סטיב ארקל כתב:
גיא האדום כתב:
Frank Serpico כתב:
סטיב ארקל כתב:
האספקט היחיד שרלוונטי לעם בישראל זה מדיניות החוץ של אותו נשיא נבחר. לא מענין אותנו מדיניות הפנים של אותו נשיא.
את היהודים בארה"ב יותר מענין (ובצדק) מדיניות הפנים/כלכלית של אותו נשיא נבחר ומכאן באופן טבעי בדר"כ הפער בין עמדתנו לעמדתם.
בהסתמך על התבטאויות של רומני מצד אחד , ועל ההתנהלות של אובמה לאורך הקדנציה שלו מצד שני, אני יכול להגיד באופן חד משמעי שאובמה היה הנשיא הכי גרוע בהיסטוריה של ארה"ב עבור מדינת ישראל.
נכון, הממשל פה עשה ועושה לא מעט טעויות בלשון המעטה, אבל לאורך השנים הממשל האמריקאי תמיד נתן גב לישראל, הבין את החשיבות האזורית שלה עבורו ולא השאירנו לבד להתמודד עם האיומים האזוריים .
אז לדעתי, עוד קדנציה של אובמה לא תעשה לנו שרות טוב.
ורומני?.... נחיה ונראה. בכל אופן הוא הבחירה שלי.
מסכים לחלוטין.
נו באמת. הכותב למיטב ידיעתי הוא בחור צעיר שלא ממש מכיר את ההיסטוריה בנושא. הוא אולי מתייחס ברצינות לכל מיני אמירות אוויליות על העברת השגרירות לירושלים. אבל איך אתה יכול לאמר ש"הממשל האמריקאי תמיד נתן גב לישראל"? באיזה מובן בדיוק הממשל האמריקאי הנוכחי לא נתן לישראל גב שממשלים אחרים נתנו לו? מה הממשל הזה עשה או לא עשה בשונה מממשלים אחרים? מה היא אותה "התנהלות של אובמה לאורך הקדנציה שלו" שעליה הוא מתבסס?
גיא היקר, כנראה שאתה לא ממש מטיב לדעת כי אני טיפה יותר מבוגר ממה שאתה חושב....אתה כרגע הצגת את התופעה הכי נפוצה ונלוזה בפורום: כאשר מישהו רושם משהו שנוגד את דעתך אז הוא ילד שלא מבין או מדבר שטויות.
אני לא התיימרתי להציג עובדות. אני הצגתי את
דעתי בלבד בנושא. זכותך לא לקבל אותה ואני מכבד זאת. תכבד את דעתי גם אם אתה לא מסכים איתה.
ולגופו של ענין, אותה התנהלות של אובמה שאני מדבר עליה הינה אותה התנהגות פחדנית למול האירנים. ההתעסקות ב- "בבקשה אל תפגעו בנו אם ישראל תתקוף אתכם" מאשר להתעסק בסוגיה עצמה. ההתנגחויות הבלתי פוסקות עם הממשל פה (שכמובן אינו חף מטעויות בלשון המעטה) ובעקבות כך מתן לגיטימציה למתקפה הבינלאומית חסרת התקדים שישראל חווה כפי שמעולם לא חוותה.
זאת דעתי.... תהנה חביבי
כמו שערן הסביר לך (ובפרפרזה על משפט שרומני אמר בעימות), אתה זכאי לפרש את העובדות כרצונך, ואתה זכאי לדבר העדפות בהתאם לעמדותיך, אתה לא זכאי לעובדות משל עצמך ואפילו לא לטעון שיש עובדות כשאין כאלו.
אתה דיברת על "מתן גב לישראל" ועל "התנהלות של אובמה". אני עדיין לא לחלוטין מבין מה הם העובדות שגורמות לך לחשוב שאובמה נותן פחות גב לישראל או מתנהל באופן השונה מהותית מנשיאים קודמים.
למשל "התנהגות פחדנית מול האירנים". מה עשו ממשלים קודמים (שכולם כאמור היו לטעמך היו טובים יותר לישראל) למול האיום האיראני שהממשל הזה לא עשה? תוכנית הגרעין האיראנית היא לפחות בת 20-30 שנה. אובאמה הטיל סנקציות חריפות פי כמה על האיראנים בהשוואה לכל נשיא אחר. הוא לא תקף באיראן. גם הבושים, הצעיר והמבוגר לא, וגם קלינטון באמצע לא. תזכיר לי אגב האם רייגן תקף את הכור הגרעיני עליו ידע בעירק?
מתי אובאמה אמר "בבקשה אל תפגעו בנו אם ישראל תתקוף אתכם"? מאיפה הבאת את השטויות האלו?
ואשר להתנגחויות עם הממשל פה, אלו באמת חסרות תקדים? על משבר הערבויות שמעת? את היחסים בין קלינטון לביבי אתה מכיר? אתה זוכר מה וורן כריסטופר אמר על ממשלת ישראל? ומה בייקר אמר על ממשלת שמיר ועל ההתנצחות שלו עם נתניהו? את היחס שקיבל צה"ל בימי מלחמת המפרץ הראשונה אתה זוכר? אפשר אגב ללכת אחורה גם לשנות ה70 וה60 עם זה.
איפה בכלל אתה רואה את ההתנצחויות האלו חוץ מאשר בפרופוגנדה של שלדון אריסון ועושי דברו? יש לך ציטוטים של אובמה או של ראשי הממשל שלו בנושא?
ומעבר לזה, אם יוצאים ממסגרת היחסים האישיים, על מה ההתנצחויות האלו? מה ממשל אובמה אומר, רוצה או עושה ששונה ממה שהמשטרים לפניו רצו או עשו?