תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 20:53

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 132 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: עיריית טהרן החרימה עשרות דוכנים שמכרו אוכל ברובע היהודי בעיר
הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 03:22 
סמל אישי של המשתמש
בפוסט כאן אולי אלו התגובות,
אבל אני ירושלמי ואני רואה את התגובות מסביב. תבוא לשוק ותשאל אנשים אקראיים, 90% בערך יגידו שסוף סוף העירייה פועלת כמו שצריך ושאם הערבים רוצים להיות בעיר שלנו, שיכפיפו את עצמם לתנאים שלנו, או שיעופו מכאן לכל הרוחות. אומרים שטוב שיש אנשים כמו הגזען הזה בעירייה. ואם אני אומר לאנשים שזה לא קרה באמת והוא שיקר, הם מתבאסים ואומרים שצריך לחזק אנשים כמוהו כדי שבעתיד זה כן יקרה.

אז לא, הסערה היא לא על זה שהוא שיקר.
הסערה היא אמיתית כי הוא גרם לציבור להאמין שזה אמיתי, יצר לזה לגיטימציה אמיתית וגרף תמיכה אמיתית, ולכן ראוי שתהיה על זה סערה אמיתית והוא יספוג על זה אש אמיתית.
כי אחרת פעם הבאה זה לא יהיה שקר, זה יהיה אמיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 08:41 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
its-sick כתב:
אדום נחמד כתב:
its-sick כתב:
דווקא כמעט כל הדתות עליהן שמעתי אינן גזעניות. הם מוכנות (מה מוכנות? מתחננות) לקבל לתוכן כל אחד בלי קשר למוצאו.
הדת היחידה שאני מכיר שעדיין קיימת (כי אני לא מומחה לדתות, אני מנסה לדעת עליהן כמה שפחות. אולי יש עוד דת כזו בעולמנו) ושהיא גזענית היא הדת היהודית.
זו הדת היחידה שחושבת שאם נולדת לאמא השייכת לדת, אז גם אם לא תראה עצמך כחלק מהדת הזו אפילו לרגע קל בחייך, גם אם תרצח מיליונים ותבצע זוועות איומות, עדיין תגיע לגן עדן כי יש לך נשמה יהודית.
לעומת זאת אם לא נולדת לתוך הדת, גם אם תהיה אדם נפלא ותעשה רק טוב לכל אדם, אתה עדיין תישאר אפס חסר חשיבות שנולד לשרת את הגזע העליון המשויך לדת הזו.
טוהר הגזע זה משהו שיש רק ביהדות.

מוסלמי הוא לא כזה שנולד לאב מוסלמי?
לא יהודי לא יכול להתגייר?
מי שאביו מוסלמי אבל אינו רואה עצמו מוסלמי, אינו נחשב בעיני המוסלמים כמוסלמי ומוצא אביו אינו נחשב לזכותו בשום אופן. אתה בטוח ? מי שאינו רואה עצמו כמוסלמי אינו נחשב בעיני המוסלמים כמוסלמי ? סתם מעניין אותי.
להתגייר זה קשה, ובכוונה תחילה. נכון הדת היהודית מנסה למנוע גיורים ככל יכולתה. גם נכון גם אחרי שהתגיירת אתה על תנאי, לא נכון. באופן עקרוני, אין ביטול גיור למפרע, כך פסק הרמב"ם ובעקבותיו גם השולחן ערוך. "אפילו חזר ועבד עבודה זרה - הרי הוא כישראל משומד, שקידושיו קידושין, ומצוה להחזיר אבידתו, מאחר שטבל נעשה כישראל" ואם לא תקיים מצוות גיורך יבוטל. מה שכן, ילדי המתגיירים אינם בסכנה.
אחוז המתגיירים הוא אפסי. אני מכיר אישית ארבעה (כולם ממוצא רוסי) שניסו ונכשלו. שניים מהם אפילו מקיימים מצוות ככל יכולתם (מפרידים כלי בשר וחלב בביתם, כיורים נפרדים!) למרות שכבר נואשו מהסיכוי להתגייר. לא מכיר את המקרה, אך צריך להיות שבאופן כללי, דיינים שרואים כאלה שרוצים להתגייר ורואים שיש להם רצון לקיים את המצוות הבסיסיות (בשר וחלב, שבת וכו') צריך לקבל אותם. לצערי זה לא תמיד קורה.

תשמע, לא נעים אבל באמת שההבנה שלך בהרבה נושאים שקשורים ליהדות (לא רק בנושא הנ"ל) לא כ"כ נכונה (בלשון המעטה). אין לי בעיה שתגיד שהתורה והיהדות לא תמיד יסתדרו עם הומניות וכו', זה גם נכון בחלק מהמקרים, אבל אל תגיד סתם דברים מעוותים\שקריים על היהדות שמסתבר שאתה לא מבין כ"כ.
לדוגמא, אחד הציוויים שנזכרים הכי הרבה פעמים בתורה זה לאהוב את הגר, לא להתייחס אליו באופן שלילי וכו'.
יש פרשה שלמה בתורה שנקראת על שם גר (יתרו), משה, גדול נביאי ישראל, התחתן עם גיורת (ציפורה).
לצערי לא תמיד אנחנו מצליחים לקיים את מה שכתוב אבל זה לא אומר שצריך לעוות.
הסיבה שבגללה מקשים על המתגייר בזמן התהליך זה בגלל מה שאופיסר אמר.
לא רוצים לא יהודים שסתם יבואו להתגייר מכיוון שאין שום אינטרס ליהדות לצרף אליה את כל העולם (כמו הרבה דתות אחרות).

גר תושב, כלומר על פי התורה יש מצווה לאהוב ערבים ופליטים מסודאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 10:49 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
יש בסיס עובדתי די רציני שביצענו לפחות כמה שואות.

כשנוח, סיפורי התנ"ך הם לא יותר מאשר מיתולוגיה מקושקשת. אגדות. וכשנוח אחרת, אז פתאום הם "בסיס עובדתי די רציני"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 11:15 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
KingAlpaca כתב:

כשנוח, סיפורי התנ"ך הם לא יותר מאשר מיתולוגיה מקושקשת. אגדות. וכשנוח אחרת, אז פתאום הם "בסיס עובדתי די רציני"?

היסטוריונים כמו קסיוס דיו נחשבים לבסיס עובדתי רציני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 11:53 
סמל אישי של המשתמש
אגב, הקטע של גיורים כמו שהם היום לא תמיד היה בדת היהודית, החשמונאים לדוגמא גירו בכפיה את האדומים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 13:43 
red in blood כתב:
בפוסט כאן אולי אלו התגובות,
אבל אני ירושלמי ואני רואה את התגובות מסביב. תבוא לשוק ותשאל אנשים אקראיים, 90% בערך יגידו שסוף סוף העירייה פועלת כמו שצריך ושאם הערבים רוצים להיות בעיר שלנו, שיכפיפו את עצמם לתנאים שלנו, או שיעופו מכאן לכל הרוחות. אומרים שטוב שיש אנשים כמו הגזען הזה בעירייה. ואם אני אומר לאנשים שזה לא קרה באמת והוא שיקר, הם מתבאסים ואומרים שצריך לחזק אנשים כמוהו כדי שבעתיד זה כן יקרה.

אז לא, הסערה היא לא על זה שהוא שיקר.
הסערה היא אמיתית כי הוא גרם לציבור להאמין שזה אמיתי, יצר לזה לגיטימציה אמיתית וגרף תמיכה אמיתית, ולכן ראוי שתהיה על זה סערה אמיתית והוא יספוג על זה אש אמיתית.
כי אחרת פעם הבאה זה לא יהיה שקר, זה יהיה אמיתי.

ברור שפורום כולם יגנו, הרי כולם ססמולנים :)
בכל מקרה, התכוונתי לתגובות בפוסט של אריה קינג, שמבין מאות תגובות בקושי היה ניתן למצוא תגובה שתתמוך במה שהוא עשה (מה שדי מערער את מה שאמרת "90% בערך יגידו שסוף סוף ..").
אינלי כח לקרוא שוב את התגובות באשכול אך מההתרשמות שלי היה נראה כאילו ידוע לכל שיש גזענים בישראל (דבר שאיני מכחיש) אך 'סופסוף' גוף רשמי של מדינת ישראל, עיריית ירושלים, מתנהגת בצורה גזענית.
אחד אדום כתב:
MANDALA כתב:
its-sick כתב:
אדום נחמד כתב:
its-sick כתב:
דווקא כמעט כל הדתות עליהן שמעתי אינן גזעניות. הם מוכנות (מה מוכנות? מתחננות) לקבל לתוכן כל אחד בלי קשר למוצאו.
הדת היחידה שאני מכיר שעדיין קיימת (כי אני לא מומחה לדתות, אני מנסה לדעת עליהן כמה שפחות. אולי יש עוד דת כזו בעולמנו) ושהיא גזענית היא הדת היהודית.
זו הדת היחידה שחושבת שאם נולדת לאמא השייכת לדת, אז גם אם לא תראה עצמך כחלק מהדת הזו אפילו לרגע קל בחייך, גם אם תרצח מיליונים ותבצע זוועות איומות, עדיין תגיע לגן עדן כי יש לך נשמה יהודית.
לעומת זאת אם לא נולדת לתוך הדת, גם אם תהיה אדם נפלא ותעשה רק טוב לכל אדם, אתה עדיין תישאר אפס חסר חשיבות שנולד לשרת את הגזע העליון המשויך לדת הזו.
טוהר הגזע זה משהו שיש רק ביהדות.

מוסלמי הוא לא כזה שנולד לאב מוסלמי?
לא יהודי לא יכול להתגייר?
מי שאביו מוסלמי אבל אינו רואה עצמו מוסלמי, אינו נחשב בעיני המוסלמים כמוסלמי ומוצא אביו אינו נחשב לזכותו בשום אופן. אתה בטוח ? מי שאינו רואה עצמו כמוסלמי אינו נחשב בעיני המוסלמים כמוסלמי ? סתם מעניין אותי.
להתגייר זה קשה, ובכוונה תחילה. נכון הדת היהודית מנסה למנוע גיורים ככל יכולתה. גם נכון גם אחרי שהתגיירת אתה על תנאי, לא נכון. באופן עקרוני, אין ביטול גיור למפרע, כך פסק הרמב"ם ובעקבותיו גם השולחן ערוך. "אפילו חזר ועבד עבודה זרה - הרי הוא כישראל משומד, שקידושיו קידושין, ומצוה להחזיר אבידתו, מאחר שטבל נעשה כישראל" ואם לא תקיים מצוות גיורך יבוטל. מה שכן, ילדי המתגיירים אינם בסכנה.
אחוז המתגיירים הוא אפסי. אני מכיר אישית ארבעה (כולם ממוצא רוסי) שניסו ונכשלו. שניים מהם אפילו מקיימים מצוות ככל יכולתם (מפרידים כלי בשר וחלב בביתם, כיורים נפרדים!) למרות שכבר נואשו מהסיכוי להתגייר. לא מכיר את המקרה, אך צריך להיות שבאופן כללי, דיינים שרואים כאלה שרוצים להתגייר ורואים שיש להם רצון לקיים את המצוות הבסיסיות (בשר וחלב, שבת וכו') צריך לקבל אותם. לצערי זה לא תמיד קורה.

תשמע, לא נעים אבל באמת שההבנה שלך בהרבה נושאים שקשורים ליהדות (לא רק בנושא הנ"ל) לא כ"כ נכונה (בלשון המעטה). אין לי בעיה שתגיד שהתורה והיהדות לא תמיד יסתדרו עם הומניות וכו', זה גם נכון בחלק מהמקרים, אבל אל תגיד סתם דברים מעוותים\שקריים על היהדות שמסתבר שאתה לא מבין כ"כ.
לדוגמא, אחד הציוויים שנזכרים הכי הרבה פעמים בתורה זה לאהוב את הגר, לא להתייחס אליו באופן שלילי וכו'.
יש פרשה שלמה בתורה שנקראת על שם גר (יתרו), משה, גדול נביאי ישראל, התחתן עם גיורת (ציפורה).
לצערי לא תמיד אנחנו מצליחים לקיים את מה שכתוב אבל זה לא אומר שצריך לעוות.
הסיבה שבגללה מקשים על המתגייר בזמן התהליך זה בגלל מה שאופיסר אמר.
לא רוצים לא יהודים שסתם יבואו להתגייר מכיוון שאין שום אינטרס ליהדות לצרף אליה את כל העולם (כמו הרבה דתות אחרות).

גר תושב, כלומר על פי התורה יש מצווה לאהוב ערבים ופליטים מסודאן

אתה מערבב פה שני דברים שונים.
התורה לא אומרת בשום מקום שצריך לקבל כל אדם באשר הוא לגבולות הארץ (כל זאת בלי קשר לנושא הפליטים שאיני נכנס אליו).
לעומת זאת, אדם שכבר פה מצווה (חובה) להתייחס אליו כראוי (ועדיין, נראה שהתעלמת מהתנאים שנצרכים ל'גר תושב' אבל בכל זאת זרמתי איתך).
אחד אדום כתב:
אגב, הקטע של גיורים כמו שהם היום לא תמיד היה בדת היהודית, החשמונאים לדוגמא גירו בכפיה את האדומים

התייחסתי לזה כבר.
לא ידוע לי יותר מדי על הנושא, אך ממה שאני כן יודע, המנהיגים הרבניים של אותו זמן לא ראו בעין יפה את מה שהחשמונאים עשו. זאת אומרת, הקטע של הגיורים תמיד היה ככה. מה לעשות שלא תמיד עם ישראל נהג כהלכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 14:04 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
אחד אדום כתב:
הקריאה לשלום זה לפני מצור, ונפסק להלכה שגם במלחמת מצווה (למרות שרש"י אומר שלא ולמרות שאין שום סיפור בתנ"ך פרט לסיחון שקראו לשלום).
וזה לא קריאה לשלום, זאת קריאה לאנשי העיר להיות עבדים שלך.
כלומר הבחירה היא בין עבדות לבין מוות,
ישעיהו ליבוביץ, מהגותו

למיטב ידיעתי, חוץ מרש"י יש תמימות דעים אצל הפרשנים הבכירים שישנה חובה לקרוא לשלום לכל העמים לפני שנלחמנו. מזתומר'ת (רק?) לפני מצור ?
וזה גם מה שאכן קרה.
"דאמר רבי שמואל שלוש פרסטיניות [=כרוזים] שלח יהושע לארץ ישראל עד שלא יכנסו לארץ. מי שהוא רוצה לפנות יפנה, להשלים ישלים, לעשות מלחמה יעשה. גרגשי פינה והאמין לו להקב"ה והלך לו לאפריקי... גבעונים השלימו. ..שלושים ואחד מלך עשו מלחמה ונפלו."
אינני יודע למה הוצרכה העבדות באמת, אך מכל מקום צריך לדעת שהעבדות של התנ"ך לא ממש דומה לקונטציה של מה שעולה לאדם כיום (השחורים באמריקה וכו').
עד כמה שאני יודע, לייבוביץ' היה נאמן באופן מוחלט למסורת היהודית (כלומר לגמרא ולהלכה באופן כללי), אמנם היו לו דעות שונות בנושאים שונים, אך לא ידעתי שיש לו עמדה שונה בנושא הזה מאשר שאר הרבנים.
אשמח אם תראה לי משהו כזה.

אז כשעם בא ומאיים עליך למלחמה הבחירה היא בין טרנספר לבין להילחם חזרה? מעניין מה אתה היית עושה אם אולטימטום שכזה
אל תביא לי ציטוטים מהתלמוד על משהו שכביכול התרחש 1500 שנה קודם
ליבוביץ, היה נאמן להם ברמת קיום המצוות, ברמה האמונית הוא נתן פרשנויות שונות מהמקובל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 14:10 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
KingAlpaca כתב:

הבנת הנקרא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 15:35 
אחד אדום כתב:
MANDALA כתב:
אחד אדום כתב:
הקריאה לשלום זה לפני מצור, ונפסק להלכה שגם במלחמת מצווה (למרות שרש"י אומר שלא ולמרות שאין שום סיפור בתנ"ך פרט לסיחון שקראו לשלום).
וזה לא קריאה לשלום, זאת קריאה לאנשי העיר להיות עבדים שלך.
כלומר הבחירה היא בין עבדות לבין מוות,
ישעיהו ליבוביץ, מהגותו

למיטב ידיעתי, חוץ מרש"י יש תמימות דעים אצל הפרשנים הבכירים שישנה חובה לקרוא לשלום לכל העמים לפני שנלחמנו. מזתומר'ת (רק?) לפני מצור ?
וזה גם מה שאכן קרה.
"דאמר רבי שמואל שלוש פרסטיניות [=כרוזים] שלח יהושע לארץ ישראל עד שלא יכנסו לארץ. מי שהוא רוצה לפנות יפנה, להשלים ישלים, לעשות מלחמה יעשה. גרגשי פינה והאמין לו להקב"ה והלך לו לאפריקי... גבעונים השלימו. ..שלושים ואחד מלך עשו מלחמה ונפלו."
אינני יודע למה הוצרכה העבדות באמת, אך מכל מקום צריך לדעת שהעבדות של התנ"ך לא ממש דומה לקונטציה של מה שעולה לאדם כיום (השחורים באמריקה וכו').
עד כמה שאני יודע, לייבוביץ' היה נאמן באופן מוחלט למסורת היהודית (כלומר לגמרא ולהלכה באופן כללי), אמנם היו לו דעות שונות בנושאים שונים, אך לא ידעתי שיש לו עמדה שונה בנושא הזה מאשר שאר הרבנים.
אשמח אם תראה לי משהו כזה.

אז כשעם בא ומאיים עליך למלחמה הבחירה היא בין טרנספר לבין להילחם חזרה? מעניין מה אתה היית עושה אם אולטימטום שכזה
אל תביא לי ציטוטים מהתלמוד על משהו שכביכול התרחש 1500 שנה קודם
ליבוביץ, היה נאמן להם ברמת קיום המצוות, ברמה האמונית הוא נתן פרשנויות שונות מהמקובל

א. למה טרנספר ? קראו לשלום (נכון, שלום בתנאים שלהם, אבל עדיין). ?
ב. לא רואה את הגמרא כמקור לגיטימי ? כנראה שאין עוד מה לדון אם זה ככה. אני לא רוצה לדון על זה, אך בקצרה, החכמים בגמרא, האמוראים, לא סתם ממציאים על סמך תחושה שלהם את מה שהם אומרים, הם מביאים את זה ממסורת וכדומה.
ג. את זה אני יודע. יש לך מקור שמראה שהייתה לו פרשנות ייחודית שלו בנוגע למעמדו של עמ"י ?
ד"א, גם במסורת היהודית ישנן כמה פרשנויות שונות בנוגע למעמדה של עמ"י. העמדה המקובלת כיום היא לאו דווקא היחידה
KingAlpaca כתב:
Frank Serpico כתב:
KingAlpaca כתב:

הבנת הנקרא?

אף פעם לא הבנתי את הקטע שלך.
למה תמיד להביא משפטים (זה במקרה הטוב, במקרה הרע, יהיו רק שתיים-שלוש מילים יחידות ובמקרה הגרוע יותר תסתפק בסמיילי) קצרים שלא מסבירים את דעתך ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 16:47 
סמל אישי של המשתמש
תהיה בפורום 10 שנים, גם אתה תבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2014, 16:00 
KingAlpaca כתב:

איי חבל.
אתה אומר יש לי עוד חמש שנים להבין ?
אין מצב אתה עושה לי פה איזה ג'סטה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2014, 16:05 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
KingAlpaca כתב:

איי חבל.
אתה אומר יש לי עוד חמש שנים להבין ?
אין מצב אתה עושה לי פה איזה ג'סטה ?

תן לי להרגיע אותך, גם אחרי 15 שנה זה אניגמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 132 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: