תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 01 אוגוסט 2025, 23:43

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1026 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ולמה אף אחד כאן לא מדבר על גירוש מבקשי המקלט?
הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 18:00 
מתחשק לי לכתוב לך כמה קללות מפוארות בחזרה. אבל אני חזק ממך, צודק ממך, וחכם ממך. ולא ארד לרמת הביוב המצחין הזו. תגיד לי את זה בפנים ותצטרך לחפש את השיניים שלך ברואנדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 18:30 
קומוניסים כתב:
מתחשק לי לכתוב לך כמה קללות מפוארות בחזרה. אבל אני חזק ממך, צודק ממך, וחכם ממך. ולא ארד לרמת הביוב המצחין הזו. תגיד לי את זה בפנים ותצטרך לחפש את השיניים שלך ברואנדה.

תכתוב כמה קללות שאתה רוצה. לא קיללתי אותך, אני עומד מאחורי כל מילה שלי. אתה מוזמן מחר לפגוש אותי. אני בא מרחוק לדרום תל אביב לעזור לכמה מבקשי מקלט, לעשות את העבודה שהממשלה שלך הייתה צריכה לעשות.
אתה אולי חכם ממני, קשה להתרשם כך מהאשכול הזה. אולי אתה חזק ממני, לא יודע (אני מזהיר אותך, מוקש נגד טנקים צהלי לא הצליח להרוג אותי, וגם נהג שדיבר בטלפון ודרס אותי למוות על אופני לא הצליח להרוג אותי. יהיה לך קשה...). צודק ממני אתה בטוח לא. אתה אדם מרושע ושקרן. אני אדם טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 18:44 
שמע, מטלי, אתה נסחף ומגזים עם הגבלס הזה, לא כי יש לי איזה רגישות לשימוש בשואה, סתם כי אתה מפריז. הכתבה הזאת מערוץ שתיים, עם כל הכינורות והמוזיקה העצובה, לא יודע, לא הדבר הכי מבוסס בעולם. נכון, יש עדויות של אנשים לגבי התלאות והאלימות בדרך מרואנדה לאירופה, ולגבי העובדה שהארץ שלישית זו פיקציה, אבל אם נצא מנקודת הנחה שאותם אנשים הם באמת מהגרי עבודה - הרי זה די היגיוני שהם לא ירצו להיקלט ברואנדה ויחפשו ללכת לאירופה (לא יודע אם במחיר האלימות וסכנת החיים שבדרך, אבל יש מי שמניח שאולי כן). כלומר, אי אפשר מהכתבה להסיק באופן חד משמעי שנשקפת לאותם אנשים סכנה בארצם.
אני באמת משוכנע שרוב הדיון בנושא העובדים הזרים נערך בתוך חוסר ידע מוחלט, בטוח קומוניסים לא הסתובב באפריקה ויש סיכוי שגם אתה, לכן כל אחד נדבק לסיפור שהוא מכיר. אני חושב שכדאי להתחיל לעמת האחד את השני עם הסיפורים והעובדות שלו.
וקומוניסים, אתה לא רואה שהסיפור עם העמותה זרה וכסף זר זה המקבילה ל״כסף יהודי מנהל את המלחמה / העולם״ (יצא שבכל זאת השוותי לגבלס :/ )?
למה הכסף קשור? השיוך שלה אוזכר לדעתי, ואתה חושב שבזכות הכסף היא עושה את מה שעושה? אין מצב שהיא הגיעה למסקנות בעצמה והחליטה לעסוק בזה? אותך היו קונים ב״כסף אירופי״? זה הכי לא להתיייחס לגופו של עניין שיש.

אז לעניין, קומוניסים, אשמח אם תקרא את המסמך הנ״ל http://assaf.org.il/he/sites/default/files/downloads-from-pages/%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%94%20%D7%95%D7%A1%D7%95%D7%93%D7%9F%20-%20%D7%A8%D7%A7%D7%A2%20-%20%D7%A4%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%A8%202017.pdf ותגיב (אם צריך אפשר לסדר מקור לכל עובדה בנייר). לפי המסמך בהחלט נשקפת סכנה לסודנים ואריתראים בארצם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 19:11 
בר קולמוסא, תודה על ניסיונך לשוב לשיח ענייני.
אתייחס ראשית לשאלת המימון, היא גם נוגעת ישירות למסמך שצירפת כיוון שהארגונים החותמים עליו כולם מקבלים מימון זר לקידום האג'נדה שלהם.
אז למה בעצם זה רלוונטי?
זה רלוונטי לא בגלל שעיני צרה בכסף שמקבל פעיל כזה או אחר בארגונים האלה, אלא בגלל שאני מביט בתמונה הרחבה יותר.
שים לב, מדינת ישראל מוגדרת כמדינה יהודית ודמוקרטית. יש כאלה שלא מתאים להם הדבר הזה והם אומרים את זה בפה גלוי. הם פועלים לשנות את צביונה של המדינה ואני סבור שכל סוגיית המסתננים לישראל מעניינת אותם הרבה פחות מאשר, נקרא לזה, מטרת העל שלהם. גם אני, אלמלא הייתי מביט ורואה את מטרת העל שלי- שימור וחיזוק דמותה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, הייתי פחות נרעש מסוגיה נקודתית כזו, אמנם מדובר בכמה עשרות אלפים, אבל זה לא הסיפור הגדול כאן באמת.
שים לב, בתחתית המסמך שצירפת, מופיעים ארגונים המעניקים סיוע למחבלים טרוריסטים כדבר שבשגרה, אמנם סיוע חוקי- כמו סיוע משפטי, אבל עצם העובדה שהם משקיעים כל כך הרבה משאבים ואנרכיות לסייע לטרוריסטים, או להציג את צה"ל כגוף אכזרי, תוך שחלקם מקיימים קשרים לקידום החרם הבינלאומי על ישראל, ואף עם כאלה שלקחו חלק במאבק האלים נגד מדינת ישראל, וכל זאת, כאמור, באמצעות מימון זר- בעיניי אין להם לגיטימציה לדבר על "זכויות אדם" ואני לגמרי שלם עם זה שאני לא לוקח את הדברים שלהם כתורה למשה מסיני. ואני חושב שבמקרה הזה אין פה אלא שימוש ציני במסתננים כדי לקדם את האג'נדה שלהם ואת מטרת העל שלהם. בשורה התחתונה, לא ניתן לנתק את הסוגייה הזו מסוגיות נוספות ובוודאי מהתמונה הכוללת. אבל זה לא אומר שכל פעילי הארגונים הם ציניים ואינטרסנטים ובהחלט יכול להיות כמו שאמרת שיש פעיל או פעילה שבאמת אכפת להם ברמה האנושית והמניע שלהם אינו פוליטי.

לגבי תוכן המסמך,
אין לי ספק שהמשטר באריתראה אינו סימפטי בכלל והוא רחוק מלהיות דמוקטיה יציבה או בכלל.
אני חושב ששאלת המסוכנות למסתננים במצב של חזרה למדינות המקור שלהם, אינה רלוונטית בשעה שהדיון הוא על הוצאתם למדינות שלישיות, שם לא אמורה להיות להם שום סכנה ממדינות המקור שלהם. ולכן כל התיאורים האלה של השלטונות באריתראה (שגם אותם יש לקחת בעירבון מאוד מוגבל) לא רלוונטיים כרגע. מה שכן, אני חושב שעורכי המסמך היו יכולים להקפיד יותר על המינוחים. בתחילת המסמך כתוב שבישראל יש עשרות אלפי מבקשי מקלט, ואילו בהמשך בפירוט כתוב שהוגשו בקשות מקלט ע"י פחות מעשרת אלפים. האם הארגונים קובעים לאנשים שהם מבקשי מקלט מבלי שהם עצמם הצהירו על כך בבקשה רשמית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 19:25 
קומוניסים כתב:
בר קולמוסא, תודה על ניסיונך לשוב לשיח ענייני.
אתייחס ראשית לשאלת המימון, היא גם נוגעת ישירות למסמך שצירפת כיוון שהארגונים החותמים עליו כולם מקבלים מימון זר לקידום האג'נדה שלהם.
אז למה בעצם זה רלוונטי?
זה רלוונטי לא בגלל שעיני צרה בכסף שמקבל פעיל כזה או אחר בארגונים האלה, אלא בגלל שאני מביט בתמונה הרחבה יותר.
שים לב, מדינת ישראל מוגדרת כמדינה יהודית ודמוקרטית. יש כאלה שלא מתאים להם הדבר הזה והם אומרים את זה בפה גלוי. הם פועלים לשנות את צביונה של המדינה ואני סבור שכל סוגיית המסתננים לישראל מעניינת אותם הרבה פחות מאשר, נקרא לזה, מטרת העל שלהם. גם אני, אלמלא הייתי מביט ורואה את מטרת העל שלי- שימור וחיזוק דמותה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, הייתי פחות נרעש מסוגיה נקודתית כזו, אמנם מדובר בכמה עשרות אלפים, אבל זה לא הסיפור הגדול כאן באמת.
שים לב, בתחתית המסמך שצירפת, מופיעים ארגונים המעניקים סיוע למחבלים טרוריסטים כדבר שבשגרה, אמנם סיוע חוקי- כמו סיוע משפטי, אבל עצם העובדה שהם משקיעים כל כך הרבה משאבים ואנרכיות לסייע לטרוריסטים, או להציג את צה"ל כגוף אכזרי, תוך שחלקם מקיימים קשרים לקידום החרם הבינלאומי על ישראל, ואף עם כאלה שלקחו חלק במאבק האלים נגד מדינת ישראל, וכל זאת, כאמור, באמצעות מימון זר- בעיניי אין להם לגיטימציה לדבר על "זכויות אדם" ואני לגמרי שלם עם זה שאני לא לוקח את הדברים שלהם כתורה למשה מסיני. ואני חושב שבמקרה הזה אין פה אלא שימוש ציני במסתננים כדי לקדם את האג'נדה שלהם ואת מטרת העל שלהם. בשורה התחתונה, לא ניתן לנתק את הסוגייה הזו מסוגיות נוספות ובוודאי מהתמונה הכוללת. אבל זה לא אומר שכל פעילי הארגונים הם ציניים ואינטרסנטים ובהחלט יכול להיות כמו שאמרת שיש פעיל או פעילה שבאמת אכפת להם ברמה האנושית והמניע שלהם אינו פוליטי.

לגבי תוכן המסמך,
אין לי ספק שהמשטר באריתראה אינו סימפטי בכלל והוא רחוק מלהיות דמוקטיה יציבה או בכלל.
אני חושב ששאלת המסוכנות למסתננים במצב של חזרה למדינות המקור שלהם, אינה רלוונטית בשעה שהדיון הוא על הוצאתם למדינות שלישיות, שם לא אמורה להיות להם שום סכנה ממדינות המקור שלהם. ולכן כל התיאורים האלה של השלטונות באריתראה (שגם אותם יש לקחת בעירבון מאוד מוגבל) לא רלוונטיים כרגע. מה שכן, אני חושב שעורכי המסמך היו יכולים להקפיד יותר על המינוחים. בתחילת המסמך כתוב שבישראל יש עשרות אלפי מבקשי מקלט, ואילו בהמשך בפירוט כתוב שהוגשו בקשות מקלט ע"י פחות מעשרת אלפים. האם הארגונים קובעים לאנשים שהם מבקשי מקלט מבלי שהם עצמם הצהירו על כך בבקשה רשמית?

אז בהקשר של המשפט הראשון שלך, כאן אני לא מסכים איתך באופן תהומי. כלומר גם אם אני באמת מאמין שיש מטרת על לכל כך הרבה ארגונים לשלול את אופייה היהודי של המדינה או משהו כזה (והו-או כמה שאני לא מסכים, לא עם הקונספרציה ולא עם היעד), גם אם סוגיית המסתננים בעיניהם זה כלי, גם אז ראוי להתייחס לעניין לבעייה. כי בין העמותות לבינך יש את אותם מסתננים/מהגרים/פליטים, ומן הראוי להתייחס לגורלם לא כאיזה פיון במשחק בין השמאל לימין. אתה טוען שאתה חרד לגורלם, לא? אז הטענות שמעלות ארגונים שוות התייחסות, אם אתה חושב שהם משקרים, תוכיח או תציג נתונים סותרים.
ובלי קשר, כפי שאמרתי קודם, לדמיין את העולם כאילו מי שנגדך עושה את זה בשביל הכסף, או בשביל להרוס את המדינה, זה קל. לא יכול להיות שבאמת קיימות עמותות שמסתכלות על העולם אחרת ממך ובאמת רואות פליטים איפה שאתה רואה מהגרים? אין סיכוי?

לגבי תוכן המסמך - אז אני מבין שבשלב ראשון אתה מסכים שהם ראויים להחשב כפליטים? (אחרת מה הדיון על מדינה שלישית? בא נחזיר אותם לאריתראה).
לגבי התיאורים של אריתראה, כאמור, אני יכול לתת לך שלל תיאורים משלל מקורות. אני מקווה שלא תפתור את כולם כ״חלק מהמזימה״.
לגבי המשפט האחרון - אל תחפש סתם, נו באמת. סתם בשביל לסגור את הפינה, נניח שחלק מאלו שלא ביקשו רשמית באמת מבקשי מקלט וחלק, לא יודע, אולי לא זכאים לבקש. סבבה, אז מדברים על כמה אלפים עד עשרות אלפים. הלאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 19:33 
בר קולמוסא כתב:
שמע, מטלי, אתה נסחף ומגזים עם הגבלס הזה, לא כי יש לי איזה רגישות לשימוש בשואה, סתם כי אתה מפריז. הכתבה הזאת מערוץ שתיים, עם כל הכינורות והמוזיקה העצובה, לא יודע, לא הדבר הכי מבוסס בעולם. נכון, יש עדויות של אנשים לגבי התלאות והאלימות בדרך מרואנדה לאירופה, ולגבי העובדה שהארץ שלישית זו פיקציה, אבל אם נצא מנקודת הנחה שאותם אנשים הם באמת מהגרי עבודה - הרי זה די היגיוני שהם לא ירצו להיקלט ברואנדה ויחפשו ללכת לאירופה (לא יודע אם במחיר האלימות וסכנת החיים שבדרך, אבל יש מי שמניח שאולי כן). כלומר, אי אפשר מהכתבה להסיק באופן חד משמעי שנשקפת לאותם אנשים סכנה בארצם.
אני באמת משוכנע שרוב הדיון בנושא העובדים הזרים נערך בתוך חוסר ידע מוחלט, בטוח קומוניסים לא הסתובב באפריקה ויש סיכוי שגם אתה, לכן כל אחד נדבק לסיפור שהוא מכיר. אני חושב שכדאי להתחיל לעמת האחד את השני עם הסיפורים והעובדות שלו.
וקומוניסים, אתה לא רואה שהסיפור עם העמותה זרה וכסף זר זה המקבילה ל״כסף יהודי מנהל את המלחמה / העולם״ (יצא שבכל זאת השוותי לגבלס :/ )?
למה הכסף קשור? השיוך שלה אוזכר לדעתי, ואתה חושב שבזכות הכסף היא עושה את מה שעושה? אין מצב שהיא הגיעה למסקנות בעצמה והחליטה לעסוק בזה? אותך היו קונים ב״כסף אירופי״? זה הכי לא להתיייחס לגופו של עניין שיש.

אז לעניין, קומוניסים, אשמח אם תקרא את המסמך הנ״ל http://assaf.org.il/he/sites/default/files/downloads-from-pages/%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%94%20%D7%95%D7%A1%D7%95%D7%93%D7%9F%20-%20%D7%A8%D7%A7%D7%A2%20-%20%D7%A4%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%A8%202017.pdf ותגיב (אם צריך אפשר לסדר מקור לכל עובדה בנייר). לפי המסמך בהחלט נשקפת סכנה לסודנים ואריתראים בארצם.

עוד אחד מבלבל במוח. אתה אולי בחוסר ידע מוחלט. אני לא. אני מכיר טוב את הדברים, ואני גם נפגש עם האנשים האלה שאתם - בבורותכם במקרה הטוב וברשעותכם במקרה הרע - קוראים להם מסתננים.
יש אמנת פליטים של האו״ם, שישראל דחפה לכינונה. במסגרתה, כל אדם יכול להגיע לכל מדינה ולבקש מקלט. המדינה חייבת לבדוק את בקשתו. כל עוד לא בדקו את הבקשה שלו, לא אתה, לא קומוניסים, ולא ביבי רשאים לקרוא להם מהגרי עבודה. מדינת ישראל לא עושה את חובתה הבינלאומית, ולא רוצה לבדוק בקשות מקלט, וברור גם למה. אתה מוזמן לענות על השאלות ששאלתי את השקרן המסית למעלה. כשתענה עליהן נמשיך בדיון.
הכתבות על גורל המגורשים נועדו לאדום נחמד ודומיו, לא לך ולקומונסים שמתכחשים במתכוון לאמת. בשבילכם הכתבה הזו לא רלוונטית ומבלבלת.
תקרא טוב את הדיון, או שתחפש חומר ברשת ואולי תהיה קצת יותר הגון מקומוניסטים. הוא זכה לכינוי גבלס בדין, מכיוון שהוא לא מתמודד עם מה שמציבים מולו, וממשיך לשקר ולטנף על קהילה שלמה של אנשים שברחו על חייהם. הוא לא עושה את זה מחוסר ידע, כי הוא כבר יודע את האמת בתוך ליבו, הוא עושה את זה מרשעות מכוונת. גבלס יהודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 19:53 
אדום מטלי כתב:
בר קולמוסא כתב:

עוד אחד מבלבל במוח. אתה אולי בחוסר ידע מוחלט. אני לא. אני מכיר טוב את הדברים, ואני גם נפגש עם האנשים האלה שאתם - בבורותכם במקרה הטוב וברשעותכם במקרה הרע - קוראים להם מסתננים.
יש אמנת פליטים של האו״ם, שישראל דחפה לכינונה. במסגרתה, כל אדם יכול להגיע לכל מדינה ולבקש מקלט. המדינה חייבת לבדוק את בקשתו. כל עוד לא בדקו את הבקשה שלו, לא אתה, לא קומוניסים, ולא ביבי רשאים לקרוא להם מהגרי עבודה. מדינת ישראל לא עושה את חובתה הבינלאומית, ולא רוצה לבדוק בקשות מקלט, וברור גם למה. אתה מוזמן לענות על השאלות ששאלתי את השקרן המסית למעלה. כשתענה עליהן נמשיך בדיון.
הכתבות על גורל המגורשים נועדו לאדום נחמד ודומיו, לא לך ולקומונסים שמתכחשים במתכוון לאמת. בשבילכם הכתבה הזו לא רלוונטית ומבלבלת.
תקרא טוב את הדיון, או שתחפש חומר ברשת ואולי תהיה קצת יותר הגון מקומוניסטים. הוא זכה לכינוי גבלס בדין, מכיוון שהוא לא מתמודד עם מה שמציבים מולו, וממשיך לשקר ולטנף על קהילה שלמה של אנשים שברחו על חייהם. הוא לא עושה את זה מחוסר ידע, כי הוא כבר יודע את האמת בתוך ליבו, הוא עושה את זה מרשעות מכוונת. גבלס יהודי.

א. טענתי שהדיון נערך בתוך חוסר ידע מוחלט, לא שכל אחד בו חסר ידע. אם יש לך ידע, אז אני שמח, ועכשיו אתה אמור (לטעמי) לעזור לנו להחשף אליו, לא לרטון שאנחנו בורים או רשעים. ז״א אולי זה נכון, אבל למי זה עוזר?
ב. אני כמוך חושב שהעובדה שהמדינה לא בודקת את בקשות המקלט שלהם זה שורש העוול. אני גם מחכה ומחפש תשובה.
ג. מסתננים בהקשר הזה (של מהגרי עבודה / מבקשי מקלט) זו מילה נטרלית, בכל מקרה הם חצו את הגבול שלא באופן רשמי. אגב, לא בטוח איפה השתמשתי בה, וגם אם כן, לא חושב שזה רלוונטי.
ד. אתה מתדיין כאילו כל מי שלא מתיישר מיד עם מה שמוצג הוא איזה שונא אדם ערל לב. יש לי תחושה שאין לך גם כוונה לנסות דרך אחרת בדיון הזה, אז בכל מקרה בהצלחה עם הפליטים מחר ובכלל :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 19:54 
בר קולמוסא,
בניגוד לבחור הנחמד מלמעלה שמי שאינו מסכים איתו הוא חסר ידע במקרה הטוב וגבלס במקרה הרע, אני מודה שאכן יש עננה של חוסר וודאות בנושא.
מה אני כן יודע? אני יודע בוודאות על כאלה מתוכם שהם מהגרי עבודה. כי נתקלתי בכאלה בעצמי, וכי שוחחתי עם כאלה ששוחחו עם כאלה בעצמם. גם באשכול הזה, ציינו לפחות שניים שנאמר להם ע"י המסתננים עצמם שהיגרו לכאן מטעמים כלכליים. כך שמי שטוען שכולם ללא יוצא מן הכלל - פליטי מלחמה- משקר. נקודה.

לגבי יחסה של מדינת ישראל למסתננים, חשוב לזכור שתי עובדות ידועות:
1. עד היום לא גורש אף לא מסתנן אחד בכפייה- וזו עובדה.
2. המדינה השקיעה מאות מליונים, לפחות, במסתננים הבלתי חוקיים, בשירותי בריאות, חינוך ורווחה.

בדצמבר 2016 פרסם גוף המחקר הרשמי של האיחוד האירופי, EASO, דו"ח שלפיו מי שעזבו את אריתראה יכולים לחזור אליה ללא שייענשו או שיחויבו לשרת בצבא, לאחר תשלום מס של 2% על הכנסתם.
עוד פורסם כי כשליש מהתל"ג של אריתריאה מקורו מכספים ששולחים מהגרים מהמדינה למשפחותיהם. לאחרונה פורסמו נתונים רשמיים על הכסף שהם מרוויחים בישראל: שליש מהמסתננים משתכרים יותר מ־9,000 שקלים בחודש, 1 מכל 10 מסתננים משתכר יותר מ־12,000 ש' לחודש. הנתונים כוללים רק את העבודה המדווחת באופן רשמי. ראה כאן: http://www.israelhayom.co.il/article/515967
אגב, לפני כמה חודשים חגגו אלפי אריתראים בישראל את יום העצמאות שלהם, עם דגלי אריתראה יחד עם השגריר שלהם בישראל. לא בדיוק מה שהיית מצפה מ"מבקשי מקלט" ו"מתנגדי המשטר".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 20:02 
קומוניסים כתב:
בר קולמוסא,
בניגוד לבחור הנחמד מלמעלה שמי שאינו מסכים איתו הוא חסר ידע במקרה הטוב וגבלס במקרה הרע, אני מודה שאכן יש עננה של חוסר וודאות בנושא.
רגע, אין חוסר וודאות, יש לפחות עובדות המקובלות בעולם לגבי הפרות הומנטריות קשות במדינות הללו. למה זה חוסר ודאות?
מה אני כן יודע? אני יודע בוודאות על כאלה מתוכם שהם מהגרי עבודה. כי נתקלתי בכאלה בעצמי, וכי שוחחתי עם כאלה ששוחחו עם כאלה בעצמם. גם באשכול הזה, ציינו לפחות שניים שנאמר להם ע"י המסתננים עצמם שהיגרו לכאן מטעמים כלכליים. כך שמי שטוען שכולם ללא יוצא מן הכלל - פליטי מלחמה- משקר. נקודה.
גם אם חלקם הגיעו בשביל הכסף, נניח שחלקם לא נרדפים, לא יודע - מדוע אתה לא תומך בכך שהמדינה לא תבדוק קודם לגירוש האם אותו אדם זכאי להגנה כפליט? גם אם נניח שיש למדינה זכות לגרש את כל מהגרי העבודה, וגם אם נניח שקיימים, האם זה סותר שקיימים פה פליטים? האם זה מסביר למה לא מתייחסים לזה?
לגבי יחסה של מדינת ישראל למסתננים, חשוב לזכור שתי עובדות ידועות:
1. עד היום לא גורש אף לא מסתנן אחד בכפייה- וזו עובדה. אוקי, עד היום. למה זה רלוונטי? מדברים על העתיד לבא
2. המדינה השקיעה מאות מליונים, לפחות, במסתננים הבלתי חוקיים, בשירותי בריאות, חינוך ורווחה. אתה מתכוון כמו ״נתנה להם לחיות״? מה רצית שהיא תעשה בזמן שהיא מתעכבת עשור על להחליט על פתרון?

בדצמבר 2016 פרסם גוף המחקר הרשמי של האיחוד האירופי, EASO, דו"ח שלפיו מי שעזבו את אריתראה יכולים לחזור אליה ללא שייענשו או שיחויבו לשרת בצבא, לאחר תשלום מס של 2% על הכנסתם. מקור בבקשה
עוד פורסם כי כשליש מהתל"ג של אריתריאה מקורו מכספים ששולחים מהגרים מהמדינה למשפחותיהם. לא רלוונטי. אולי הם שולחים כסף למשפחה וגם עלולים למות אם יחזרו? לאחרונה פורסמו נתונים רשמיים על הכסף שהם מרוויחים בישראל: שליש מהמסתננים משתכרים יותר מ־9,000 שקלים בחודש, 1 מכל 10 מסתננים משתכר יותר מ־12,000 ש' לחודש. הנתונים כוללים רק את העבודה המדווחת באופן רשמי. ראה כאן: http://www.israelhayom.co.il/article/515967 עדיין לא רלוונטי לעניין הפליטות, וגם נראה לי מוזר כי כידוע לי הם לא ממש מקבלים רשיונות עבודה, אבל אתסכל
אגב, לפני כמה חודששים חגגו אלפי אריתראים בישראל את יום העצמאות שלהם, עם דגלי אריתראה יחד עם השגריר שלהם בישראל. לא בדיוק מה שהיית מצפה מ"מבקשי מקלט" ו"מתנגדי המשטר". דווקא בדיוק מה שהייתי מצפה ממתנגדי משטר. מה שעשו מתנגדי משטר בכל מקום ובכל זמן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 20:05 
קומוניסים כתב:
מדוע היא לא בדקה את הבקשות של המסתננים שנערכו על ידי ארגונים רדיקליים הממומנים בכסף זר? אני באמת לא יודע. יכול לשער שהיא ידעה שאין לה באמת כלים כדי לבחון את אמיתות הטענות בבקשות אלה והעדיפה לוותר מראש על התהליך. זו רק השערה שלי שלא מבוססת על כלום מלבד תחושת בטן.

התיחסתי לזה קודם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 20:07 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
קומוניסים כתב:
מדוע היא לא בדקה את הבקשות של המסתננים שנערכו על ידי ארגונים רדיקליים הממומנים בכסף זר? אני באמת לא יודע. יכול לשער שהיא ידעה שאין לה באמת כלים כדי לבחון את אמיתות הטענות בבקשות אלה והעדיפה לוותר מראש על התהליך. זו רק השערה שלי שלא מבוססת על כלום מלבד תחושת בטן.

התיחסתי לזה קודם.
"אני גזען מטונף אז הם לא פליטים כי סיבות"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 20:09 
בר קולמוסא כתב:
אדום מטלי כתב:
בר קולמוסא כתב:

א. טענתי שהדיון נערך בתוך חוסר ידע מוחלט, לא שכל אחד בו חסר ידע. אם יש לך ידע, אז אני שמח, ועכשיו אתה אמור (לטעמי) לעזור לנו להחשף אליו, לא לרטון שאנחנו בורים או רשעים. ז״א אולי זה נכון, אבל למי זה עוזר?
ב. אני כמוך חושב שהעובדה שהמדינה לא בודקת את בקשות המקלט שלהם זה שורש העוול. אני גם מחכה ומחפש תשובה.
ג. מסתננים בהקשר הזה (של מהגרי עבודה / מבקשי מקלט) זו מילה נטרלית, בכל מקרה הם חצו את הגבול שלא באופן רשמי. אגב, לא בטוח איפה השתמשתי בה, וגם אם כן, לא חושב שזה רלוונטי.
ד. אתה מתדיין כאילו כל מי שלא מתיישר מיד עם מה שמוצג הוא איזה שונא אדם ערל לב. יש לי תחושה שאין לך גם כוונה לנסות דרך אחרת בדיון הזה, אז בכל מקרה בהצלחה עם הפליטים מחר ובכלל :ROSE:

א. מדבריך ניתן היה להבין שאף אחד לא יודע כלום. אם לא לכך התכוונת אז יפה. אני עוזר להיחשף לידע ולהגיון, למי שמוכן לשמוע ולא בא אטום. אם תקרא היטב את האשכול ואת המקורות שמוצגים בו ותהיה פתוח בטוח שתלמד כמה דברים.
ג. אל תקל ראש בסמנטיקה. מסתננים הוא כינוי שנוצר בשנות ה-50 עבור אנשים שנכנסו לארץ ונחשבו לאויבים. לא סתם קוראים למבקשי המקלט בשם הזה, עם משמעותו השלילית. יש לזה כוונה ברורה, והיא עובדת מצוין, כפי שאתה נוכח.
ד. מי שיודע שאנשים שברחו מאריתראה ודארפור ברחו מתופת, ווחלקם עברו עוד תופת בל תתואר בדרך, ועדיין מתעקש לקרוא להם מהגרי עבודה, הוא אדם ערל לב. מי שיודע את זה ועדיין תומך בגירוש שלהם מהארץ הוא שונא אדם. אין לי מילים עדינות יותר, מצטער.
אם תציע לי דרך טובה יותר לשכנע אנשים אשמח לשמוע. אני חושב על זה הרבה לילות, אני מבטיח לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 20:15 
קומוניסים כתב:
קומוניסים כתב:

התיחסתי לזה קודם.

זו לא תשובה. זו תשובה של ״אני לא יודע, אולי יש סיבה טובה״. אבל מאחר שזו השאלה הכי בוערת בנושא הזה, לפטור אותה ככה סתם ב״כי אולי לא מצליחים או אין כלים״ זה נשמע לי קצת לטמון את הראש בחול.
לצורך העניין, איזה כלים יש לאירופאים וליתר העולם בכל מקום שבו מגיעים אליהם פליטים שלנו אין? מה, רק אלינו הם מגיעים בלי התעודות והמסמכים המותרים?
אתה באמת מאמין שזה סתם עניין בירוקרטי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 20:29 
תראה, אני מבין שבפורום של יודעי כל, לומר בכנות ובהגינות - אני לא יודע, זה לא מלהיב. אבל זו האמת.
אני לא שוכח שמדובר במדינת ישראל האחראית על מליארד פרשות הפקרה והזנחה של אוכלוסיות חלשות בחברה הישראלית, כולל נכים, ילדים ענייים, קשישים, ניצולי שואה ועוד. מדינה שבה יד אחת לא יודעת מה עושה היד השנייה. מדינה שאוהבת לדחות, למושב הבא של הכנסת, לממשלה הבאה, לתקציב הבא. במסגרת הרקע הזאת, אין לי שום מושג אם העדר בחינת הבקשות האלה קרה בגלל כשל מערכתי בירוקרטי או שיש סיבות אחרות. אני הראשון לרצות בבירור האמת. אני משוכנע שבירור אמיתי היה מביא למסקנה חד משמעית כי רובם המכריע של המסתננים הינם מהגרי עבודה, ולאחר תהליך אמיתי של בירור בו ניתן היה לבחון את האמת לאשורה, הייתי מוכן גם לקלוט לתוך ישראל מספר מצומצם של פליטי מלחמה, במידה והיה נמצא כי ישנם כאלה, ואף להעניק להם אזרחות כאן, בכפוף לכמה תנאים ולאחר שמהגרי העובדה היו מוצאים מכאן. אני יכול רק לחזור ולהעריך שהמדינה הבינה, שאין לה דרך אמיתית לבחון את הבקשות האלה ולאור העובדה כי מדיניותה הייתה ועודנה שלא לגרש מסתננים בכפיה לארצות מוצאם, היא לא ראתה דחיפות או צורך לבדוק בקשות פרטניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 21:03 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
קומוניסים כתב:
קומוניסים כתב:

התיחסתי לזה קודם.
"אני גזען מטונף אז הם לא פליטים כי סיבות"

והעיקר שהוא משוכנע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: ולמה אף אחד כאן לא מדבר על גירוש מבקשי המקלט?
הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 22:58 
סמל אישי של המשתמש
אליהו, אם היית מתחיל את הדיון ב'לא יודע' במקום לקבוע שהם מהגרי עבודה, כל המלל פה היה נחסך.
מקווה שלמדת להבא.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 23:31 
אדום נחמד כתב:
אליהו, אם היית מתחיל את הדיון ב'לא יודע' במקום לקבוע שהם מהגרי עבודה, כל המלל פה היה נחסך.
מקווה שלמדת להבא.

אני אומר לא יודע כי לימדו אותי שאדם צריך להטיל ספק אם אינו יודע בוודאות. זה לא אומר שאין לי הערכות, השערות מאוד מאוד מבוססות. ואתה? מבין המסתננים/"מבקשי המקלט" שיש בארץ, יודע לומר לנו בוודאות כמה מהם מהגרי עבודה וכמה פליטי מלחמה? קדימה, תן לנו אפילו את ההערכה שלך במספרים. שים לב, כתבתי בתחילת הדיון שרובם המכריע מהגרי עבודה ולא כולם. השארתי "אחוז" חריגה.

אגב, למונח מבקשי מקלט, יש משמעויות משפטיות וערכיות שונות. כלומר, יכול להיות אדם שהוא ניצול משטר רצחני או שיצא תחת סכנת מוות והוא עדיין לא עומד בקריטריון המשפטי, מסיבות אחרות. אני מוכן להכניס למשוואה גם את אלה שאכן יצאו תחת סכנה ולא עומדים "בקריטריונים".
גם את אלה תכניס בספירה שלך. קדימה, מר יודע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 23:47 
סמל אישי של המשתמש
אתה עושה את עצמך? אתה רוצה מדליה על שהשארתי אחוז אחד של פליטים? אתה מרשה לעצמך להכליל על 99 אחוז, וחושב שנפרגן לך? באילו חוגים אתה מסתובב בדרך כלל, אם אתה חושב שמישהו פה קונה את החארטה הזה?

ולא, אני לא בדקתי, וגם לא מצופה ממני לבדוק. אין לי את האמצעים והיכולת.
יש לנו נתונים על אחוזי קבלת פליטים מאריתריאה וסודן במקומות אחרים בעולם, אבל זה בכל מקרה לא רלוונטי כי מי שכן יש בידה את האמצעים והיכולת, המדינה, מסרבת לבדוק!
עד שתואיל המדינה לבדוק, הדבר היחיד שמותר לך לעשות זה לקרוא להם *מבקשי* מקלט. כי זה מה שהם עושים. מבקשים מקלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018, 23:59 
תראה, אני יודע שבערך 85 מהאפריקאים מגיעים משתי מדינות, שבכל מקום אחר בעולם 65-90 אחוז מהם מקבלים מעמד של פליט, ורק פה בישראל בכלל לא בדקו אותם. אבל אתה טוען שלמרות שלא בדקו אותם באופן מקרי הם כולם מהגרי עבודה?
בא נגיד שלהניח שכולם מהגרי עבודה לאור המספרים האלו זו לא הנחה בלתי סבירה, זו הנחה אחושרמוטה הזויה.
אז כשאנחנו מבינים שרוב הסיכוים שחלק גדול מאד מהם פליטים לפי הגדרה, עדיין הגיוני בעיניך לגרש אותם לפני בדיקה?

ואם לימדו אותך להטיל ספק, איך אתה לא מטיל ספק בהנחות שלך? כאילו, אתה ממשיך פה להתעקש שאי בדיקת הזכאות זו איזו טעות או סחבת או בירוקרטיה, אבל לא איזה משהו מכוון, כשאנחנו מדברים על מעל לעשור, על שלטון שמתמחה בלהסית ולגזור קופון על חשבון ההסתה הזו, אתה חושב שהכל מקרי וסתמי?
אז אני לא יודע לגבי המניע, לפחות אין לי אקדח מעשן, אבל זה די ברור שמגורשים מפה פליטים.

אגב זה מזכיר לי, לגבי הכתבה ההיא מערוץ 2, אמרו האם מישהו מאלו שהגיע לגרמניה קיבל או הגיש שם בקשה למעמד של פליט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ינואר 2018, 00:10 
סמל אישי של המשתמש
אתם כל הזמן כותבים 'מהגרי עבודה' כאילו זה משהו רע.
אני מאמין שרובם המכריע פליטים
אבל גם מהגרי העבודה שבינהם רצויים פה
ולו בגלל סיבות אינטרסנטיות של הכלכלה המקומית.
מי יחליף אותם? שפי פז וחבורתה?
יחליפו אותם ערבים מהשטחים, פיליפינים, תאילנדים, טורקים, סינים, רומנים. העיקר שלא יהיו כושים עם מחלות שמפחידים בחושך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ינואר 2018, 00:14 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
יחליפו אותם ערבים מהשטחים, פיליפינים, תאילנדים, טורקים, סינים, רומנים. העיקר שלא יהיו כושים עם מחלות שמפחידים בחושך...

לגמרי.
הטרמינולוגיה בנושא הזה מעידה כל כך הרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ינואר 2018, 00:18 
Noam כתב:
שמעתי שדיברו פה על שפי פז, הנה קצת שפי פז:
תמונה

מקפיץ, נראה לי רלוונטי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ינואר 2018, 00:34 
אל תעשה צחוק מעצמך.

במידה רבה יותר אפשר לקרוא להם עד שהמדינה תחליט, "מבקשי כסף". הגיוני ללכת לפי הרוב. גם הטכני (מיעוטם הגישו בקשות מקלט רשמיות) וגם המהותי (מה שהיה מתגלה כנראה בתוצאות בדיקה אמיתית כזאת אם הייתה מתקיימת בזמן; רובם המכריע מהגרי עבודה) ושוב מזכיר לך, שאני לא המדינה בסיפור כאן ולא הדובר שלה אלא קרבן מתמשך של המדיניות שלה בנושא. זה שהיא התרשלה ומימסה ודחתה והיססה לא אומר שכרגע לא נתבע ממנה פתרון. וכשהיא כבר מציעה פתרון בדמות הוצאה למדינה שלישית בה לא נשקפת כל סכנת מוות לכל הדעות, לאף אחד ובנוסף גם מציידת את היוצאים בכמה אלפי דולרים ומסדירה את קליטתם במדינה הקולטת, אני לא רואה שום סיבה שלא לתמוך בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ינואר 2018, 00:46 
סומך כתב:

זה שהם מהגרי עבודה זה ממש לא דבר רע. תגידו רק את האמת ותפסיקו עם התעמולה השקרית של "ישראל מתעללת בפליטים ושולחת אותם למוות". אני יכול לחשוב על לפחות מדינה אחת שמשתלם לי כלכלית מאוד להגר אליה, אלא שאני אקבל כאפה וחזרה במקרה הטוב וכלא לפני הגירוש במקרה הפחות טוב.

אתה באמת חושב שתצליח לשכנע אותנו בתירוץ הנלוז של תועלת כלכלית ואינטרס של שוק העבודה או שתצליח לשכנע מישהו בטמטום הגזעני הזה כאילו צבע עורם הכהה זה המניע או איזשהו מרכיב בסוגיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ינואר 2018, 01:12 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
KingAlpaca כתב:
עוד רגע תראו לניאו נאצי את האור.
ממש עוד רגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ינואר 2018, 01:39 
זה פשוט מדהים, כאילו אין דבר כזה עובדות יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ינואר 2018, 02:24 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
מישהו מבין מה אליהו רוצה בהודעה האחרונה?

נראה לי שקוראים לזה הכחשת שואה.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ינואר 2018, 08:17 
סומך כתב:

לא משנה, זה דיון אחר. לצערי יש למדינה מנדט מוסרי להעיף קבוצה שנמצאת פה באופן לא חוקי אפילו אם היא צריכה אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ינואר 2018, 08:31 
קומוניסים כתב:
אל תעשה צחוק מעצמך.

במידה רבה יותר אפשר לקרוא להם עד שהמדינה תחליט, "מבקשי כסף". הגיוני ללכת לפי הרוב. גם הטכני (מיעוטם הגישו בקשות מקלט רשמיות) וגם המהותי (מה שהיה מתגלה כנראה בתוצאות בדיקה אמיתית כזאת אם הייתה מתקיימת בזמן; רובם המכריע מהגרי עבודה) ושוב מזכיר לך, שאני לא המדינה בסיפור כאן ולא הדובר שלה אלא קרבן מתמשך של המדיניות שלה בנושא. זה שהיא התרשלה ומימסה ודחתה והיססה לא אומר שכרגע לא נתבע ממנה פתרון. וכשהיא כבר מציעה פתרון בדמות הוצאה למדינה שלישית בה לא נשקפת כל סכנת מוות לכל הדעות, לאף אחד ובנוסף גם מציידת את היוצאים בכמה אלפי דולרים ומסדירה את קליטתם במדינה הקולטת, אני לא רואה שום סיבה שלא לתמוך בו.

זה מתחיל להרגיש כמו ראש בקיר אבל - מאיפה אתה יודע שזה מה שהיה מתגלה? לא הבאת נתון אחד שתומך בטענה, ומנגד כל המספרים מראים אחרת.
זה שאתה קורבן מתמשך או שיש קורבנות מתמשכים רק מראים שאת האצבע צריך להפנות כלפי מי שמייצרת קורבנות (באופן שיטתי, ואז משתמשת בזה האחד כלפי השני). זה שהיא היססה דחתה והתרשלה מעיד שצריך לתבוע ממנה להפסיק את ההתרשלות ולבדוק את בקשות המקלט.
איך אפשר לחשוב אחרת אם אתה מסכים עם הנתונים העובדתיים שהבאתי? (המצב בסודן ובאריתראה, מצב הפליטים הללו בעולם, הכמות שלהם בארץ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ינואר 2018, 08:35 
סמל אישי של המשתמש
בר קולמוסא כתב:
סומך כתב:

לא משנה, זה דיון אחר. לצערי יש למדינה מנדט מוסרי להעיף קבוצה שנמצאת פה באופן לא חוקי אפילו אם היא צריכה אותם.
אתה כמובן צודק, זה פשוט מדגיש את הפאן הגזעני של הדברים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1026 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: