תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 11 יולי 2025, 21:15

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 161 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כתות=דתות?
הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 16:28 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
ידוע שהיהדות מקבלת אל חיקה כל אדם שרוצה להצטרף אליה באמת ובתמים ללא כל אבחנה בצבעו ובמוצאו.
אבל למה להתעמק אם השטחיות כל כך נוחה. ("הדתות הן גזעניות+יהדות היא דת=היהדות גזענית").

אבל לא אמרתי שהיהדות היא גזענית כיוון שהיא דת.
אמרתי משהו אחר לגמרי.
אמרתי שאתה, המשתמש קומוניסים, גזען (וכאמור, כל גזען הוא מטונף).
ולא אמרתי את זה בגלל שאתה יהוגי מאמין או משהו כזה, אלא בגלל שלפני זמן קצר מאוד כתבת כאן שאתה מבחין בין דם לדם.
בלי להיכנס לכל מיני פינות סמנטיות (האם זו גזענות או שמא מדובר בשוביניזם לאומני\דתי וכו), בוא נסכם את זה ככה: זה פויה. זה לא מתאים. זה לא ראוי. לא טוב להבדיל בין דם לדם.

אתה צבוע.
שיערפו לי את הראש או לך? לא טוב להבדיל בין דם לדם.
בשר מבשרי, דם אחיי עדיף לי עשרות מונים על דם אחר. אני אסכן את חיי בשביל סיכוי קלוש להציל את אחי. לא בטוח שאסכן אפילו כמה איברים לא נחוצים בשביל להציל זר. אולי זה לא חכם לומר את זה ככה בפשטות אבל אתה רוצה את האמת שלי? בבקשה. זה הכי ראוי בעיניי, זה מתבקש בעיניי ופויה אתה בעצמך!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 16:33 
סמל אישי של המשתמש
איך עד כה הוכחת את הרצון שלך להקריב למען בשר מבשרך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 16:34 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
ידוע שהיהדות מקבלת אל חיקה כל אדם שרוצה להצטרף אליה באמת ובתמים ללא כל אבחנה בצבעו ובמוצאו.
אבל למה להתעמק אם השטחיות כל כך נוחה. ("הדתות הן גזעניות+יהדות היא דת=היהדות גזענית").

אמרתי משהו אחר לגמרי.
ולא אמרתי את זה בגלל שאתה יהוגי מאמין או משהו כזה, אלא בגלל שלפני זמן קצר מאוד כתבת כאן שאתה מבחין בין דם לדם.
בלי להיכנס לכל מיני פינות סמנטיות (האם זו גזענות או שמא מדובר בשוביניזם לאומני\דתי וכו), בוא נסכם את זה ככה: זה פויה. זה לא מתאים. זה לא ראוי. לא טוב להבדיל בין דם לדם.

אתה צבוע.
בשר מבשרי, דם אחיי עדיף לי עשרות מונים על דם אחר. אני אסכן את חיי בשביל סיכוי קלוש להציל את אחי. לא בטוח שאסכן אפילו כמה איברים לא נחוצים בשביל להציל זר. אולי זה לא חכם לומר את זה ככה בפשטות אבל אתה רוצה את האמת שלי? בבקשה. זה הכי ראוי בעיניי, זה מתבקש בעיניי ופויה אתה בעצמך!!

בעיני העדפה של אדם אחד על אחר בגלל מוצאו היא אחד הפגמים המוסריים הגדולים ביותר שיכולים להיות לאדם.
אולי זה בגלל שרוב המשפחה שלי נטבחה על רקע העדפה כזאת בדיוק.
חבל שהברזת מביתספר דווקא כשלימדו על השואה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 16:37 
סמל אישי של המשתמש
אגב, ניסים-התגובות שלי בעמוד 3 אמנם לא היו נקיות מניסיון להצחיק(במיוחד ה"הדרן" עם דסליבאיזם והשם של הפגאני), אבל הנקודה היתה שמה שאתה רשמת על היהדות הנוצרים רושמים על הנצרות, המוסלמים על האיסלאם, הפגאנים על הפגאניזם, הדסילבאיסטים על הדסילבאיזם, האיווניסטים על האיווניזם, ההינדואיסטים על ההינדואיזם, המטאליסטים על המטאליזם וכיו"ב.
זה שזאת האמת שלך או של כל אחד אחר זה לא הוכחה שזאת האמת, כמו שזה שהאיסלאם זאת האמת של מיליארד(?) אנשים זה לא הוכחה שזה האמת.
"האמת" הזאת היא מילה אחרת לציין אמונה. אמונה זה לא הוכחה ולא ידיעה.
אתה יכול ליהיות בטוח כמה שתרצה שזאת האמת, אבל כל עוד אין לך הוכחות-ואני אשתמש בדוגמא שלך-אתה יכול ליהיות בטוח באותה מידה שאתה סינדרלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 16:38 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:

אמרתי משהו אחר לגמרי.

אתה צבוע.

:HEART2: אהבת הגר :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 16:39 
05.2010 כתב:
קומוניסים כתב:
ProfessorChaos כתב:
קומוניסים כתב:
ProfessorChaos כתב:
קומוניסים :BOW:
"אני צודק כי אני צודק" :ROSE:

ואם אני באמת צודק? מה אז?

אז כנראה שהיה לך הרבה מזל. כמו לנחש תוצאה של תרגיל במתמטיקה בלי לראות אותו (הרבה יותר מזה).
ואם המוסלמי צודק? מה אז?
והנוצרי? והבודהיסטי? והאתאיסטים? ועוד מליון האמונות והמחשבות?

לא הבנתי את ההשוואה בין לנחש מספר כלשהו בין אפס לאינסוף לבין להחזיק בהשקפה מבוססת לימוד מעמיק וחקירה מתמדת. האם אני עומד בשורה אחת אם האמונה בדאגלס? או בשמש? אתה רוצה להתחיל מההתחלה?

אתה מאמין בX.
אתה מאמין בX כי נולדת למשפחה שמאמינה בX.
אם היית נולד למשפחה שמאמינה בY היית מאמין בY.
יש אינספור אפשרויות כאלה.
לכן הסיכוי שדוקא X הוא האמת הוא אפסי, במיוחד בגלל שלא העמדת את X בשום מבחן אמיתי שיהפוך אותו ליותר סביר מכל אפשרות אחרת.

לא בטוח שלזה התכוון המשורר. בכל מקרה, שאלתי את עצמי את השאלה הזו פעמים רבות. והתחבטתי והתלבטתי ושאלתי את עצמי... מצד אחד אני משוכנע שזו האמת, מצד שני במקרהה זו גם האמת של אבא שלי? ואם הייתי אחד מאותם מלייארדים אחרים האם גם אז הייתי משוכנע כך? אין ספק שזה מתסבך. במיוחד בגיל 16... אבל, בניגוד למה שאתה אומר העמדתי את X בכל מבחן אפשרי. X צלח את כל המבחנים. ומה לעשות, אבא שלי גם מחזיק באמת הזו. האם זו הסיבה שבגללה אני פתאום לא יבין את מה שאני מבין? בשלב מסויים כל כך רציתי לחשוב שזה חרטא (כן בטח! יצור כל יכול, שהיה תמיד ויהיה תמיד הוא זה שיצר את העולם ומה שמעניין אותו לעזאזאל זה שאני הפצלוח הקטן יקשור סביב היד רצועות עור עם קוביות שחורות כל יום חחחחחחחח הצחקתם אותיייי) אבל זה פשוט לא עוזר. "דברי אמת ניכרים".
אין לי ברירה. רק תן לי נתיב מילוט ואני איתך כל הדרך למסיבות סמים וסקס רבות משתתפים בארץ אחרת עם קצת פחות לחץ ומלחמות ..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 16:45 
סמל אישי של המשתמש
מצטער, אבל אם העמדת את האמונה היהודית במבחן כלשהו והיא עברה אותו, אז או שהמבחן היה גרוע או שהבוחן היה מכור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 16:47 
סמל אישי של המשתמש
05.2010 כתב:
מצטער, אבל אם העמדת את האמונה היהודית במבחן כלשהו והיא עברה אותו, אז או שהמבחן היה גרוע או שהבוחן היה מכור.

אתה לא מכיר את זה שבהרצאות של המחזירים בתשובה, איפה שהמתחזקים מתחזקים, המרצה מציג עמדה ביקרותית כביכול על היהדות, שמקורה כביכול אצל הנוצרים או אצל החילונים או אצל מישהו אחר. כביכול), ואז חושף אותה כביקורת נבובה וריקה שרק מטומטם יכול להעלות?
כמובן שהוא לא חושף את קהל מאמיניו לביקורות אינטיליגנטיות, אלא רק לכאלה שמשמשות אותו כאמצעי רטורי להוכחת צדקתו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 16:52 
05.2010 כתב:
אגב, ניסים-התגובות שלי בעמוד 3 אמנם לא היו נקיות מניסיון להצחיק(במיוחד ה"הדרן" עם דסליבאיזם והשם של הפגאני), אבל הנקודה היתה שמה שאתה רשמת על היהדות הנוצרים רושמים על הנצרות, המוסלמים על האיסלאם, הפגאנים על הפגאניזם, הדסילבאיסטים על הדסילבאיזם, האיווניסטים על האיווניזם, ההינדואיסטים על ההינדואיזם, המטאליסטים על המטאליזם וכיו"ב.
זה שזאת האמת שלך או של כל אחד אחר זה לא הוכחה שזאת האמת, כמו שזה שהאיסלאם זאת האמת של מיליארד(?) אנשים זה לא הוכחה שזה האמת.
"האמת" הזאת היא מילה אחרת לציין אמונה. אמונה זה לא הוכחה ולא ידיעה.
אתה יכול ליהיות בטוח כמה שתרצה שזאת האמת, אבל כל עוד אין לך הוכחות-ואני אשתמש בדוגמא שלך-אתה יכול ליהיות בטוח באותה מידה שאתה סינדרלה.

בעניין ההוכחות, אם אתה סבלני ופתוח לקבל דברים מבלי להקים חומה מסביבך ולירות פגזים לבל חלילה תשתכנע. אם באמת בא לך אני מציע לך פשוט ללמוד. המעט מאוד שאני יודע ומוצא את הזמן לכתוב לא נותן לך את התמונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 16:58 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים, אולי במקום לשלוח את כולם ללמוד את היהדות סטייל קומוניסים, בזמן שאפילו אתה לא מוצא לנכון לעשות את זה,
תלך ותירשם ללימודי פילוסופיה באוניברסיטה? אתה לא חייב לסיים תואר, או לצאת בשאלה.
רק תלך, תלמד, תבין קצת על מה אתה מדבר. תפסיק אחרי שנה אם זה לא משכנע אותך. אף אחד לא יחייב אותך להישאר.
למה לא?
אתה אפילו יכול לקחת קורס או שניים באוניברסיטה הפתוחה אם אין לך זמן או כסף או חשק ללמוד שנת לימודים אמיתית.

רבאק, כמה אפשר לחפור בלי לדעת על מה מדברים, וכמה צביעות צריך כדי לשלוח את כולם ללמוד את הצד שלך מבלי לשקול אפילו ללמוד את שלהם, כשאתה בעצמך זורק זין ולא לומד?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 16:58 
teknoboy כתב:
05.2010 כתב:

אתה לא מכיר את זה שבהרצאות של המחזירים בתשובה, איפה שהמתחזקים מתחזקים, המרצה מציג עמדה ביקרותית כביכול על היהדות, שמקורה כביכול אצל הנוצרים או אצל החילונים או אצל מישהו אחר. כביכול), ואז חושף אותה כביקורת נבובה וריקה שרק מטומטם יכול להעלות?
כמובן שהוא לא חושף את קהל מאמיניו לביקורות אינטיליגנטיות, אלא רק לכאלה שמשמשות אותו כאמצעי רטורי להוכחת צדקתו.

כנראה פספסת, אני לא שומר מצוות ובטח לא מנסה להחזיר בתשובה אף אחד, המבחן והביקורת היו שלי כלפי עצמי תוך כדי לימוד של הדברים. ודווקא נחשפתי לכמה וכמה ביקורות עלאק אינלגנטיות שנראו בעיניי כל כך מגוחכות שזה ממש בידר אותי.
עצם הגישה של לבוא ולבקר ולא לבוא ולשאול וללמוד זו נקודת פתיחה לא משהו..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:02 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
05.2010 כתב:

כנראה פספסת, אני לא שומר מצוות ובטח לא מנסה להחזיר בתשובה אף אחד, המבחן והביקורת היו שלי כלפי עצמי תוך כדי לימוד של הדברים. ודווקא נחשפתי לכמה וכמה ביקורות עלאק אינלגנטיות שנראו בעיניי כל כך מגוחכות שזה ממש בידר אותי.
עצם הגישה של לבוא ולבקר ולא לבוא ולשאול וללמוד זו נקודת פתיחה לא משהו..

אם אף פעם לא פגשת ביקורת אינטיליגנטית כנראה שזה מעיד משהו גם על הסביבה שלך וגם על הדמיון האינטלקטואלי שלך.
כנראה שאף אחד מהם לא מסוגל לספק מחשבה מקורית ואינטיליגנטית. האמת שזה יכול להסביר כמה דברים.

מצד שני, זכור לי שאפילו פה בפורום הועלו לא פעם על ידי משתמשים כאלה ואחרים שאלות שונות ומשונות על נושאים שבליבה של האמונה שלך.
אם כולן היו בעינייך מגוחכות ומבדרות, יכול להיות שהבעיה היא לא אצל המבקרים, אלא אצלך.

אולי הגחכה היא התגובה האוטומטית שלך לביקורת שקשה לך להתמודד איתה?
ישנה כמובן גם האופציה שאתה באמת לא מבריק במיוחד, ופשוט לא הבנת על מה מדברים (אבל לא נראה לי שזה המצב).
(ידוע לי שאין סיכוי שאפילו תחשוב על זה, כי יכולת ההתבוננות העצמית שלך פשוט לא קיימת)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:03 
סמל אישי של המשתמש
מתוך סקרנות-באיזה מבחנים העמדת את האמונה(/"האמת") שלך? ואיך היא עברה אותם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:06 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
כותב הרמב"ם בהלכות מלכים (ה) שיש שלוש מצוות במחיית עמלק. "מצות עשה לאבד זכר עמלק, שנאמר תמחה את זכר עמלק, ומצות עשה לזכור תמיד מעשיו הרעים ואריבתו, כדי לעורר איבתו, שנאמר זכור את אשר עשה לך עמלק , מפי השמועה למדו זכור בפה לא תשכח בלב, שאסור לשכוח איבתו ושנאתו". אך יש בעיה לזהות אותו שהתערבבו האומות כמו שכתב הרמב"ם עצמו: "כשעלה סנחריב מלך אשור בלבל כל האומות ועירבם זה בזה והגלה אותם ממקומם. ואלו המצרים שבארץ מצרים עתה אנשים אחרים הם. וכן האדומים שבשדה אדום". (הלכות איסורי ביאה פרק יב כה) אם כן אין לנו היום עמלק למה יש הלכה לזכור את עמלק ולהכותו?
מסתבר שעמלק שונה מכל האומות הוא קיים עד היום ויש לו משמעות ולכן צריך לזוכרו. ולכן לגבי שבע אומות כתב הרמב"ם (בהלכה ד) "מצות עשה להחרים שבעה עממין וכו', וכבר אבד זכרם". אבל על עמלק לא כתב הרמב"ם שאבד זכרם. הוא רק התערבב אבל עדין בשנאתו ובאיבתו.

כל שונא לישראל בעצם – הוא עמלק
לימדונו חכמים כי כל אומה ששונאת את עם ישראל בעצם, הרי היא "עמלק". כך אומר המהר"ל על השבעים וחמש אלף שהרגו ישראל בימי מרדכי ואסתר (מהר"ל אור חדש עמוד רא). וכמו שאומר התרגום יונתן (אסתר ט ו) "ובשושן בירנתא קטלו יהודאין והובידו חמש מאה גוברין כולהון רופילין מדבית עמלק". כיצד ידעו מי הם? הרי הם היו חיים אחרי סנחריב שבלבל את האומות? אלא שראו מי שמתנהג כמו עמלק בשנאה תהומית לישראל בלי שום סיבה. והרגוהו.
על כן אומרת אסתר לאחשורוש במשתה היין השני, כשהוא שואל אותה מי הוא זה ואיזה הוא? היא אומרת לו "המן הרע הזה" וכי אם היתה אומרת "המן" הוא לא היה מבין? אלא מסביר הבא"ח (בספרו קרן ישועה על המגילה) שבכל דור ודור יש המן שלו. (מישהו אמר אחמדיניג'אד?) והיא מתכוונת להמן זה שעומד מולה.

הערת אגב, המן בן המדתא ההגגי (מבני הגג, מלך עמלק).
אתה מערבב בין ציטוטים מהרמב"ם לפרשנות. הרמב"ם לא אומר שעמלקים זה כל שונאי ישראל. מצד שני, יש לך מצוות עשה לזכור את מה שעשה לך עמלק ("זכור את אשר עשה לך עמלק בדרך בצאתך ממצרים"). מצוות העשה הזה לא קשורה לקיומו או לאי קיומו של עמלק, ולכן כל ההתפלספויות בדברי הרמב"ם מיותרת.
אז אם נחזור על זה יש מחלוקת בין הפוסקים לגבי הטענה שהעלת שלפי הרמב"ם כל שונאי ישראל הם עמלקים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:08 
teknoboy כתב:
קומוניסים, אולי במקום לשלוח את כולם ללמוד את היהדות סטייל קומוניסים, בזמן שאפילו אתה לא מוצא לנכון לעשות את זה,
תלך ותירשם ללימודי פילוסופיה באוניברסיטה? אתה לא חייב לסיים תואר, או לצאת בשאלה.
רק תלך, תלמד, תבין קצת על מה אתה מדבר. תפסיק אחרי שנה אם זה לא משכנע אותך. אף אחד לא יחייב אותך להישאר.
למה לא?
אתה אפילו יכול לקחת קורס או שניים באוניברסיטה הפתוחה אם אין לך זמן או כסף או חשק ללמוד שנת לימודים אמיתית.

רבאק, כמה אפשר לחפור בלי לדעת על מה מדברים, וכמה צביעות צריך כדי לשלוח את כולם ללמוד את הצד שלך מבלי לשקול אפילו ללמוד את שלהם, כשאתה בעצמך זורק זין ולא לומד?

אני באמת צריך למצוא את הזמן ללמוד יותר. אבל אני לומד קצת.
אם הייתי אומר לך את אותם הדברים כשאני מחזיק בדוקטורט בפילוסופיה, האם היית מקבל אותם יותר?
למה אתה חושב שאני לא מבין על מה אני מדבר? אתה חושב ששנה של לימודי פילוסופיה יוכלו לשכנע אותי אחרת. דווקא חשבתי ללמוד פילוסופיה זה נשמע לי מאתגר. אני אפילו אחשוב על זה עכשיו יותר ברצינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:10 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
למה לא?

1. אני באמת צריך למצוא את הזמן ללמוד יותר. אבל אני לומד קצת.
2. אם הייתי אומר לך את אותם הדברים כשאני מחזיק בדוקטורט בפילוסופיה, האם היית מקבל אותם יותר?
3. למה אתה חושב שאני לא מבין על מה אני מדבר?
4. אתה חושב ששנה של לימודי פילוסופיה יוכלו לשכנע אותי אחרת. דווקא חשבתי ללמוד פילוסופיה זה נשמע לי מאתגר. אני אפילו אחשוב על זה עכשיו יותר ברצינות.

מספרתי ליתר נוחות.
1. אני שמח שאתה מסכים.
2. ברור שלא.
3. בגלל מה שאתה כותב בפורום.
4. אני לא חושב שהם ישכנעו אותך אחרת. פשוט זה גם יהיה במקום וגם לא תצא כל הזמן צבוע.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:18 
אחד אדום כתב:
קומוניסים כתב:
כותב הרמב"ם בהלכות מלכים (ה) שיש שלוש מצוות במחיית עמלק. "מצות עשה לאבד זכר עמלק, שנאמר תמחה את זכר עמלק, ומצות עשה לזכור תמיד מעשיו הרעים ואריבתו, כדי לעורר איבתו, שנאמר זכור את אשר עשה לך עמלק , מפי השמועה למדו זכור בפה לא תשכח בלב, שאסור לשכוח איבתו ושנאתו". אך יש בעיה לזהות אותו שהתערבבו האומות כמו שכתב הרמב"ם עצמו: "[b] כשעלה סנחריב מלך אשור בלבל כל האומות ועירבם זה בזה והגלה אותם ממקומם. ואלו המצרים שבארץ מצרים עתה אנשים אחרים הם. וכן האדומים שבשדה אדום". [/b] (הלכות איסורי ביאה פרק יב כה) אם כן אין לנו היום עמלק למה יש הלכה לזכור את עמלק ולהכותו?
מסתבר שעמלק שונה מכל האומות הוא קיים עד היום ויש לו משמעות ולכן צריך לזוכרו. ולכן לגבי שבע אומות כתב הרמב"ם (בהלכה ד) "מצות עשה להחרים שבעה עממין וכו', וכבר אבד זכרם". אבל על עמלק לא כתב הרמב"ם שאבד זכרם. הוא רק התערבב אבל עדין בשנאתו ובאיבתו.

כל שונא לישראל בעצם – הוא עמלק
לימדונו חכמים כי כל אומה ששונאת את עם ישראל בעצם, הרי היא "עמלק". כך אומר המהר"ל על השבעים וחמש אלף שהרגו ישראל בימי מרדכי ואסתר (מהר"ל אור חדש עמוד רא). וכמו שאומר התרגום יונתן (אסתר ט ו) "ובשושן בירנתא קטלו יהודאין והובידו חמש מאה גוברין כולהון רופילין מדבית עמלק". כיצד ידעו מי הם? הרי הם היו חיים אחרי סנחריב שבלבל את האומות? אלא שראו מי שמתנהג כמו עמלק בשנאה תהומית לישראל בלי שום סיבה. והרגוהו.
על כן אומרת אסתר לאחשורוש במשתה היין השני, כשהוא שואל אותה מי הוא זה ואיזה הוא? היא אומרת לו "המן הרע הזה" וכי אם היתה אומרת "המן" הוא לא היה מבין? אלא מסביר הבא"ח (בספרו קרן ישועה על המגילה) שבכל דור ודור יש המן שלו. (מישהו אמר אחמדיניג'אד?) והיא מתכוונת להמן זה שעומד מולה.

הערת אגב, המן בן המדתא ההגגי (מבני הגג, מלך עמלק).
אתה מערבב בין ציטוטים מהרמב"ם לפרשנות. הרמב"ם לא אומר שעמלקים זה כל שונאי ישראל. מצד שני, יש לך מצוות עשה לזכור את מה שעשה לך עמלק ("זכור את אשר עשה לך עמלק בדרך בצאתך ממצרים"). מצוות העשה הזה לא קשורה לקיומו או לאי קיומו של עמלק, ולכן כל ההתפלספויות בדברי הרמב"ם מיותרת.
אז אם נחזור על זה יש מחלוקת בין הפוסקים לגבי הטענה שהעלת שלפי הרמב"ם כל שונאי ישראל הם עמלקים...

שים לב. האם המחלוקת היא על הקביעה שאין קבוצה בעלת- מאפיין חיצוני כלשהו משותף- שאנו מגדירים היום כעמלק? אמרתי את זה בתגובה לכך שנאמר שלא מגיירים עמלק. ומכיוון שלא יודעים מי הוא עמלק היום (עד כמה שאני יודע- לכל הדיעות), פשוט לא הגיוני שייפסל אדם שרוצה להתגייר בגלל שהוא עמלק. וגם לגבי המשמעות המעשית שיש ל"מחה תמחה" עד כמה שאני יודע מכוון כלפי כל מי שקם נגד ישראל בלי שום הבדל בין האומות (בפועל אנו גם רואים שהשנאה לישראל היא חובקת עולם ושונאינו קיימים בצבעים מגוונים ומארצות שונות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:21 
Guri כתב:
איך עד כה הוכחת את הרצון שלך להקריב למען בשר מבשרך?

"יהללך זר ולא פיך".
משאיר לאחרים לדבר עליי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:25 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
למה לא?

אני באמת צריך למצוא את הזמן ללמוד יותר. אבל אני לומד קצת.
אם הייתי אומר לך את אותם הדברים כשאני מחזיק בדוקטורט בפילוסופיה, האם היית מקבל אותם יותר?
למה אתה חושב שאני לא מבין על מה אני מדבר? אתה חושב ששנה של לימודי פילוסופיה יוכלו לשכנע אותי אחרת. דווקא חשבתי ללמוד פילוסופיה זה נשמע לי מאתגר. אני אפילו אחשוב על זה עכשיו יותר ברצינות.

אני חושב שאם היה לך דוקטורט בפילוסופיה לא היית רושם דברים כמו התגובה שציטטתי 4 פעמים עם שמות ודתות שונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:25 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים, אני חושב שהויכוח על דתות הוא מיותר, לא מתוך הסכמה איתך כמו אם ההבנה שאני לא יוכל לשכנע אותך שדרכך היא דרך כל אדם מאמין. לכן הדיון שאני מנהל פה איתך הוא הילכתי ביסודו ובלי קשר לדיון המרכזי של האשכול. :-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:30 
05.2010 כתב:

החלטתי שאני כופר בהכל עד הודעה חדשה. חיפשתי בנרות את הדרך שבה אוכל לומר "לא מאמין" ולהיות שלם עם זה.
ואז בחנתי את הכל במעין התבוננות מהצד ושאלתי את עצמי שאלות רבות.
האם אני מאמין בגלל הצורך הטבעי להאמין במשהו?
האם אני מאמין כי זה נוח לי?
האם אני אני מאמין כי הסביבה בי אני חיי מובילה אותי להאמין כך?
האם אני מאמין כי קרו לי מקרים ועברתי אירועים מסויימים שגורמים לי להאמין?
האם אני מאמין מתוך חולשה? מתוך הצורך בתקווה? מתוך הרגל?
ועוד רבות.

ובנוסף, לגבי התורה עצמה שאלתי שאלות רבות, וקיבלתי תשובות יפות.

בקיצור, נדפקתי. את מה שאני יודע לא אוכל יותר לא לדעת..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:32 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
05.2010 כתב:

החלטתי שאני כופר בהכל עד הודעה חדשה. חיפשתי בנרות את הדרך שבה אוכל לומר "לא מאמין" ולהיות שלם עם זה.
ועוד רבות.

דומה לסיפור של אנשים שניסו להיגמל מסיגריות וכשלו בזה.
:SMOKE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:34 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
05.2010 כתב:

ועוד רבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:38 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
05.2010 כתב:

ועוד רבות.

חח נכון יש דמיון.. אפרופו היגמלות, ב3-0 לאשדוד כמעט שברתי את החדר... צעקו עליי .. יצאתי מהבית ועישנתי את הסיגריה הראשונה ..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:41 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
05.2010 כתב:

ועוד רבות.

חח נכון יש דמיון.. אפרופו היגמלות, ב3-0 לאשדוד כמעט שברתי את החדר... צעקו עליי .. יצאתי מהבית ועישנתי את הסיגריה הראשונה ..

בקיצור, כמו שאדום טורקי כצב פעם (אין לי כוח למצוא את הציטוט המדוייק), אתה דתי כי אתה צריך חיזוק.
חבל שהחיזוק הזה לא מספיק חזק בשביל להיגמל מעישון.
האמת שאם זה ככה אולי הוא לא ממש מחזק. אבל מצד שני אני לא יודע עד כמה אתה חלש בלעדיו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:41 
אחד אדום כתב:
קומוניסים, אני חושב שהויכוח על דתות הוא מיותר, לא מתוך הסכמה איתך כמו אם ההבנה שאני לא יוכל לשכנע אותך שדרכך היא דרך כל אדם מאמין. לכן הדיון שאני מנהל פה איתך הוא הילכתי ביסודו ובלי קשר לדיון המרכזי של האשכול. :-)

כן.. שמתי לב :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:45 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
05.2010 כתב:

ועוד רבות.

בקיצור, כמו שאדום טורקי כצב פעם (אין לי כוח למצוא את הציטוט המדוייק), אתה דתי כי אתה צריך חיזוק.
חבל שהחיזוק הזה לא מספיק חזק בשביל להיגמל מעישון.
האמת שאם זה ככה אולי הוא לא ממש מחזק. אבל מצד שני אני לא יודע עד כמה אתה חלש בלעדיו.

אדום טורקי אמר את זה אליי אישית?
לא צריך שום חיזוק. אתה יודע בדיוק איזה חיזוק אני צריך. כל קשר בינו לבין דת מקרי עד לא קיים.
אני מאמין כי אני משוכנע מעבר לכל ספק שזו האמת לאמיתה.
לא הבנתי, אתה מקשר בין הדברים על משקל הדת היא אופיום להמונים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:48 
סמל אישי של המשתמש
טורקי לא אמר את זה עליך אישית. הוא דיבר באופן כללי.
וזה לא בדיוק אותו דבר כמו "הדת היא אופיום להמונים" (שזה כמו להגיד שמטפחים את הדתיות של אנשים כדי שהם לא יפריעו בזמן ששודדים אותם).
פשוטו כמשמעו, הוא אמר שתפקידה של הדת בחייהם של המאמינים הוא לחזק אותם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:49 
05.2010 כתב:
קומוניסים כתב:
05.2010 כתב:

ואז בחנתי את הכל במעין התבוננות מהצד ושאלתי את עצמי שאלות רבות. ועניתי לעצמי תשובות.
האם אני מאמין בגלל הצורך הטבעי להאמין במשהו? הגעתי למסקנה נחרצת שלא. האם אני מאמין כי זה נוח לי? ממש לא. יותר נוח לי לישון ולא לחוש מחוייב במאות מצוות ואיסורים. האם אני אני מאמין כי הסביבה בי אני חיי מובילה אותי להאמין כך? ייתכן שיש לזה חלק בעניין. לא יכול לומר שלא.
האם אני מאמין כי קרו לי מקרים ועברתי אירועים מסויימים שגורמים לי להאמין? לא. להיפך. מקרים של חוסר צדק משווע שנחשפתי אליהם לא מעט גם כילד קטן היו אמורים להוביל אותי לחשוב אחרת. האם אני מאמין מתוך חולשה? לא . מתוך הצורך בתקווה? לא . מתוך הרגל? ממש לא. ועוד רבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011, 17:52 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
05.2010 כתב:
קומוניסים כתב:
05.2010 כתב:

ואז בחנתי את הכל במעין התבוננות מהצד ושאלתי את עצמי שאלות רבות. ועניתי לעצמי תשובות.
האם אני מאמין בגלל הצורך הטבעי להאמין במשהו? הגעתי למסקנה נחרצת שלא. האם אני מאמין כי זה נוח לי? ממש לא. יותר נוח לי לישון ולא לחוש מחוייב במאות מצוות ואיסורים. האם אני אני מאמין כי הסביבה בי אני חיי מובילה אותי להאמין כך? ייתכן שיש לזה חלק בעניין. לא יכול לומר שלא.
האם אני מאמין כי קרו לי מקרים ועברתי אירועים מסויימים שגורמים לי להאמין? לא. להיפך. מקרים של חוסר צדק משווע שנחשפתי אליהם לא מעט גם כילד קטן היו אמורים להוביל אותי לחשוב אחרת. האם אני מאמין מתוך חולשה? לא . מתוך הצורך בתקווה? לא . מתוך הרגל? ממש לא. ועוד רבות.

במובן מסויים זה בהמשך לחילופי ההודעות שלנו:
זה נכון שיותר נוח לישון כל היום, אבל זה לחלוטין לא אפשרי.
היות ובכל מקרה צריך לקום בבוקר, אתה צריך לשאול את עצמך שאלה רלוונטית יותר: האם במקרה יותר נוח לך לקום בבוקר מאמין מאשר לקום בבוקר חילוני?

בכל מקרה, יכול להיות ששאלת את עצמך שאלות קלות מדי, ושהעמדת את האמונה שלך במבחנים קלים מדי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 161 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: