תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 17:35

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3551 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 119  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 25 יולי 2014, 19:50 
דובר משרד החוץ לועג לברזיל על ההפסד 7-1 לגרמניה.
אני חוזר, ישראל, לועגת לברזיל, על כדורגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יולי 2014, 19:59 
סמל אישי של המשתמש
הונגריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יולי 2014, 22:32 
סמל אישי של המשתמש
עוד הפסקת אש קצרה
12 שעות מ7 בבוקר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 03:17 
היכונו להשכמה ב6:59

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 06:38 
סמל אישי של המשתמש
כל הבוקר פיצוצים ללא אזעקות. מוזר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 07:32 
סמל אישי של המשתמש
כשנכנסו קרקעית תיכננו על קרוב ל40 חיילים הרוגים בכמה ימים או שציפו לסביב ה10 גג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 07:35 
סתם כדי לשתף -
סיימתי י"ב ב-2010, כך שרוב החברים שלי התגייסו עד מרץ 2011, חלק עשו שנת שירות והתגייסו שנה לאחר מכן.
זה אומר שבעופרת יצוקה הם לא היו בצבא ובעמוד ענן רובם לא השתתפו, כך שהמבצע הנוכחי הוא הראשון שאנחנו, בני הגיל שלי, עוברים כשיש לנו חברים עמוק בעזה.

כידוע לכם, אני גר בסביבה כפרית - הרבה קיבוצים וישובים לא גדולים מדי, כולם מכירים את כולם, בערך.
בשבועיים האחרונים, אני וחבריי (בין אם אזרחים ובין אם חיילים שלא משתתפים במבצע) חווים לראשונה את הקושי והמתח שכרוך בעובדה שהחברים הקרובים לנו משתתפים במבצע מסוג זה.
זה מתבטא בזה שהדעות הפוליטיות והמחשבות על המבצע זזות הצידה ומפנות את מקומם למחשבה "אגואיסטית" על שלום חברינו, זה מתבטא בהמון מתח ודאגה. במיוחד בשעות שבין הפרסומים על כך שיש הרוגים לפרסום שמותיהם. מצד אחד, אתה נקרע מול התמונות של הורים שצריכים לקבור את היקר להם ומצד שני נושם לרווחה שזה לא אחד החברים שלך. לי אישית יש 5 חברים טובים שנמצאים בשבועיים האחרונים בעזה ואחד שכרגע לא נכנס.

יש לי קבוצת ווטאסאפ עם 3 חברים, כולנו אוהדי הפועל, שלושתם בעזה. שניים מהם יצרו קשר בשבוע האחרון ואחד כבר שבוע ללא פלאפון,
כל פעם שנשלחת בקבוצה הודעה, אני מקבל אוויר לכמה שעות נוספות, עד שהדאגה לשלומם חוזרת.
הלילה ב-3:00 ניצל אחד החברים את השעות בהן יצא מעזה והתקשר אחרי שבועיים שלא דיברנו, לא דבר שבשגרה.
הוא סיפר שבצהריי שישי נפצע קל א' חברינו ופונה לטיפול בתל השומר, מחר אלך לבקר אותו.

נושא מרכזי בשיחות בין לבין החברים שבבית הוא מה שיקרה אחרי שהכל יגמר, איך יחזרו החברים משדה הקרב. אין לנו ספק שהם ראו מראות לא קלים בכלל, חלקם ראו את חבריהם נהרגים אל מול העיניים, נצטרך לדעת לתת להם את ההרגשה שיש להם אוזן קשבת ומצד שני להבין אם לא ירצו לדבר על מה שראו וחוו. בכל מצב, אני מניח שהם לא יחזרו אותו הדבר.

אין פואנטה או מסקנה מיוחדת לפוסט הזה, סתם רצון לשתף במה שעובר עליי בשבועות האחרונים ואני בטוח שעל עוד רבים אחרים,
בתקווה שהכול יגמר בקרוב ועם כמה שפחות נפגעים והרוגים נוספים.
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 10:25 
הושגו יעדי המבצע???

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 10:35 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
הושגו יעדי המבצע???

ברור שכן, ברגע שביבי הבין שהוא סיבך את עצמו כי כולם מצפים שירי הרקטות ייפסק.
הוא שיכנע את כולנו שהיעד האמיתי הוא חיסול המנהרות (כי זאת סכנה אסטרטגית, ומליוני חמאסניקים, זומבים ורובוטריקים מחכים לשטוף דרכן את הארץ ביום פקודה) אז אפשר לסיים את המבצע להראות שהושגו היעדים - חשיפת המנהרות ופיצוצן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 11:35 
סומך כתב:
zink כתב:
הושגו יעדי המבצע???

הוא שיכנע את כולנו שהיעד האמיתי הוא חיסול המנהרות (כי זאת סכנה אסטרטגית, ומליוני חמאסניקים, זומבים ורובוטריקים מחכים לשטוף דרכן את הארץ ביום פקודה) אז אפשר לסיים את המבצע להראות שהושגו היעדים - חשיפת המנהרות ופיצוצן...

נכון , זה ביבי שיכנע אותנו, לא המציאות.
אני מבין ממך שהמנהרות נועדו להעביר בימי שבת ג׳חנון מהרצועה לישראל לא חס וחלילה לשם ביצוע פיגועים המוניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 11:46 
א. עד המצבע הצבאי נגדו חמאס לא עשה שימוש במנהרות.
ב. פיגוע טרור זה לא סכנה אסטרטגית. כל כך מהר ירדנו מפצצת אטום איראנית ?
ג. אתה מבין שהם פשוט יחפרו עוד מנהרות כן? לא פתרנו כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 12:04 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
א. עד המצבע הצבאי נגדו חמאס לא עשה שימוש במנהרות.
ב. פיגוע טרור זה לא סכנה אסטרטגית. כל כך מהר ירדנו מפצצת אטום איראנית ?
ג. אתה מבין שהם פשוט יחפרו עוד מנהרות כן? לא פתרנו כלום.

זה נכון, אבל מצד שני מדוע הוא חפר כ"כ הרבה מנהרות בהשקעה כזו גדולה? האם למטרות שלום?
אני לא מבין איך אנשים פה יכולים לפסול בהינף יד את האפשרות שממנהרות אלה ייצאו פיגועים כלפי יישובי עוטף עזה.
זה לא שהחמאס הוכיחו במשך השנים שהם רחמנים בני רחמנים.

את המנהרות האלה הם חופרים כבר במשך שנים.
נכון שיוכלו לחפור חדשות אבל לפחות עשית עכשיו יישור קו.
כמו כן, אני מקווה שיימצאו האמצעים למנוע מהם לחפור מנהרות חדשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 12:10 
למה לנו יש מטוסי f-16? למטרות שלום? אז זה המטוס קרב שלהם. מנהרה.
החמאס, למרות התדמית שמנסים לשוות לו הוא ארגון רציונאלי שעונה על תקיפות בפיגועים וברקטות על אוכלוסיה אזרחית כי זה מה שיש לו.
כל עוד לא תקפנו משמעותית בעזה הם לא השתמשו במנהרות. יתכן שעכשיו כללי המשחק השתנו והם כן יעשו פיגועים. שיהיה לנו בהצלחה.
וגם אם פגענו משמעותית בתשתית המנהרות. תוך שנה הם משחזרים הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 12:14 
סמל אישי של המשתמש
צור ש. כתב:
סתם כדי לשתף -
סיימתי י"ב ב-2010, כך שרוב החברים שלי התגייסו עד מרץ 2011, חלק עשו שנת שירות והתגייסו שנה לאחר מכן.
זה אומר שבעופרת יצוקה הם לא היו בצבא ובעמוד ענן רובם לא השתתפו, כך שהמבצע הנוכחי הוא הראשון שאנחנו, בני הגיל שלי, עוברים כשיש לנו חברים עמוק בעזה.

כידוע לכם, אני גר בסביבה כפרית - הרבה קיבוצים וישובים לא גדולים מדי, כולם מכירים את כולם, בערך.
בשבועיים האחרונים, אני וחבריי (בין אם אזרחים ובין אם חיילים שלא משתתפים במבצע) חווים לראשונה את הקושי והמתח שכרוך בעובדה שהחברים הקרובים לנו משתתפים במבצע מסוג זה.
זה מתבטא בזה שהדעות הפוליטיות והמחשבות על המבצע זזות הצידה ומפנות את מקומם למחשבה "אגואיסטית" על שלום חברינו, זה מתבטא בהמון מתח ודאגה. במיוחד בשעות שבין הפרסומים על כך שיש הרוגים לפרסום שמותיהם. מצד אחד, אתה נקרע מול התמונות של הורים שצריכים לקבור את היקר להם ומצד שני נושם לרווחה שזה לא אחד החברים שלך. לי אישית יש 5 חברים טובים שנמצאים בשבועיים האחרונים בעזה ואחד שכרגע לא נכנס.

יש לי קבוצת ווטאסאפ עם 3 חברים, כולנו אוהדי הפועל, שלושתם בעזה. שניים מהם יצרו קשר בשבוע האחרון ואחד כבר שבוע ללא פלאפון,
כל פעם שנשלחת בקבוצה הודעה, אני מקבל אוויר לכמה שעות נוספות, עד שהדאגה לשלומם חוזרת.
הלילה ב-3:00 ניצל אחד החברים את השעות בהן יצא מעזה והתקשר אחרי שבועיים שלא דיברנו, לא דבר שבשגרה.
הוא סיפר שבצהריי שישי נפצע קל א' חברינו ופונה לטיפול בתל השומר, מחר אלך לבקר אותו.

נושא מרכזי בשיחות בין לבין החברים שבבית הוא מה שיקרה אחרי שהכל יגמר, איך יחזרו החברים משדה הקרב. אין לנו ספק שהם ראו מראות לא קלים בכלל, חלקם ראו את חבריהם נהרגים אל מול העיניים, נצטרך לדעת לתת להם את ההרגשה שיש להם אוזן קשבת ומצד שני להבין אם לא ירצו לדבר על מה שראו וחוו. בכל מצב, אני מניח שהם לא יחזרו אותו הדבר.

אין פואנטה או מסקנה מיוחדת לפוסט הזה, סתם רצון לשתף במה שעובר עליי בשבועות האחרונים ואני בטוח שעל עוד רבים אחרים,
בתקווה שהכול יגמר בקרוב ועם כמה שפחות נפגעים והרוגים נוספים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 12:30 
רק להבין משהו, אם הפסקת האש לא כוללת המשך טיפול במנהרות, מה זה אומר על הקשר בין הלחימה לבין המנהרות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 12:32 
סמל אישי של המשתמש
להבנתי הפסקת האש הינה הומניטרית. אני מקווה שצה"ל ממשיך לפעול ועושה משימותיו במקומות בהם אין משמעות להפסקת האש ההומניטרית כמו בשכונות שפונו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 12:36 
כלומר ,אין קשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודש
הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 12:44 
סמל אישי של המשתמש
the worker כתב:
סומך כתב:
zink כתב:
הושגו יעדי המבצע???

אני מבין ממך שהמנהרות נועדו להעביר בימי שבת ג׳חנון מהרצועה לישראל לא חס וחלילה לשם ביצוע פיגועים המוניים.

אז אתה רוצה לומר לי שחמאס שהשקיע כ"כ הרבה אמצעים וכסף והכינו אך המנהרות האלו למתקפת יום הדין וכיבוש הארץ. החליטו לאבד את היתרון האסטרטגי הענקי הזה, לותר על חיסול מדינת ישראל וכיבושה ע"י נהרות של מחבלים וזומבים. והתחילו סתם ככה לירות טילים ולגרום לצה"ל להיכנס קרקעית? באמת? הם עד כדי כך מפגרים? כי אם הם כאלה מפגרים אז איך הם תכננו את האסון האסטרטגי הנורא הזה, זאת לא תוכנית של מפגרים... בקיצור, מה שזינק כתב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 12:47 
zink כתב:
למה לנו יש מטוסי f-16? למטרות שלום? אז זה המטוס קרב שלהם. מנהרה.
החמאס, למרות התדמית שמנסים לשוות לו הוא ארגון רציונאלי שעונה על תקיפות בפיגועים וברקטות על אוכלוסיה אזרחית כי זה מה שיש לו.
כל עוד לא תקפנו משמעותית בעזה הם לא השתמשו במנהרות. יתכן שעכשיו כללי המשחק השתנו והם כן יעשו פיגועים. שיהיה לנו בהצלחה.
וגם אם פגענו משמעותית בתשתית המנהרות. תוך שנה הם משחזרים הכל.

מה זה רציונלי, רציונלי כמו הפיגועים של אוסלו. הרציונל שלו הוא לעשות כמה שיותר רע לישראל, ולשמור את מאזן השנאה ההדדי בינינו לבינם.
ואם אתה חושב שהוא ימנע מלבצע פיגוע מיקוח/ חטיפה כי יש לו איזה רציונל לענות על שקט בשקט, אז אתה מסתכל עליו באמת בעין מלטפת.
הרציונל היחידי שאפשר ליחס לחמאס, זה שהוא בוחר מתי כן ומתי לא להיכנס לסבב מלחמה (או לפחות מנסה לבחור) בהתאם למצב הכוח שלו וליכולת שלו לשרוד כזו מערכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 12:53 
סומך כתב:
the worker כתב:
סומך כתב:
zink כתב:
הושגו יעדי המבצע???

אז אתה רוצה לומר לי שחמאס שהשקיע כ"כ הרבה אמצעים וכסף והכינו אך המנהרות האלו למתקפת יום הדין וכיבוש הארץ. החליטו לאבד את היתרון האסטרטגי הענקי הזה, לותר על חיסול מדינת ישראל וכיבושה ע"י נהרות של מחבלים וזומבים. והתחילו סתם ככה לירות טילים ולגרום לצה"ל להיכנס קרקעית? באמת? הם עד כדי כך מפגרים? כי אם הם כאלה מפגרים אז איך הם תכננו את האסון האסטרטגי הנורא הזה, זאת לא תוכנית של מפגרים... בקיצור, מה שזינק כתב

ה״אסון האסטרטגי״ הזה הוא שטות. מקסימום היו עושים פיגוע מיקוח באיזה ישוב, או מסע הרג, או חטיפה. אולי שניים שלושה במקביל. כל היתר זה קשקוש.
חמאס החל בירי ותיאר לעצמו שצה״ל לא יכנס לרצועה אלא ימשיך בפעולות אוויריות עד להפסקת האש.
מרגע שצה״ל נכנס החמאס החל להוציא פעילות דרך מנהרות, כדי להשיג את מה שממילא הוא היה משיג בפעולה דרך המנהרות - מסע הרג / חטיפה. לא הצליח.
מה אתה בעצם טוען? שחמאס לא השקיע כסף וזמן בבניית מנהרות? שמטרתן לא הייתה הרג אזרחים? שאם הם לא מוגדרים איום *אסטראגי*, לא צריך לטפל בהן??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט ל
הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 12:53 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
the worker כתב:
סומך כתב:
zink כתב:
הושגו יעדי המבצע???

אני מסכים עם מה שכתבת, אבל עכשיו זה לא מסביר למה חמאס המשיך לירות, פעולה חסרת תכלית, ובכך בהכרח לאבד את יתרון המנהרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 12:54 
לאורך כל העימות הנוכחי חמאס היה תמיד המגיב וישראל התוקפן.
נכון שסיבותיו עמו אבל זו המציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 12:58 
סמל אישי של המשתמש
אני אומר שאנחנו מנסים להכנס לראש של חמאס, כשהדבר היחיד שהם באמת נותנים לנו זה הצהרות הדובר שלהם שכל רגיעה משמעה התחמשות לתקיפה הבאה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 12:59 
זה נכון. אבל מה יש לעשות חוץ מלנסות לפרשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט ל
הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 13:08 
סמל אישי של המשתמש
בר קולמוסא כתב:
סומך כתב:
the worker כתב:
סומך כתב:
zink כתב:
הושגו יעדי המבצע???

ה״אסון האסטרטגי״ הזה הוא שטות. מקסימום היו עושים פיגוע מיקוח באיזה ישוב, או מסע הרג, או חטיפה. אולי שניים שלושה במקביל. כל היתר זה קשקוש.
חמאס החל בירי ותיאר לעצמו שצה״ל לא יכנס לרצועה אלא ימשיך בפעולות אוויריות עד להפסקת האש.
מרגע שצה״ל נכנס החמאס החל להוציא פעילות דרך מנהרות, כדי להשיג את מה שממילא הוא היה משיג בפעולה דרך המנהרות - מסע הרג / חטיפה. לא הצליח.
מה אתה בעצם טוען? שחמאס לא השקיע כסף וזמן בבניית מנהרות? שמטרתן לא הייתה הרג אזרחים? שאם הם לא מוגדרים איום *אסטראגי*, לא צריך לטפל בהן??

אני בסה"כ אומר שהמנהרות הן לא איום אסטרטגי. ומסתבר שאנחנו אפילו מסכימים על זה. ושההצגה של המנהרות כאיום אסטרטגי זאת הדרך של הדרג המדיני לסיים את המלחמה בבוא העת עם מראית עין של הישג ועמידה במטרות. כי הם יודעים שמה שבפועל שהפיל את הממשלות הקודמות פה אחרי מבצעים /מלחמות היתה תחושה של העם שלא "ניצחנו" אז הם פשוט הכינו לעצמם מטרה שיהיה קל להראות בה הישג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 13:10 
סמל אישי של המשתמש
צריך גם להצדיק מוות של קרוב ל40 חיילים בכמה ימים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 13:28 
סומך כתב:
the worker כתב:
סומך כתב:
zink כתב:
הושגו יעדי המבצע???

אוקיי, אז בגלל שהם עוד לא השתמשו במנהרות ההתקפה שיצרו לפני המבצע יש צורך להתעלם מהן ומהסיכונים האדירים שכרוכים בהן.
אני די בטוח שאתה מאותם אנשים שאם הפיגוע ההמוני היה יוצא לפועל בסוף, גם היה מבקר את התנהלות הצבא והדרג המדיני על התנהלותו בנושא.
לגבי דבריו של זינק שהחמאס הוא ארגון רציונאלי, היה לי הזוי לקרוא את זה ועוד יותר מוזר לראות שאתה מצטט את דבריו, קצת קשה לי להגיב עניינית לזה.
מזל שאתם רק יוזר בפורום שדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 13:29 
סמל אישי של המשתמש
למה הם לא הגיוניים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 13:31 
הרבה יותר רציונליים מאיתנו, אבל זה לא באמת קשה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יולי 2014, 13:37 
שאני אנסה להבין את ההיגיון שלהם?
אם היינו במציאות אוטופית באמת שהייתי משתדל, אבל במצב הדברים הזה?
אני מעדיף להתעסק עם האינטרסים של הצד שאני נמצא בו, מדינת ישראל להזכירכם ולא להביע חמלה והבנה כלפי ארגון טרור שרוצה להשמיד אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3551 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 119  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: