kobster כתב:
גיא האדום כתב:
שאם נתמצת את זה עוד יותר אז זה shit happens ?
1. למה לא בדקו את האמינות של העדה היחידה לטובת הנהגת ואת הקשר האפשרי שלה לנהגת ?
2. למה לא ביצעו בדיקת אלכוהול לנהגת בעוד שביצעו אחת כזו לנדרס ?
3. למה לא זימנו עדים אחרים לתאונה למתן עדות ?
4. חוקר התאונות בכתבה בערוץ 1 אמר בעצמו שזה זמן לא סביר לסגירת תיק, בטח אחד עם נפגעים בנפש, כך שהטיעון של "יש תיקים שנסגרים מהר ותיקים שמתארכים" ממש לא קביל.
5. הנהגת הצהירה שנסעה במהירות המותרת והבוחן מטעם המשטרה קבע חד משמעית שהיא נסעה על לפחות 70 קמ"ש בשטח עירוני, ככה מבטלים קביעה של בוחן משטרתי ?
וכל זה רק על קצה המזלג. יש כאן חשד מאוד גדול לטיוח ועוצמת ההתנגדות לפתיחת התיק מחדש רק מחזקת את החשד הזה. כל מבחני האדם הסביר לא תופסים פה בשיט.
כן. אם נתמצת את זה אז יש מערכת משפטית שעובדת תחת אילוצים לא קלים ובמסגרת האילוצים האלו לא כל תיק מקבל 100% מהמשאבים האפשריים.
ולשאלות שלך:
1. אני לא יודע איזה בדיקת אמינות צריך לעשות ולמה שמישהו יחשוד יותר מידי שהשתיים מכירות זו את זו. אפילו עכשיו, שכל העולם ואשתו בוחן את התיק, אף אחד לא יכול להצביע על קשר שכזה.
אשר לעובדה שהפרטים שנתנה היו שגויים, מי שעובד עם עדים בארועים שכאלו יודע שהם לא מדייקים. אורן גם כתב על זה. אפשר בהחלט לטעון שהדיוק כאן הוא כה מהותי, עד שהעדות מאבדת הרבה מהאמינות שלה, אבל סנגור פלילי, אם הנושא הזה היה מגיע למשפט, היה נאחז בעדות הזאת, של מישהי שהיא לכאורה ניטרלית ולא קשורה, ויש סיכוי לא רע שממנה היה יוצא הספק הסביר.
ובאופן כללי, תנו לי לחזור על מה שהפרקליטות אומרת, שלמיטב הבנתי אף אחד לא סתר: היה בדיוק עד אחד, וצר לי לאמר את זה, לא 100% ניטרלי (החבר של המנוח שנסע לידו), שאמר שהוא משוכנע ב100% שהנהגת נסעה באדום מלא והמנוח בירוק מלא. אם זה נכון, אז כאשר מול זה אתה מעמיד את העדות של הנהגת פלוס העדות של עדה ניטרלית, עם כל הבעייתיות שלה, אז פרקליט סביר מגיע למסקנה שיש סיכוי לא רע שבית-המשפט ימצא ספק סביר.
2. בדיקת האלכוהול: תנו לי לחזור על מה שכתבתי כאן כבר כמה פעמים. האם מישהו טען שיש למשטרה נוהל קבוע לבצע בדיקת אלכוהות לנהגים שמעורבים בתאונות קטלניות? לא שמעתי שמישהו מעלה את הטענה הזאת. אם זה נכון שב99% מהמקרים עושים בדיקה שכזאת וכאן לא עשו, אז סבבה. זה מעיד על בעיה רצינית בעבודת המשטרה. אבל אם זה לא הנוהל, ואם הנהגת לא נראתה שיכורה לכל מי שטיפל בה, אז איך מזה מגיעים לטיוח?
3. יש מישהו שאמר למשטרה "ראיתי את המקרה" ולא זומן לעדות? למיטב הבנתי העד הזה שעכשיו טוען שהוא ראה את הכל שתק במשך 10 שנים. עדים שאומרים שהם ראו את הנהגת נוהגת בפרעות בצומת אחר הם בעלי משקל יחסית מועט בהליך הפלילי.
4. חוקר התאונות הזה נשמע לי לא רציני. אומרים לך עו"ד פלילים שיש תיקים שנסגרים מהר ויש כאלו שנסגרים לאט. ועוד יותר מזה, אורן מסביר שאם היו רוצים לטייח, עדיף לסגור את התיק לאט, מה שנשמע לי הגיוני. ואגב, אם מישהו רוצה לטעון שזה שיש לך עו"ד פלילי מוביל ויקר עוזר לזרז את הטיפול בהם, זה בהחלט יכול להיות, אבל זה לא הטיעון כאן. תחזרו להערות של אמיר בתחילת האשכול. כסף עוזר בהליך הפלילי. זה ידוע ומצער אבל זה לא אותו הדבר כמו טיוח.
מעבר לזה, בעמוד של אורן בפייסבוק התחיל דיון בנושא וכמה מהמגיבים שהיו בעברם בפרקליטות הסבירו שכאשר יש שלילה מנהלית, כמו שהיתה כאן, הפרקליטות תמיד מטפלת בתיקים מאוד מהר, כי אם יש כתב אישום צריך לבקש מבית-המשפט שלילה נוספת (המנהלית פוקעת אחרי 30(?) יום), ולכן צריך להחליט במהירות אם יהיה או לא יהיה כתב אישום.
5. אני לא חושב שמישהו ביטל את הקביעה של הבוחן. אורן אפילו כותב על זה. אבל עם הקביעה הזאת, אפילו אם היא תחזיק בבית-משפט, ואפילו אם תוסיף עליה את השקר, אתה לא תשיג השרעה אפילו לא על גרם מוות ברשלנות. בטח לא בכביש כזה שאנשים טסים בו בלילה.
ועוד שתי הערות לסיום:
1. לא אורן ולא אני טוענים שהנהגת נסעה בירוק ו/או שהיא לא אשמה. הטענה יותר פשוטה. על פניו, ממה שהתפרסם, התנהגות הפרקליטות, וכנראה גם המשטרה, אז לפני עשור, לא ממש נשמעת לנו שערורייתית, באופן שיוביל אותנו לחשוב שהייתה כאן שחיתות.
2. אורן גזל הוא לא רק עמית. הוא גם פליליסט סופר רציני ומבקר כבד של הפרקליטות ושל מערכת אכיפת החוק הפלילי בכלל. הוא לא בדיוק חבר אישי יקר של אנשי הפרקליטות והמשטרה.