תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 21:46

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

הבעיה שלך עם הדת היהודית
אידיאולוגית/תיאולוגית- אני אתאיסט ולכן לא מתחבר לדתות באופן כללי. 65%  65%  [ 49 ]
פוליטית- היהדות מזוהה עם הימין הקיצוני והכהניזם. 12%  12%  [ 9 ]
תרבותית- היהדות מזוהה עם קמעות ואמונות תפלות, עם אוכלוסייה נחשלת ונבערת. 8%  8%  [ 6 ]
אני אדם מאמין וקרוב ליהדות, אין לי בעיה עם הדת. 15%  15%  [ 11 ]
סך הכל הצבעות : 75
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הבעיה שלך עם הדת היהודית
הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 21:23 
סמל אישי של המשתמש
apu כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:
אם תראה לי דבר כזה תקבל מה שאתה רוצה
היהדות דיברה עוד בזוהר שנכתב לפני 2000 שנה על כדור הארץ שהוא עגול.

יש הרבה מקורות שמדברים על כך שלעולם יש קצה, שהוא מוחזק על יסודות פיזיים, והרבה שטויות על "ארבע כנפות" ודברים שדי תומכים במודל הגיאוצנטרי.
ספר הזוהר נכתב לפני 700-800 שנה, כלומר מילניום וחצי אחרי שכבר ידעו שכדור הארץ עגול, אז לא רק שהוא לא רלוונטי, אלא גם מופיעים של דברים הרבה יותר גרועים (עולמות תחתונים).

ארבע כנפות הארץ, צפון דרום מזרח מערב או שנבטל אותם?
בשום מקור תורני לא תראה שלעולם יש קצה והוא מוחזק על יסודות פיזיים (פילים). הזוהר מדבר על עולמות רוחניים כולל עולם רוחני מקביל (איינשטיין וזה), אתה מדבר על אמונות שרווחו דווקא ע"י העמים מסביב, ודאי לא ע"י היהדות.
והזוהר נכתב ע"י רשב"י לפני קרוב ל-2000 שנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 21:45 
סמל אישי של המשתמש
אורנה אוסטפלד כתב:
אדום נחמד כתב:
אתם תרגישו כל כך מטופשים כשתגלו שהכל זה בלוף..

כן, אין כלום אחרי המוות. פשוט סיום טוטאלי. כל השטויות האלה על נשמה ויכולת לראות מחוץ לגוף באופן לא הגיוני לאחר המוות זה סתם ממבו ג'מבו של כל מיני דתיים ימנים פרימיטיביים

https://www.youtube.com/watch?v=wTEQg2BSa80

איפה ראית שאמרתי את זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 21:57 
סמל אישי של המשתמש
אז מה בלוף? שיש בורא לעולם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 22:17 
סמל אישי של המשתמש
אני לא יודע מה יש ומה אין. אין לי דרך לדעת וזה לא מעסיק אותי.
אבל על מי שחושב שהוא יודע מה יש מעבר, ומקדיש עבורו את חייו, אני בעיקר מרחם.

כאילו, לחשוב שמבין אלפי הפרשנויות לאלים, דווקא אתה צודק.. אין, זה אדיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 22:27 
סמל אישי של המשתמש
אותי זה בהחלט מעסיק, העובדה שאנשים מספרים על הימצאותם של חיים אחרי המוות הובילה אותי לחקור את העניין ומה לעשות, יותר מדי דברים "לא הגיוניים" שהתקבצו למקשה אחת הביאה אותי להסיק מסקנה שהיהדות היא אמת.

שלום רפפורט, עוד חילוני-שמאלני-אוהד הפועל (בדקתי בפייסבוק :D ) שאין לו שום אינטרס לשקר, היה אתאיסט מוחלט ומספר כאן סיפור מדהים על מקרה שקרה לו.
https://www.youtube.com/watch?v=v54GO9t9Ct0

רצף אירועים מוזר מדי לטעמי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 22:42 
סמל אישי של המשתמש
בכל מקום בעולם יש אנשים שמספרים סיפורים שנשמעים כמעט אמינים על ניסים ונפלאות. מה מיוחד במקרה הזה שמצדיק יהדות?

שמע, תאמין במה שאתה רוצה.. באמת בכיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 22:47 
סמל אישי של המשתמש
רובם המכריע אכן חוו את זה, מספרים דברים ש"ראו" כשהיו מתים. ולא רק יהודים כמובן, כולם נשמות של בורא עולם.
ותודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 00:23 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
רגע, בתורה כתוב גם שהארץ שטוחה, אז לטעון אחרת זו כפירה?
אופיסר, אני מכיר מאה אנשים שחושבים שהיהדות שלך בלאי, אם בכלל אפשר לקרוא לזה יהדות, ולא היו מוכנים לחתן את הבת שלהם איתך. אז?

מי אלה אותם יהודים? על איזה יהדות הם מדברים, האורתודוקסית?
כל העניין הוא להיות עבד לאלוהים. כשהחסידים הגיעו לעולם והורידו את מעמד לימוד התורה, העולם היהודי רעש. לאחר זמן רב, כשהבינו שהם לא גורעים מעצמם את עבודת השם ומסירות הנפש, קיבלו אותם כלגיטימיים. הרפורמים לא שינו את היהדות מתוך ראיה של אמונה ואהבת האלוהים, אלא מתוך זלזול בו ובמצוות שלו. המהות ביצירה שלהם היא פשוט להפחית את חשיבות אלוהים בעולם שלנו, מה שלעולם לא יתקבל אצל דת שתפקידה להאדיר את האל בצורה הקיצונית ביותר.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 03:07 
Officer Barbrady כתב:
20 כתב:
אופיסר, אני מכיר מאה אנשים שחושבים שהיהדות שלך בלאי, אם בכלל אפשר לקרוא לזה יהדות, ולא היו מוכנים לחתן את הבת שלהם איתך. אז?

כל העניין הוא להיות עבד לאלוהים. כשהחסידים הגיעו לעולם והורידו את מעמד לימוד התורה, העולם היהודי רעש. לאחר זמן רב, כשהבינו שהם לא גורעים מעצמם את עבודת השם ומסירות הנפש, קיבלו אותם כלגיטימיים. הרפורמים לא שינו את היהדות מתוך ראיה של אמונה ואהבת האלוהים, אלא מתוך זלזול בו ובמצוות שלו. המהות ביצירה שלהם היא פשוט להפחית את חשיבות אלוהים בעולם שלנו, מה שלעולם לא יתקבל אצל דת שתפקידה להאדיר את האל בצורה הקיצונית ביותר.

ברור שאורתודוקסים.
נתחיל בזה שאתה חי בארץ ישראל לפני בוא המשיח. יהדות בלאי.
נמשיך בזה שאתה כותב ממחשב ומחובר לאינטרנט. יהדות בלאי.
ואם הייתי מכיר אותך קצת, ברור לי שהייתי מוצא הרבה סיבות לכך שהיהדות שלך בלאי בעיני גורמים מסוימים באורתודוקסיה.
רבאק, תראה מה קורה עכשיו בממסד הרבני
האם מישהו ממאה שערים היה מחתן את הבת שלו איתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 03:32 
אורנה אוסטפלד כתב:
אם תראה לי דבר כזה תקבל מה שאתה רוצה
היהדות דיברה עוד בזוהר שנכתב לפני 2000 שנה על כדור הארץ שהוא עגול.

הכי אני אוהב אנשים שנכנסים לטריטוריה לא מוכרת.
גם אנשים שמנסים להראות את כתבי הקודש מתיישבים עם אמיתות מדעיות חביבים עלי.

לעניינו, תתחיל בלינק הזה http://biblebabble.curbjaw.com/errors.htm
אם אתה רוצה להתקדם אמצא לך סיפורים על בכירים נוצריים באלף הראשון שבנו מודלים אסטרונומיים לפי התנך של הארץ השטוחה מתוך אמונה שכל מה שכתוב בתנך נכון מילולית. היהדות היתה עסוקה בדברים אחרים ומודלים אסטרונומיים לא הטרידו אותה.
אגב, הדוקטרינה הנוצרית, בעקבות אגוסטינוס, טענה באופן עקבי שהארץ היא כדור, בעיקר כי זו היתה התפיסה המקובלת במאה השלישית לספירה ואגוסטינוס לא רצה לעשות פדיחות לנצרות והעדיף לוותר על פירוש מילולי לכתבי הקודש. מה שלא התקבל על דעתו הוא שישנם אנטיפודים, אנשים שחיים בחצי הכדור השני וראשם הפוך, מכיוון שאז הם לא יוכלו לחזות בביאה השניה של ישו מהשמיים שלא לדבר על זה שהשליחים לא יוכלו להגיע אליהם, וזו כבר כפירה. התפיסה של הארץ הכדורית היתה הדעה של המשכילים, כולל תומס אקווינס. סביר להניח שהעם חשב שהארץ שטוחה. למה שיחשוב אחרת?
באופן כללי, בניגוד למיתוס הרווח, הדת (רוצה לומר: הנצרות) והמדע דווקא הסתדרו די טוב ביחד. למדע, בטח עד המאה ה-18, וגם קצת אחר כך, היו שורשים עמוקים בדת. תחשוב על ניוטון שלצד כוח המשיכה כתב ספרים עצומים על נבואות ספר דניאל.
הקרע הגדול ממש נוצר סביב דארווין והאבולוציה. אז התחילו כותבים לשכתב את ההיסטוריה כדי להציג את הדת באור מגוחך, ובין היתר טענו שהנצרות חשבה שהארץ שטוחה. באופן משעשע זה נולד יחד עם מיתוס נוסף - שקולומבוס הוכיח שהארץ אינה שטוחה. זו כמובן שטות מוחלטת כי קולומבוס העריך בחוסר דרמטי את גודלו של כדור הארץ ואם אמריקה לא היתה נמצאת במזל בדרך מערבה מאירופה סביר להניח שהספינות הדלא שמעטא שלו היו נטרפות.
על המיתוס של הארץ השטוחה אהבתי את הספר הזה (לפחות לפני 16 שנה הוא היה הכי טוב) http://www.amazon.com/Inventing-Flat-Ea ... 027595904X
על היחסים בין הנצרות והמדע יש המון ספרים. בחוג להיסטוריה של המדע תמצא הרבה מקורות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 05:28 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
Officer Barbrady כתב:
20 כתב:

ברור שאורתודוקסים.
ואם הייתי מכיר אותך קצת, ברור לי שהייתי מוצא הרבה סיבות לכך שהיהדות שלך בלאי בעיני גורמים מסוימים באורתודוקסיה.

זה בדיוק הכוח של החברה החרדית. לא לקבל שינויים, לא לקחת סיכונים מיותרים שיכולים להוביל להתפקרות. בניגוד למוסלמים, שמקבלים כל אדם ולא מפחדים- היהודים לאורך הדורות עסקו בצורה של שימור ופחד. כמה שפחות שידלוף החוצה. אגב, אין שום חוג שיגיד לך שלגור בא״י זה רע, אלא יגידו לך שלהקים מדינה יהודית לפני המשיח זה אסור. הדתיים לאומיים בתחילת דרכם היו מאוד אדוקים וחרדים, פשוט ויתרו על עיקרון ההסתגרות והתבדלות. היום אתה יכול לראות את הבנים שלהם יוצאים לדיסקוטקים והבנות שלהם הולכות עם מכנסיים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 08:25 
Officer Barbrady כתב:
20 כתב:
Officer Barbrady כתב:
20 כתב:

ברור שאורתודוקסים.

זה בדיוק הכוח של החברה החרדית. לא לקבל שינויים, לא לקחת סיכונים מיותרים שיכולים להוביל להתפקרות. בניגוד למוסלמים, שמקבלים כל אדם ולא מפחדים- היהודים לאורך הדורות עסקו בצורה של שימור ופחד. כמה שפחות שידלוף החוצה. אגב, אין שום חוג שיגיד לך שלגור בא״י זה רע, אלא יגידו לך שלהקים מדינה יהודית לפני המשיח זה אסור. הדתיים לאומיים בתחילת דרכם היו מאוד אדוקים וחרדים, פשוט ויתרו על עיקרון ההסתגרות והתבדלות. היום אתה יכול לראות את הבנים שלהם יוצאים לדיסקוטקים והבנות שלהם הולכות עם מכנסיים.

כמה הערות כדי לדייק אותך -
1. מה שכתבת על הציבור הדתי-לאומי הוא קשקוש. בתחילת דרכו, הציבור הדתי-לאומי היה דומה מאוד למה שהוא היום, אם לא פחות דתי מהיום בסטנדרטים שלך.
2. מבחינה היסטורית הטענה שלך על היהדות שהיא התעסקה בצורה של שימור ופחד, היא טענה חצי נכונה. בגלל שתי סיבות מרכזיות -
א. כי אתה מתייחס בעיקר לתקופת הגלות [הארוכה], שבה לא הייתה ברירה כמעט אלא להגן ולבנות חומות.
ב. כי שפת האמונה היהודית המופיעה בתנ"ך (אם אפשר בכלל לאחד אותה לשפה אחת), היא שפה שלא בנויה על פחד, אלא על אמון.
3. הציבור החרדי שאתה מתגאה בחינוך הסגור שלו, נמצא בשנים האחרונות במשבר גדול של יציאה בשאלה באחוזים גדולים. אז לא הייתי יוצא בהצהרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 09:26 
סמל אישי של המשתמש
היהדות החרדית זה עסק של 200 שנה בלחץ.
זה נכון שהם תנועה יחסית שמרנית ושקצב השינוי בה בעת המודרנית די נמוך, אבל זה מאד מאד לא מדוייק לצייר תמונה כאילו היהדות החרדית הם שומרי המסורת היהודית מאז ומעולם.
אפילו אם מתפקסים רק על הגלות, היהודים היהדות היו מאד שונים מהיהדות החרדית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 09:31 
סמל אישי של המשתמש
לא הבנתי, אני מייצג כרגע את הנצרות?
שפתו המקורית של התנ"ך היא עברית, רק שם יש לו משמעות. בדיוק כמו שלג'ייקוב או אייברהם אין שום משמעות בשפה האנגלית ואילו ליעקב ואברהם יש המון משמעות בעברית, כך הברית הישנה לא רלוונטית לסיפור. אני מחפש הוכחה לכך שיהדות טענה שהארץ שטוחה (ארבע כנפות זו ודאי לא הוכחה לכך).
אני לא מדבר על כך שלכל הפשט הזה יש עוד 3 רבדים, מה שאין בשום שפה אחרת לתנ"ך
הנה הזוהר מלפני 2000 שנה, הרבה לפני שהנצרות רדפה אחרי מדענים שטענו שכדור הארץ הוא עגול

כי כל הישוב מתגלגל בעיגול ככדור, אלו למטה ואלו למעלה וכו\' ועל כן יש מקום בישוב שבעת שמאיר לאלו שבצד זה של הכדור, הוא חושך לאלו אשר בצד זה של הכדור, ונמצא שלאלו יום ולאלו לילה

בלי לפגוע חלילה, כדאי ללמוד קצת יהדות לפני שטוענים נגדה טענות כאלה ואחרות, אחרת אתה עוד עלול לומר לי שהיהדות תומכת בלהכות ילדים ע"י הוריהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 10:06 
סמל אישי של המשתמש
אורנה אוסטפלד כתב:
לא הבנתי, אני מייצג כרגע את הנצרות?
שפתו המקורית של התנ"ך היא עברית, רק שם יש לו משמעות. בדיוק כמו שלג'ייקוב או אייברהם אין שום משמעות בשפה האנגלית ואילו ליעקב ואברהם יש המון משמעות בעברית, כך הברית הישנה לא רלוונטית לסיפור. אני מחפש הוכחה לכך שיהדות טענה שהארץ שטוחה (ארבע כנפות זו ודאי לא הוכחה לכך).
אני לא מדבר על כך שלכל הפשט הזה יש עוד 3 רבדים, מה שאין בשום שפה אחרת לתנ"ך
הנה הזוהר מלפני 2000 שנה, הרבה לפני שהנצרות רדפה אחרי מדענים שטענו שכדור הארץ הוא עגול

כי כל הישוב מתגלגל בעיגול ככדור, אלו למטה ואלו למעלה וכו\' ועל כן יש מקום בישוב שבעת שמאיר לאלו שבצד זה של הכדור, הוא חושך לאלו אשר בצד זה של הכדור, ונמצא שלאלו יום ולאלו לילה

בלי לפגוע חלילה, כדאי ללמוד קצת יהדות לפני שטוענים נגדה טענות כאלה ואחרות, אחרת אתה עוד עלול לומר לי שהיהדות תומכת בלהכות ילדים ע"י הוריהם

אין שום הוכחה שספר הזוהר נכתב לפני 2000 שנה, חוקרים לא דתיים ממקמים את כתיבתו במאה ה 13.
אתה כמובן ראשי להאמין בזה, אני לא מסיונר, מבחינתי תאמין במה שאתה רוצה כל עוד שזה לא פוגע בי, אבל אתה לא יכול להשתמש בזה בשביל לשכנע אדם לא מאמין.
והנצרות לא רדפה אנשים שהאמינו שכדור הארץ הוא עגול, אם אתה מדבר על גלילאו אז הויכוח שם היה אם השמש סובבת את כדור הארץ או להפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 11:01 
סמל אישי של המשתמש
אורנה: סתם בהערת אגב, גם אם נזרום עם הטענה שספר הזוהר נכתב ע"י רשב"י בנאה השנייה לספירה, גם אז יוצא שהוא נכתב כ-600 שנה אחרי שהתברר שכדור הארץ עגול.
יוצא שספר הזוהר לא מגלה את צפונות העולם בדרכים נסתרות אלא סתם מצטט איזה יווני.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 13:54 
אורנה, אתה עצלן.
כנס ללינק ותקרא הרבה מאוד ציטוטים מהתנך שעולה משם מבנה קוסמולוגי ברור. אתה רוצה לטעון שלא לכך התכוון המשורר? זכותך כמובן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 14:46 
סמל אישי של המשתמש
אחד עם כיפה כתב:
Officer Barbrady כתב:
20 כתב:
Officer Barbrady כתב:
20 כתב:

ברור שאורתודוקסים.

כמה הערות כדי לדייק אותך -
1. מה שכתבת על הציבור הדתי-לאומי הוא קשקוש. בתחילת דרכו, הציבור הדתי-לאומי היה דומה מאוד למה שהוא היום, אם לא פחות דתי מהיום בסטנדרטים שלך.
2. מבחינה היסטורית הטענה שלך על היהדות שהיא התעסקה בצורה של שימור ופחד, היא טענה חצי נכונה. בגלל שתי סיבות מרכזיות -
א. כי אתה מתייחס בעיקר לתקופת הגלות [הארוכה] , שבה לא הייתה ברירה כמעט אלא להגן ולבנות חומות.
ב. כי שפת האמונה היהודית המופיעה בתנ"ך (אם אפשר בכלל לאחד אותה לשפה אחת), היא שפה שלא בנויה על פחד, אלא על אמון.
3. הציבור החרדי שאתה מתגאה בחינוך הסגור שלו, נמצא בשנים האחרונות במשבר גדול של יציאה בשאלה באחוזים גדולים. אז לא הייתי יוצא בהצהרות.

בתחילת דרכו הציבור הדתי לאומי היה כמעט כולו חר"דלי. העיסוק בדת היה מרכזי, הרב קוק(שהיה חרדי) והתורה שלו היוו חלק מרכזי בחברה. לא היו בנות עם מכנסיים ובנים עם כיפת חצי שקל.
היהדות שאני מדבר עליה באשכול היא היהדות הרבנית גלותית שאחרי בית שני. בכל זאת, היהדות הגלותית נמשכה יותר זמן מהיהדות הלא גלותית. היהדות הגלותית היא מסתגרת ומפחדת, לא מקבלת שינויים ולא זרים.
הציבור החרדי, מעצם העובדה שהוא גדל בקצב עצום, לא יכול לשמור על כל בניו. ככל שהוא יגדל, יותר ויותר יצאו בשאלה. ככל שהוא יגדל, הוא יהפוך יותר ויותר מודרני. זה בלתי נמנע. ישיבה של פעם שווה 60 ישיבות של היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 14:50 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
זה נכון שהם תנועה יחסית שמרנית ושקצב השינוי בה בעת המודרנית די נמוך, אבל זה מאד מאד לא מדוייק לצייר תמונה כאילו היהדות החרדית הם שומרי המסורת היהודית מאז ומעולם.

זה נכון חלקית. אידיאולוגית-תיאולוגית, היהדות החרדית סוחבת את ההיסטוריה של היהדות. יש עדויות של ברכת הכוהנים מלפני כמעט 2000 שנה, יש סידורים בערך באותו גיל שמאוד דומים לסידורים היום. כנראה שאף אחד מאבות אבותנו בתנ"ך ובתקופת התנאים לא אכל קיגל או דיבר יידיש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 15:14 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אמיר כתב:

זה נכון חלקית. אידיאולוגית-תיאולוגית, היהדות החרדית סוחבת את ההיסטוריה של היהדות. יש עדויות של ברכת הכוהנים מלפני כמעט 2000 שנה, יש סידורים בערך באותו גיל שמאוד דומים לסידורים היום. כנראה שאף אחד מאבות אבותנו בתנ"ך ובתקופת התנאים לא אכל קיגל או דיבר יידיש.

נו באמת, יהודי מזרח אירופה אכלו קיגל ודיברו יידיש הרבה לפני שהיהדות החרדית נולדה. הטענה שלך שיהודים היו חרדים תמיד? יעני במאה ה-12 (סתם ככה שולף מאה באקראי) מישהו היה מזהה את היהודים כחרדים?
זה לא רציני.

וזה לפני שאני מדבר על זה שהיהדות החרדית כוללת זרמים שמאד מאד לא הסכימו אחד עם השני, כאילו גם החסידים וגם המתנגדים סוחבים בדיוק את אותה תיאולגיה מימי בית המקדש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 15:41 
סמל אישי של המשתמש
בוא ניסגר על המושג חרדים. ברור שהחרדים שחור-לבן עם השטריימל שאנחנו מכירים היום, לא היו במאה ה-12. יידיש קיימת לדעתי כמעט אלף שנים.
היהדות האשכנזית לאורך ההיסטוריה הייתה מסתגרת ומתבדלת לעומת היהדות הספרדית והאיטלקית.
אין וויכוח שהחסידים זה משהו חדש של 400 שנה, ואני לא חולק על העובדה שבכל מאה היהודים נראים אחרת. הגרעין התיאולוגי לעומת זאת, הולך כמעט 2000 שנה(עם שינויים מהותיים פה ושם- שולחן ערוך, גילוי הזוהר וכינון החסידות, חרם דרבנו גרשום).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 15:58 
סמל אישי של המשתמש
"עם שינויים מהותיים פה ושם"

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 16:04 
ציטוט:
בתחילת דרכו הציבור הדתי לאומי היה כמעט כולו חר"דלי. העיסוק בדת היה מרכזי, הרב קוק(שהיה חרדי) והתורה שלו היוו חלק מרכזי בחברה. לא היו בנות עם מכנסיים ובנים עם כיפת חצי שקל.
היהדות שאני מדבר עליה באשכול היא היהדות הרבנית גלותית שאחרי בית שני. בכל זאת, היהדות הגלותית נמשכה יותר זמן מהיהדות הלא גלותית. היהדות הגלותית היא מסתגרת ומפחדת, לא מקבלת שינויים ולא זרים.
הציבור החרדי, מעצם העובדה שהוא גדל בקצב עצום, לא יכול לשמור על כל בניו. ככל שהוא יגדל, יותר ויותר יצאו בשאלה. ככל שהוא יגדל, הוא יהפוך יותר ויותר מודרני. זה בלתי נמנע. ישיבה של פעם שווה 60 ישיבות של היום.

אממ. לא נכון. הזרם הד"ל התחיל לפני הקמת המדינה ולא אחרי מלחמת ששת הימים. תנועת המזרחי, שייצגה את הציבור הזה מבחינה פוליטית לא הייתה יותר תורנית מה"בית היהודי" של היום, היקף לימוד התורה בציבור הזה היה הרבה יותר מצומצם. התורה של הרב קוק היא לא חרדית, אז היא לא ראייה לאופי של הציבור, שהיה רחוק מהדגם החרד"לי. והבנות עם המכנסיים זה קשור לשינויים תרבותיים ופמיניסטים שקרו בעשורים האחרונים. באותה מידה, הבנות הדת"ל שלומדות היום גמרא ושיש להן קשר ללימוד, הוא גדול בהפרש עצום מלפני 40 שנה.

בתפיסה הדתית שלי, על אף אורכה, הגלות היא שלב לא אידאלי (כשמה). אני חושב שראיתי סקר שהראה שכיום החרדים יולדים יותר חילונים מאשר חילונים בעצמם. סתם קוריוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 16:07 
הפערים התיאולוגיים בין רבי נחמן לרמב"ם או בין מהר"ל והרב סולובייצ'יק הם כל כך גדולים, שהגרעין התיאולוגי שאתה מדבר עליו הוא פצפון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 16:45 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

ענק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 18:05 
סמל אישי של המשתמש
היהדות האשכנזית היתה כל כך מתבדלת שהשפה של החבר'ה הכי הדוקים ומתדבדלים שלה עד היום היא שילוב של עברית וגרמנית, וסגנון לבושם "המסורתי" זהה כמעט לחלוטין לאופנה במרכז-מזרח אירופה של לפני 200 שנה.

KID A כתב:
teknoboy כתב:

ענק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 מאי 2015, 20:59 
סמל אישי של המשתמש
אני תוהה איך אפשר שלא להשתכנע מהטיעונים של אמיר ו20.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2015, 07:38 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
Lion Den כתב:
Officer Barbrady כתב:
אמיר כתב:
Officer Barbrady כתב:

תן לי. הצגתי את הורסיה של היהדות שלא מקבל דעות וזרמים שונים, יהדות עם חוקים בני 2000 שנה. יהדות נבערת וגזענית(למרות שלא הצגתי כאן טיעונים כאלה).
זה לאורך ההיסטוריה היה הוויכוח התמידי בין שומרי התורה ליהודים האחרים. פעם הם התייוונו והטיחו בשומרי התורה שהם הורסים לכולם, אחרי זה התנצרו והתנגחו בשומרי התורה, אחרי זה הם "השתבתאו"(מלשון שבתאי צבי) והיום הם משכילים. נוהים אחרי הליברליזם המערבי ומאשימים את כל השאר בגזענות וחושך.

שומרי התורה?
אנחנו מדברים על הקראים, כן?
כי היהדות הרבנית התנצחה והתנגחה ביהדות הקראית הרבה יותר ממה שה"משכילים" עשו ליהדות האורתודוכסית.
וברמה התיאולוגית, העלאת התורה שבעל פה לרמת קדושה ששקולה לתורה זה שינוי הרבה יותר דרסטי ממה שהרפורמים חולמים אפילו לעשות.

אבל זה השקר הגדול של כל הדתות המונותאיסטיות - הטענה שהן לא השתנו והן רק שומרות על המסורת. אני אישית לא חושב שזה רע, אבל היסטורית זה בולשיט.
המשכילים הוציאו לפועל את המהפכה הכי גדולה בהיסטוריה היהודית. הם סחפו רוב מוחלט של יהודים והצליחו במה שמיליוני גויים לא הצליחו במהלך ההיסטוריה. הקהילה החרדית הייתה על סף הכחדה לאחר השואה, ורק בנס בלתי מוסבר היא חזרה להיות אטרקטיבית. החילון הצליח הרבה יותר מכל רעיון אחר שניסו להכניס במהלך ההיסטוריה ליהודים, ולו רק בגלל האותות שהוא נותן אפילו בקהילות האורתודוקסיות האדוקות ביותר.

תפסיק להתחמק ולדבר על חילונים, על השואה ועל מוגרבי ואלטמן, תתייחס למה שכתבו לך על החברה שלך שהחליטו בוקר אחד שתושב"ע זה קדוש, תוך חילול כל הקודשים עד אותה נקודה, ולמה להם מותר ולרפורמים אסור.
כהרגלך אתה מתפתל, לא נותן תשובה ישירה, והצביעות ממשיכה לחגוג. לך מותר מהפכה ושל אחרים זה פויה.

ההיסטוריה נכתבת ע״י המנצחים. היו הרבה זרמים שטענו טענות שונות, הטענה שלי ניצחה ושרדה 2000 שנות גלות. בתאולוגיה שלי, התורה שבעל פה מלווה אותנו מאז שנוצרנו בהר סיני. לא מהפכה ולא נעליים, אלא מסורת שהועברה מאב לבן עד שהועלתה על הכתוב. מהפכה מסויימת
יצרו החסידים, שהיחס שלי אליהם לא אוהד אבל מקבל אותם כזרם אמיתי ונכון ביהדות הרבנית.

ואני אגיד את זה שוב, אחרי זה אני מקווה שאתה לעולם לא תתלונן יותר על שנאה כלפי החרדים.
אתה כתבת בעצמך - ההיסטוריה נכתבת על ידי המנצחים. אם זרם אחר ביהדות רוצה לקבל הכרה, הוא צריך ׳לנצח׳ את היהדות הרבנית, ולמחוק אותם.
אל תדבר יותר על אהבת חינם, על שותפות, על כל היהודים אחים - אתה מחרחר מלחמה ושנאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 30 מאי 2015, 20:06 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

האמת זה די פרדוקס. הייתי מוריד את המילים ״פה ושם״.

רד אין בלאד, אני לא מחרחר מלחמה, אני שומר על היהדות האותנטית כפי שאני רואה אותה. אני אמשיך להתלונן על שנאת חרדים ואתה יכול להמשיך לנפנף אותי, זה טבעי. הכלל של ואהבת לרעך כמוך הוא כלל נהדר וחשוב, אבל בדומה לכלל של כיבוד הורים- הוא מתבטל כשזה מגיע לפגיעה בתורה. בכל זאת, תרבות צריכה להגן על עצמה והיא לא יכולה לעשות את זה ע״י קבלת רעיונות שמכרסמים בה.

החתול של שרדינגר, היידיש היא דווקא תוצאה של ההיבדלות. בניגוד ליהודים הספרדים, שלמדו ודיברו ערבית(בספרד, עזוב את ארצות ערב רגע) והשתלבו בממשלה ובחברה, היהודיפ האשכנזים לא למדו לטינית ושימרו את היידיש כשפה המרכזית בחייהם. בנוסף הם גם השתמשו בעברית אך ורק בנושאי קודש, מתוך רצון לשמור על המעמד הקדוש שלה. בעניין הלבוש- מה עוד הם יכלו ללבוש? הם לבשו מה שהיה ברשותם ועמד בדרישות הדת. מה רצית, שהם יתפרו לעצמם שמלות ירוקות כדי להיבדל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2015, 20:51 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:

האמת זה די פרדוקס. הייתי מוריד את המילים ״פה ושם״.

"שינויים מהותיים פה ושם" זה סתם מצחיק.
הפרדוקס הוא דווקא בטענה "הגרעין התיאולוגי נשאר אותו דבר, רק עם כמה שינויים מהותיים" (למען הסר ספק: זה בעייתי כי מה שעבר כמה שינויים מהותיים כבר אינו אותו דבר שהיה בהתחלה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: