איתי -
ציטוט:
ואם זה מה שהולך ומסתמן במקרה הזה לפי התחקיר הצה"לי (ונעזוב את זה שהיו באירוע בסך הכל 3 פצועים קל חוץ מאלה שהיו ברכב הפלסטיני) וירו ישירות על תא הנוסעים, כנראה בלי לנסות לעצור אותם בדרך אחרת בכלל?
איך היית מגדיר את זה אז?
בלי קשר שאלה לכל הקוראים. ממתי מותר שוב לרכבים פלסטינים לעלות על 443 בכלל (לא מתי בג"צ קבע אלא מתי התחילו לאפשר מעשית)?
אם כך הדבר, החיילים צריכים להיענש בחומרה וצריך להתחיל לחדד את את הנהלים.
קטנו-
ציטוט:
1. הא? אני חושש שאיבדתי את קו המחשבה שלך.
2. אבל פה לא ירו על המחבל אלא על מכונית שלא היתה שום סיבה שבעולם לחשוב שהיא בכלל קשורה לתקרית.
3. הגופה פה היא של ילד חף מפשע בן 15, וכן זה מחיר גדול מאוד.
בלי שום קשר לשאלה המוסרית, אני מקווה מאוד שאתה מיתמם ומעמיד פנים שאתם לא מבין את הטענה שיש מחירים שהם אכן כבדים מדי.
4. זה אמנם לא קשור לדיון וכתבתי את זה רק כדי שלא תקפוץ עם השטות הרגילה של "מה? עכשיו כל חייל צריך להילחם עם עו"ד צמוד?", אבל אם כבר העלית את זה - אני אשמח אם תמצא לי דוגמה לפקודה צבאית שמתירה לחיילים לירות ירי קטלני על רכב אקראי שעובר בסמוך למקום שאירעה בו תקרית.
1. אמרת שבסיטואציה שקרתה לא היו הרוגים (ושוב בדיעבד), אז אמרתי שהיו מקרים בעבר ושהגינוי שמקרה כזה גם יסתיים במוות
2. מי אמר שלא היתה שום סיבה לחשוב שהיא קשורה? אתה החלטת את זה!
3. נכון, ולכן צריך לחקור כיצד זה קרה
4. הדגשתי את המילה "אקראי" כי אתה (כרגיל) מסלף דברים, השאלה שצריכה להישאל היא מדוע ירו על הרכב ומדוע ירו לתוך תא הנוסעים.
לתת לך דוגמא לירי סתם ככה על רכב אקראי שנוסע? זה אין לי לתת לך כי זה אסור
אבל לתת דוגמא לירי שבו נוסעים מחבלים שלפני רגע ניסו לרצוח אזרחים, זה אני יכול להביא לך.
דרך אגב אני לא זוכר אם שירת כקרבי במהלך שרותך הצבאי, אבל לשפוט בדיעבד זה קל מאד ולא חוכמה.