20 כתב:
אני לא חושב שהבנת את הכתבה.
יותר מעניין - אם אלה לא שלוש השאלות העיקריות בנראטיבים, אז מה כן?
נהיית אלפקה עם ההודעות העמומות האלו.
לא יודע מה יש לא להבין בכתבה הזו, מדובר בראיון\עימות די עויין שמנסה להוציא את זחאלקה כאיזה קיצוני משוגע, אבל כשהוא פורש את משנתו, הוא דווקא יוצא די סביר לטעמי, ואני מסכים עם רוב מה שהוא אומר (אבל לא עם הכל). אני מנחש שרוב היהודים בישראל לא יסכימו עם כל דעותיו, אבל ההשוואות האלו בין בל"ד לעוצמה לישראל הם סופר מופרכות.
כמו כן, קשה לי להבין למה למישהו שהיה מצביע לחד"ש ימצא אותו כאיזה קו אדום מוחלט שימנע ממנו להצביע לרשימה המשותפת.
לגבי השאלה שלך, אני חושב שמה שחשוב זו האמת ההיסטורית. זה נכון, היסטוריה זה עניין מאד מאד מורכב ולכן אנחנו נדרשים לנראטיבים כדי להבין אותה, אבל בסכסוך הישראלי פלשתינאי, אנחנו משתמשים לנראטיבים ככלי לעיוות מכוון של ההבנה ההיסטורית לצרכים פרקטיים.
ואני באמת לא מבין איך הגעת לזה מהכתבה כי -
א. זחאלקה אומר פעם אחרי פעם שלא מעניינים אותו נארטיבים.
ב. הוא אומר מפורשות שזה שהוא לא מוכן להתפשר על עובדות היסטורית לא תמנע ממנו להתפשר בעתיד.
נ.ב.
בגלל ששאלת יפה, הנה הבעיות שיש לי עם המסגור שלך -
1) האם ליהודים היתה ברירה אחרת מאשר להקים להם מדינהישר מהפתיחה שאלה מאד בעייתית, עזוב שהיא מסתכלת על זה לגמרי מהצד של היהודים (כל השאלות שלך הן כאלו) בוא נסתכל על התשובות האפשריות -
ענית לא, זהו, גמרנו, מ.ש.ל, שח-מט, הרי אם אין ברירה אין אשמה.
ענית כן, טוב, לא למדנו כלום, ננסה בשאלות הבאות.
(ואגב, אתה מתחיל לראות פה כמה בעייתי זה לנסות להבין משהו מורכב כמו הסכסוך ע"י 3 שאלות כן או לא).
2) האם היתה להם זיקה לאדמה הזו
כן, הייתה זיקה, אבל מה זה זיקה ולמה זה חשוב?
לי יש זיקה לבית שאני גר בו שנתיים בסין, אז?
אם כבר הולכים בכיוון של שאלות כאלו, השאלות היותר נכונות זה אם הייתה להם זכות, או באופן יותר רחב, האם יש אנשים זכות עד אדמה שאבות אבותיהם גרו בה לפני 2000 שנה.
3) האם בתהליך הזה הם הסבו סבל בתהליך למי שהיה כאן (בלי קשר לאם בצדק, לא בצדק, נלחמו, גורשו, ברחו)ופה יש לך התייחסות לנכבה כאיזה אסון טבע, לא חשוב למה, לא חשוב מי, לא חשוב מה.
בוא אני אשאל אותך, אתה היית מקבל שאלה כמו -
האם במלחמת העולם השנייה הגרמנים גרמו סבל ליהודים (בלי קשר לאם בצדק או לא בצדק)?
לא שאני משווה (אסור להשוות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) אני רק מדגים שזה מאד מאד לא סביר לצפות מהם להתעלם לחלוטין מהשאלה מי אשם במה שקרה להם.
ואם לחזור לכתבה הזו, מה שמרשים שלמרות כל זאת, אפילו זחאלקה, זה שאנשים בשמאל עושים ממנו כאיזה לאומן ערבי מטורף, כל מה שהוא אומר זה שהוא לא מוכן למחוק או לשכתב את ההיסטוריה הזו, הוא לא אומר "ובגלל זה אין ליהודים זכויות, בגלל זה תחזרו לאירופה".