ערן כתב:
נהיה דיבור כזה ביממה האחרונה, שאין סיכוי שביבי יהיה ראש הממשלה הבא. שאם עכשיו הוא מתחיל מ-22, הוא עוד יקבל פחות כי הליכוד תמיד יורד בקצת לאורך מערכת הבחירות. אז חשבתי על זה קצת - מי כן יכול להתמנות לתפקיד - ולדעתי מכל מה שקורה מהמרכז שמאלה, הדמות שהכי מתאימה לראשות הממשלה היא ציפי לבני. לא צוחק. קודם כל, המהלך האידיאולוגי שהיא עשתה לאורך השנים הוא אותנטי. היא לא חתכה "שמאלה" בצורה צינית ואינטרסנטית כמו שרון, אלא עשתה מהלך הדרגתי שהתאים את עצמו למציאות המשתנה. היא היתה שרת חוץ ומשפטים, ישבה בפורומים הבכירים, עבדה מול הממשל האמריקאי. יש לה הרבה יותר ניסיון מהרצוג ומלפיד, והרבה יותר קרדיט ציבורי ובינלאומי מליברמן. היא כבר השיגה 29 מנדטים (ובזבזה אותם) ואפילו ויתרה על אפשרות בטוחה להיות ראש ממשלה, אחרי התפטרות אולמרט ולפני בחירות 2009. לכן, אין פה שאלה של כמה היא בכירה, אלא כמה היא בחירה (וסליחה על
האמיר-אורניות שכאן) בעיני המצביעים. האמינות שלה נתפסת כגבוהה, אבל לא יודע אם יאמינו שהיא תצליח לנצח. מה שכן, יש לה קשר טוב עם ליברמן, הרצוג ולפיד, ואני מאמין שיש שם אפשרות להסכמה עליה. הבעיה שהיא לא תרוץ לבד ולפיד/הרצוג לא יפנו לה את מס' 1 אצלם.
שום סיכוי לדעתי. אין לה שום מומנט והיא לא מביאה אף "בשורה" כך שקשה לי לחשוב מי מאלו שלא הצביעו לתנועה במערכת הקודמת יצביעו לה כעת (למען האמת, אני מתלבט

), ובנוסף קשה לי לראות אותה שומרת על מצביעיה מהמערכת הקודמת.
כן, ציפי ליבני הכי "ראויה".
לדעתי, ברשימות נפרדות, היא תקבל הכי מעט מנדטים מבין בוז'י ויאיר (שמפסיק זמנית להיות יהיר אחרי הכסאח האותנטי עם ביבי). לעבודה יש את העשרה מנדטים השבטיים שלה, ליאיר יש קצת מומנטום והתלהבות.
לצערי הדיבור הוא בעיקר נשאר דיבור. לא יודע עם באמת יש בסיס לאמירה כזאת. מספיק שהליכוד יעלה בקרוב מאד ל-25 ויגמור ב-21, וביבי הוא רוה"מ בוודאות.