Officer Barbrady כתב:
אחד עם כיפה כתב:
אופיסר, אתה מצייר תמונה מאוד טהורה של דת שמנותקת מהעולם ולא באה איתו במגע. אני חושב שאתה לא קורא נכון את התורה שלך עצמך. גם לפני שנתחיל לרדת על רפורמים, רבני צוהר והרב שרלו בוא נקרא את התורה ביותר רגישות, בוא נסתכל על תושב"ע שפירשה אחרת לגמרי המפשט של התורה שבכתב, בואיער נסתכל על שותים ועל תשובות שמשתנות עם הדורות ובוא גם נשווה את מספר הסעיפים בשו"ע ואת מספר הסעיפים שמקיים היום דתי ממוצע. התורה והעולם רוקדים אחד עם השני, הם לא נמצאים במלחמה.
אם העולם היה מתנהל ע"פ התורה, הוא היה מושלם. העולם המערבי-חילוני לא יכול לרקוד עם התורה, הוא מנוגד לה.
אני חושב שקל מאוד להגיד את זה, אבל זה לא מדוייק. העולם המערבי-חילוני הושפע מהתורה וממסורת ישראל והשפיע עליהי בחזרה. קשה לקרוא את פרשת בן סורר ומורה בלי לטעון שהשינויים שנעשו בו הם חלק משינוי מוסרי שבא כתוצאה ממפגש עם העולם ה"מערבי-חילוני". הרמב"ם שמצטט את אריסטו במורה נבוכים משקר?
אני בכלל לא חושב שזו בושה להודות במפגש הזה, אפשר להסתכל על מציאות מורכבת ולהגיד - העולם המערבי הוא נוראי ביחס שלו לנושאי צניעות שונים, הוא מאפשר חיים רדודים וז-מינים לכל וחסרה בו מחוייבות לערכים שמעבר. אבל מצד שני יש לו חלק בהתפתחות המוסרית העולמית, הוא מקדם את המדע והידע האנושי, הוא מציע חירות וחופש לכל אדם, הוא נותן אמון באדם מרגע שנולד.
אפשר לברור את האור מהפסולת, לא צריך לזרוק הכל כדי לשמר איזושהיא אותנטיות טהורה. (שהיא לא מדוייקת בכלל)