תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 10 יולי 2025, 00:10

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 159 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אלי ישי מחזיר את הלאום לת"ז
הודעהפורסם: 21 יוני 2011, 21:38 
הייתי מעדיף להישאר חילוני מאשר להיות דתי רפורמי.
בשבת שלהם יש יותר מנוחה?(מאיפה אתה מקריץ את ההבלים האלה?)

השורש הרוחני של ל"ט אבות מלאכה וכל תולודתיהן לא מסתכם במשכן וברועי הצאן.
הוא נצחי כמו כל דבר רוחני וזה היופי שבתורה שגם החשמל קשור לל"ט אבות מלאכה.
(ומי בכלל צריך להשתמש בחשמל באמצע שבת?)

ה' נתן לנו מתנה נפלאה ששמה שבת וכל ההגבלות(כביכול) וגם הקידוש,הסעודות,התפילות והניגונים והלימוד תורה
עושות את השבת משהו שלא היית מחליף אותו תמורת מיליון דולר מזומן על השולחן.

הפרימטיבים האלה ששטפו לנו את המוח להם ורק להם יש את סוד האושר שבעולם
את היכולת לשלוות הנפש בצורה שלמה הם מחוברים למקור החיים.

אני מודה כל יום לקב"ה שחיבר אותי עם הדבר הנצחי והאינסופי הזה.
זכה נעשית לו סם חיים לא זכה -סם המוות.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2011, 21:43 
סמל אישי של המשתמש
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
למילה "יהודי" ישנה דה לגיטימציה דומה שנעשתה למונח "ציוני" - על ידי אותם הגורמים ממש: הימין והדתיים
כשהייתי קטן, כולם מסביבי היו ציונים (לפי הגדרתם) וכולם תמכו בסיום הכיבוש, בשתי מדינות לשני עמים, עשו צבא, האמינו בעמדות סוציאל דמוקרטיות פחות או יותר.. כל הדברים האלה חיו בהרמוניה עם ההגדרה של "ציונות". וגם אני הייתי ציוני.
היום, בעידן פוסט "אם תרצו" וחבריהם - למילה ציונות נדבק מטען ימני, של קסנופוביה, שנאת ערבים וסתימת פיות - אני נבוך יותר ויותר להגיד "אני ציוני". לא נעים לי. אני משתדל להימנע משיחות על הנושא הזה.
אותו דבר קורה עם "יהודי". בעבר להגיד "אני יהודי" היה משהו נייטרלי, משהו טבעי. כאילו - זה פשוט, העם שלי. לא יותר ולא פחות. היום להגדיר את עצמך אקטיבית כ"יהודי" מרגיש קצת סקאצ'י, למילה נדבק הסרחון של אנשים כמו אלי ישי וכו'. כי מיד זה מתקשר ל"מדינה יהודית" שהופך להיות שם קוד ל"נעיף את הכושים והמלוכסנים מפה, נזיין את הערבים, נקבע את חוקי הדת בחוק", וכמובן ש"יהודי" לא הפך מזמן ל"אורתודוקסי" רק מפחד מתגובתה של יהדות ארה"ב...

בקיצור - אני אלך ואבקש שימחק סעיף הלאום מתעודת הזהות שלי. אם ישי רוצה לעשות ממני "יהודי" לפי הגדרתו - מעדיף בשמחה להיות "ישראלי", "גוי" או "חציל כתום", מה שיבחרו - רק לא זה.

מה שבעצם אתה אומר זה שאתה מוכן לוותר על זהותך האישית ועוזר לאחד, ביבי נתניהו נניח, או לאחר, איווט ליברמן כזה, לנכס לעצמם את הזהות הציונית.
אתה גם מוכן לוותר על הגדרתך העצמית כיהודי ועוזר לאחד, עובדיה יוסף כזה, לנכס אותה לעצמו ?

אני לא. מי הם הפישרים הקטנים הללו שיקחו ממני את האופן שבו אני מגדיר את עצמי ואת זהותי האישית כציוני וכיהודי ?
הזהויות הללו אינן ברות חלוף ואינן משתנות. הן מגדירות משהו מוחשי מאוד עבורי. את האני העצמי שלי. לא יקום הפוליטיקאי המושתן או האייתוללה הפרימיטיב שיגרמו לי להגדיר את עצמי אחרת, שיגנבו לי את הזהות העצמית שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2011, 21:48 
אני מתפלא שגם אתה לא הבנת
אני מדבר על דבר אחר לגמרי - למילה נדבקים מטענים שליליים. זה דבר שקורה בלי קשר אלי. המחיר של זיהוי עם המילה הזו הוא הצורך להגיד "אבל" כל הזמן. כמו "אני אוהד בית"ר, אבל..." (אבל אני שונא את הגזענות והאלימות הדוחים שהשתלטו על המועדון.. וכו').
בלי שום קשר לזה, כמחאה, אם מתוך כוונות גזעניות ומפלות אדון ישי יגשים את כוונתו - אני אדרוש ממשרד הפנים למחוק את הסעיף הזה בת.ז שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2011, 21:49 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:

אם יש מישהו שיכול לקרב אותי, כיהודי חילוני אפיקורס, כופר, אתאיסט ואוכל פיגולים ושרצים, שלא צם מימיו ביום כיפור, שמפשיר פיתות מהמקפיא בפסח, לדת היהודית זה רק מקום נפלא ומלא הוד והדר כמו בית הכנסת "בית דניאל" בתל אביב.

כל שאר בתי הכנסיות הפרימיטיביים שלכם, שטובים בעיקר בלעשות מחיצות בין גברים לנשים, בין אבות לבנותיהם, בין אימהות לבניהן בעלייה לתורה, בין בעל לאישתו בתפילת כל נדרי, שטובים כל כך בלעשות הפרדות בין ספרדים לאשכנזים, בין עדות לעדות - כל אלו מגעילים אותי.

מאז מלאו לי י"ג שנים לא דרכה רגלי בבית כנסת בארץ ישראל (בחו"ל דווקא כן). מלבד אחד - בית הכנסת הרפורמי. אליו אני דווקא כן מקפיד ללכת בכל חג ובכל מועד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2011, 21:55 
סמל אישי של המשתמש
אדום עד לגרדום כתב:
אה טוב,
אז למה כואב לך כלכך שירשמו בתז שלך את העם שלך?

כי בתעודת זהות צריך להיות רק פרט רלוונטים.
היותי יהודי רלוונטי לת.ז. בדיוק כמו שזה שיש לי זקן רלוונטי לת.ז.

וזה כואב לי שמישהו מנסה להפוך את זה למשהו רלוונטי מעבר להגדרה העצמית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2011, 22:13 
Frank Serpico כתב:
romario כתב:

אם יש מישהו שיכול לקרב אותי, כיהודי חילוני אפיקורס, כופר, אתאיסט ואוכל פיגולים ושרצים, שלא צם מימיו ביום כיפור, שמפשיר פיתות מהמקפיא בפסח, לדת היהודית זה רק מקום נפלא ומלא הוד והדר כמו בית הכנסת "בית דניאל" בתל אביב.

כל שאר בתי הכנסיות הפרימיטיביים שלכם, שטובים בעיקר בלעשות מחיצות בין גברים לנשים, בין אבות לבנותיהם, בין אימהות לבניהן בעלייה לתורה, בין בעל לאישתו בתפילת כל נדרי, שטובים כל כך בלעשות הפרדות בין ספרדים לאשכנזים, בין עדות לעדות - כל אלו מגעילים אותי.

מאז מלאו לי י"ג שנים לא דרכה רגלי בבית כנסת בארץ ישראל (בחו"ל דווקא כן). מלבד אחד - בית הכנסת הרפורמי. אליו אני דווקא כן מקפיד ללכת בכל חג ובכל מועד.

לא חשבתי אחרת אחי.
ברור לי שאנשים שמורידים מערכה של התורה(ובאמת יכול להיות שהם אנשים נחמדים)ידברו אליך יותר
כי אתה מחפש נוחות עצמית.

אבל אנחנו שיודעים שהתורה היא אמת מנסים לקרב בדרך אחרת בלי לפגוע בשום פסיק של שולחן ערוך.
אני לא צריך לספר לעצמי כמה רחוקים מהדת נהנים אצלנו בחב"ד בשבתות בלי שנשב ליד בנות בספסלים.
אנשים יודעים לזהות אמת ויודעים להעריך אותה.

שא ברכה
הצלחה בכל העניינים.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2011, 22:17 
סמל אישי של המשתמש
הכל טוב ויפה, אתם יכולים לבלבל את המוח עד מחר.
ההלכה האורתודוקסית נכתבה על ידי אנשים בשר ודם, ונותנת סה"כ פרשנות לתנ"ך.
בדיוק כמו ההלכה הקונסרבטיבית שמאוד דומה לה, וגם ההלכה הרפורמית.
מה גם שהסיבה שיהדות זה ע"פ האם, היא בגלל שקוזאקים/שייחים/הונים/אינדיאנים/אסקימוסים אנסו את הסבתות של כולנו. (וביותר ברצינות, פירוש סובייקטיבי של התלמוד מדברי עזרא פרק י')

על כל פנים, בזמן שאתם עסוקים בלשים טלאים צהובים על אנשים,להשתמט ולא לעבוד-
רצה הגורל, ויש יותר קונסרבטיבים ורפורמים ("אלה שהם בכלל לא יהודים") בעולם מאשר אורתודכסים.
באיזשהו שלב, הלובי היהודי אמריקאי שהמדינה שלנו כל כך תלויה בו, לא ישוש לשתף פעולה עם אותה מדינה שלא מכירה בו.
ואז כולכם תאכלו זין, או שאתם פשוט תוכרו כלא יהודים.

עד אז:
תמונה

תמונה

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2011, 22:17 
סמל אישי של המשתמש
מתי זה יוצא לפועל כל העניין הזה ?
יכינו לכולם תעודה מחדש ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2011, 22:19 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
Frank Serpico כתב:
romario כתב:

לא חשבתי אחרת אחי.
ברור לי שאנשים שמורידים מערכה של התורה(ובאמת יכול להיות שהם אנשים נחמדים)ידברו אליך יותר
כי אתה מחפש נוחות עצמית.

אבל אנחנו שיודעים שהתורה היא אמת מנסים לקרב בדרך אחרת בלי לפגוע בשום פסיק של שולחן ערוך.
אני לא צריך לספר לעצמי כמה רחוקים מהדת נהנים אצלנו בחב"ד בשבתות בלי שנשב ליד בנות בספסלים.

שא ברכה
הצלחה בכל העניינים.

מה שאתה מכנה, באופן כל כך מזלזל ומקומם, בשם "נוחות עצמית" - אני מגדיר כ"ערכים ההומאניסטים" שלי.

ואחר כך אתם מגלגלים עיניכם השמיימה ומתפלאים שמבקרים אתכם על התנשאותכם כלפי ה"עגלה הריקה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2011, 22:25 
Frank Serpico כתב:
romario כתב:
Frank Serpico כתב:
romario כתב:

לא חשבתי אחרת אחי.
כי אתה מחפש נוחות עצמית.

שא ברכה
הצלחה בכל העניינים.

מה שאתה מכנה, באופן כל כך מזלזל ומקומם, בשם "נוחות עצמית" - אני מגדיר כ"ערכים ההומאניסטים" שלי.

ואחר כך אתם מגלגלים עיניכם השמיימה ומתפלאים שמבקרים אתכם על התנשאותכם כלפי ה"עגלה הריקה".

אתה יכול להגדיר את זה איך שבא לך.
אני לא פה כדי למצוא חן בעיניי אף אחד.
ואני לא מגלגל את העיניים ולא מעניין אותי מה אומרים עליי או עלינו (מי זה אנחנו?)

אני שלם עם עצמי.
עם דרך ההתבטאות שלי ועם הדרך שאני מתנהג בה ביום יום כלפי הזולת וכלפי הבורא.

אני יכול לאמר שאני מאוד שמח שאתה הולך בחגים למקום שכביכול נחשב כבית כנסת
כי זה אומר שהנשמה שלך כן מתעוררת וכן שואפת למשהו מעבר למה שיש לעולם הזה להציע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2011, 22:31 
סמל אישי של המשתמש
שוב ההתנשאות הפטרונית הזאת. קשה להגמל ממנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2011, 22:33 
סמל אישי של המשתמש
תילי תילים של מילים, ובעצם הדבר היחיד שרלוונטי לנושא האשכול זה:

red in blood כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
אה טוב,
אז למה כואב לך כלכך שירשמו בתז שלך את העם שלך?

כי בתעודת זהות צריך להיות רק פרט רלוונטים.
היותי יהודי רלוונטי לת.ז. בדיוק כמו שזה שיש לי זקן רלוונטי לת.ז.

וזה כואב לי שמישהו מנסה להפוך את זה למשהו רלוונטי מעבר להגדרה העצמית.

יפה אמרת. כל כך נכון וכל כך מדוייק ותמציתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2011, 22:33 
אתה מוזמן לשבת קודש.

מתי שרק תחפוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2011, 22:37 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
אתה מוזמן לשבת קודש.

מתי שרק תחפוץ.

זה יקרה בשבת שתבוא אחרי זו שנבלה יחד שבת חילונית למהדרין. ברוח ובערכי החילוניות החופשית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2011, 22:41 
Frank Serpico כתב:
romario כתב:
אתה מוזמן לשבת קודש.

מתי שרק תחפוץ.

זה יקרה בשבת שתבוא אחרי זו שנבלה יחד שבת חילונית למהדרין. ברוח ובערכי החילוניות החופשית.

כבר ביליתי מספיק כאלה בחיים.

אני אוותר על התענוג.

אבל אתה תמיד מוזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2011, 22:43 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
Frank Serpico כתב:
romario כתב:
אתה מוזמן לשבת קודש.

מתי שרק תחפוץ.

אני אוותר על התענוג.

אבל אתה תמיד מוזמן.

לפי מה שאני מתרשם מדבריך פה בפורום, אני כלל לא בטוח שאי פעם ידעת מה זה ערכים הומאניסטים ליברליים.

(תרשה לי להתנשא עליך ולהסיק לגביך מסקנות מרחיקות לכת באופן דומה לזה שאתה עושה על אחרים פה שבע פעמים באשכול...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2011, 22:47 
Frank Serpico כתב:
romario כתב:
Frank Serpico כתב:
romario כתב:
אתה מוזמן לשבת קודש.

מתי שרק תחפוץ.

אני אוותר על התענוג.

אבל אתה תמיד מוזמן.

לפי מה שאני מתרשם מדבריך פה בפורום, אני כלל לא בטוח שאי פעם ידעת מה זה ערכים הומאניסטים ליברליים.

(תרשה לי להתנשא עליך ולהסיק לגביך מסקנות מרחיקות לכת באופן דומה לזה שאתה עושה על אחרים פה שבע פעמים באשכול...)

כמו שאמרתי קודם אני שלם עם מי שאני.

לילה טוב וחלומות חסידיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2011, 22:48 
סמל אישי של המשתמש
סלמאת. בינתיים ההזמנה שלך נגנזת (שוב, רק עד אחרי השבת שבה נבלה וגו').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2011, 00:20 
קומוניסים כתב:

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אתה?
טוען?
נגד?
ההלכה??

הטיעונים שהבאתי הם לא רק מההלכה אלא מהגמרא.
כן... מהתורה שלנו זו שממנה בכלל אתה משתמש בשפה הזאת שאתה מדבר בה. זאת שממנה אתה הגעת למילה "יהודי" שאתה מוכן לחלק לכל מאן דבעי. אתה קצת חוצפן, אתה לא חושב? מה זה טוען נגד? למדת את ההלכה בכלל? או שאתה רגיל לטעון נגד דברים שאין לך מושג בהם? אם המושג יהודי אינו בעל משמעות עבורך עד כדי כך שכל מי שרוצה להיות יהודי מבחינתך רק צריך לומר "רוצה אני" אז מה אתה בכלל עושה רעש. אתה תקרא יהודי למי שאתה רוצה (אתה עושה זאת גם מבלי לקבל ממני אישור) ואני אשים פס אחד גדול על כל ההחלטות שלך.
או שאתה רוצה לראות מה חשוב חכמי ישראל לפני אלף ואלפיים שנים כשדנו בסוגיה הזאת ע"פ תורת ישראל. מה זה יהודי בלי תורה? מה זאת יהדות בלי תורה? מה זה פה בית זונות? מי שהתגייר כהלכה אין יכול אף בי"ד לבטל את מעמדו כיהודי (הרמב"ם: "אפילו חזר ועבד עבודה זרה - הרי הוא כישראל משומד, שקידושיו קידושין, ומצוה להחזיר אבידתו, מאחר שטבל נעשה כישראל") כל מנייק בא ומביע את דעתו, הלו??? חגבים!! תירגעו... תראה את ביילין למשל ותבין על מה אני מדבר
.

:LOL2:

romario כתב:

אבל אנחנו שיודעים שהתורה היא אמת.

:LOL2:

וואי, האשכול הזה עצום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2011, 00:49 
סמל אישי של המשתמש
רומאריו, אני יודע שאני לא חלק מהדיון ושלא באמת אמרתי משהו ששווה לשמוע, ובכל זאת, אני מתחנן, דווקא מ-"דתי שומר מצוות כמוך", קצת ביקורת עצמית. רק קצת. כל הודעה שלך סותרת את זו שאחריה, במיוחד אלו שמדברות על תכונותיך ואופייך. אם היית אומר שאתה גזען ובהודעה שלאחר מכן היית כותב משהו גזעני, הייתי נגעל אך מעריך במקום מסויים את הפתיחות והכנות שלך. אבל להגיד "אני לא שחצן" ובהודעה לאחר מכן להשתחצן בצורה מובהקת, זה לא פחות גרוע. אולי יותר.

its-sick - "מעריץ" ענק, כבר זמן רב שאני מזדהה עם כל תגובה שלך בדיונים בוולטון. אתה כותב בצורה מצויינת את מה שאני מרגיש אך מתקשה לבטא. :BOW:
סרפיקו - יצאת גדול.

(ואל תגידו לי שבהם אני תומך כדי דעתי כשלהם, עובדה שאחרים שכתבו פה ונמצאים ב-"צד של רומאריו" לא ציינתי לרעה כי הם התבטאו בצורה יותר מכובדת והגונה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2011, 01:21 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
romario כתב:
Frank Serpico כתב:
romario כתב:

לא חשבתי אחרת אחי.
כי אתה מחפש נוחות עצמית.

שא ברכה
הצלחה בכל העניינים.

יותר מזה, המשפט המודגש מסמן בעיני כלום פרט לצביעות.
כאילו אותו אדון רומאריו לא עושה לעצמו "הנחות". כאילו הוא מקיים את כל תריג המצוות.
הכל פה זה הבל הבלים. אנחנו מדברים עם אדם שטוף מח ותו לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2011, 05:55 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:

ה' נתן לנו מתנה נפלאה ששמה שבת וכל ההגבלות(כביכול) וגם הקידוש,הסעודות,התפילות והניגונים והלימוד תורה

כל דוס עם מיזוג וטרמוסטט יגיד לך שבשבת עם מיזוג בקיץ יש יותר מנוחה מאשר כשאתה נחנק מהחום והלחות. בשביל זה צריך חשמל בשבת.
כל דתי שמשאיר אוכל ששומר על חומו על פלטה בשבת יגיד לך שזה יותר טוב מאוכל קר. בשביל זה צריך חשמל בשבת.
כל הדוסים בבנין שלי יגידו לך שיש יותר מנוחה עם מעלית שבת מאשר כשהם היו צריכים לעלות במדרגות. בשביל זה צריך חשמל בשבת.
אתם משתמשים בחשמל בשבת ואתם צריכים אותו. הוא מעניק הרבה מנוחה לכל בני בית. ההמצאה של הרבנים ה"גאונים" היא שהלחיצה על כפתור היא "עבודה", לכן יש מנגנוני הפעלה מראש למיניהם.

למה יהודי בארץ אחרת שבה אין מעליות שבת לא יוכל לנוח ביום המנוחה כמו היהודים כאן?
למה שלא יוכל להגיע לבית הכנסת רחוק בשבת כשאין יהודים לידו?
כשיהודי בחו"ל משקיע כל שבת ונוסע לבית הכנסת להתפלל אתם מזלזלים בו (הכי מצחיק שאתם עוד קוראים לאחרים שחצנים).
אין בלחיצה על כפתור שום עבודה, במיוחד כשזה חוסך מאמצים. אבל כשבית שמאי מחליט להחמיר כשלא צריך אתם קופצים על ההזדמנות לעוד חוק דיקטטורי, שכן זו דרך חייכם.

העולם היום מודרני למרות שהדת שלך לא אוהבת את זה והיא מנסה למנוע את הקידמה (אתה רק אוהב לקחת בשמה קרדיט כאילו שהאמונה שלכם הביאה קידמה).
החרדים לא מרשים מחשבים בבתים כי הם לא בוטחים באנשיהם וברצון אנשיהם- ככה זה, גם הרב הכי מטומטם יודע שגברים ירצו לראות נשים ערומות (ו\או גברים) גם אחרי ארבעים שנה בלי לצאת מישיבה.
הדרך למנוע מאנשים לעשות את מה שהם רוצים היא להפעיל עליהם לחץ של דיקטטורה- מי שיכניס מחשב לביתו ייענש ע"י שכניו בחרם.
תספר סיפורים מהיום ועד מחר על כמה אתה מאושר בדת, אני בטוח שאתה עדיין עושה ביד ומשחית זרע לבטלה, פשוט כי אתה גבר. גם אם תישבע לי במפלצת שלך שלא, אני אדע שאתה משקר.
זו כמובן רק דוגמא אחת, יש המון גזירות שאי אפשר לעמוד בהן.
קשקושי ה"יצר רע" לא מכסים את האמת הפשוטה- הדת לא מתאימה לאנשים, וכולם עוברים על חוקיה כל הזמן ורק מתאמצים להסתיר את זה כי הם מפחדים מהסביבה שלהם.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2011, 06:37 
רומאריו, בחיי שאני מקנא בך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2011, 07:19 
its-sick כתב:
romario כתב:

כל דוס עם מיזוג וטרמוסטט יגיד לך שבשבת עם מיזוג בקיץ יש יותר מנוחה מאשר כשאתה נחנק מהחום והלחות. בשביל זה צריך חשמל בשבת.
כל דתי שמשאיר אוכל ששומר על חומו על פלטה בשבת יגיד לך שזה יותר טוב מאוכל קר. בשביל זה צריך חשמל בשבת.
כל הדוסים בבנין שלי יגידו לך שיש יותר מנוחה עם מעלית שבת מאשר כשהם היו צריכים לעלות במדרגות. בשביל זה צריך חשמל בשבת.
אתם משתמשים בחשמל בשבת ואתם צריכים אותו. הוא מעניק הרבה מנוחה לכל בני בית. ההמצאה של הרבנים ה"גאונים" היא שהלחיצה על כפתור היא "עבודה", לכן יש מנגנוני הפעלה מראש למיניהם.

למה יהודי בארץ אחרת שבה אין מעליות שבת לא יוכל לנוח ביום המנוחה כמו היהודים כאן?
כשיהודי בחו"ל משקיע כל שבת ונוסע לבית הכנסת להתפלל אתם מזלזלים בו (הכי מצחיק שאתם עוד קוראים לאחרים שחצנים).
אין בלחיצה על כפתור שום עבודה, במיוחד כשזה חוסך מאמצים. אבל כשבית שמאי מחליט להחמיר כשלא צריך אתם קופצים על ההזדמנות לעוד חוק דיקטטורי, שכן זו דרך חייכם.

העולם היום מודרני למרות שהדת שלך לא אוהבת את זה והיא מנסה למנוע את הקידמה (אתה רק אוהב לקחת בשמה קרדיט כאילו שהאמונה שלכם הביאה קידמה).
החרדים לא מרשים מחשבים בבתים כי הם לא בוטחים באנשיהם וברצון אנשיהם- ככה זה, גם הרב הכי מטומטם יודע שגברים ירצו לראות נשים ערומות (ו\או גברים) גם אחרי ארבעים שנה בלי לצאת מישיבה.
הדרך למנוע מאנשים לעשות את מה שהם רוצים היא להפעיל עליהם לחץ של דיקטטורה- מי שיכניס מחשב לביתו ייענש ע"י שכניו בחרם.
תספר סיפורים מהיום ועד מחר על כמה אתה מאושר בדת, אני בטוח שאתה עדיין עושה ביד ומשחית זרע לבטלה, פשוט כי אתה גבר. גם אם תישבע לי במפלצת שלך שלא, אני אדע שאתה משקר.
קשקושי ה"יצר רע" לא מכסים את האמת הפשוטה- הדת לא מתאימה לאנשים, וכולם עוברים על חוקיה כל הזמן ורק מתאמצים להסתיר את זה כי הם מפחדים מהסביבה שלהם.

העולם מודרני והתורה מרשה להשתמש במודרניזציה לענייני קדושה.
ואם יש מצב שאי אפשר אז עדיף לוותר.

ה' לא בא בטרוניה עם בריותיו
התורה לא רוצה שתהיה צדיק מושלם הרי זה ברור שיש יצר לכל גבר וזה טבעי וזה בסדר
הרי נולדנו גם עם נפש בהמית וגם עם נפש אלוקית.
ה' רוצה שתילחם שתעשה השתדלות שתזכך את עצמך כמה שיותר וגם אם נפלת אז תעשה תשובה
ותחזור למסלול.(בשבע ייפול צדיק וקם)
התורה מתאימה לכל יהודי בכל זמן ובכל מקום יהודי שישכיל ללכת עם התורה יראה את השינוי החיובי
שמתרחש אצלו וההשגה שלו בענייני העולם תהיה יותר ברורה ומתוך זה הוא יגיע לשלוות נפש הרבה יותר גדולה.
אין בלחיצה על כפתור שום עבודה אבל יש בה מלאכה שזה הבדל עצום.
אנחנו עושים את כל הפעולות לפני השבת וזה בסדר גמור לפי ההלכה העיקר שבשבת לא תעשה כל מלאכה(לא עבודה)
מי שטורח בערב שבת אוכל בשבת.
אין בדת שום דיקטטורה היום בדור הזה שכבר התגלה תורת החסידות ופנימיות התורה(התרופה של הדור)
אנשים עובדים את ה' בשמחה עצומה הדור שלנו היום לא מסוגל להתמודד עם דיקטטורות ואם התור היתה
חשוכה ומדכאת אנשים לא היו מתקרבים אליה.
והגל העצום של החזרה בתשובה רק מוכיח כמה התורה היא כיום הדרך היחידה לבן אדם להתמודד בשלוות הנפש
עם ענייני העולם הזה.

אשריינו מה טוב חלקנו ומה נעים גורלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2011, 08:33 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
romario כתב:

אחי אתה מדבר על החרדים ובכאן הבעיה שלך..
היהדות האורדוקסית, היא לא רק החרדית.
יש גם דתיים לאומיים\ציוניים שאצלהם כן מותר להכניס מחשב לבית (ובגלל זה יש אינטרנט רימון אם אתה מכיר(אגב זה טוב בכל בית עם ילדים בלי קשר לדת וכו'..) ).
וכיביכול "משלבים" נקרא לזה ככה את העולם המודרני עם התורה בהסתייגויות מסוימות ותנאים.
ככה שלהגיד שיהדות היא מפגרת כי החרדים לא נותנים להכניס מחשב לבית זה לא נכון.(כי אתה מכליל עם לא שמת לב אחי, כי עובדה שהדתיים הלאומיים כן יש להם מחשב בבית).

וחוץ מיזה בחרת להתחייחס רק למשפט אחד מתוך ההודעה שלו {ששלא צריך חשמל ביום שבת(שאם זה אני לא מסכים..) }

ואתה שוב מתנשא ומשתחצן.

(אגב עד כמה שאני זוכר מנורת להט (מנורת אגס או איך שלא קוראים לזה..) היא כן אש..)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2011, 08:35 
סמל אישי של המשתמש
רומאריו, לא נעים לי לומר לך, אני לא מכיר אותך אישית ואני באמת בטוח שאתה בנאדם נחמד והכל,

אבל ממקרא הפוסטים שלך אני כמעט משתכנע שמדובר באוטומט של חברת פירסום אלוקית או משהו כזה - סוג של רובוט.

הפוסטים שלך כולם נשמעים כמו ברושור פירסומי או פמפלט שיווקי של סוכנויות חזרה בתשובה.

אני בטוח שזה לא תוצאה של מוח שטוף ושל מחשבה שנמצאת במוד אוטומט, ושיש גם איזשהו בן אנוש חי ויצירתי שמסתתר מאחורי המסרים השיווקיים שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2011, 08:37 
סמל אישי של המשתמש
הבאתי דוגמא מסיירת מטכ"ל, זכויות? אם אתה מתכוון לתורה אז כן המצוות חלות רק עליונו והגויים פטורים מהם(חוץ מ7 מצוות בני נח..)

ולר 200 האנשים האלה שחיו בתקופות חשוכות לא פירשו את התנ"ך כבדרך אגב הם למדו תורה גמרא וכו' וקבעו הלכות, זה שאתה תלך ותגיד כך וכך צריך לעשות לא משנה כלום בגלל שאתה לא רב לא למדת מספיק תורה כדי להכתיב לעם ישראלמה לעשות..

חוץ מיזה שה' בעצמו נתן את "הכח" נקרא לזה ככה לחכמים לקבוע הלכות"לפי ראות עיניים" שכאמור כשאתה מברך(נגיד ;) ) ל'הדליק נר חנוכה' אתה גם אומר אשר "קידשנו במצוותיו וציוונו" איפה כתוב בתורה שצריך להדליק נרות חנוכה הרי זה בכלל לא היה באותו הזמן? , ואז אתה חוזר להתחלת התגובה שלי(שה' יתצן לחכמים כח ל"קבוע" כיביכול את אורח החיים היהודי וכו' וכו'..)[/quote] אני לא שומר מצוות ולעולם לא אשמור מצוות. ועדיין, אני חלק מ"הסיירת" כי נולדתי לעם גזען.
אם המפלצת הדמיונית שבשמים נתנה לרבנים את "הכח" לקבוע הלכות, אז מאין לך שהיא לא נתנה לרבנים הרפורמים את הכח להחליט על גיור פחות פרימיטיבי?[/quote]
והעיקר אצלי זה כמו לדבר אל הקיר...
הסברתי לך כבר שאותם אנשים שמבלבלים תמוח בנוגע ליהדות וההלכות שלה ומשלבים חילולי שבת כהיתר ותפילת מעורבבות מראית עין וכו' וכו' וכו'..הם לא נקראים רבנים (הם יכולים לקרוא לעצמם ככה..)כי הם הולכים בניגוד להלכה וחוץ מיזה הם לא הוסמכו לרבנות ע"י רבנים מוכרים יראי שבת שלא מתירים להדליק את האור ביום שבת כדי לראות משחקים בטלווזיה ביום שבת וביחד להתפלל בנים בנות ביחד תפילת מוסף של שבת..., ולכן כל חרטא שהם יעשו(וה'גיור' אצלהם הוא קלי קלות ומשחק ילדים בלי שום קשר בכלל להלכות הנוגעות לגיור (שהוא מורכב בפני עצמו)).[/quote] כמעט בכל המחלוקות בין בית הלל לבין שמאי נקבעה ההלכה כבית הלל. היום כל הרבנים האורתודוקסים יותר מחמירים מבית שמאי, וכל הזמן הם מוסיפים החמרות חדשות עד שלמעשה כל הדת היהודית הפכה עם השנים לגזירה שאי אפשר לעמוד בה.
הרפורמים הם פשוט בית הלל. אם היהדות היתה כמקדם, ההלכה היתה לפיהם. אלא שהיהדות האורתודוקסית של היום התעצבה בגולה, וכל מטרתה לבדל ככל האפשר בין יהודים לגויים לצורך הישרדותה. היא לא מתאימה כלל לעם חופשי בארצו. הרפורמים מתאימים הרבה יותר.[/quote]
תשמע אחי באמת אל תעלב - אני לא יודע מה ההשכלה שלך או מה רמת הידע שלך אבל בנושא הנ"ל אתה חתיכת מטומטם ומפגר.

אם כל הקלות של בית הלל - תראה פעם אחת שהם מתירים לחלל שבת מלכתחילה על דברים פשוטים? אל תהיה דמגוג בשקל ותנסה להשוות בין כל מיני דברים כל קשורים בעליל אתה עושה מעצמך רק צחוק אחד גדול.

מה שהרפורמים עושים זה לא יהדות זה עירבוב של הרצונות האישיים שלהם ושינוי הלכות התורה לפי איך שהם רוצים ולפי בא שבא להם בלי כללי פסיקה בכלל.

אם הלל הזקן היה שומע אותך הוא היה מתהפף בקבר שלו..

חוץ מיזה שגם עם הרפורמים יותר מתאימים לעם חופשי בארצו(ונראה לי הכוונה שלו בשיר זה שהוא יהיה חופשי בארצנו בלי שכל מיני ערבים ירצחו אותו(לא כולם..))זה עדיין לא אומר שמה שהם עושים זה בניגוד להלכה באופן גמור.[/quote] אני מבין שחייבים לקלל, אז אני אשתף פעולה: אתה מטומטם שלא מבין שום דבר בלי שמאכילים אותו בכפית, אז אני אנסה להיות הבייביסיטר שלך למרות שהסיכוי שלך להבין גם דברים ברמה של כיתה אלף קלושים.
אלוהים לא ידע מה זה חשמל (בכל זאת, הוא היה רק אל של רועי צאן), לכן לא היו שום חוקים לגבי זה בשבת. רבנים אורתודוקסים החליטו שחשמל זה אש, בגלל שאף אחד מהם לא היה מצליח לעבור שלוש יחידות בפיזיקה.
בהחלט אפשר שהלל הזקן היה חושב שחשמל עוזר למנוחה בשבת, שבשבת לנהוג באוטו או לעלות במעלית יותר קל ויש בזה יותר מנוחה מאשר ללכת ברגל ולעלות מדרגות. זאת להבדיל מאש שלרועי הצאן היה מאד קשה להדליקה ולשמרה והיה בכך הרבה "עבודה".
אתה כל כך שטוף מח שבשבת אסור להשתמש בחשמל, שאתה באמת חושב שיש לזה קשר ליהדות. יש לזה קשר רק לחלקים ביהדות שמחוברים חזק לבית שמאי.
הרפורמים נגד חילול שבת, הם פשוט פסקו את הפסיקה ההגיונית שחשמל אינו אש. האלוהים שלהם למד ביחד עם כל המין האנושי קצת פיזיקה. בשבת של הרפורמים יש הרבה יותר מנוחה מאשר בשבת האורתודוקסית.
ונסיים בסגנון האהוב עליך: אוי איך שאתה יצאת מטומטם שלא הבנת את זה לבד. נתת לפרימיטיבים שמפחדים מהעולם המודרני לשטוף לך את הראש.[/quote]
אחי כשאתה מתניע אוטו אתה לא מציץ אש? אתה לא עושהפעולה של הבערה?
ושוב אני לא מדבר רק על השבת אני מדבר על כל מיני "היתרים" עלאק למינהם שהם מתירים לעצמם כדי שיהיה להם יותר נוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2011, 08:59 
הרפורמים זה כמו בית הלל? חחחחחחחחחחחחחחחחח
"רצינו לגדל דור של אפיקורסים, וגידלנו דור של עמי ארצות".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2011, 09:02 
Frank Serpico כתב:
רומאריו, לא נעים לי לומר לך, אני לא מכיר אותך אישית ואני באמת בטוח שאתה בנאדם נחמד והכל,

אבל ממקרא הפוסטים שלך אני כמעט משתכנע שמדובר באוטומט של חברת פירסום אלוקית או משהו כזה - סוג של רובוט.

הפוסטים שלך כולם נשמעים כמו ברושור פירסומי או פמפלט שיווקי של סוכנויות חזרה בתשובה.

אני בטוח שזה לא תוצאה של מוח שטוף ושל מחשבה שנמצאת במוד אוטומט, ושיש גם איזשהו בן אנוש חי ויצירתי שמסתתר מאחורי המסרים השיווקיים שלך.

אני אומר את מה שאני מרגיש בלב
בלי לחשוב שניה לפני שאני רושם מפני שלא אכפת לי מה יחשבו עליי או על הכתיבה שלי.

בכל מקרה עקב תקופת המבחנים שאני נכנס אליה ורצוני להתמסר יותר לעבודת ה' ולהקדיש לה יותר זמן
אני אקח פגרה מהפורום הנחמד אז שיהיה בשורות טובות לכולם והצלחה בכל העניינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יוני 2011, 09:02 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
"רצינו לגדל דור של אפיקורסים, וגידלנו דור של עמי ארצות".

אוווו, נתלה באילנות גבוהים ...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 159 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: