תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 06 יולי 2025, 13:35

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 167 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ניוט גינגריץ': הפלסטינים הם "עם מומצא"
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 15:02 
בני12 כתב:
mkorman1 כתב:
בני12 כתב:
mkorman1 כתב:
זכויות תושב
לא מצביעים לכנסת אלא לפרלמנט הפלשתיני וההפך לגבי המתנחלים

למה שהמדינה תדאג לתושבים האלה אם אין להם את הסנקציה של הצבעה בבחירות ?

מה פרוש תדאג?
מס הכנסה הם ימשיכו לשלם וגם ארנונה ויזכו לכל השרותים המוניציפליים כמו הדארפורים רק כבעלי מעמד תושב חוקי

ואם לא נותנים להם שירותים מוניציפליים או ממשלתיים כראוי ?
איזו סנקציה יש להם כלפי השלטון ?

במוקד התקלות של חברת החשמל מתקבלות שתי קריאות.
אחת תקלה פעוטה של אזרח ואחת תקלה קריטית של תושב.
במי אתה חושב יטפלו קודם ?

לא יודע במי יטפלו קודם וזו באמת כבר רזולוציה שלא ניתן לחזות אותה מראש
חוץ מזה במי מטפלים היום קודם?
לא יקבלו שרותים כהלכה אז ששגריר פלשתין כאן יגיש תלונה למשרד החוץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 15:20 
Frank Serpico כתב:
בני12 כתב:
מתנחל אדום כתב:
כמובן שהפלסטינים הם עובדה קיימת כיום, על זה אי אפשר לערער (לצערי).
אבל יש לי כמה בעיות עם העניין הזה של הפלסטינים. הם מנסים להגיד שמוצאם הוא מהפלישתים שחיו בתקופת התנ"ך בארץ (וכמובן שזאת תהיה אפילו מחמאה להגיד שהקשר שלהם לפלישתים הוא כמו הקשר של המצרים היום למצרים של התנ"ך), אבל אפילו אם המוצא שלהם הוא מהפלישתים, ערי הפלישתים היו אשדוד, אשקלון, גת, עזה ועקרון,- אז מאיפה מגיעה השאיפה למדינה פלסטינית שבירתה היא ירושלים? את הבעיה הזו ערפאת פתר בזה שהצהיר שהפלסטינים הם בעצם יבוסים בכלל! (אז אני חושב שהם צריכים לעשות סוג של בירור עצמי בכל זאת.. אם נסמכים על היסטוריה משותפת בתור גורם לאומי מאחד כדאי שזו תהיה לפחות אותה היסטוריה)
מעבר לכך, המונח "פלסטינים" כשהכוונה היא לעם נעשה נפוץ רק לאחר הקמת מדינת ישראל. עד לשלב זה הם התייחסו לעצמם בתור 'ערבים' ("הוועד הערבי העליון" "המרד הערבי הגדול" וכו'). העובדה הזו כמעט גורמת להרגשה שהפלסטינים הם שלוחה של מדינות ערב שהגורם הלאומי המאחד שלהם הוא הרצון להשתלט על שטחי מדינת ישראל (אבל אלו סתם תחושות שלי).

יש כמה מדינות ערביות מסביבנו שדואגות להצהיר כל הזמן כמה שהן רוצות בטובתם של אחיהם הפלסטינים וכמה שמגיעה להם מדינה! אז מצד אחד קשה להתעלם מזה שבמקום לקלוט ולעזור לאחיהם הפלסטינים הם שמו אותם בכלובים בתנאים שלא מגיעים אפילו לחיות להיות בהם, ומצד שני קשה מאוד להתעלם שהפלסטינים היו תחת שלטון ערבי במשך כמעט 20 שנה ולא נשמעו יותר מדי דרישות להקמת מדינה פלסטינית בזמן הזה. ומעבר לזה, איך ייתכן שהדרישות הנשמעות כיום הן דרישות להקמת מדינה רק על שטחי עבר הירדן המערבי? הרי המנדט הבריטי היה גם בעבר הירדן המזרחי, או ליתר דיוק 76% מהמנדט הבריטי היה בעבר הירדן המזרחי, והרי הפלסטינים הם ערביי ארץ ישראל המנדטורית!

כל כך הרבה עובדות מוזרות.
ונכון, כל עם הוא "מומצא", אבל מבחינתי העניין הזה לא מתייחס להאם יש כיום אנשים המגדירים את עצמם כפלסטינים (כי על זה קשה לערער), אלא מתייחס לדברים שציינתי לעיל (ונכון, המילה "מומצא" היא אולי לא הדרך הכי טובה לתאר את העניין, אבל זו כנראה הדרך הכי טובה שמצאו).

יכול להיות שהפלסטינים הומצאו לפני 40 שני כדי להתמודד עם כיבוש השטחים.
יכול להיות מצד שני שכיבוש השטחים הוא זה שגיבש אותם לידי עם.

את הדברים הללו אתה יכול לאמר על כל עם בראשית דרכו.
מה אתה חושב אמרו על הפליטים מארם נהריים בימי יעקב? זה עם זה ?

בוא נגיד שהם לא עם. הם סתם 3.5 מליון אנשים שגרים בשטח מסוים.
יש לך שתי אופציות בדיוק:
1. לתת להם מדינה.
2. להפוך אותם לאזרחים ולתת להם זכויות מלאות במדינה שלך (לא במדינת אפרטהייד של קומוניסים).
תבחר מה מתאים לך יותר.

ממש כך!

תתפלא, ניסים, אבל אני דווקא מסכים איתך במחקרך ההיסטורי, ושותף לדעתך שלפני 40 שנה, בטח לפני 140 שנה, לא היה קיים דבר כזה "לאום פלסטיני". אני אפילו מוכן להסכים לרעיון הקונספירטיבי מעט שהלאום הפלסטיני "הומצא" כקונטרה לציונות, ביתר שאת לאחר קום מדינת ישראל, וביתר שאת כפליים לאחר מלחמת ששת הימים.
הלאום הפלסטינאי הומצא ע"י מדינות ערב ככלי נשק, ככלי ניגוח, כראש חץ כנגד הציונות, ולאחר מכן כנגד כיבוש השטחים ב-1967. עד כאן הכל טוב ויפה.

אלא מה? א. אנחנו, באיוולתנו המדינית הרבה, היינו הגורם מספר אחת, שלא לומר הקטליזטור לגיבוש הלאום הפלסטינאי. סיפקנו להם יופי את כל החומרים לכך. אם לדוגמא היינו מחזירים את השטחים הכבושים כבר ביוני 1967, ייתכן שהיינו מקהים במידה רבה מאוד את היווצרות הלאום הזה ואת גיבושו. גם 1987 עדיין לא היה מאוחר מדי (הסכם לונדון, שהגורו שלך, בראייה מדינית פיקחת ורחבת פרספקטיבה, השכיל לקבור). כי כל לאום, כל לאום צריך מלחמה כדי לגבש את עצמו לכלל לאום באמצעות אתוס של גבורה ודם. מדינת ישראל קמה על האתוס של מלחמת השחרור ושל המאבק בבריטים של המחתרות (וגם על האתוס הקורבני של השואה), הלאום האמריקאי התגבש על האתוס של מלחמת העצמאות בבריטים, הלאום הצרפתי דרך מלחמות נפוליאון, ואפילו הלאום היהודי הקדום התגבש תוך כדי יציאת ישראל ממצרים, המסע במדבר 40 שנה (שהיה יכול להיות קצר יותר, אבל נדרשו שנות דור כדי לגבש זהות לאומית שאיננה מושתתת על מנטליות של עבדים) ובעיקר על האתוס של מלחמות כיבוש הארץ ע"י יהושע בן נון.
כך גם הלאומיות הפלסטינית זקוקה לאתוס של דם וגבורה כדי להתגבש. ואת זה, אנחנו, באיוולתנו כי רבה, השכלנו לספק להם. טוב טוב סיפקנו להם. לא כי רצינו מלחמות או אינתיפאדות, אלא פשוט כי סיפקנו להם את כל הנסיבות והתירוצים לקיים כאלה נגדנו - כיבוש השטחים, כיבוש מתמשך כבר 45 שנה, התיישבות מסיבית ב"אדמת הלאום" הפלסטינית - כל אלה סיפקו יופי של חומרים לסיפור האתוס הלאומי של הפלסטינים. וגם יופי של חומרי בערה למלחמות הדם והגבורה שלהם. אם היינו מחזירים את השטחים כבר ביוני 1967 לירדן ולמצרים, הקונפליקט הערבי-פלסטיני היה ממשיך להתקיים, אבל ככזה שבין מדינות ריבוניות - בין ישראל לשכנותיה. לא בין ישראל ללאומיות חדשה (או מומצאת) שמתגבשת כשאנחנו מסייעים לה להתגבש. המפות הנהדרות שלך, שמראות את ישראל הקטנטונת בלב קיום ערבי ומוסלמי מאפריקה ועד הודו היו יכולות להיות רלוונטיות ויעילות מאוד אם הקונפליקט היה באמת בין ישראל הקטנה לצבאות ערב של המדינות הריבוניות. אבל ברגע שהקונפליקט עבר למימד אחר - כזה של ישראל כנגד עצמאות של לאום נכבש - הפסדת במערכה. (בטח הבינלאומית).

ו-ב. כל זה הכל בדיעבד. מה זה משנה אם הלאומיות הפלסטינית מקורה בפלישתים או ביבוסים, או בועידת חרטום? מה זה משנה אם היינו יכולים שלא לגרום לה להיווצר ב-45 השנים האחרונות? מה זה משנה בדיעבד אם סייענו לה או לא סייענו לה? אם זה היה תרגיל מדיני מבריק ביחסי ציבור בינלאומיים או שביטוי לכמיהת הלב האותנטית של תושבי הארץ הערביים? מה כל זה משנה? עובדה היא עובדה היא עובדה (ומי כמוכם יודעים לדבר על עובדות בשטח) - העובדה בשטח היא שקיים לאום כזה, וגם אם לא, וגם אם מדובר בסתם מקבץ אקראי של שלושה וחצי מיליון ערבים סתם - עדיין זה לא משנה את שתי הברירות היחידות שניצבות בפניך - שתי הברירות שניסח בני12:
1. לתת להם מדינה.
2. להפוך אותם לאזרחים ולתת להם זכויות מלאות במדינה שלך (לא במדינת אפרטהייד של קומוניסים).
תבחר מה מתאים לך יותר.

פרנק, תסתכל עוד פעם מי כתב את ה"מחקר ההיסטורי"..
אני חייב להגיד שאני אישית לא חושב שבאמת הייתה מלחמה על הקמה של מדינה פלסטינית בין מדינות ערב.. ומוזר לי שאתה מאמין בזה.. אבל נו טוב.. על ספקולציות מהסוג הזה לא כל כך אפשר להתווכח..

ואת ה"ברירה" שלי כתבתי כבר בתחתית של עמוד 3.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 15:30 
אם לא שמת לב, העולם לא מתכנן לתת לך להמשיך עוד הרבה זמן עם האופציה השלישית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 15:31 
בני12 כתב:

ינעל העולם!

:)

היי! אולי קומוניסים הוא בעצם האיש המיתולוגי שעושה "ינעל העולם"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 15:32 
סמל אישי של המשתמש
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
בני12 כתב:

ינעל העולם!

:)

היי! אולי קומוניסים הוא בעצם האיש המיתולוגי שעושה "ינעל העולם"?

קומוניסים ערבי?
:SHOCK3: :SHOCK3:
you just blew my mind!

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 17:09 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:
Frank Serpico כתב:
בני12 כתב:
מתנחל אדום כתב:
כמובן שהפלסטינים הם עובדה קיימת כיום, על זה אי אפשר לערער (לצערי).
אבל יש לי כמה בעיות עם העניין הזה של הפלסטינים. הם מנסים להגיד שמוצאם הוא מהפלישתים שחיו בתקופת התנ"ך בארץ (וכמובן שזאת תהיה אפילו מחמאה להגיד שהקשר שלהם לפלישתים הוא כמו הקשר של המצרים היום למצרים של התנ"ך), אבל אפילו אם המוצא שלהם הוא מהפלישתים, ערי הפלישתים היו אשדוד, אשקלון, גת, עזה ועקרון,- אז מאיפה מגיעה השאיפה למדינה פלסטינית שבירתה היא ירושלים? את הבעיה הזו ערפאת פתר בזה שהצהיר שהפלסטינים הם בעצם יבוסים בכלל! (אז אני חושב שהם צריכים לעשות סוג של בירור עצמי בכל זאת.. אם נסמכים על היסטוריה משותפת בתור גורם לאומי מאחד כדאי שזו תהיה לפחות אותה היסטוריה)
מעבר לכך, המונח "פלסטינים" כשהכוונה היא לעם נעשה נפוץ רק לאחר הקמת מדינת ישראל. עד לשלב זה הם התייחסו לעצמם בתור 'ערבים' ("הוועד הערבי העליון" "המרד הערבי הגדול" וכו'). העובדה הזו כמעט גורמת להרגשה שהפלסטינים הם שלוחה של מדינות ערב שהגורם הלאומי המאחד שלהם הוא הרצון להשתלט על שטחי מדינת ישראל (אבל אלו סתם תחושות שלי).

יש כמה מדינות ערביות מסביבנו שדואגות להצהיר כל הזמן כמה שהן רוצות בטובתם של אחיהם הפלסטינים וכמה שמגיעה להם מדינה! אז מצד אחד קשה להתעלם מזה שבמקום לקלוט ולעזור לאחיהם הפלסטינים הם שמו אותם בכלובים בתנאים שלא מגיעים אפילו לחיות להיות בהם, ומצד שני קשה מאוד להתעלם שהפלסטינים היו תחת שלטון ערבי במשך כמעט 20 שנה ולא נשמעו יותר מדי דרישות להקמת מדינה פלסטינית בזמן הזה. ומעבר לזה, איך ייתכן שהדרישות הנשמעות כיום הן דרישות להקמת מדינה רק על שטחי עבר הירדן המערבי? הרי המנדט הבריטי היה גם בעבר הירדן המזרחי, או ליתר דיוק 76% מהמנדט הבריטי היה בעבר הירדן המזרחי, והרי הפלסטינים הם ערביי ארץ ישראל המנדטורית!

כל כך הרבה עובדות מוזרות.
ונכון, כל עם הוא "מומצא", אבל מבחינתי העניין הזה לא מתייחס להאם יש כיום אנשים המגדירים את עצמם כפלסטינים (כי על זה קשה לערער), אלא מתייחס לדברים שציינתי לעיל (ונכון, המילה "מומצא" היא אולי לא הדרך הכי טובה לתאר את העניין, אבל זו כנראה הדרך הכי טובה שמצאו).

יכול להיות שהפלסטינים הומצאו לפני 40 שני כדי להתמודד עם כיבוש השטחים.
יכול להיות מצד שני שכיבוש השטחים הוא זה שגיבש אותם לידי עם.

את הדברים הללו אתה יכול לאמר על כל עם בראשית דרכו.
מה אתה חושב אמרו על הפליטים מארם נהריים בימי יעקב? זה עם זה ?

בוא נגיד שהם לא עם. הם סתם 3.5 מליון אנשים שגרים בשטח מסוים.
יש לך שתי אופציות בדיוק:
1. לתת להם מדינה.
תבחר מה מתאים לך יותר.

ממש כך!

תתפלא, ניסים, אבל אני דווקא מסכים איתך במחקרך ההיסטורי, ושותף לדעתך שלפני 40 שנה, בטח לפני 140 שנה, לא היה קיים דבר כזה "לאום פלסטיני". אני אפילו מוכן להסכים לרעיון הקונספירטיבי מעט שהלאום הפלסטיני "הומצא" כקונטרה לציונות, ביתר שאת לאחר קום מדינת ישראל, וביתר שאת כפליים לאחר מלחמת ששת הימים.
הלאום הפלסטינאי הומצא ע"י מדינות ערב ככלי נשק, ככלי ניגוח, כראש חץ כנגד הציונות, ולאחר מכן כנגד כיבוש השטחים ב-1967. עד כאן הכל טוב ויפה.

אלא מה? א. אנחנו, באיוולתנו המדינית הרבה, היינו הגורם מספר אחת, שלא לומר הקטליזטור לגיבוש הלאום הפלסטינאי. סיפקנו להם יופי את כל החומרים לכך. אם לדוגמא היינו מחזירים את השטחים הכבושים כבר ביוני 1967, ייתכן שהיינו מקהים במידה רבה מאוד את היווצרות הלאום הזה ואת גיבושו. גם 1987 עדיין לא היה מאוחר מדי (הסכם לונדון, שהגורו שלך, בראייה מדינית פיקחת ורחבת פרספקטיבה, השכיל לקבור). כי כל לאום, כל לאום צריך מלחמה כדי לגבש את עצמו לכלל לאום באמצעות אתוס של גבורה ודם. מדינת ישראל קמה על האתוס של מלחמת השחרור ושל המאבק בבריטים של המחתרות (וגם על האתוס הקורבני של השואה), הלאום האמריקאי התגבש על האתוס של מלחמת העצמאות בבריטים, הלאום הצרפתי דרך מלחמות נפוליאון, ואפילו הלאום היהודי הקדום התגבש תוך כדי יציאת ישראל ממצרים, המסע במדבר 40 שנה (שהיה יכול להיות קצר יותר, אבל נדרשו שנות דור כדי לגבש זהות לאומית שאיננה מושתתת על מנטליות של עבדים) ובעיקר על האתוס של מלחמות כיבוש הארץ ע"י יהושע בן נון.
כך גם הלאומיות הפלסטינית זקוקה לאתוס של דם וגבורה כדי להתגבש. ואת זה, אנחנו, באיוולתנו כי רבה, השכלנו לספק להם. טוב טוב סיפקנו להם. לא כי רצינו מלחמות או אינתיפאדות, אלא פשוט כי סיפקנו להם את כל הנסיבות והתירוצים לקיים כאלה נגדנו - כיבוש השטחים, כיבוש מתמשך כבר 45 שנה, התיישבות מסיבית ב"אדמת הלאום" הפלסטינית - כל אלה סיפקו יופי של חומרים לסיפור האתוס הלאומי של הפלסטינים. וגם יופי של חומרי בערה למלחמות הדם והגבורה שלהם. אם היינו מחזירים את השטחים כבר ביוני 1967 לירדן ולמצרים, הקונפליקט הערבי-פלסטיני היה ממשיך להתקיים, אבל ככזה שבין מדינות ריבוניות - בין ישראל לשכנותיה. לא בין ישראל ללאומיות חדשה (או מומצאת) שמתגבשת כשאנחנו מסייעים לה להתגבש. המפות הנהדרות שלך, שמראות את ישראל הקטנטונת בלב קיום ערבי ומוסלמי מאפריקה ועד הודו היו יכולות להיות רלוונטיות ויעילות מאוד אם הקונפליקט היה באמת בין ישראל הקטנה לצבאות ערב של המדינות הריבוניות. אבל ברגע שהקונפליקט עבר למימד אחר - כזה של ישראל כנגד עצמאות של לאום נכבש - הפסדת במערכה. (בטח הבינלאומית).

ו-ב. כל זה הכל בדיעבד. מה זה משנה אם הלאומיות הפלסטינית מקורה בפלישתים או ביבוסים, או בועידת חרטום? מה זה משנה אם היינו יכולים שלא לגרום לה להיווצר ב-45 השנים האחרונות? מה זה משנה בדיעבד אם סייענו לה או לא סייענו לה? אם זה היה תרגיל מדיני מבריק ביחסי ציבור בינלאומיים או שביטוי לכמיהת הלב האותנטית של תושבי הארץ הערביים? מה כל זה משנה? עובדה היא עובדה היא עובדה (ומי כמוכם יודעים לדבר על עובדות בשטח) - העובדה בשטח היא שקיים לאום כזה, וגם אם לא, וגם אם מדובר בסתם מקבץ אקראי של שלושה וחצי מיליון ערבים סתם - עדיין זה לא משנה את שתי הברירות היחידות שניצבות בפניך - שתי הברירות שניסח בני12:
1. לתת להם מדינה.
תבחר מה מתאים לך יותר.

פרנק, תסתכל עוד פעם מי כתב את ה"מחקר ההיסטורי"..
אני חייב להגיד שאני אישית לא חושב שבאמת הייתה מלחמה על הקמה של מדינה פלסטינית בין מדינות ערב.. ומוזר לי שאתה מאמין בזה.. אבל נו טוב.. על ספקולציות מהסוג הזה לא כל כך אפשר להתווכח..

ואת ה"ברירה" שלי כתבתי כבר בתחתית של עמוד 3.

יקירי (בחיי שאני הופך להיות סוג של אופטימי... ;) ), חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי.
אולי תוכל להפנות אותי לקישור מתאים?
(אני מתכוון כמובן לדרך השלישית).

ובאשר ל"מלחמה על הקמה של מדינה פלסטינית בין מדינות ערב" - בחיי שאני לא מבין על מה אתה מדבר...
(גם את הרמיזה באשר לזהותו של מחבר המחקר ההיסטורי לא כל כך הבנתי, האמת. אולי בעצם הבעיה היא אצלי. זו השעה הזאת שביום שקצת קשה לי, ועוד לא שתיתי קפה שחור של אחה"צ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 17:54 
סמל אישי של המשתמש
יאללה, לירדן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 17:59 
סמל אישי של המשתמש
benaim כתב:
יאללה, לירדן

viewtopic.php?f=5&t=70323

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: ניוט גינגריץ': הפלסטינים הם "עם מומצא"
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 18:05 
קומוניסים כתב:
liorgadidi כתב:
קומוניסים כתב:
liorgadidi כתב:
קומוניסים
נחמד לראות אותך נשען על התנך בצורה אבסולוטית שכזו...
הארץ הזו היא שלך!!!!!1אחדאחד
כל זה כמובן כי התורה היא אמת...
אז ברור שכשאלוהים נותן לך מתנה אז הוא צודק במאה אחוז,
מה קורה כשהוא מבקש ממך לשמור שבת?ללמוד תורה?לקיים מצוות?
פתאום הוא לא כל כך צודק?לא כל כך נחרץ?

מוסר כפול,
ככה טקנובוי הגדיר את זה לא?

וודאי. התנ"ך זאת הסיבה שאנחנו פה. וודאי שכל התורה היא תורת אמת.
איפה אני בקיום מצוות? אני לא חושב שזה רלוונטי לדיון אבל אני חייב להודות שאני מסכים איתך בעניין. אני אמנם כן מקיים אי אלו מצוות אבל נכון שאני לא שומר מצוות מאוד חשובות. מה זה אומר עליי? שאני כמו כולנו צריך לעשות חשבון נפש עם עצמי, להשתדל, להתאמץ, לעשות טוב יותר.
אין כאן מוסר כפול. אני ממש לא טוען ש"שם הוא לא צודק"

כנראה ששם הוא פחות צודק אם אתה נלחם עד מוות על המתנות שהוא נותן אבל לא מה שהוא מבקש חזרה.
אני ממליץ לך לדבוק יותר באמונות שלך או לפחות לא לזרוק עליהן זין.
אם תחליט לזרוק זין על החלק הפחות נעים בתנך,וזה לגיטימי,תחסוך את ההטפות שלך על כמה ארץ ישראל היא שלך כי כנראה שאתה מתבסס על ספר שאפילו אתה לא באמת מאמין בו.

אין לי אלא להסכים איתך, מלבד דבר אחד,אני כן מאמין, בכל מאודי. ואני ממש לא זורק זין, פשוט בכל
מה שקשור למעשה וביצוע, יש לי אופי חלש. אני עצלן ומפונק. ןקשה לי..
אז מה? בגלל שאני חלש בדברים מסויימים אסור לי להצביע על התורה כתורת אמת? אני צריך לעשות עצמי כמי שאיני יודע שארץ ישראל היא נחלתו הבלעדית והנצחית של עם ישראל?
זה לא נראה לי הגיוני.

בולשיט!
מעבר לזה ששנינו יודעים שמעשים לא הרתיעו אותך(בין אם פתחת קבוצה בפיסבוק/ארגנת הפגנה),
אתה מאמין שיש פאקינג אלוהים(!)שנתן לך הוראות וחוקים במיוחד בשבילך,
כאשר תתוגמל או תיענש בהתאם.
אדם שמאמין בכל זה,
ועוד ״בכל מאודו״,
לא יכול לקום בבוקר ולדעת שהוא מפר צו אלוהים!
אם ארץ ישראל היא שלך(!!!!!11),לא תוותר ולא תפחית ממנה אפילו פסיק,
אולי כדאי שתעשה ככה עם חוקי האל שהבטיח לך את אותה ארץ.

או לפחות צא מהפוזה של ״שלי!שלי!שלי!״

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 18:18 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
benaim כתב:
יאללה, לירדן

viewtopic.php?f=5&t=70323

יחד איתם אם זה לא יותר מדי :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 18:21 
סמל אישי של המשתמש
בדיוק היום קראתי משהו מעניין בהקשר של מה שגדידי כתב.

בואו נחשוב, מי זה הדתיים הלאומיים? בסך הכל מדובר בדתיים לייט. הרי החרדים הרבה יותר דתיים ואדוקים מהם.
אז אם היהודים הלאומיים יבססו את זהותם על הדת, הרי שהם הופכים את עצמם לנחותים בהגדרה.
על כן הם מזדהים קודם כל עם לאומיותם (רגשי הנחיתות שלהם מול החרדים גם גורמים להם להקצנה דתית, אבל זה סיפור אחר ויחסית פחות רלוונטי לאשכול).
אם ככה, אין מה להתפלא שאת הדת ואפילו את אלוהים הם שמים בעדיפות שנייה לאיזה קו על איזו מפה.
בסך הכל מה זה ציווי אלוהי מפורש (אבל שהחרדים יותר דבקים בו פי אלף) לעומת איזו פרשנות שטוענת שרצון האל הוא הקמת מאחז "שלמוני פחת" ממש מחוץ לגבול המוניציפלי של "רמות רחלים ח'" (שבזה הם אלופים)?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 18:40 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
תמונה

Uploaded with ImageShack.us

אני מנסה להבין מה אתה רוצה להוכיח בתמונה הזאת. אגב, לסבא שלי שנולד באימפריה העותמנית, הייתה תעודת לידה שגם עליה היה כתוב פלשתינה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 דצמבר 2011, 01:04 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
red in blood כתב:
קומוניסים כתב:
זה לא עניין של אמונה.
מה גורם לגינגריץ' להגיד דבר כזה? מה גרם לבשארה להגיד דבר כזה? מה גרם לגולדה מאיר להגיד דבר כזה?

טמטום?
חוסר רצון לפקוח עיניים למציאות?

שוב, תסביר לי אז למה העם היהודי לא עם מומצא.
תסביר לי איך העם היהודי הוקם.

תודה מראש.

ברשותך, הייתי מעדיף שעל השאלה הזאת תענה אתה. (אח"כ אני אשמח)
ושוב, אין לי בעיה עם המצאת עמים, רק לא על חשבוני. לא עמים פלשתינאים, כלומר, ישראלים.

אין בעיה -
לטעמי העם היהודי הוא עם מומצא, בדיוק כמו שכל העמים מומצאים.
הוא מומצא משום שבשלב מסויים קבוצה של אנשים החליטו שהם עם נפרד מהעם אליו הם היו שייכים קודם לכן (בדיוק כמו כל העמים).
ברגע שאותה קבוצה נהפכה למספיק גדולה, היא קיבלה הכרה כעם מצד החברה (בדיוק כמו כל העמים).

בתיאוריה יכול להיות בעתיד גם עם הג'ינג'ים.

ככה שאפשר להתווכח על איך, מתי ומדוע הוקם העם הפלסטיני, וזה יהיה דיון היסטוריוני מעניין מאוד.
אבל לא יהיה לזה שום השפעה של המציאות הפוליטית של היום.

עכשיו אתה מוכן לענות לשאלות שלי במקום להתחמק?

נערך לאחרונה על ידי red in blood בתאריך 13 דצמבר 2011, 04:08, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 דצמבר 2011, 03:25 
teknoboy כתב:

בואו נחשוב, מי זה הדתיים הלאומיים? בסך הכל מדובר בדתיים לייט. הרי החרדים הרבה יותר דתיים ואדוקים מהם.
אז אם היהודים הלאומיים יבססו את זהותם על הדת, הרי שהם הופכים את עצמם לנחותים בהגדרה.
על כן הם מזדהים קודם כל עם לאומיותם (רגשי הנחיתות שלהם מול החרדים גם גורמים להם להקצנה דתית, אבל זה סיפור אחר ויחסית פחות רלוונטי לאשכול).
אם ככה, אין מה להתפלא שאת הדת ואפילו את אלוהים הם שמים בעדיפות שנייה לאיזה קו על איזו מפה.
בסך הכל מה זה ציווי אלוהי מפורש (אבל שהחרדים יותר דבקים בו פי אלף) לעומת איזו פרשנות שטוענת שרצון האל הוא הקמת מאחז "שלמוני פחת" ממש מחוץ לגבול המוניציפלי של "רמות רחלים ח'" (שבזה הם אלופים)?

מבחינתי אנשים שזורקים *** על דרך ארץ ומצוות שבן אדם לחברו לא יכולים להיות "יותר דתיים" ממני.

או שאולי אתה חותר לנקודה אחרת שאני פשוט לא מבין..?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ניוט גינגריץ': הפלסטינים הם
הודעהפורסם: 13 דצמבר 2011, 08:07 
liorgadidi כתב:
קומוניסים כתב:
liorgadidi כתב:
קומוניסים כתב:
liorgadidi כתב:
קומוניסים

מוסר כפול,

איפה אני בקיום מצוות? אני לא חושב שזה רלוונטי לדיון אבל אני חייב להודות שאני מסכים איתך בעניין. אני אמנם כן מקיים אי אלו מצוות אבל נכון שאני לא שומר מצוות מאוד חשובות. מה זה אומר עליי? שאני כמו כולנו צריך לעשות חשבון נפש עם עצמי, להשתדל, להתאמץ, לעשות טוב יותר.

כנראה ששם הוא פחות צודק אם אתה נלחם עד מוות על המתנות שהוא נותן אבל לא מה שהוא מבקש חזרה.
אם תחליט לזרוק זין על החלק הפחות נעים בתנך,וזה לגיטימי,תחסוך את ההטפות שלך על כמה ארץ ישראל היא שלך כי כנראה שאתה מתבסס על ספר שאפילו אתה לא באמת מאמין בו.

אין לי אלא להסכים איתך, מלבד דבר אחד,אני כן מאמין, בכל מאודי. ואני ממש לא זורק זין, פשוט בכל
אז מה? בגלל שאני חלש בדברים מסויימים אסור לי להצביע על התורה כתורת אמת? אני צריך לעשות עצמי כמי שאיני יודע שארץ ישראל היא נחלתו הבלעדית והנצחית של עם ישראל?
זה לא נראה לי הגיוני.

בולשיט!
מעבר לזה ששנינו יודעים שמעשים לא הרתיעו אותך(בין אם פתחת קבוצה בפיסבוק/ארגנת הפגנה),
אדם שמאמין בכל זה,
ועוד ״בכל מאודו״,

זה לא פוזה. פלא שאתה לא מבין וזועק שהיא שלך. בכל אופן אני כן משתדל. לא מספיק זה נכון, אבל כן משתדל. רק אצלי יש מרחק בין מה שהוא חושב ומאמין שהוא צריך לעשות לבין מה שהוא עושה בפועל? אל תגזים.. יש יצרים, יש פיתויים.. (סקס, כדורגל, עישון..) קשה לי בדיוק כמו לכולם.
אני משתדל לתת יותר בדברים אחרים..
אבל בגדול כמו שאמרתי כבר לך כבר בהתחלה- אתה צודק, אני על הפנים..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 דצמבר 2011, 08:19 
תשובה מאוד מאכזבת.
ציפיתי למינימום של אזכור מקומות/אישים/תאריכים/אירועים.

red in blood כתב:
קומוניסים כתב:
red in blood כתב:
קומוניסים כתב:
זה לא עניין של אמונה.
מה גורם לגינגריץ' להגיד דבר כזה? מה גרם לבשארה להגיד דבר כזה? מה גרם לגולדה מאיר להגיד דבר כזה?

טמטום?

תודה מראש.

ושוב, אין לי בעיה עם המצאת עמים, רק לא על חשבוני. לא עמים פלשתינאים, כלומר, ישראלים.

אין בעיה -
הוא מומצא משום שבשלב מסויים (מתי?) קבוצה של אנשים (מי הם? כמה הם?) החליטו שהם עם נפרד ( למה עברים/יהודים?) לג'ינג'ים יש מכנה משותף בולט .) מהעם אליו הם היו שייכים קודם לכן ( איזה עם היה קודם, איפה הם חיו, איך התגבשה זהותם בתחילת הדרך ) (בדיוק כמו כל העמים).
ברגע שאותה קבוצה נהפכה למספיק גדולה ( מתי? כמה?) , היא קיבלה הכרה כעם מצד החברה (בדיוק כמו כל העמים).

ככה שאפשר להתווכח על איך, מתי ומדוע הוקם העם הפלסטיני, וזה יהיה דיון היסטוריוני מעניין מאוד.

יכולה להיות לזה השפעה פוליטית, אני חושב שהדיון הזה חשוב מאוד בשבילנו כדי שנבין מה מתרחש סביבנו (מלחמה כנגד עם ישראל, כבכל הדורות קמים עלינו לכולתינו, הפעם מדובר בפיקציה איסלמית המושתת על שנאת ישראל המצהירה בריש גלי על כוונותיה- השמדת עם ישראל היושב בארץ ישראל והשתלטות על כל ארצו - ""הג'יאהד עד לשיבה לכל פלסטין")

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 דצמבר 2011, 08:19 
קומוניסים כתב:
תשובה מאוד מאכזבת.

red in blood כתב:
קומוניסים כתב:
red in blood כתב:
קומוניסים כתב:
זה לא עניין של אמונה.

טמטום?

תודה מראש.

אין בעיה -
הוא מומצא משום שבשלב מסויים (מתי?) קבוצה של אנשים (מי הם? כמה הם?) החליטו שהם עם נפרד ( למה עברים/יהודים?) לג'ינג'ים יש מכנה משותף בולט .) מהעם אליו הם היו שייכים קודם לכן ( איזה עם היה קודם, איפה הם חיו, איך התגבשה זהותם בתחילת הדרך ) (בדיוק כמו כל העמים).
ברגע שאותה קבוצה נהפכה למספיק גדולה ( מתי? כמה?) , היא קיבלה הכרה כעם מצד החברה (בדיוק כמו כל העמים).

יכולה להיות לזה השפעה פוליטית, אני חושב שהדיון הזה חשוב מאוד בשבילנו כדי שנבין מה מתרחש סביבנו (מלחמה כנגד עם ישראל, כבכל הדורות קמים עלינו לכולתינו, הפעם מדובר בפיקציה איסלמית המושתת על שנאת ישראל המצהירה בריש גלי על כוונותיה- השמדת עם ישראל היושב בארץ ישראל והשתלטות על כל ארצו - ""הג'יאהד עד לשיבה לכל פלסטין")

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 דצמבר 2011, 09:32 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים, את כל התשובות לכל השאלות שלך אתה יכול למצוא למשל בספר של שלמה זנד "מתי ואיך הומצא העם היהודי" (לא שאני אומר שכל מה שכתוב שם זהב, אבל מה שאתה רוצה לדעת מפורט שם על פני מאות עמודים).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: ניוט גינגריץ': הפלסטינים הם "עם מומצא"
הודעהפורסם: 13 דצמבר 2011, 12:28 
קומוניסים כתב:
liorgadidi כתב:
קומוניסים כתב:
liorgadidi כתב:
קומוניסים כתב:
[quote="liorgadidi"] קומוניסים

מוסר כפול,

זה לא נראה לי הגיוני.

בולשיט!
אדם שמאמין בכל זה,
ועוד ״בכל מאודו״,

זה לא פוזה. פלא שאתה לא מבין וזועק שהיא שלך. בכל אופן אני כן משתדל. לא מספיק זה נכון, אבל כן משתדל. רק אצלי יש מרחק בין מה שהוא חושב ומאמין שהוא צריך לעשות לבין מה שהוא עושה בפועל? אל תגזים.. יש יצרים, יש פיתויים.. (סקס, כדורגל, עישון..) קשה לי בדיוק כמו לכולם.
אני משתדל לתת יותר בדברים אחרים..
אבל בגדול כמו שאמרתי כבר לך כבר בהתחלה- אתה צודק, אני על הפנים..[/quote]
עזוב
התשובות המתפתלות שלך לא יובילו לשום מקום.
בושה שאתה דורש מאנשים/עמים ובעצם מהאנושות כולה לקבל את התנ״ך כספר קדוש בזמן שבשבילך הוא סתם ספר מגניב עם הבטחות למדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 דצמבר 2011, 16:36 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
קומוניסים כתב:
תשובה מאוד מאכזבת.

red in blood כתב:
קומוניסים כתב:
red in blood כתב:
זה לא עניין של אמונה.

טמטום?

תודה מראש.

אין בעיה -

אני מצטער שהתשובה שלי איכזבה או לא סיפקה אותך.

אתה מוכן להפסיק להתחמק ולענות על השאלות ששאלתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 דצמבר 2011, 17:18 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

בואו נחשוב, מי זה הדתיים הלאומיים? בסך הכל מדובר בדתיים לייט. הרי החרדים הרבה יותר דתיים ואדוקים מהם. אז אם היהודים הלאומיים יבססו את זהותם על הדת, הרי שהם הופכים את עצמם לנחותים בהגדרה.

למה נראה לך?
מאיפה הבאת את זה אחי, איך אתה אומד ומגדיר מי לייט ומי לא ומי יותר צדיק ממי ולמה וכמה?
וזה אבסורד כי כאילו כי יש דתי לאומי(ציוני,כיפה סרוגה איך שתלא תקרא לזה..)שהוא ממש "צדיק" אז זה מרגשי נחיתות מחרדים?, נו באמת..
סלח לי אבל אתה מדבר שטויות..
(ומה אם יש חרדי שהוא לייט זה כי הוא ברגשי נחיתות מהכיפה סרוגה? או שהוא רוצה להידמות להם?...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 דצמבר 2011, 18:06 
red in blood , אי פעם התחמקתי ממך או ממישהו? תהיה הוגן..
אני רוצה לענות לך תשובה מקיפה, בתקווה שתקרא אותה בעיון.
לא רוצה סתם לחפף לך. אני אפילו אעשה את זה בצורה נוחה לקריאה, אני אשווה בין העם היהודי ל"עם הפלסטיני" בכמה פרמטרים שונים כדי שנבין כולנו מה המאפיינים התרבותיים, ההסטוריה, ההיווצרות, המנהיגים, המורשת, והכי חשוב אני אתן דגש על איך כל אחד מהם קשור לארץ הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 דצמבר 2011, 18:33 
סמל אישי של המשתמש
כמובן שיהיה הבדל בין העם היהודי לעם הפלסטיני,
כמו שיש הבדל בין העם האנגלי לעם הגרמני, ובין עם הג'ינג'ים לשאר בני האדם.

אשמח אם יהיה דגש על מדוע העם היהודי הוא לא עם מומצא. (לא ביחס לעמים אחרים, אלא רק ביחס לעצמו).

ֿתודה, אחכה בסבלנות לתשובה.

(ואתה תמיד עונה על השאלות שלי, אבל רק אחרי שאני מציק ושואל אותן 20 פעם.)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 דצמבר 2011, 18:55 
סמל אישי של המשתמש
אדום עד לגרדום כתב:
teknoboy כתב:

בואו נחשוב, מי זה הדתיים הלאומיים? בסך הכל מדובר בדתיים לייט. הרי החרדים הרבה יותר דתיים ואדוקים מהם. אז אם היהודים הלאומיים יבססו את זהותם על הדת, הרי שהם הופכים את עצמם לנחותים בהגדרה.

למה נראה לך?
מאיפה הבאת את זה אחי, איך אתה אומד ומגדיר מי לייט ומי לא ומי יותר צדיק ממי ולמה וכמה?
וזה אבסורד כי כאילו כי יש דתי לאומי(ציוני,כיפה סרוגה איך שתלא תקרא לזה..)שהוא ממש "צדיק" אז זה מרגשי נחיתות מחרדים?, נו באמת..
סלח לי אבל אתה מדבר שטויות..
(ומה אם יש חרדי שהוא לייט זה כי הוא ברגשי נחיתות מהכיפה סרוגה? או שהוא רוצה להידמות להם?...)

אתה לא חושב שקומוניסים למשל הוא דתי לייט לעומת איזה חרדי מתולדות אהרון שמדקדק בקלה כחמורה?
איך אנשים שבקושי שומרים שבת (המצווה החשובה ביותר ביהדות) יכולים להיחשב למשהו אחר מ"דתיים לייט"?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 12:26 
סמל אישי של המשתמש
לפני עשרים שנה גינגריץ' נפגש עם עפאת, לחץ בחום את ידו וייעץ לו כיצד להקים מדינה.
http://www.haaretz.co.il/news/world/us-elections-2012/1.1590776

:LAGUH!: מעריצי גינגריץ' :LAGUH!:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 13:17 
אמנם מאכזב אבל אני מניח שזה היה בסמוך לכך שמנהיגי ישראל לחצו ידיים הסתחבקו וייעצו לצורר הערבי-נאצי הזה כיצד להקים מדינה טרור על אדמת ישראל. ובמעשיהם הבוגדניים גרמו לעולם להבין שיש לנו פה עסק עם בני אדם ולא עם מפלצות שטניות רוצחות.

מאחר ועברו כמה שנים מאז, בוא נצא מנקודת הנחה שהבחור הבין עם מי יש לו עסק במובן הגלובלי (טרור איסלמי כלפי המערב מאז הפך לעניין שבשגרה) ובמובן הישראלי (אינתיפאדות ומחרצי דמים, מעשי טבח בתינוקות ישנים אינספור פיגועים וטילים על אזרחי ישראל מצד אותם ערבים שהוא החשיב כנראה בזמנו לפרטנרים לשלום. )

הלוואי ואותם אדריכלי אסון אוסלו יילכו בעקבותיו ויתבטאו בצורה דומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 14:47 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
וייעצו לצורר הערבי-נאצי

אדמין! אדמין! מישהו אמר את ה-N וורד!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 16:01 
ומה אומרת לך התמונה הבאה?

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 16:05 
או זאת?

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011, 16:10 
"היש עם בעמים אשר מבניו הגיעו לידי סילוף כזה, שכלי ונפשי, שכל מה שעושה עמם, כל יצירתו וכל יסוריו הם בזויים ושנואים, וכל מה שעושה אוייב עמם, כל שוד וכל רצח וכל אונס ממלא את לבם רגש הערצה והתמכרות? אכן, ברוסיה ב-1881, בעצם ימי הפרעות, ישבו בנים ובנות לעם ישראל והדפיסו בחשאי מתוך מסירות נפש, פרוקלמציות, הקוראות לפוגרומים, מתוך תקווה שהדם היהודי שישפך יעזור להתקוממותו של המוז'יק הרוסי. אכן יודעת ההיסטוריה העברית כל מני רנגטים ודגנרטים. צורות של שמד. כל עוד אפשרי הדבר שיבוא ילד יהודי לארץ ישראל, ילד שטופח על-ידי יסורי הדורות ומשא הנפש של דורות, וכאן ידבקו בו חיידקים של שנאה לעצמו, של 'עבדות בתוך המהפכה', ויטרפו עליו את דעתו עד כדי כך שיראה את הגאולה הסוציאלית בנאצים הפלשתינים שהצליחו לרכז כאן בארץ את האנטישמיות הזואולוגית של אירופה עם תאוות הפיגיון שבמזרח - אל ידע מצפוננו שקט." ~ 1 במאי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 167 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: