עומר מ. כתב:
קורמן אתה לא דמגוג אתה שקרן.
תראה לי הוכחה אחת שקיבוץ שעלה ליישב קרקע בקום המדינה או לפני קיבל אדמה "פחות טובה" מהמושבים, אם תעשה את זה אני מבטיח לפרסם התנצלות בכל מקום אפשרי ואפילו לא לתעב אותך (למרות שזה קשה)
טקנובוי,
בקשר לעולים חדשים אין שטות גדולה מזו. הקיבוצים היו הראשונים לקלוט כל עליה, אם במסגרת בית ראשון במולדת, אם במסגרת "ילדי חוץ" בקיבוץ ואם במסגרות אחרות (נעל"ה, גרעיני נח"ל שונים ועוד)
אז נכון שמי שבא מבחוץ תמיד הרגיש קצת לא שייך כי כשאתה מתקלח עם מישהו מגיל 0 אתה מרגיש אליו יותר קרוב מאשר למישהו שהצטרף בגיל 10
בקשר לעיירות הפיתוח, אני לא מכיר את כל הסיפורים אלא רק את הסיפור האישי שלי והוא של קרית שמונה. ישנם ארבעה מפעלים בקיבוץ שלי, לפחות 80% מהעובדים בהם מגיעים מקרית שמונה, מתוך 80% לפחות 50% עובדים כבר עשרות שנים בקיבוץ חלקם בתפקידי ניהול.
ועדיין עיריית קרית שמונה בחרה לתקוף את המועצה בטענה שההרחבות הקהילתיות "גונבות" לקרית שמונה את התושבים האיכותיים. אתה מבין? במקום לנסות ולשפר את המקום בהם הם גרים הם מתלוננים שהתושבים בעיר שלהם מנסים לברוח למקומות קצת יותר שפויים.
מפאת כבוד העיר אני בכלל לא מדבר על שחיתות ושימון מקורבים אבל מסיפורים אני יודע שאותו הסיפור קיים גם בעיירות פיתוח אחרות.
אשמח לענות לעוד שקרים פרי מוחו הקודח של קורמן.
לא באתי להגיד לעיירות הפיתוח זה רעיון יותר טוב מקיבוצים.
מה שכן, אפילו בסיפור שהבאת פה יוצא שהקיבוץ מחזיק באמצעי הייצור, ותושבי עיירות הפיתוח הם מעמד הפועלים.
למה פועלים? כשאני בתור צעיר בקיבוץ באתי לעבוד במפעל המנהל שקלט אותי היה מקרית שמונה, אחראי הקו במפעל שלי היה מקרית שמונה ואני הייתי הפועל הפשוט
מה לעשות שלא כולם יכולים להיות מנהלים ונכון שרוב הפועלים הם מקרית שמונה, מצד שני רוב המנהלים בכלל לא מהקיבוץ.