רוצים ניתוח של הסקרים האלו (ועוד כמה שלא כלולים שם) צריך לחכות כמה שעות לנייט סילבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2012, 02:41 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ערן כתב:

באתר החדש שגיא הביא, 251 אובאמה 181 רומני, 106 בין לבין. (צריך 270 כדי לנצח).
מבין המדינות שהן בין לבין רומני מוביל ב2, מיזורי וצפון קרוליינה, שהן ביחד 25
אובאמה בכל השאר, בפלורידה שוויון.

לא יודע כמה אמין האתר הזה בכל אופן.
על הבלוג הקודם שגיא וערן הביאו שמעתי דברים טובים מהרבה אנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2012, 04:20 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
teknoboy כתב:

אם אתה נהנה מקטעים כמו לנסוע עם המכונית במהירות לתוך קיר לבנים, תיהנה. בקרוב יהיה לך את זה ברמת המדינה.

wheels are in motion.

"He said the wheels were in motion. But there was no motion"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2012, 08:32 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
teknoboy כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
teknoboy כתב:

wheels are in motion.

"He said the wheels were in motion. But there was no motion"

אני מודה לכולכם על התמיכה, הפרגון ואיחולי ההצלחה.
:)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2012, 12:12 
ערן היקר, זה דיון שלא יגמר ויש לי הרבה לרשום. וגם לך בתור בן אדם מבין ענין אשר מגלה בקיאות מרשימה בנושא.

אני מציע שנעשה עימות בשידור חי כאשר הזקנה תנחה את הערב . כי אין לי פשוט לכתוב מגילות כל פעם מחדש.... ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2012, 15:40 
סמל אישי של המשתמש
ב-Intrade אובמה ממשיך לרדת והוא כבר ב-63.4%.
ב-538 עדכנו קצת את התחזית מהשבוע שעבר, אובמה ירד בכ-5 אחוזים לכיוון ה-80, רומני עלה מנגד מ-15 לכמעט 20.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2012, 17:02 
סמל אישי של המשתמש
סטיב ארקל כתב:
ערן היקר, זה דיון שלא יגמר ויש לי הרבה לרשום. וגם לך בתור בן אדם מבין ענין אשר מגלה בקיאות מרשימה בנושא.

אני מציע שנעשה עימות בשידור חי כאשר הזקנה תנחה את הערב . כי אין לי פשוט לכתוב מגילות כל פעם מחדש.... ;)

אתה רשאי (מן הסתם) לדעה משלך, אבל תשמור עליה כדעה ולא כעובדה.
כמו שהדיון הוא לא על "ביבי - טוב או רע לישראל", אלא האם הוא תואם את השקפת עולמך והאם המהלכים שלו יזיקו או יועילו לטעמך למדינה,
ככה הדיון על נשיא ארה"ב צריך להיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2012, 17:57 
red in blood כתב:
סטיב ארקל כתב:

אתה רשאי (מן הסתם) לדעה משלך, אבל תשמור עליה כדעה ולא כעובדה.
כמו שהדיון הוא לא על "ביבי - טוב או רע לישראל", אלא האם הוא תואם את השקפת עולמך והאם המהלכים שלו יזיקו או יועילו לטעמך למדינה,
ככה הדיון על נשיא ארה"ב צריך להיות.

לא מבין מה אתה רוצה....זה בדיוק מהות הדיון.... אל תציק סתם ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2012, 18:13 
הבעיה שמסתמנת אצל אובמה הנה שיעור ההשתתפות בבחירות. קהלים שתמכו בו והביאו אותו לשלטון חשים שלא עמד בהבטחותיו. מגזרים שלא יתמכו ברפובליקני אבל עלולים להשאר בבית (כפי שעשו בבחירות קודמות). עבודה רבה ממתינה לאובמה בנסיון להביא בוחרים לקלפי (היספנים, שחומי עור, מובטלים).
נכון ששיטת האלקטורים מקשה לגבי תחזיות כלל ארציות אבל יש חפיפה מסויימת בין הסקר הכללי לבין הסיכוי לקבל רוב אצל האלקטורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2012, 22:34 
בסקר האחרון של גאלופ, אובאמה מנצח בפופיולר ווט 49-46.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2012, 02:21 
19 כתב:
בסקר האחרון של גאלופ, אובאמה מנצח בפופיולר ווט 49-46.

גאלופ זה סקר של שבוע ולכן בערך מחצית הנשאלים בו הצביעו לפני העימות. אני מניח שמחר או מקסימום מחרתיים יתפרסמו סקרים של עיתונים גדולים ואני מצפה שהתוצאות שם יהיו מאוד צמודות.

ומי שמתעניין בנושא אז אתמול היה עימות הרבה יותר מעניין ואינטיליגנטי על הסוגיות הבוערות:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2012, 03:39 
סמל אישי של המשתמש
חיכיתי שמישהו יזכיר את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2012, 08:56 
אני מאוד את האתר האזה שנותן סקרים משוקללים מהמדינות המכריעות
http://www.politico.com/2012-election/swing-state/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2012, 12:03 
סמל אישי של המשתמש
השתכנעתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2012, 23:26 
סמל אישי של המשתמש
סקר מצביע על מהפך: רומני מוביל ב-4% על אובמה
http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNewsF ... 84,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2012, 23:36 
nirog כתב:
סקר מצביע על מהפך : רומני מוביל ב-4% על אובמה
http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNewsF ... 84,00.html

מראה לך את הרצינות של כלי התקשורת בארץ.
התפרסמו היום ארבעה סקרים "ארציים". בשניים אובאמה מוביל (אחד מהם אפילו נחשב רציני יחסית), באחד יש תיקו ובאחד רומני מוביל. איזה סקר מכל אלו זוכה לסיקור בואינט? איך שראיתי את הסקר מתפרסם בארה"ב ידעתי שיקפצו עליו בארץ.
אגב, התפרסמו היום סקרים מדינתיים גם באשר למסצ'וסס (שלא מעניינת אף אחד), פנסילווניה, קולורדו, וירג'יניה, ואיווה. בכולם אובאמה מוביל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2012, 23:48 
סמל אישי של המשתמש
לפני כמה ימים נערכו ב-62 מדינות בעולם (זולת ארה"ב) סקרים. את מי העולם מעדיף
61 מדינות (בהם מוסלמיות, אפריקאיות ומדינות ארופה) - מעדיפות את ברק אובמה
מדינה אחת בלבד בעולם(!) - מעדיפה את מיט רומני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1008 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 34  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: