תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 22:21

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 134  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פיגוע ירי רצחני בשומרון
הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 10:58 
סמל אישי של המשתמש
מפחידה אותי יותר המחשבה שהרחוב הישראלי מלא באנשים כמו פוקרה מאשר במחבלים עם סכינים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 11:10 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
אדום נחמד כתב:
פוקרה, שיהיה ברור -
יש אפשרות לסיים את הארוע הזה בלי נפגעים, אבל אתה מעדיף שהיא תמות.

לדעתי אתה הוא זה עם הבעיות הפסיכוטיות, ואני ממליץ לאשפז אותך. במידה ולא תתאשפז, אני קורא לנטרל אותך.

אין לי שום בעיה עם דעתך, רק שאני לא חושב שהבעיות הפסיכוטיות שלי יגרמו לי לרוץ עם סכין ברחוב, אבל בכל מקרה אם אני ארוץ ברחוב עם סכין אתה מוזמן להיות זה שירה לי בראש.
בכלל, אולי עדיף שהתנאי לקבלה מעכשיו לכוחות הביטחון במדינה יהיה תואר שני בפסיכולוגיה קלינית מה שיעזור להם להחליט אם שולף הסכין הוא מחבל או סתם מסכן שסובל מהתקף פסיכוטי.........

יאללה יאללה לא צריך להיות פסיכולוג כדי לראות מהרגע הראשון שהמצב היה די סטאטי בתחנה בעפולה.
יותר מזה, גם כל החיילים עם הנשקים השלופים שעמדו שם כנראה לא חשו סכנה ברורה ומיידית עד כדי כך כי הם פשוט עומדים מולה די מבולבלים מהמצב ולא יודעים איך לסיים אותו.
עד כדי היא היתה בהתקף פסיכוטי מסוכן ואלים שהמגבניקית לא עזבה אפילו את המאגנום מרוב שהאירוע היה סוער ואינטנסיבי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 11:43 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
NARKOTIKA כתב:
אתם אוהבים את הקטע הזה של לשים פה לינקים ולהיעלם נכון?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4717714,00.html
אאוץ'

teknoboy כתב:
NARKOTIKA כתב:
אתם אוהבים את הקטע הזה של לשים פה לינקים ולהיעלם נכון?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4717714,00.html
אאוץ'

אני יכול לחשוב על שלושה אנשים לפחות שקצת עשו מעצמם צחוק בהקשר הזה.
(ועוד לא היה לי כוח לחטט באשכול יותר מדי, יש מצב שפספסתי כמה שממש הביכו את עצמם)

:LOL2:
אאוץ' ?
עדיין לא הבנתם ש היא רצתה לפגוע בחיילים ורצתה למות כשהידית.
הסיבה? אהבה נכזבת/בעיות בריאותיות/ריב עם אבא ואמא, לא אמור לעניין, התוצאה הסופית היא שחשובה.
אותה אישה רצתה להיות שהידית, ולמיטה הבנתי שהידית זה לא שוחרת שלום.

אתה כמובן זכאי להחזיק בדעתך שלא מתבססת על כלום, אבל המשטרה והשב"כ שחקרו את האירוע חושבים אחרת ממך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 11:45 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
אדום נחמד כתב:
פוקרה, שיהיה ברור -

לדעתי אתה הוא זה עם הבעיות הפסיכוטיות, ואני ממליץ לאשפז אותך. במידה ולא תתאשפז, אני קורא לנטרל אותך.

אין לי שום בעיה עם דעתך, רק שאני לא חושב שהבעיות הפסיכוטיות שלי יגרמו לי לרוץ עם סכין ברחוב, אבל בכל מקרה אם אני ארוץ ברחוב עם סכין אתה מוזמן להיות זה שירה לי בראש.
בכלל, אולי עדיף שהתנאי לקבלה מעכשיו לכוחות הביטחון במדינה יהיה תואר שני בפסיכולוגיה קלינית מה שיעזור להם להחליט אם שולף הסכין הוא מחבל או סתם מסכן שסובל מהתקף פסיכוטי.........

אתה לא מסתובב עם סכין. אתה מסתובב עם אקדח ועלול לירות בכל מי שלדעתך עלול לסכן אנשים, גם אם זה לא המצב. אי לכך אני קובע שאתה במצב נפשי לא יציב, וראוי לאשפז אותך. במידה ואי השפיות תביא למותך, לא יהיה לי אלא לטעון ש'מגיע לך'.

כמו שאמר פרימו, אני מפחד הרבה יותר ממך ומשכמותך מאשר מערבי פוטנציאלי עם סכין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 11:49 
אדום נחמד כתב:
pokara כתב:
אדום נחמד כתב:
פוקרה, שיהיה ברור -

אתה לא מסתובב עם סכין. אתה מסתובב עם אקדח ועלול לירות בכל מי שלדעתך עלול לסכן אנשים, גם אם זה לא המצב. אי לכך אני קובע שאתה במצב נפשי לא יציב, וראוי לאשפז אותך. במידה ואי השפיות תביא למותך, לא יהיה לי אלא לטעון ש'מגיע לך'.

כמו שאמר פרימו, אני מפחד הרבה יותר ממך ומשכמותך מאשר מערבי פוטנציאלי עם סכין.

שוב פעם התבלבלת עם הכדורים??? (כאילו מקווה מאוד לטובתך שזה המצב ואתה לא סתם אידיוט גמור כמו שמשתמע מתגובתך)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 11:51 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
אדום נחמד כתב:
פוקרה, שיהיה ברור -

בכלל, אולי עדיף שהתנאי לקבלה מעכשיו לכוחות הביטחון במדינה יהיה תואר שני בפסיכולוגיה קלינית מה שיעזור להם להחליט אם שולף הסכין הוא מחבל או סתם מסכן שסובל מהתקף פסיכוטי .........

כמובן שזה היה נחמד אם כל שוטר היה גם פסיכולוג קליני, אבל גם פסיכולוג קליני לא יכול לאבחן אנשים ברחוב, תוך דקות, תחת תנאים לחוצים כמו שמדובר עליהם.
על כן הפתרון ההגיוני הוא למנוע מצב שבו כוחות הבטחון (עם או בלי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית) יורים באנשים למוות באמצע הרחוב על סמך רסיסי מידע מעורפלים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 11:51 
פרימו לוי כתב:
מפחידה אותי יותר המחשבה שהרחוב הישראלי מלא באנשים כמו פוקרה מאשר במחבלים עם סכינים

אז אני מבין שלך אין בעיה שאנשים ירוצו עם סכינים ברחוב (ושוב לא משנה מאיזה עם)??,
ואם אני שוגה ויש לך בעיה עם זה, אז הייתי שמח לדעת מה לדעתך צריך לעשות עם אותם אנשים (מחבלים או סתם חולי רוח)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 11:53 
סמל אישי של המשתמש
לא להרוג אותם!!!!

אלוהימה תשמור...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 11:53 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
פרימו לוי כתב:

1. אז אני מבין שלך אין בעיה שאנשים ירוצו עם סכינים ברחוב (ושוב לא משנה מאיזה עם)??,
2. ואם אני שוגה ויש לך בעיה עם זה, אז הייתי שמח לדעת מה לדעתך צריך לעשות עם אותם אנשים (מחבלים או סתם חולי רוח)

1. איך הדעת לזה ממה שהוא כתב? רמז: מפחיד אותו שאנשים מסתובבים ברחוב עם סכין, עוד יותר מפחיד אותו משהו אחר.
2. לתפוס אותם, לבדוק מה הסיפור שלהם, להעניש אותם\לטפל בהם בהתאם לסיפור שלהם. מדהים, הא?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 12:05 
teknoboy כתב:
pokara כתב:
פרימו לוי כתב:

1. אז אני מבין שלך אין בעיה שאנשים ירוצו עם סכינים ברחוב (ושוב לא משנה מאיזה עם)??,
2. ואם אני שוגה ויש לך בעיה עם זה, אז הייתי שמח לדעת מה לדעתך צריך לעשות עם אותם אנשים (מחבלים או סתם חולי רוח)

1. איך הדעת לזה ממה שהוא כתב? רמז: מפחיד אותו שאנשים מסתובבים ברחוב עם סכין, עוד יותר מפחיד אותו משהו אחר.
2. לתפוס אותם, לבדוק מה הסיפור שלהם, להעניש אותם\לטפל בהם בהתאם לסיפור שלהם. מדהים, הא?

1. בסמנטיקה של הדברים אתה צודק, אבל שנינו מבינים מצוין את הכוונה שלי (מה עוד שאם תקרא מההתחלה, אני בעד שכוחות הביטחון יטפלו באירוע כזה ולא אזרחים שנקלעו למקום) :)
2. לתפוס אותם? נורא נוח לכתוב את זה מאחורי המקלדת ולא מול המפגע עם הסכין אתה יודע.............
(מה עוד שבמרבית המקרים עד היום (למעט עפולה ממה שהתפרסם עכשיו) אלו היו מחבלים ובאופן אישי אני מעדיף שישמשו מזון לתולעים מאשר שיזכו לבית מלון ואחרות חינם על חשבוני (וחשבונכם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 12:08 
teknoboy כתב:
pokara כתב:
אדום נחמד כתב:
פוקרה, שיהיה ברור -

בכלל, אולי עדיף שהתנאי לקבלה מעכשיו לכוחות הביטחון במדינה יהיה תואר שני בפסיכולוגיה קלינית מה שיעזור להם להחליט אם שולף הסכין הוא מחבל או סתם מסכן שסובל מהתקף פסיכוטי .........

כמובן שזה היה נחמד אם כל שוטר היה גם פסיכולוג קליני, אבל גם פסיכולוג קליני לא יכול לאבחן אנשים ברחוב, תוך דקות, תחת תנאים לחוצים כמו שמדובר עליהם.
על כן הפתרון ההגיוני הוא למנוע מצב שבו כוחות הבטחון (עם או בלי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית) יורים באנשים למוות באמצע הרחוב על סמך רסיסי מידע מעורפלים.

אם כבר מתחלים עם פתרונות הגיוניים אני דווקא חושב שיותר הגיוני יהיה למנוע מצב שבו אנשים מעורערים נפשית מסתובבים חופשי (על אחת כמה וכמה עם סכין ביד).............

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 12:12 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
teknoboy כתב:
pokara כתב:
פרימו לוי כתב:

1. בסמנטיקה של הדברים אתה צודק, אבל שנינו מבינים מצוין את הכוונה שלי (מה עוד שאם תקרא מההתחלה, אני בעד שכוחות הביטחון יטפלו באירוע כזה ולא אזרחים שנקלעו למקום) :)
2. לתפוס אותם? נורא נוח לכתוב את זה מאחורי המקלדת ולא מול המפגע עם הסכין אתה יודע.............
(מה עוד שבמרבית המקרים עד היום (למעט עפולה ממה שהתפרסם עכשיו) אלו היו מחבלים ובאופן אישי אני מעדיף שישמשו מזון לתולעים מאשר שיזכו לבית מלון ואחרות חינם על חשבוני (וחשבונכם)

1. בוא תסביר לי במילים פשוטות איפה טעיתי. הקשקוש על "סמנטיקה" לא שכנע אותי.
2. יכול להיות שקשה לתפוס, מקרה ישי שליסל מוכיח שאפשר. בכל מקרה, זאת אמורה להיות ברירת המחדל, ולא חיסול ברחוב בלי משפט.
למרבה הצער החלק בסוגריים חושף את המוטיבציה לאישור חיסולים ברחובות, והיא תאוות נקם והעדפה של נקמה על פני ענישה.
במילים אחרות אתה מציע לוותר על הציביליזציה ולחזור לחוקי הג'ונגל, ועוד לעשות את זה כדי לשמור על הבטחון האישי. ממש מבריק.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 12:14 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
teknoboy כתב:
pokara כתב:
אדום נחמד כתב:
פוקרה, שיהיה ברור -

אם כבר מתחלים עם פתרונות הגיוניים אני דווקא חושב שיותר הגיוני יהיה למנוע מצב שבו אנשים מעורערים נפשית מסתובבים חופשי (על אחת כמה וכמה עם סכין ביד).............

אני מסכים, אבל אני לא בטוח שהדיון על רמתם הירודה של שירותי בריאות הנפש בישראל מהותי לאשכול. אולי שווה לפתוח אשכול חדש אם זה מעניין.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 12:39 
teknoboy כתב:
pokara כתב:
teknoboy כתב:
pokara כתב:
פרימו לוי כתב:

1. בוא תסביר לי במילים פשוטות איפה טעיתי. הקשקוש על "סמנטיקה" לא שכנע אותי.
2. יכול להיות שקשה לתפוס, מקרה ישי שליסל מוכיח שאפשר. בכל מקרה, זאת אמורה להיות ברירת המחדל, ולא חיסול ברחוב בלי משפט.
למרבה הצער החלק בסוגריים חושף את המוטיבציה לאישור חיסולים ברחובות, והיא תאוות נקם והעדפה של נקמה על פני ענישה.
במילים אחרות אתה מציע לוותר על הציביליזציה ולחזור לחוקי הג'ונגל, ועוד לעשות את זה כדי לשמור על הבטחון האישי. ממש מבריק.

1. לא מנסה לשכנע אותך, אבל אני בטוח שאתה מספיק אינטילגנט להבין את כוונתי (אבל מה לעשות שהחוכמולוג שלך אוהב לקפוץ)
2. דווקא בעייני מי שמסתובב עם סכין שלופה ברחוב הוא זה שמנסה להחזיר אותנו לחוקי הג'ונגל ולא זה הרוצה להתגונן מפניה...............

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 13:01 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
פרימו לוי כתב:

אז אני מבין שלך אין בעיה שאנשים ירוצו עם סכינים ברחוב (ושוב לא משנה מאיזה עם)??,
ואם אני שוגה ויש לך בעיה עם זה, אז הייתי שמח לדעת מה לדעתך צריך לעשות עם אותם אנשים (מחבלים או סתם חולי רוח)

אחי, להכניס אותם לבית סוהר ולמוסד פסיכיאטרי, איך זה לא מובן לך מאליו? בשביל מה המוסדות האלה קיימים?
ציטוט:
2. לתפוס אותם? נורא נוח לכתוב את זה מאחורי המקלדת ולא מול המפגע עם הסכין אתה יודע...

אתה צודק שמדובר בסיטואציה לא פשוטה ומלחיצה ובעיני לפחות אפשר לתת גיבוי לשוטר שנקלע לסיטואציה כזאת והרג את התוקף בפעולה אינסטנקטיבית של שבריר שנייה. הבעיה היא שהדעות שאתה מציג, שהן גם מאוד פופולריות בציבור, נותנות רוח גבית להוצאות מכוונות להורג וללינצ'ים על אנשים אקראיים ברחוב. בגלל זה אני מפחד ממך יותר ממחבלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 13:12 
פרימו לוי כתב:
pokara כתב:
פרימו לוי כתב:

אחי, להכניס אותם לבית סוהר ולמוסד פסיכיאטרי, איך זה לא מובן לך מאליו? בשביל מה המוסדות האלה קיימים?
ציטוט:
2. לתפוס אותם? נורא נוח לכתוב את זה מאחורי המקלדת ולא מול המפגע עם הסכין אתה יודע...

אתה צודק שמדובר בסיטואציה לא פשוטה ומלחיצה ובעיני לפחות אפשר לתת גיבוי לשוטר שנקלע לסיטואציה כזאת והרג את התוקף בפעולה אינסטנקטיבית של שבריר שנייה. הבעיה היא שהדעות שאתה מציג, שהן גם מאוד פופולריות בציבור, נותנות רוח גבית להוצאות מכוונות להורג וללינצ'ים על אנשים אקראיים ברחוב. בגלל זה אני מפחד ממך יותר ממחבלים.

1. ברור שהמצב הכי טוב יהיה שאנשים לא שפויים או פסיכוטים יהיו מטופלים ובמידת הצורך מאושפזים במוסדות המתאימים להם,
אבל מה אתה עושה אם הם לא נמצאים שם (מכל סיבה שהיא) ורצים ברחוב עם סכין (כשמן הסתם אתה גם לא ממש יכול לדעת בוודאות אם זה מחבל או סתם פסיכי)?

2. אשמח אם תראה לי איפה קראתי ללינץ או הוצאה להורג מכוונת, איפה קראת שאני בעד הוצאות להורג אקראיות (אלא אם אדם חמוש בסכין מבחינתך זה אקרעי)?
כל מה שאני אומר זה שכל מפגע שרץ ברחובות עם כוונה כזאת ראוי היה לו יקבל מכוחות הביטחון כדור בין העיניים (ולא משנה יהודי, ערבי או כל מוצא אחר)

נערך לאחרונה על ידי pokara בתאריך 29 אוקטובר 2015, 13:13, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 13:12 
טקנו, אדום נחמד, דינו וכל השאר -
ציטוט:
בנוגע ללוחמי מג"ב שירו בזידאן, כנראה שהם לא יואשמו אך הם כנראה טעו בשיקול הדעת. במשטרה הופתעו לשמוע את הדברים, אבל אמרו כי זידאן אכן הביעה בחקירתה רצון למות ואף כעסה על כך שהחיילים שירו בה לא הרגו אותה.

אז שוב, במקרה הנ"ל, החיילים פעלו נכון.
אף אחד לא היה אמור להבין שהיא רוצה להתאבד ולא לפגוע.
בדיעבד זה הכי קל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 13:24 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
ציטוט:
בנוגע ללוחמי מג"ב שירו בזידאן, כנראה שהם לא יואשמו אך הם כנראה טעו בשיקול הדעת. במשטרה הופתעו לשמוע את הדברים, אבל אמרו כי זידאן אכן הביעה בחקירתה רצון למות ואף כעסה על כך שהחיילים שירו בה לא הרגו אותה.

בדיעבד זה הכי קל

קליק קליק זה הכי קל

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 13:27 
לירון האדום כתב:
ציטוט:

בדיעבד זה הכי קל

אתה מצטט טקסט שכתוב בו שהם טעו בשיקול הדעת, ומביא אותו כעדות לזה שהם פעלו נכון.
הבנתי טוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 13:30 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
פרימו לוי כתב:
pokara כתב:
פרימו לוי כתב:

ציטוט:

1. ברור שהמצב הכי טוב יהיה שאנשים לא שפויים או פסיכוטים יהיו מטופלים ובמידת הצורך מאושפזים במוסדות המתאימים להם,
אבל מה אתה עושה אם הם לא נמצאים שם (מכל סיבה שהיא) ורצים ברחוב עם סכין (כשמן הסתם אתה גם לא ממש יכול לדעת בוודאות אם זה מחבל או סתם פסיכי)?

2. אשמח אם תראה לי איפה קראתי ללינץ או הוצאה להורג מכוונת, איפה קראת שאני בעד הוצאות להורג אקראיות (אלא אם אדם חמוש בסכין מבחינתך זה אקרעי)?
כל מה שאני אומר זה שכל מפגע שרץ ברחובות עם כוונה כזאת ראוי היה לו יקבל מכוחות הביטחון כדור בין העיניים (ולא משנה יהודי, ערבי או כל מוצא אחר)

בקשר ל1, מה אין מוצא אחר מלבד כדור בראש? מה עם לנטרל אותם (לנטרל במשמעות לפרק אותם מנשקם ולא במשמעות הדוחה שהמילה מקבלת בהודעות לתקשורת) ולעצור אותם? כשאדם דוקר על רקע פלילי ולאזור מגיעה משטרה אתה אומר שהציפייה שלך היא שהוא יקבל כדור בראש?

2. אמרת שאתה בעד הוצאה להורג מכוונת בציטוט הזה: "כשבן אדם (יהודי או ערבי) מנופף סכין ברחוב מתוך כוונה לאיים או לדקור...כל אחד או אחת כאלו צריכים להיות מנוטרלים במיידית (עם כדור לראש)"
לתת כדור בראש כשיש אפשרות אחרת ואין סכנה מיידית (ירי אזהרה, כדור לפלג גוף תחתון, כדור בודד ולא צרור אגב) זאת הוצאה להורג
והבטום זרהום זאת הוצאה להורג אקראית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 14:06 
סמל אישי של המשתמש
לא לגמרי ברור מה ההצדקה לירי על מנת להרוג כשאשר אפשר להשתמש באמצעים פחות קיצוניים על מנת לסיים את הסכנה בגלל שאתם חוזרים ומערבבים בינהן, למרות ששתיהן מתייחסות למישורים שונים לגמרי. הראשונה היא שרק ככה ניתן לנטרל אותם, והשנייה היא שצריך להמית מחבלים.
בנוגע לטענה שהדרך היחידה לנטרל מחבל שחמוש בסכין היא באמצעות כדור לראש-זה לא נכון, קודם כל כי בדרך כלל שוטרים/חיילים/אזרחים שבמקרה נקלעו למקום עם נשק הם במקרה הטוב צלפים בינוניים ומטה, ואם הם ינסו לירות למישהו בראש יש סיכוי לא מבוטל שהם יפגעו באדם אחר בכלל. מעבר לזה, יש אמצעים הרבה פחות קיצוניים לנטרל אדם חמוש בסכין, במיוחד אם אין לידו אף אחד-גז מדמיע, שוקר, כדור לרגל, נונצ'קות, דילדו ממש גדול, וכ'. למה זה חשוב להשתמש בכח המינימלי הנחוץ? כי לשוטרים בשטח תמיד יש מידע חלקי מאוד במקרה הטוב על האירוע, לכן מאוד ייתכן שהם טועים לחלוטין. אם הם טועים, רצוי שלבן האדם שנפגע מכך ייגרם כמה שפחות נזק מהטעות הזאת. התפקיד למצות את הדין עם פושעים מכל סוג הוא של מערכת המשפט, בזמן שהתפקיד של השוטרים הוא להביא אותם למשפט. שוטר שיורה באדם עם סכין כי "אולי יש לו חגורת נפץ"(ונניח שזה הגיוני לירות בחגורת הנפץ), יירה בסתם ערבי כ"אולי הוא מחבל", בסתם אדם שחום כי "אולי הוא ערבי", בסתם אדם שחור כי "אולי הוא סודני" ובסתם אדם לבן כי "אולי הוא סמולן".

בקשר לטענה השנייה-צריך להוציא להורג מחבלים-אפשר להסביר למה זה נכון, אפשר להסביר למה זה לא, אבל כך או כך-גם אם קובעים שדינם של מחבלים הוא עונש מוות, זה לא התפקיד של השוטרים למלא אותו. גם במוקומות שבהם יש עונש מוות, שוטרים לא פשוט יורים בפושע ברחוב(כשאפשר להמנע מזה) ולפעמים גם נותנים להמונים לעשות בהם לינצ', אלא עוצרים אותם, מביאים אותם למשפט ושם קובעים האם הם אשמים או לא, האם דינם מוות, ורק אז מבצעים הוצאה להורג.
כל עוד אין עונש מוות, אז על אחת כמה וכמה שלושטרים אסור ליישם אותו-התפקיד שלהם הוא לאכוף את החוק, לא להחליט בעצמם מה החוק. בארצות הברית, למשל, שלחו פקידה לכלא על כך שהחליטה שהיא לא מקבלת את החוק שקובע שלכולם מותר להתחתן, ומנעה מזוגות חד מיניים להתחתן, אז על אחת כמה וכמה כשההחלטה המנוגדת לחוק היא לקחת חיים של חשוד(=כל אדם שיש סיבה להניח שביצע עבירה, אך עוד לא הורשע בה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 14:13 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
ציטוט:

בדיעבד זה הכי קל

אני מניח שזה שראו בסרט שנמשך כמה דקות שהיא לא מנסה לפגוע באף אחד לא משכנע שהיא לא ניסתה לפגוע באף אחד.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 14:22 
Noam כתב:
לירון האדום כתב:
ציטוט:

בדיעבד זה הכי קל

הבנתי טוב?

הבנת מצוין, אני מנחש שאתה בדומה לאיתי לא עמדתם בסיטואציות דומות בהם חייכם בסכנה כזאת או אחרת בעקבות מפגעים שנמצאים באיזור.
שיקול הדעת בדיעבד היה מוטעה, אך בפועל בזמן ביצוע הירי החיילים פעלו נכון.
עובדה שהיא מודה שהיא רצתה שיירו בה, אולי לא רצתה לפגוע בחיילים, אך מאין לחיילים לדעת זאת??
ItaiH6 כתב:
לירון האדום כתב:
ציטוט:

בדיעבד זה הכי קל

אני מניח שזה שראו בסרט שנמשך כמה דקות שהיא לא מנסה לפגוע באף אחד לא משכנע שהיא לא ניסתה לפגוע באף אחד.

שוב, סיטואציה שבה כל אחד רואה משהו אחר, בסיטואציות כאלו, יש הרבה דיסאינפורציה שזורם, צעקות ופחד באוויר.
כאשר מישהי מנופפת מולך עם סכין, בזמן שבו יש הרבה מאד פיגועי דקירה, אתה לא מתחיל לחשוב, אולי היא משוגעת?
אולי היא סתם רוצה להתאבד?
אולי היא רוצה לקלף לנו תפוחים ותפוזים בכלל?
אה בעצם, אם היא פה עומדת עם סכין וצועקת אבל עד עכשיו היא לא דקרה אף אחד, סימן שהיא בסדר.
יאללה חברים אפשר ללכת, נמשיך לתת לה לנופף עם סכין ולקוות ששיקול הדעת שלנו הוא נכון, שהיא סתם משוגעת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 14:27 
פרימו לוי כתב:
pokara כתב:
פרימו לוי כתב:
pokara כתב:
פרימו לוי כתב:

ציטוט:

בקשר ל1, מה אין מוצא אחר מלבד כדור בראש? מה עם לנטרל אותם (לנטרל במשמעות לפרק אותם מנשקם ולא במשמעות הדוחה שהמילה מקבלת בהודעות לתקשורת) ולעצור אותם? כשאדם דוקר על רקע פלילי ולאזור מגיעה משטרה אתה אומר שהציפייה שלך היא שהוא יקבל כדור בראש?

2. אמרת שאתה בעד הוצאה להורג מכוונת בציטוט הזה: "כשבן אדם (יהודי או ערבי) מנופף סכין ברחוב מתוך כוונה לאיים או לדקור...כל אחד או אחת כאלו צריכים להיות מנוטרלים במיידית (עם כדור לראש)"
לתת כדור בראש כשיש אפשרות אחרת ואין סכנה מיידית (ירי אזהרה, כדור לפלג גוף תחתון, כדור בודד ולא צרור אגב) זאת הוצאה להורג
והבטום זרהום זאת הוצאה להורג אקראית.

1. מבחינתי ברגע שבן אדם אוחז בסכין ומסכן את הציבור יש לנטרל אותו במיידית, והיות ואני לא ממש חושב שבתי הכלא כאן יכולים או מצליחים ל"שנות" את דרכם של אותם עבריינים או מחבלים, מוטב היה לו גם לא היה צריך לבזבז עליהם את כספי המיסים שלנו לאחר מעשה. (ולדוגמתך, במידה ואותו עבריין שדקר היה ממשיך להחזיק ולנופף את הסכין אל מול המשטרה שהגיעה לשם, לא תהיה בעיה אם היה נורה במיידת).

2.הבטום זרהום זה טעות טראגית בזיהוי, לינץ וכל מה שתרצה, אבל לבטח לא הוצאה להורג אקרעית (אלא אם אתה חושב שאותו מאבטח רצה לרצוח מישהו והיה יורה במישהו אחר בהמשך היום במקומו),
אם תקרא את מה שכתבתי קודם, לא הייתה שום סיבה לירות בו היות והוא לא היה עם סכין (לצורך העניין, גם אם הוא היה המחבל שדקר או ירה באנשים, בזמן הירי בו הוא לא היה חמוש ואפשר היה להשתלט עליו ללא סכנה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 14:45 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
Noam כתב:
לירון האדום כתב:
ציטוט:

בדיעבד זה הכי קל

הבנתי טוב?

הבנת מצוין, אני מנחש שאתה בדומה לאיתי לא עמדתם בסיטואציות דומות בהם חייכם בסכנה כזאת או אחרת בעקבות מפגעים שנמצאים באיזור.
שיקול הדעת בדיעבד היה מוטעה, אך בפועל בזמן ביצוע הירי החיילים פעלו נכון.
עובדה שהיא מודה שהיא רצתה שיירו בה, אולי לא רצתה לפגוע בחיילים, אך מאין לחיילים לדעת זאת??
ItaiH6 כתב:
לירון האדום כתב:
ציטוט:

בדיעבד זה הכי קל

שוב, סיטואציה שבה כל אחד רואה משהו אחר, בסיטואציות כאלו, יש הרבה דיסאינפורציה שזורם, צעקות ופחד באוויר.
כאשר מישהי מנופפת מולך עם סכין, בזמן שבו יש הרבה מאד פיגועי דקירה, אתה לא מתחיל לחשוב, אולי היא משוגעת?
אולי היא סתם רוצה להתאבד?
אולי היא רוצה לקלף לנו תפוחים ותפוזים בכלל?
אה בעצם, אם היא פה עומדת עם סכין וצועקת אבל עד עכשיו היא לא דקרה אף אחד, סימן שהיא בסדר.
יאללה חברים אפשר ללכת, נמשיך לתת לה לנופף עם סכין ולקוות ששיקול הדעת שלנו הוא נכון, שהיא סתם משוגעת

כמובן שהפתרון הקל לביסוס אג'נדה הוא הסטת הטענות לגופו של הטוען ממול והמצאת סיטואציות היפותטיות שהיו יכולות לקרות (למרות שברור לכל מי שצפה בסיטואציה, כולל כל שולפי הנשקים חוץ מאחד שבכלל הגיע פתאום ממקום אחר, שלא באמת יכולות לקרות).
העובדה לפי הסרטון היא שהיא החזיקה סכין בצורה רופפת ביד שהייתה מורמת ולא נופפה בסכין.
העובדה לפי הסרטון היא שהיא הייתה מוקפת בנשקים שלופים שאף אחד משולפיהם לא מיהר לירות בה (מה שאומר שכולם לא חשו סכנה מיידית שהיא מהווה לחייהם או לבריאותם). אחת מהם אפילו המשיכה לאכול גלידה בזמן שהיא מכוונת עליה את הנשק שלה מרוב הלחץ והדרישה לפעולה מהירה ואינטנסיבית שבו היא הרגישה את עצמה מצויה.
העובדה לפי הסרטון היא שהיורה הוא לא בין שולפי הנשקים המקוריים אלא מישהו שהגיע מבחוץ בלי לדעת מה הסיטואציה והחליט לנצל הזדמנות להפוך ל"גיבור היום" (במדינה שבה רוצח שפל, אם כי לא מוצלח במיוחד אם אחרי צרור של כדורים לבטן ולחזה מטווח אפס היא יצאה פצועה קל בלבד, הופך להיות גיבור).
העובדה לפי הסרטון היא שהיא החזיקה את הסכין בצורה רופפת ושכל תשומת לבה הופנתה לשולפי הנשקים שלפניה ככה שהיו לפחות 3 שיטות בטוחות מאוד ולא יצירתיות בעליל לפרוק ממנה את הנשק בלי לפגוע בה פיסית בכלל או עם מקסימום כדור ביד. בטח שלא יריית 6 כדורים לבטן ו/או החזה שלה.

אבל אתה צודק שזה רק מהסתכלות בסרטון בלחץ קליק קליק ולא בלחץ פעולה שיגרום לכל אחד בשטח לדריכות ברמות אכילת מגנום.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 14:54 
סמל אישי של המשתמש
לירון עכשיו במצב שגם אם השוטר בעצמו יתנצל הוא יצדיק אותו.
בלתי נסבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 14:56 
תודה איתי.
ולהסתכל על אותו וידיאו, ואחרי שנייה לכתוב ״האנשים שם חששו לחייהם״ זה זלזול חדש באינטליגנציה של מי שאתה מתכתב איתו.
אני לא הייתי עונה לך אפילו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 15:00 
איתי אתה מנתח את הכל לפי הסרטון שראית, אני חושב מנקודת מבט של אותו חייל/שוטר שנמצא בשטח בסיטואציה כזאת.
ואל תביא לי כדוגמא את זאת שמחזיקה ארטיק, זה בדיחה עצובה.
בפועל, יש מישהי עם סכין שאינה מוכנה להוריד אותו למרות שיש מולה רובים שלופים.
אם אותו מחבל לא מוכן להיכנע, יש להכניעו.
איך מכניעים מחבל עם סכין ביד?
כבר דנו ודשנו בזה מספיק.

אדום נחמד כתב:
לירון עכשיו במצב שגם אם השוטר בעצמו יתנצל הוא יצדיק אותו.
בלתי נסבל.

טוב גבר.

NARKOTIKA כתב:
תודה איתי.
ולהסתכל על אותו וידיאו, ואחרי שנייה לכתוב ״האנשים שם חששו לחייהם״ זה זלזול חדש באינטליגנציה של מי שאתה מתכתב איתו.
אני לא הייתי עונה לך אפילו.

אתה צודק, הם לא חששו לחיהם, הם היו אמורים לעזוב אותה וללכת?
או להתחנן על נפשם שתואיל בטובה להוריד את הסכין?
קל להאשים, אבל פתרונות? זה כבר נשגב מבחינתכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 15:03 
פתרונות? טייזר, למשל, או אמצעי ריסון אחרים. אנחנו לא בשנות ה40, יש עוד אמצעים חוץ מאקדח עם אש חיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 15:05 
19 כתב:
פתרונות? טייזר, למשל, או אמצעי ריסון אחרים. אנחנו לא בשנות ה40, יש עוד אמצעים חוץ מאקדח עם אש חיה.

שוב, את האמצעי - טייזר, כדורי גומי וכו' צריכים לתת האחראים.
החיילים עצמם פעלו כפי שנדרש מהם באותה עת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 134  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: