ומזל שדיברנו על ד"ר זחאלקה, כי נזכרתי במשהו שתפס אותי בסופ"ש וכמעט שכחתי ממנו.
ניהלנו כאן פעם דיון על ענת ברקו, כשאתה ציינת לזכותה את הדוקטורט שלה ואני אמרתי בתגובה שהיא חוקרת עלובה מאוניברסיטה דמיקולו.
אז מסתבר שקומץ המחקרים שהיא כן חתומה עליהם הם לא פחות ממטלטלים. אני אצטט, ברשותך, בחור בשם דן קופר שהביא סקופ שבעיניי הוא פשוט היסטרי (ואני מדגיש את החלקים הבאמת מעניינים, אפילו שכל מילה כאן היא תענוג צרוף):
ציטוט:
על רקע המתקפה של ענת ברקו כלפי אישה שהתלוננה נגד העוזר הפרלמנטרי שלה, חשבתי בפעם המיליון על עד כמה זה מוזר שהאישה הזו נהייתה ח"כית. וכן, כולנו שמענו שהיא כתבה דוקטורט על מחבלות מתאבדות, אבל בזה נגמר כל מה שיודעים עליה. זה הדבר היחידי כמעט שהופיע בקומוניקטים לגביה בזמן הבחירות, וטפו טפו טפו היא גם דואגת כל כמה ימים להזכיר את זה למי ששכח (שזה סבבה, כשיגיע הזמן גם אני אחפור על הדוקטורט שלי בלי סוף). בכל אופן הסתקרנתי והחלטתי לבדוק מה בעצם המחקר הזה באמצעות כלי התחקירים המרהיב - גוגל.
בקצרה: מצאתי חמישה מאמרים נפרדים שהיא הוציאה, לא מצוטטים במיוחד, ובכתבי עת בינוניים ומטה בדירוג שלהם (שגם זה בסדר, אקדמיה זה לא עולם קל בכלל והיא התעסקה בשיטת מחקר די מורכבת). כן שווה לציין שהיא זכתה לאזכור במאמר אחר ששיבח אותה (לצד חוקרות אחרות) על עצם השימוש בראיונות עם מחבלים ככלי מחקרי.
אז מה כן בלט שם? המאמר שאפשר לכנות אותו בתור "המוצלח ביותר של ענת ברקו", לאור כמות הציטוטים שהוא קיבל, אבל משום מה לא מוזכר באף שיחה לגביה: "אנשים רגילים ועבודת המוות: מחבלים מתאבדים כמקרבנים וקורבנות" .
בדיוק כמו שזה נשמע, ברקו מסבירה במאמר מדוע המחבלים המתאבדים הם קורבנות בעצמם, מסיבות שכוללות את זה שאבא שלהם לא אהב אותם מספיק כשהיו ילדים (זו לא קלישאה, זה אשכרה מופיע שם כמוטיב חוזר) או את זה שהמחבל פוחד שלא להראות גבר גבר בעיני החמאס.
ואתם יודעים מה? גם זה בסדר. אלה אולי לא הנימוקים הראשונים שהיו עולים לי לראש, אבל גם אני חושב שלנסות להבין מאיפה האנשים האלו מגיעים זה ראוי, והלוואי ובמקום להדחיק את מה שגורם לפלסטינים לפנות לטרור, נדבר על זה יותר. העניין הוא, שברקו לוקחת את זה לקיצון, ומנסה למכור לנו שהמחבלים המתאבדים הם קורבנות לא פחות מאשר הקורבנות שלהם. זו לא איזו פרשנות, אלא בדיוק מה שהיא כותבת:
"ישראלים הגדירו את המחבלים המתאבדים כפושעים איומים וכרוצחים ברברים... עם זאת, בדיקת הנראטיבים המוצגים במחקר מגלה שהמחבלים המתאבדים הינם קורבנות לא פחות מאשר שהם מקרבנים".
וחשוב לציין שלא מדובר פה באיזו שורה שעוותה והוצאה מהקשרה, השורה הזו היא מסקנת המחקר שלה שחותמת את המאמר! ההמשך שלה מסתיים בתקווה שהכרה בקביעה הנ"ל "תוביל לקרבה בין ישראלים לפלסטינים".
וכאן בדיוק העניין - אנחנו באמת לא נשיג שלום לעולם עד שנכיר בקשיים ובעוולות שנגרמו לצד הפלסטיני. אבל, ואני די בשוק שצריך להסביר את זה לברקו עם כל הפאסון שלה, בחיים לא הייתי מעלה על דעתי לעשות את ההשוואה שהיא עשתה בין הרוצח לנרצח. ועוד יותר מכך, כנראה שבמקומה גם הייתי מעדיף לשתוק מאשר להאשים ח"כים אחרים באמפתיה לטרוריסטים.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theaterאני מוכרח להודות שדעתי לא השתנתה ובעיניי היא עדיין חוקרת עלובה מאוניברסיטה דמיקולו, אבל המאמר הזה בהחלט מעורר מחשבה.
מה אתה אומר?