teknoboy כתב:
נחש סולידי כתב:
teknoboy כתב:
נחש סולידי כתב:
teknoboy כתב:
יופי, אני רואה שאנחנו מבינים אחד את השני, רק לא מסכימים (אתה חושב שקולקטיבים קיימים במציאות ומתעצבים במשך אלפי שנים, אני חושב שזאת פבריקציה תמידית שמתבצעת כל הזמן).
עכשיו בוא נצא מתחומי התיאוריה\הפילוסופיה (שלא התפלספות) ונחזור לשאלה היותר רלוונטית: כשאתה מדבר על "אנחנו" בהקשר הזה (למשל "הטראומה הלאומית שלנו" שהובילה אותנו למצב שבו אנחנו היום, למשל מול הפלסטינים, וכו' וכו'), מי זה "אנחנו"?
אני מבין שלא קראת את הפסקה השנייה.
אתה מבין לא נכון.
יש מצב שפשוט תענה על השאלה מי זה ה"אנחנו" שאתה מדבר עליהם?
אם אתה לא רוצה, אני אבין (הרי המחשבה על זה תבהיר גם לך את הבעייתיות של מה שכתבת).
אם אני אמור להבין מהפסקה השנייה שלך שהאנחנו הזה הוא היהודים הציונים ממוצא אירופאי, אני חושב שאתה כבר אמור להבין לבד שזה לא"העם היהודי".
אותם יהודים שזיהו את ההזדמנות להקים פה בית לאומי לעם היהודי. בין אם הם מאשכנז או מספרד. אולי הם לא כל העם היהודי אבל הם חלק ממנו,
חלק שנחשף במאה ה19-18 ללאומיות שהתפתחה באירופה והחליט לנצל את נפילת העותמאנים. המצב המדיני בארץ ישראל לא היה קיים באותה תקופה,
הבריטים הבטיחו לשבט חוסיין את המזרח התיכון למעט לבנון ופלשתינה ככה שאין אפילו הסכם אחד בו מדובר על הקמת מדינה ערבית למען העם הערבי.
לערביי ישראל לא הייתה פה זכות יותר גדולה מאיתנו, הם פשוט החליטו לא לכבד אף הסכם עם הישות היהודית למרות שהיו כבר אז נציגים שרצו
שיתוף פעולה עם היהודים בשביל ליצור שותפות מתקדמת שתעזור לשני העמים.
כשאנחנו מסתכלים על אותה תקופה, על שואת היהודים, הארמנים ושאר עשרות מיליונים בני האדם שנרצחו, אתה יכול לראות למה הם רצו מדינה? כשאנחנו בוחנים את המצב של הכורדים
היום, אפשר לראות למה אותם יהודים רצו מסגרת עבור העם היהודי?
כמה הערות קטנות:
1. הדיון הצדדי בינינו על עמים וקיומם התחיל כי כתבת דברים בגוף ראשון רבים ("אנחנו סובלים מטראומה לאומית" וכו' וכו'). בסך הכול שאלתי מי זה "אנחנו". התשובות שלך מעורפלות ומלאות בקלישאות ("בין אם מאשכנז או מספרד") אבל אני שמח שבסופו של דבר הצלחת לחלץ מעצמך תשובה, ואכן - האנחנו שלך הם קבוצה קטנה של אנשים שבחרו בציונות בתקופה היסטורית מסוימת. כלומר לא היהודים, לא הישראלים, אלא קבוצה קטנה שגם אותה אתה מתעקש (לא יכול?) להגדיר.
2. יש איזה בלבול היסטורי קטן (חוץ מהקטע של "מה שהיה לפני מאה שנה לא אני ולא אתה יכולים להבין") כשאתה כותב שהציונים בחרו בציונות בגלל השואה (שהיתה קצת אחר כך...).
3. לגבי הכורדים - היות וכל הבעיות שלהם נובעות מהרצון שלהם להקים לעצמם מדינה, אני ממש לא מבין איך המצב שלהם אמור לחזק את הרצון של מישהו להקים לעצמו מדינה.
4. כל הקשקשת המעורפלת והמבולבלת הזאת היתה אמורה לתמוך איכשהו בטענה שלך שלמרות שישראל הורגת פי חמישה ויותר פלסטינים מאשר ההיפך, הם יותר רצחניים מישראל. ובכן, לא השתכנעתי (למען האמת, אפילו לא השתכנעתי שהתייחסת לפער הזה בין המציאות, כפי שהיא מוצגת למשל בטבלה שקישרת אליה, לבין הטענה שלך).
אז לא השתכנעת. ביג דיל. למזלי העולם לא מתנהל על פי ההגיון המעוות שלך.
שני "יצירי דמיון" ליברליים מהאיחוד האירופי מעניקים ליהודים אזרחויות כתיקון על עוול שאתה לא מאמין בו.
מתוך היהודים האלו יש היום רוב ישראלי.
אם היהודים ישראלים כל כך רצחניים, מדוע להם בכלל לקבל אותם בחזרה?
ואם הם מתקנים עוול אז למה שהם לא יחזירו גם את מגורשי הרקונקוויסטה אותם גרשו?
כנראה שההגיון שעומד מאחורי אותן מדינות נוגד את ההגיון המעוות שלך שמבסס את המוסריות והצדק שלו על פי אידיאל שלא קיים.
אני סיימתי לכתוב. שים לב שבמהלך הדיאלוג שלנו עיוותת את דבריי יותר מפעם אחת מבלי להתנצל או להגיד שאתה טועה.
כן, להאשים את איציק על נחרצות למרות שאתה זה שטעית ועל זה לבנות טיעון שלם שלא רלוונטי בכלל לדברים שכתבתי, מביך למדי.
שבת שלום ובהצלחה עם הפנטזיות האוטופיות שלך ושל המיעוט שבמיעוט שאתה מייצג.