אדום-עולה בבלומפילד כתב:
joshsoos כתב:
רומאריו, stick to your day job, לא בא לך טוב דברים מעבר לשטיפות מוח חולניות...
הנקודה שלך אולי נכונה בגדול, שאנשים זכו לשמוע על הרבה ערים רק בזכות כדורגל, אבל מצד שני יש הרבה ערים שמוכרות בזכות עצמן ומי ששמע עליהן רק בזכות הענף רק מראה על בורותו. או בקיצור, ווסט ברומיץ' היא שכונה ולא עיר ( נמצאת בתוך העיר השניה בגודלה באנגליה, ברמינגהאם, עליה אולי במקרה שמעת ), נוטינגהאם התפרסמה בזכות יער שרווד ורובין הוד כמו שפרנק כתב, וסאות'המפטון היא עיר נמל ידועה וחשובה זה מאות שנים, אולי יצא לך בין שיעורי תורה לשמוע על הטיטאניק והמייפלאוור ( המסע המקורי לפחות ) שיצאו ממנה...
אתה יוצא מנקודת הנחה שלמרבית האוכלוסיה יש את ההשכלה שלך והידע שלך.
ההנחה הזאת לא מתקיימת במציאות.
אני מוכן לשים איתך כסף שאם תעצור 10 אנשים ברחוב ותשאל אותם מאיזו עיר באנגליה הגיע רובין הוד, 9 לא ידעו.
אנחנו לא כל כך רחוקים בגיל, אז אני מניח שגם אתה כשגדלת קראת או שמעת מתישהו על סיפורי רובין הוד, ראית או שמעת על הסרטים שוברי הקופות של קווין קוסטנר או מל ברוקס, וראית כל חופש גדול את דאג מנסה להציל את טוני מהטיטאניק ( נדמה לי שזה הסדר הנכון... ). אני מניח שרוב ילדי ישראל של פעם גדלו על אותם דברים פחות או יותר. היום אפילו יותר קל, כי כל ילד ששמע על רובין הוד או טיטאניק יכול רק לפתוח ויקיפדיה ולקבל את המידע הזה בשניה.
מאחר ורומאריו למשל מעיד על עצמו שטייל בעולם והוא אדם שאוצר ידע רב על נושא מסויים מאוד, לא ניתן להסיק עליו שהוא חסר כסף ויכולות. או בשורה התחתונה, לא מצפה שאדם ממוצע ישמע על לסטר או אפילו שידע לספר שקובנטרי היא העיר הראשונה שהופצצה בבליץ הגדול במלחמת העולם הII, אבל על רובין הוד, טיטאניק ומייפלאוור אני חושב שאדם בגילו כבר היה אמור לשמוע, ואם לא זה בהחלט מעיד על בורות מסויימת.