הבאתי דוגמא מסיירת מטכ"ל, זכויות? אם אתה מתכוון לתורה אז כן המצוות חלות רק עליונו והגויים פטורים מהם(חוץ מ7 מצוות בני נח..)
ולר 200 האנשים האלה שחיו בתקופות חשוכות לא פירשו את התנ"ך כבדרך אגב הם למדו תורה גמרא וכו' וקבעו הלכות, זה שאתה תלך ותגיד כך וכך צריך לעשות לא משנה כלום בגלל שאתה לא רב לא למדת מספיק תורה כדי להכתיב לעם ישראלמה לעשות..
חוץ מיזה שה' בעצמו נתן את "הכח" נקרא לזה ככה לחכמים לקבוע הלכות"לפי ראות עיניים" שכאמור כשאתה מברך(נגיד

) ל'הדליק נר חנוכה' אתה גם אומר אשר "קידשנו במצוותיו וציוונו" איפה כתוב בתורה שצריך להדליק נרות חנוכה הרי זה בכלל לא היה באותו הזמן? , ואז אתה חוזר להתחלת התגובה שלי(שה' יתצן לחכמים כח ל"קבוע" כיביכול את אורח החיים היהודי וכו' וכו'..)[/quote] אני לא שומר מצוות ולעולם לא אשמור מצוות. ועדיין, אני חלק מ"הסיירת" כי נולדתי לעם גזען.
אם המפלצת הדמיונית שבשמים נתנה לרבנים את "הכח" לקבוע הלכות, אז מאין לך שהיא לא נתנה לרבנים הרפורמים את הכח להחליט על גיור פחות פרימיטיבי?[/quote]
והעיקר אצלי זה כמו לדבר אל הקיר...
הסברתי לך כבר שאותם אנשים שמבלבלים תמוח בנוגע ליהדות וההלכות שלה ומשלבים חילולי שבת כהיתר ותפילת מעורבבות מראית עין וכו' וכו' וכו'..הם לא נקראים רבנים (הם יכולים לקרוא לעצמם ככה..)כי הם הולכים בניגוד להלכה וחוץ מיזה הם לא הוסמכו לרבנות ע"י רבנים מוכרים יראי שבת שלא מתירים להדליק את האור ביום שבת כדי לראות משחקים בטלווזיה ביום שבת וביחד להתפלל בנים בנות ביחד תפילת מוסף של שבת..., ולכן כל חרטא שהם יעשו(וה'גיור' אצלהם הוא קלי קלות ומשחק ילדים בלי שום קשר בכלל להלכות הנוגעות לגיור (שהוא מורכב בפני עצמו)).[/quote] כמעט בכל המחלוקות בין בית הלל לבין שמאי נקבעה ההלכה כבית הלל. היום כל הרבנים האורתודוקסים יותר מחמירים מבית שמאי, וכל הזמן הם מוסיפים החמרות חדשות עד שלמעשה כל הדת היהודית הפכה עם השנים לגזירה שאי אפשר לעמוד בה.
הרפורמים הם פשוט בית הלל. אם היהדות היתה כמקדם, ההלכה היתה לפיהם. אלא שהיהדות האורתודוקסית של היום התעצבה בגולה, וכל מטרתה לבדל ככל האפשר בין יהודים לגויים לצורך הישרדותה. היא לא מתאימה כלל לעם חופשי בארצו. הרפורמים מתאימים הרבה יותר.[/quote]
תשמע אחי באמת אל תעלב - אני לא יודע מה ההשכלה שלך או מה רמת הידע שלך אבל בנושא הנ"ל אתה חתיכת מטומטם ומפגר.
אם כל הקלות של בית הלל - תראה פעם אחת שהם מתירים לחלל שבת מלכתחילה על דברים פשוטים? אל תהיה דמגוג בשקל ותנסה להשוות בין כל מיני דברים כל קשורים בעליל אתה עושה מעצמך רק צחוק אחד גדול.
מה שהרפורמים עושים זה לא יהדות זה עירבוב של הרצונות האישיים שלהם ושינוי הלכות התורה לפי איך שהם רוצים ולפי בא שבא להם בלי כללי פסיקה בכלל.
אם הלל הזקן היה שומע אותך הוא היה מתהפף בקבר שלו..
חוץ מיזה שגם עם הרפורמים יותר מתאימים לעם חופשי בארצו(ונראה לי הכוונה שלו בשיר זה שהוא יהיה חופשי בארצנו בלי שכל מיני ערבים ירצחו אותו(לא כולם..))זה עדיין לא אומר שמה שהם עושים זה בניגוד להלכה באופן גמור.[/quote] אני מבין שחייבים לקלל, אז אני אשתף פעולה: אתה מטומטם שלא מבין שום דבר בלי שמאכילים אותו בכפית, אז אני אנסה להיות הבייביסיטר שלך למרות שהסיכוי שלך להבין גם דברים ברמה של כיתה אלף קלושים.
אלוהים לא ידע מה זה חשמל (בכל זאת, הוא היה רק אל של רועי צאן), לכן לא היו שום חוקים לגבי זה בשבת. רבנים אורתודוקסים החליטו שחשמל זה אש, בגלל שאף אחד מהם לא היה מצליח לעבור שלוש יחידות בפיזיקה.
בהחלט אפשר שהלל הזקן היה חושב שחשמל עוזר למנוחה בשבת, שבשבת לנהוג באוטו או לעלות במעלית יותר קל ויש בזה יותר מנוחה מאשר ללכת ברגל ולעלות מדרגות. זאת להבדיל מאש שלרועי הצאן היה מאד קשה להדליקה ולשמרה והיה בכך הרבה "עבודה".
אתה כל כך שטוף מח שבשבת אסור להשתמש בחשמל, שאתה באמת חושב שיש לזה קשר ליהדות. יש לזה קשר רק לחלקים ביהדות שמחוברים חזק לבית שמאי.
הרפורמים נגד חילול שבת, הם פשוט פסקו את הפסיקה ההגיונית שחשמל אינו אש. האלוהים שלהם למד ביחד עם כל המין האנושי קצת פיזיקה. בשבת של הרפורמים יש הרבה יותר מנוחה מאשר בשבת האורתודוקסית.
ונסיים בסגנון האהוב עליך: אוי איך שאתה יצאת מטומטם שלא הבנת את זה לבד. נתת לפרימיטיבים שמפחדים מהעולם המודרני לשטוף לך את הראש.[/quote]
אחי כשאתה מתניע אוטו אתה לא מציץ אש? אתה לא עושהפעולה של הבערה?
ושוב אני לא מדבר
רק על השבת אני מדבר על כל מיני "היתרים" עלאק למינהם שהם מתירים לעצמם כדי שיהיה להם יותר נוח.