קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
05.2010 כתב:
מצטער, אבל אם העמדת את האמונה היהודית במבחן כלשהו והיא עברה אותו, אז או שהמבחן היה גרוע או שהבוחן היה מכור.
אתה לא מכיר את זה שבהרצאות של המחזירים בתשובה, איפה שהמתחזקים מתחזקים, המרצה מציג עמדה ביקרותית כביכול על היהדות, שמקורה כביכול אצל הנוצרים או אצל החילונים או אצל מישהו אחר. כביכול), ואז חושף אותה כביקורת נבובה וריקה שרק מטומטם יכול להעלות?
כמובן שהוא לא חושף את קהל מאמיניו לביקורות אינטיליגנטיות, אלא רק לכאלה שמשמשות אותו כאמצעי רטורי להוכחת צדקתו.
כנראה פספסת, אני לא שומר מצוות ובטח לא מנסה להחזיר בתשובה אף אחד, המבחן והביקורת היו שלי כלפי עצמי תוך כדי לימוד של הדברים. ודווקא נחשפתי לכמה וכמה ביקורות עלאק אינלגנטיות שנראו בעיניי כל כך מגוחכות שזה ממש בידר אותי.
עצם הגישה של לבוא ולבקר ולא לבוא ולשאול וללמוד זו נקודת פתיחה לא משהו..
אם אף פעם לא פגשת ביקורת אינטיליגנטית כנראה שזה מעיד משהו גם על הסביבה שלך וגם על הדמיון האינטלקטואלי שלך.
כנראה שאף אחד מהם לא מסוגל לספק מחשבה מקורית ואינטיליגנטית. האמת שזה יכול להסביר כמה דברים.
מצד שני, זכור לי שאפילו פה בפורום הועלו לא פעם על ידי משתמשים כאלה ואחרים שאלות שונות ומשונות על נושאים שבליבה של האמונה שלך.
אם
כולן היו בעינייך מגוחכות ומבדרות, יכול להיות שהבעיה היא לא אצל המבקרים, אלא אצלך.
אולי הגחכה היא התגובה האוטומטית שלך לביקורת שקשה לך להתמודד איתה?
ישנה כמובן גם האופציה שאתה באמת לא מבריק במיוחד, ופשוט לא הבנת על מה מדברים (אבל לא נראה לי שזה המצב).
(ידוע לי שאין סיכוי שאפילו תחשוב על זה, כי יכולת ההתבוננות העצמית שלך פשוט לא קיימת)