תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 30 יוני 2025, 20:14

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 196 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כפייה דתית בפסח בבסיסי צה"ל
הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 10:41 
Kyahs כתב:
אדום אופטימי כתב:
ובקשר לנושא האשכול.החלטה נכונה של הצבא להקפיד בנושא כשרות על כל מרכביה. צבא הוא אירגון גדול ומסורבל וצריך להיות ביית לכלל אוכלוסיית המשרתים בו ולא רק לכאלה שנהנים מהדווקא.

ברור, הצבא צריך להיות בית לכלל אוכלוסיית המשרתים בו, מזל שלחילוניים האלה אין דברים שהם מאמינים בהם או רגשות שניתן לפגוע בהם, אז נותר להתחשב רק בדתיים.

הנה כתבה מהיום: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4213274,00.html.

זה לא מאוד רחוק ממה שהיה אצלנו שלשום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 10:45 
גיא האדום כתב:
mkorman1 כתב:
אמיר כתב:
mkorman1 כתב:
הן נחקקו לא כתוצאה מלחץ דתי כלשהו אלא במטרה שצה״ל כצבא המדינה היהודית ישמור על כשרות

כל הנושא של הרבנות הצבאית הוא משהו שנולד בעקבות לחץ פוליטי של המפלגות הדתיות.
לא שזה משנה יותר מדי, הצבא צריך להיות כפוף למערכת הפוליטית, רק סדר היסטורי צריך להיות.

היתה מחלקה דתית כבר בהגנה
והרבנות הצבאית נוצרה עקב בקשת הרב הראשי הרצוג (סבו של בוז׳י) ולא עקב לחץ של מפלגות דתיות
אני מניח שאם צה״ל לא היה מקפיד על כשרות בכלל ועל כשרות לפסח הרי שמספר המתגייסים אליו היה זניח
והרבה יותר קל לשחרר את מתי המעט שאכילת חמץ בפסח היא יהרג ובל יעבור מבחינתם
מה גם שרובם הינם חיילי דמיקולו ממילא
חג חמץ שמח לכם

ראשית, אני רואה שאתה בדרך לפניית פרסה. אז הרבנות כן הוקמה בעקבות לחץ של גופים דתיים (הרב הרצוג)? זה לא סתם שבן גוריון החליט, בבוקרו יש יום סגרירי, שזה חשוב לו שצה"ל יתעסק בזה?
שנית, גם אם תגיד עוד 50 פעם את המילה כשרות זה לא יסביר את האיסור על חייל חילוני לאכול פיתה בחדר שלו.
שלישית, לגבי מספר המתגייסים... פחחחחחחח

לא היה שום לחץ וגם לא יכול היה להיות שכן ב48 לא היו כמעט חרדים וגם כוחם של המזרוחניקים היה זניח
עיין בתוצאות בחירות 49 ותווכח
לגבי הכשרות צר לי אבל אתה פשוט מסרב להבין מה ״בל יראה ובל ימצא״ או , מה שיותר סביר
עושה דווקא
ולגבי הפחחח תבדוק נתונים ותראה
מה שבטוח הוא שקיים רוב מכריע בציבור ששומר על כשרות בפסח
וגם אם תנכה את החרדים שאינם מתגייסים עדיין רב החיילים שומרים על כשרות בפסח ורב אלה שאינם שומרים לא איכפת להם לקיים את חוקי הצבא
נותרנו רק עם אנשי הדווקא שמרביתם בכלל לא מתגייס
ונראה לי שיתרתם כותבת כאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 10:47 
mkorman1 כתב:
גיא האדום כתב:
mkorman1 כתב:
אמיר כתב:
mkorman1 כתב:
הן נחקקו לא כתוצאה מלחץ דתי כלשהו אלא במטרה שצה״ל כצבא המדינה היהודית ישמור על כשרות

כל הנושא של הרבנות הצבאית הוא משהו שנולד בעקבות לחץ פוליטי של המפלגות הדתיות.
לא שזה משנה יותר מדי, הצבא צריך להיות כפוף למערכת הפוליטית, רק סדר היסטורי צריך להיות.

היתה מחלקה דתית כבר בהגנה
והרבנות הצבאית נוצרה עקב בקשת הרב הראשי הרצוג (סבו של בוז׳י) ולא עקב לחץ של מפלגות דתיות
אני מניח שאם צה״ל לא היה מקפיד על כשרות בכלל ועל כשרות לפסח הרי שמספר המתגייסים אליו היה זניח
והרבה יותר קל לשחרר את מתי המעט שאכילת חמץ בפסח היא יהרג ובל יעבור מבחינתם
מה גם שרובם הינם חיילי דמיקולו ממילא
חג חמץ שמח לכם

ראשית, אני רואה שאתה בדרך לפניית פרסה. אז הרבנות כן הוקמה בעקבות לחץ של גופים דתיים (הרב הרצוג)? זה לא סתם שבן גוריון החליט, בבוקרו יש יום סגרירי, שזה חשוב לו שצה"ל יתעסק בזה?
שנית, גם אם תגיד עוד 50 פעם את המילה כשרות זה לא יסביר את האיסור על חייל חילוני לאכול פיתה בחדר שלו.
שלישית, לגבי מספר המתגייסים... פחחחחחחח

לא היה שום לחץ וגם לא יכול היה להיות שכן ב48 לא היו כמעט חרדים וגם כוחם של המזרוחניקים היה זניח
עיין בתוצאות בחירות 49 ותווכח
לגבי הכשרות צר לי אבל אתה פשוט מסרב להבין מה ״בל יראה ובל ימצא״
:ROSE:
או , מה שיותר סביר
עושה דווקא
ולגבי הפחחח תבדוק נתונים ותראה
מה שבטוח הוא שקיים רוב מכריע בציבור ששומר על כשרות בפסח
וגם אם תנכה את החרדים שאינם מתגייסים עדיין רב החיילים שומרים על כשרות בפסח ורב אלה שאינם שומרים לא איכפת להם לקיים את חוקי הצבא
נותרנו רק עם אנשי הדווקא שמרביתם בכלל לא מתגייס
ונראה לי שיתרתם כותבת כאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 10:49 
סמל אישי של המשתמש
כלל חשוב לפסח : פיתה יבשה זה חמץ, פיתה טריה זה טעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 10:53 
בצבא גם אסור לשתות אלכוהול,לעשן בחדר,לשבור שמירה ולהזדיין בבסיס
אז אסור,אז מה?
שימו על הצבא זין בחזרה.כל אחד שיעשה מה שבא לו,ואני אחד ששומר פסח.אי אפשר להתחשב ב100% בצד הדתי.יש גבול לכל דבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 11:18 
א.פורמאלין!!
ב.חמץ זה חמוץ
ג.זה באמת חרא של דבר,לא רק שהצבא מחורבן בפני עצמו הוא גם כופה את הדת.מסכים עם פותח האשכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 11:30 
סמל אישי של המשתמש
מוות לרבנות,מוות לכפיה דתית,מוות למי שמצדיק כפייה דתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 11:30 
סמל אישי של המשתמש
רוי האדום כתב:
בקשר למשפט הראשון שלך , כנראה ראינו אנשים אחרים ,אני דווקא ראיתי מהניסיון שלי שהישראלים הם קלי הדעת , הם חסרי הרצינות , הם בוודאי אגרסיבים יותר , וחושבים שמגיע להם יותר , חושבים שהם יודעים יותר מכולם , שגם אלה תכונות ילדותיות .
דבר שני , אני בוודאי לא מזלזל במי שהולך להלחם בגיל 18 ומסכן את החיים שלו , אולי זה מעציב אותי שזה המקום שאני חי בו ושחצי מהאוכלוסיה פה סובלת מפוסט טראומה ובכלל לא מודעת לזה , אני לעולם לא אזלזל במי שעושה מה שהוא מאמין בו ועוד מוכן להקריב למען זה את החיים שלו , פשוט אל תגיד שעשית את זה בשבילי , עשית את זה בשבילך ופעלת לפי מערכת הערכים שלך .אני לא חלק מהמשוואה הזאת ולכן אמרתי שלא תקבל ממני תודה עז זה שהיית לוחם .
ובעיניין האנוכיות , אין לי דרך להגן על עצמי פה מפני שברור לי איך זה נראה ,אבל אני אומר לך שלא חשבתי ברגע השחרור " וואלה , שהפראיירים האחרים יעשו בשבילי את העבודה " , זה היה יותר בכיוון שאני לא אעשה משהו שאני לא מאמין בו , למרות שזה מקובל וזה החוק , ואני מוכן לשלם את המחיר בגלל ההחלטה שלי .

תבדיל בין התנהגות של אנשים שפורקים לחץ של 3 שנים ואיך הם כשהם מפסיקים.
אמריקאים בני 20 מתנהגים כמו ישראלים בני 13, אבל זה ויכוח מיותר. אפשר שלא נסכים על זה.
לגבי הצבא הפיני שהזכיר אמיר, ממש אחלה דוגמה. באמת. אין לי מאיפה להתחיל לתאר את ההבדלים.
סבתא של הפועל, אני ראיתי הרבה אנשים שטענו שהצבא ערער את מצבם הנפשי, חלקם מקרוב מאוד מאוד אפילו, אני יכול לומר בודאות שהצבא רק שחרר מה שהיה קיים. לא המציא יש מאין. להאשים את הצבא במצב הנפשי שלך זה קרצת בריחה מאחריות (פרט למצבים של הלם קרב.. את זה אתה יכול לקבל רק בצבא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:05 
Yobov כתב:
מוות לרבנות,מוות לכפיה דתית,מוות למי שמצדיק כפייה דתית.

אני חייב לשאול, אותך ואת שאר הטוענים כמוך, ואני בטוח שזה בתום לב ומחוסר ידיעה:
אתם מודעים לכך שאם לא תהיה ה"כפייה הדתית" הזאת זה הופך למצב של כפייה חילונית? וכפייה חילונית שהיא יותר גרועה מכיוון שחילוני יכול להסתדר בלי הדברים האלה, לדתי אסור להיות במקום שיש בו חמץ! לכן שאלתי אליכם: מה אתם באמת מעדיפים חוץ מהסיסמאות הנבובות שלכם על הכפייה הדתית: "כפייה" קלה והתפשרות לצורך שמירה על אחדות וקיום משותף שבו כולם מרוצים, או מצב שבו חלק גדול (מאוד גדול בעיקר ביחידות הקרביות) מהחיילים פשוט לא יוכלו לשרת בצה"ל? האם באמת הכפייה הזאת זה ערך עליון עבורכם שלא תוכלו להתכופף קצת למען האחר והשמירה על האחדות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:12 
סמל אישי של המשתמש
למה אני צריך להתחשב בדתיים?הם כופים על עצמם להאמין במשהו,זכותם המלאה,שלא יגררו אותי לעשות את זה.
אין לי אוטובוס בשבת בגללם,אני לא יכול להתחתן בחתונה אזרחית בגללם (אני יכול לא יכירו בנשואים שלי רק).
למה כל הזמן להתחשב בהם?הם בחרו דרך חיים מסויימת?כל הכבוד,שיעשו את זה בקהילה שלהם,בניהם שלא יערבבו ויכריחו אותי לעשות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:13 
סמל אישי של המשתמש
Kyahs כתב:
אדום אופטימי כתב:
ובקשר לנושא האשכול.החלטה נכונה של הצבא להקפיד בנושא כשרות על כל מרכביה. צבא הוא אירגון גדול ומסורבל וצריך להיות ביית לכלל אוכלוסיית המשרתים בו ולא רק לכאלה שנהנים מהדווקא.

ברור, הצבא צריך להיות בית לכלל אוכלוסיית המשרתים בו, מזל שלחילוניים האלה אין דברים שהם מאמינים בהם או רגשות שניתן לפגוע בהם, אז נותר להתחשב רק בדתיים.

הרי קיצוניים משני הצדדים מסוכנים באותה מידה.
תמיד קיצוני יחשוב שהוא מקופח. תמיד קיצוני יחשוב שמגיע לו עוד ועוד.
וזה לא משנה אם הוא דתי או אנטי דתי. זה לא משנה אם הוא ימני קיצוני או שמאלני רדיקאלי.
חלק מהדתיים היו רוצים שיהיה חדר אוכל נפרד לבנים ובנות ויהיו משרדים נפרדים לבנים ובנות ולא מסתפקים בכך שיש מגורים נפרדים.

אי אפשר שאוכלוסיה תצא שכל תאוותה בידה. וטוב שכך.

בבית שכל אחד יעשה מה שהוא מבין ורוצה.
החדר בצבא אינו קיניינו הפרטי של החייל וחל עליו הדין של כלל הבסיס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:14 
עזוב, לא ביקשתי התחשבות בגלל טוב לבך וההגינות שבך. בוא נדמיין ביחד מצב שבו לא הייתה הכפייה הזאת, מה היה קורה? עשרות אלפי דתיים לא היו מתגייסים/ נפקדים בפסח מכיוון שהם פשוט לא יכולים ואסור להם על פי אמונתם, ועוד עשרות אלפי שומרי מסורת שהרי לא רק דתיים מקפידים על פסח, אלא רוב היהודים במדינה. אז איזה מצב אתה רוצה? צבא של חילונים אתאיסטים בלבד? לך תהנה בצבא של 1400 איש ובהצלחה חבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:18 
סמל אישי של המשתמש
לא אמרתי להפוך את צהל ללא כשר בעליל,אבל להגיע לרמה שחייל צריך לאכול בחדרו במחבוא בגלל איומים של מפקדים זה דבר מזעזע.
כרגע היחידים שמקבלים משהו ולא מתחשבים באף אחד אלה הדתיים (לא רק בצבא).
צריך להגיע לעמק השווה,אפילו להכריז בכל בסיס על אזור "חמץ" או משהו בסגנון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:22 
Yobov כתב:
לא אמרתי להפוך את צהל ללא כשר בעליל,אבל להגיע לרמה שחייל צריך לאכול בחדרו במחבוא בגלל איומים של מפקדים זה דבר מזעזע.
כרגע היחידים שמקבלים משהו ולא מתחשבים באף אחד אלה הדתיים (לא רק בצבא).
צריך להגיע לעמק השווה,אפילו להכריז בכל בסיס על אזור "חמץ" או משהו בסגנון

אבל שוב, אתה לא מבין פה את הבסיס של הבסיס של ההלכה "ולא ייראה לך חמץ ולא ייראה לך שאר בכל גבולך" שהיא אומרת שאין חמץ בכלל במקומות שבהם אתה נמצא, בכל המקום. כך שיש 2 אפשרויות: 1. צבא נקי מדתיים, כי בלי התחשבות - בניגוד לחילונים - הדתיים לא יוכלו להמשיך על פי צו מצפונם ואמונתם (ושוב, שומרי המסורת והחמץ בצבא הם הרוב המוחלט!!!). 2. שכל אחד יתקפל קצת (ותאמין לי, למרות שקשה לך לראות את זה ולהבין את זה, יש סטטוס קוו והוא הדדי, הדתיים מתקפלים הרבה מאוד בדברים שאתה לא יכול אפילו להבין, עצם זה שהם מכירים במדינה שמתירה חילול שבת בפומבי זה ויתור אדיר ויש עוד הרבה כאלה), והחילונים יסבלו קצת לטובת קיום משותף וצבא איכותי ואחיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:27 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
עצם זה שהם מכירים במדינה שמתירה חילול שבת בפומבי זה ויתור אדיר

הם מוזמנים לעזוב,בשיא הרצינות.
כאילו אין דתיים יהודים בארה"ב,בגרמניה,בהודו,באוסטרליה,בקנדה ובכל מקום כמעט על הגלובוס,הם "מכירים" במדינה שהם חיים בה,הם משלמים בה מסים וחיים כמו כל אזרח אחר. שום ויתור הם לא עושים פה.
עד מתי הם ימשיכו להחזיק את המדינה בביצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:31 
Yobov כתב:
ציטוט:
עצם זה שהם מכירים במדינה שמתירה חילול שבת בפומבי זה ויתור אדיר

הם מוזמנים לעזוב,בשיא הרצינות.
כאילו אין דתיים יהודים בארה"ב,בגרמניה,בהודו,באוסטרליה,בקנדה ובכל מקום כמעט על הגלובוס,הם "מכירים" במדינה שהם חיים בה,הם משלמים בה מסים וחיים כמו כל אזרח אחר. שום ויתור הם לא עושים פה.
עד מתי הם ימשיכו להחזיק את המדינה בביצים.

אין לעזוב, ודינה של מדינה יהודית לא כדין ארה"ב לדתיים, חוץ מזה שכמובן דיברתי על דתיים לאומיים, ולא על חרדים כך ש"מחזיקים תמדינה בביצים" לא ממש מחזיק מים פה. ושוב אתה לא מבין משהו בסיסי, הם לא המיעוט, הם הרוב! כי רוב חיילי צה"ל לא חושבים כמוך, אלא שומרים כשרות בסיסית וחמץ, והמוותרים במקרה זה הם המיעוט, כך שאם כל אלה יעזבו את צה"ל או לא יתגייסו, לא יהיה לך צבא וגם המדינה שכל כך חשובה לך כנראה שלא תשרוד הרבה.
אז שוב אני מציע, במקום לבכות ויכול להיות שבאמת יש פה עוול וכאב גדול לחלק, יש צורך ונכונות בהתקפלות ושמירה על אחדות, כולנו עם אחד, לכולנו מטרה אחת, ותמיד יש לזכור שאנטי גורר אנטי קיצוני עוד יותר לצד השני ולמצב של מלחמת אחים אין אנו רוצים להגיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:33 
סמל אישי של המשתמש
אין ספק שמספר השומרים גדול לעומת מספר הלא שומרים,אבל מה עם התחשבות במיעוט במקרה הזה?
בוא נגיד שרק אלה ששומרים כשר ישארו בחג איך זה?כי אתה שולל את זכיותיהם של אלה שלא שומרים כשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:35 
ו yobov-
עזוב אותך מסיסמאות, כאלה שמענו ממך מספיק. מה ההצעה שלך? הצעה קונקרטית, והבאת רק אחת כזאת עד עכשיו (עם איזורי חמץ בבסיסים), שהסברתי לך שלא יכולה לתפוס. הצגתי לך שתי אפשרויות פחות או יותר שיכולות לקרות. במה אתה בוחר? מה אתה מציע? האם חוץ מסיסמאות יש לך משהו פרקטי להציע?
כי באמת שצר לי על המצב שחלק נאלצים לוותר אבל המצב הנוכחי הוא המצב היחיד שיכול לשרוד בשביל להחזיק צבא מאוחד. לי (וכנראה שלרבים אחרים במערכות צה"ל והממשלה לדורותיהן) אין ולא היה רעיון אחר שאפשר ליישמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:38 
אדום אופטימי כתב:
Kyahs כתב:
אדום אופטימי כתב:

הרי קיצוניים משני הצדדים מסוכנים באותה מידה.
תמיד קיצוני יחשוב שהוא מקופח. תמיד קיצוני יחשוב שמגיע לו עוד ועוד.
וזה לא משנה אם הוא דתי או אנטי דתי. זה לא משנה אם הוא ימני קיצוני או שמאלני רדיקאלי.
חלק מהדתיים היו רוצים שיהיה חדר אוכל נפרד לבנים ובנות ויהיו משרדים נפרדים לבנים ובנות ולא מסתפקים בכך שיש מגורים נפרדים.

אי אפשר שאוכלוסיה תצא שכל תאוותה בידה. וטוב שכך.

בבית שכל אחד יעשה מה שהוא מבין ורוצה.
החדר בצבא אינו קיניינו הפרטי של החייל וחל עליו הדין של כלל הבסיס.

מצטער, אני יודע כמה שאתה אוהב את המשפט הזה, אבל קיצוניים משני הצדדים לא מסוכנים באותה מידה, כי זו פשוט לא אותה סקאלה כאן.
אם, נניח, כמו שהיו דתיים שלא היו רוצים שבחדר בצבא (ובוא נגיד שכרגע גרים בו רק חיילים חילוניים) יהיה חמץ בפסח, היו גם חיילים חילוניים שלא היו רוצים לאפשר לחיילים דתיים להתפלל בבוקר, אז היינו מסכימים שזה רע וזה רע.
אבל זו הדרך של הכפייה הדתית, לא החילונית. החילונים רק רוצים שיתאפשר להם להמשיך לעשות פעולות בסיסיות - כמו לאכול מה שהם רגילים לאכול כל השנה גם בפסח - ומבחינתם שהדתיים ימשיכו לעשות מה שהם רוצים.

אבל כאמור, לחילונים אין רגשות שניתן לפגוע בהם ואין אמונות שעלולות להיפגע - אז הם יתיישרו לפי הדתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:39 
סמל אישי של המשתמש
lirazgc כתב:
ו yobov-
עזוב אותך מסיסמאות, כאלה שמענו ממך מספיק. מה ההצעה שלך? הצעה קונקרטית, והבאת רק אחת כזאת עד עכשיו (עם איזורי חמץ בבסיסים), שהסברתי לך שלא יכולה לתפוס. הצגתי לך שתי אפשרויות פחות או יותר שיכולות לקרות. במה אתה בוחר? מה אתה מציע? האם חוץ מסיסמאות יש לך משהו פרקטי להציע?
כי באמת שצר לי על המצב שחלק נאלצים לוותר אבל המצב הנוכחי הוא המצב היחיד שיכול לשרוד בשביל להחזיק צבא מאוחד. לי (וכנראה שלרבים אחרים במערכות צה"ל והממשלה לדורותיהן) אין ולא היה רעיון אחר שאפשר ליישמו.

שאלה ששומרים כשר ישארו בבסיס לסגור חג ואלה שלא יצאו הביתה ויקיימו את אורח חייהם כפי שהם רואים בו לנכון (אני לא יודע איך יאכפו את זה בדיוק)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:39 
סמל אישי של המשתמש
לירז, אתה מסביר את האילוצים בעזרת הלכה שרבים לא לוקחים אותה ברצינות. למי אכפת שרבנים החליטו ש"לא תראה חמץ ברדיוס 40 ק"מ ממך"?
עד איזה גבול מגיעה הכפייה הדתית? האם היית מקבל הלכה ש"לא תראה יהודי בלי כיפה?" האם נראה לך הגיוני להכריח חילוני לשים כיפה ואם לא יענישו אותו?
עוד דבר, אתה אומר שאם לא זה דתיים לא יתגייסו לצבא. נראה לך הגיוני שחיילים יתנו אולטימטום? אין בעיה, גם אני נתן אולטימטום. אם אין חמץ בביס אני משתמט. איך אני איתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:43 
סמל אישי של המשתמש
והנה הבעיה שמבחינתך "עם אחד" זה רק אם אני אתכופף בפני העקרונות שלך.
כמו במאבק מול כל בריון וכל ויתור של הצד החופשי מביא לדרישות נוספות מהבריון הדתי.
מלחמת אחים ? תפסיק לאיים. מזמן אנחנו על מסלול חורבן בגלל משיחי הדת.

היהודים החופשים הקימו את המדינה. היהודים הדתים שהתנגדו להקמתה יביאו לחורבנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:43 
Yobov כתב:
lirazgc כתב:
ו yobov-

שאלה ששומרים כשר ישארו בבסיס לסגור חג ואלה שלא יצאו הביתה ויקיימו את אורח חייהם כפי שהם רואים בו לנכון (אני לא יודע איך יאכפו את זה בדיוק)

אוקיי, עכשיו הבנתי שעוד לא עשית צבא, נכון?
מה שהצעת לא פרקטי, לא יישומי, בטח שלא שיוויני (זכויות המיעוט זרקת, לא? בטח בכיתה בדיוק למדתם את זה באזרחות) ובצבא שלנו לעולם לא יילך.
בקיצור ולעניין - או שתמשיכו לבכות על החיים הלא הוגנים שלכם ועל זה שהדתיים הרשעים עם האף הארוך שוללים לכם עוד ועוד זכויות, או שבאמת תבינו ששווה לפעמים להתקפל בשביל לכבד אחרים, ואם לא בשביל לכבד אותם אז לפחות בשביל שהמצב יישאר כמו שהוא ונישאר מאוחדים.
לסיכום, וזו הודעה אחרונה שלי פה, אני מבסוט מאוד שהפורום הזה מייצג מיעוט שבמיעוט, בצבא בטח שלא רואים דעות כמו שלכם, כי השמאל הקיצוני שפה לרוב לא מתגייס או שהולך להיות ג'ובניק, וגם במדינה ככלל אתם מיעוט ולא מייצגים. אני מבסוט מכך שרוב אזרחי המדינה היהודים עדיין עם זיקה חזקה למסורת ועם כבוד לאחר.
שבת שלום וחג שמח לכולם!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:47 
אני אחרוג מהצהרתי בשביל לענות לכמה הודעות פה
אדום נחמד כתב:
לירז, אתה מסביר את האילוצים בעזרת הלכה שרבים לא לוקחים אותה ברצינות. למי אכפת שרבנים החליטו ש"לא תראה חמץ ברדיוס 40 ק"מ ממך"?
עד איזה גבול מגיעה הכפייה הדתית? האם היית מקבל הלכה ש"לא תראה יהודי בלי כיפה?" האם נראה לך הגיוני להכריח חילוני לשים כיפה ואם לא יענישו אותו?
עוד דבר, אתה אומר שאם לא זה דתיים לא יתגייסו לצבא. נראה לך הגיוני שחיילים יתנו אולטימטום? אין בעיה, גם אני נתן אולטימטום. אם אין חמץ בביס אני משתמט. איך אני איתך?

לך על זה חבר, נראה כמה ילכו אחרייך, וכמה ילכו אחרי הדתיים והמסורתיים אם יהיה חמץ בפסח. שוב אתם מיעוט שבמיעוט ואתם פחות מבטל בשישים. זה שבפורום הזה קולכם חזק לא אומר שבשאר חלקי המדינה אתם פקטור. שוב אם אתה בוחר בדרך של המלחמה והכאסח, אתה רק תפסיד, וחבל.

קלדרון כתב:
והנה הבעיה שמבחינתך "עם אחד" זה רק אם אני אתכופף בפני העקרונות שלך.
כמו במאבק מול כל בריון וכל ויתור של הצד החופשי מביא לדרישות נוספות מהבריון הדתי.
מלחמת אחים ? תפסיק לאיים. מזמן אנחנו על מסלול חורבן בגלל משיחי הדת.

היהודים החופשים הקימו את המדינה. היהודים הדתים שהתנגדו להקמתה יביאו לחורבנה.

רק רציתי לציין טעות שבידך, אתה שוב מתבלבל בין דתיים לאומיים לבין חרדים. המזרחי היו שותפים פעילים מאוד בהקמתה של המדינה ותמכו בה לאורך כל הדרך. לראיה, חתימתו של סבא של מכר טוב שלי, זרח ורהפטיג על מגילת העצמאות. תריץ עליו גוגל זריז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:48 
סמל אישי של המשתמש
אה כן, גם פה "ויתרו קצת".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4213274,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:49 
וקלדרון - על איזה בריון שדורש עוד ועוד אתה מדבר? זה חלק מהסטטוס קוו שקיים פה 60 ומשהו שנה ואתה מציע לבטל אותו, אז איך פה אנחנו הבריון שדורש עוד ועוד. בנתיים אני רואה רק צד אחד שמנסה לנגוס בסטטוס קוו בעוד הצד השני לא ביקש להחמיר שום סעיף בהסכם הזה כבר 60+ שנה. חצוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:53 
סמל אישי של המשתמש
בקיצור אתה מצפה שכולם יתחשבו בך וברצונות שלך ואתה לא תתתחשב באף אחד.
קלאסי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:54 
סמל אישי של המשתמש
לא צריך להריץ גוגול, את ההסטוריה שלי אני מכיר.

שירתתי עם חובשי כיפה (לא ישיבות הסדר, כאילו שעושים שירות מלא בלי תירוצים...) בתקופה אחרת של חיה ותן לחיות.
אף אחד לא בדק חמץ אישי. אף אחד לא יצא מהופעות של להקה צבאית כי בחורה שרה. אף אחד לא הלך ל"כנס התעוררות..." גם לא הדתים שצחקו על המטיפים ושמי הכיפות הלבנות לחג .

האנשים האילו כמעט ולא קימים (זן נדיר יותר משמאלנים).
למעשה אין להם אפילו בתי ספר שהם יכולים לשלוח אליהם את הילדים שלהם כדי שיתחנכו כמוהם כי גם בממלכתי דתי יש תהליך התחרדות מזעזע.

מה שיש היום זו בריונות שתגמר אכן במלחמת אחים שלאחריה תנטש ישראל על ידי הכוחות שנושאים אותה על גבם וסופה יהיה כמו כל ממלכת ישראל שנשלטה על ידי קיצונים דתים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:57 
תאטום את האוזניים,תעשה כאילו אתה לא מבין, זה בסדר. הסברתי לך טוב מאוד את המצב כפשוטו ולא הצעת פתרון ישים, זה המצב.
למזלי ולשמחתי, אתם מיעוט שולי שלא מורגש, ורוב המדינה וחיילי צה"ל (גם רוב הלא שומרים חמץ) מקבלים בהבנה את הצורך בהתקפלות לצורך האחר. גם הדתיים מתקפלים הרבה פעמים אבל בגלל שאתה לא מתאמץ להבין את אמונתם זה נראה לך טריוויאלי. אז תהנה בעולם הלה לה לנד שלך ותלחם על זכויותיך כמיעוט. בהצלחה גווארה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:57 
סמל אישי של המשתמש
אני חצוף ? כדי שנחיה יחד אני צריך לתת לך לקבוע לי מה לאכול , מתי וכמה . איך להתלבש איזו מוזיקה לשמוע ומתי מותר לי לנוע בדרכים ואני החצוף ?
תספר למשהו אחר שככה זה היה 60 שנה. במהלך 30 השנים האחרונות ישראל עוברת תהליך מזעזע של פאונמנטליזם דתי שיחריב אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 196 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: