תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 24 יוני 2025, 13:00

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 41  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מרכיבים ממשלה
הודעהפורסם: 01 אפריל 2013, 23:08 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אתם פשוט מגוחכים. הבנאדם שר אוצר שבועיים, ואתם כבר מוצאים על מה לבוא אליו בטענות.
בעצם, כשאני רואה מי היוזרים שכתבו את התגובות, אני לא מופתע. מדובר באנשים שלפחות 95% ממה שהם כותבים, זה דברים שליליים*. אז מה הפלא?

* בניטרול הדברים שהם כותבים על דב חנין זעבי

למה זה חשוב לתת לנבחר ציבור תקופת חסד?
זה לא שהוא הולך לקבל החלטות על יבש.
מעבר לזה, אני מנחש שהסטטוס הזה לימד את שר האוצר הנכנס דבר או שניים שהוא לא יודע על מעמד הביניים וחלוקת ההכנסות של שכירים בארץ, אפשר להתווכח אם הוא מתאים לתפקיד בלי לדעת דברים כאלו מראש, אבל אני באמת לא יכול לדמיין למה זה שלילי שהוא למד אותם.

נ.ב.
אם אני יאיר לפיד אני נכנס לחרדות מזה שאפילו אתה לא מסוגל למצוא הגנה יותר טובה עליו מ - "אבל הוא חדש בתפקיד!".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אפריל 2013, 23:37 
אמיר כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
אין מילה אחת שאינה אמת בסטטוס שהוא כתב -
בתי אב באיזור גיל ה40 שלא מכניסים באיזור ה 20 נטו אינם "מעמד הביניים" בישראל של 2013, אחוז המס שהם משלמים הוא הגבוה ביותר ולמרות ההכנסה הגבוהה שלהם הם לא מקבלים מספיק תמורה למס שלהם. נכון, זאת לא הבעיה היחידה, אבל זו באמת בעיה.

עריכה: התכוונתי לסטטוס הזה שגרר סערת אינטרנט הבוקר https://m.facebook.com/YairLapid/posts/516349761756713

בן אדם שקורא לגרעון בתקציב "אוברדראפט" לא ראוי לתפקיד שר אוצר, בהגדרה.
ומה לעזאזל הקשר של שר האוצר לאיכות השירות שהאזרחים מקבלים מהמשטרה?
אני יודע שנערי האוצר חושבים שכספי המיסים הם של אמא שלהם והם יכולים להכתיב מדיניות למשרדי ממשלה, אבל ראוי שלפחות לפיד יזכור איפה התפקיד של שר אוצר מתחיל ונגמר (אקסל ואקסל, בהתאמה), אם הוא רוצה לעזור לגברת התיאורטית (גברת כהן מחדרה זה הכי טוב שיכולת?) עם הפריצה התיאורטית לדירה התיאורטית שלה הוא היה צריך לבקש להיות השר לבטחון פנים.

זה שהוא לא יודע מה זה מעמד ביניים זה לא חדשות ולא אמור להפתיע אף אחד.

מידת הזעזוע שלך מפופוליזם קצת מפתיעה אותי, בטח כשאתה גר במדינה שכל פוליטיקאי מסביר את הבאזוורד התורן בכלכלה האמריקאית כמו לילדים מפגרים.
לפיד בתור שר אוצר צריך להחליט אם הדבר החשוב ביותר הוא יותר שוטרים ברחוב או תחבורה ציבורית יעילה יותר.
הסטטוס הזה שלו הוא לא שיא הגאונות אבל זה משהו ששר האוצר אומר לציבור, זה לא קרה מזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אפריל 2013, 23:53 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:

מידת הזעזוע שלך מפופוליזם קצת מפתיעה אותי, בטח כשאתה גר במדינה שכל פוליטיקאי מסביר את הבאזוורד התורן בכלכלה האמריקאית כמו לילדים מפגרים.
לפיד בתור שר אוצר צריך להחליט אם הדבר החשוב ביותר הוא יותר שוטרים ברחוב או תחבורה ציבורית יעילה יותר.
הסטטוס הזה שלו הוא לא שיא הגאונות אבל זה משהו ששר האוצר אומר לציבור, זה לא קרה מזמן.

זה לא פופליזם, זה פרופוגנדה.
זו טרמינולוגיה שיוצרה בכוונה (בארה"ב אגב) והמטרה שלה היא לגרום לציבור לחשוב שיש בעיה סופר חמורה ודחופה שחייבים לפתור עכשיו עכשיו, ככה שהאזרחים יסכימו שיקצצו את השרותים שהם מקבלים מהממשלה, כי אתה יודע, אוברדראפט.

מה שבאמת מטריד זה שאני לגמרי לא בטוח שיאיר לפיד בעצמו מבין את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 00:42 
http://keshev.org.il/media-blog/lapid-a ... VoNHhx7LRX
ציטוט:
תופעת לפיד
התקשורת מתקשה להתמודד עם סגנון הספינים של יאיר לפיד
1 באפריל 2013

יאיר לפיד הבטיח פוליטיקה חדשה ופונה לבוחריו ישירות דרך הרשתות החברתיות. כלי התקשורת הממוסדים, שמתקשים להתמודד עם התופעה, בוחרים שלא לאתגר את שר האוצר החדש. כך קורה שהציבור נותר עם עוד פחות מידע ממשי על המתרחש וחשוף מתמיד לספינים פוליטיים – הפעם מבית "יש עתיד".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 05:46 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
אמיר כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
אין מילה אחת שאינה אמת בסטטוס שהוא כתב -
בתי אב באיזור גיל ה40 שלא מכניסים באיזור ה 20 נטו אינם "מעמד הביניים" בישראל של 2013, אחוז המס שהם משלמים הוא הגבוה ביותר ולמרות ההכנסה הגבוהה שלהם הם לא מקבלים מספיק תמורה למס שלהם. נכון, זאת לא הבעיה היחידה, אבל זו באמת בעיה.

עריכה: התכוונתי לסטטוס הזה שגרר סערת אינטרנט הבוקר https://m.facebook.com/YairLapid/posts/516349761756713

בן אדם שקורא לגרעון בתקציב "אוברדראפט" לא ראוי לתפקיד שר אוצר, בהגדרה.
ומה לעזאזל הקשר של שר האוצר לאיכות השירות שהאזרחים מקבלים מהמשטרה?
אני יודע שנערי האוצר חושבים שכספי המיסים הם של אמא שלהם והם יכולים להכתיב מדיניות למשרדי ממשלה, אבל ראוי שלפחות לפיד יזכור איפה התפקיד של שר אוצר מתחיל ונגמר (אקסל ואקסל, בהתאמה), אם הוא רוצה לעזור לגברת התיאורטית (גברת כהן מחדרה זה הכי טוב שיכולת?) עם הפריצה התיאורטית לדירה התיאורטית שלה הוא היה צריך לבקש להיות השר לבטחון פנים.

זה שהוא לא יודע מה זה מעמד ביניים זה לא חדשות ולא אמור להפתיע אף אחד.

שר האוצר דווקא לא אמור לקבוע את סדר העדיפויות הלאומי. בשביל זה יש ממשלה, ואפילו כנסת.
תפקידו של שר האוצר הוא לנהל את אוצר המדינה, כלומר להתוות מדיניות פיסקאלית-מוניטארית-וכו' וכו'.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 06:42 
זה בדיוק מה שאמי לא מצליח להבין, האוטומטיות.
למה חדרה? למה בפייסבוק? למה כהן? למה עשרים ולא 18? אכפת לו מהתחבורה הציבורית שלה?
עכשיו גם הוספתם את "למה הוא מתנהג כמו כל שר אוצר אחר?" ו"למה פוליטיקאי אוהב כוח "
ואם שר האוצר רואה שיש כסף לתכנית "גדולה" אחת ואנשיו עושים חשבון ומוצאים שהשקעה עכשיו בתחבצ, למשל, גם תספק תעסוקה וגם עשויה להקל בכ1500 שח למשק בית במקסימום, כשהמקסימום הוא בעיקר לאלו שהוא נבחר לדאוג להם? בוודאי שהוא זה שצריך לשים את הפוקוס על הנושא.

אני לא חושב שיאיר יהיה איזה סופר שר אוצר, אני לא מרוצה מזה שהוא נבחר, אבל קצת פרופורציות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 08:14 
אמיר כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אתם פשוט מגוחכים. הבנאדם שר אוצר שבועיים, ואתם כבר מוצאים על מה לבוא אליו בטענות.
בעצם, כשאני רואה מי היוזרים שכתבו את התגובות, אני לא מופתע. מדובר באנשים שלפחות 95% ממה שהם כותבים, זה דברים שליליים*. אז מה הפלא?

* בניטרול הדברים שהם כותבים על דב חנין זעבי

למה זה חשוב לתת לנבחר ציבור תקופת חסד?
זה לא שהוא הולך לקבל החלטות על יבש.
מעבר לזה, אני מנחש שהסטטוס הזה לימד את שר האוצר הנכנס דבר או שניים שהוא לא יודע על מעמד הביניים וחלוקת ההכנסות של שכירים בארץ, אפשר להתווכח אם הוא מתאים לתפקיד בלי לדעת דברים כאלו מראש, אבל אני באמת לא יכול לדמיין למה זה שלילי שהוא למד אותם.

נ.ב.
אם אני יאיר לפיד אני נכנס לחרדות מזה שאפילו אתה לא מסוגל למצוא הגנה יותר טובה עליו מ - "אבל הוא חדש בתפקיד!".

אני ממש לא מסכים איתך.
הטענה העיקרית שלך היא ששר האוצר לא אמור להסביר כלכלה לאזרחים כמו לילדים מפגרים. הבעיה היא, ש-95% מהציבור הם באמת ילדים מפגרים מבחינת ההבנה שלהם בכלכלה. או שגם על זה אתה לא מסכים איתי?
מי שרוצה הסברים הכוללים שימוש במונחים כמו יחס חוב-תוצר או תל"ג לנפש - יכול לקרוא עיתונות כלכלית, מאמרים בכתבי-עת מקצועיים או מחקרים אקדמיים. רק מה לעשות שרוב הציבור לא מבין את כל הדברים האלה, אבל כן מבין מה זה אוברדראפט?

ולגבי הבכי על כך שיאיר לפיד כתב שמעמד הביניים מרוויח 20 אלף ש"ח בחודש: השכר הממוצע במשק הוא כ-9,000 ש"ח בחודש. אם שני בני הזוג עובדים, הם אמורים להרוויח כ-18 אלף ש"ח לחודש. אז על מה הטענה? שהוא כתב 20 ולא 18? נו באמת. זה כבר באמת נשמע כמו אנשים שרק מחפשים על מה להתלונן וליילל, ולא מתייחסים לגופו של עניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 08:17 
שכר של 20 למשק בית זה עשירון תשיעי אם אני לא טועה. לא ממש הגדרה של ביניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 08:23 
ובשביל להגדיר ביניים בצורה מדוייקת צריך להסתכל על השכר החציוני.
אין ביניים יותר מדוייק מהוא שחצי מרוויחים יותר ממנו וחצי פחות ממנו.

החציוני, 15% למעלה, 15% למטה, ויש את 30% שהם מעמד הביניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 08:31 
השכר החציוני בישראל עומד על משהו כ5,500 ש"ח ככה שזה ממש לא משהו שמתקרב למעמד הביניים (אפילו לזוג)............

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 08:43 
סמל אישי של המשתמש
בחלוקה לעשירונים ההגדרות של הכנסה למשפחה הן ברוטו או נטו?
אני הבנתי שזה ברוטו, וכשהמיסוי הוא אישי לכל אחד מבני הזוג הקשר להכנסה נטו מתפלג באופן די רחב.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 08:44 
19 כתב:
שכר של 20 למשק בית זה עשירון תשיעי אם אני לא טועה. לא ממש הגדרה של ביניים.

ממש לא. חיפוש פשוט בגוגל מוכיח שאתה טועה:
http://www.mako.co.il/special-mako-news ... 931006.htm

בשנת 2010 שכר של 20 אלף למשק בית היה עשירון שמיני. מכיוון שמאז עברו כבר 3 שנים, שבהן עלה מדד המחירים לצרכן ועלה השכר הממוצע במשק - אני מניח שה-18 אלף ש"ח שדיברתי עליהם זה עשירון 7. מעמד ביניים קלאסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 08:53 
19 כתב:
ובשביל להגדיר ביניים בצורה מדוייקת צריך להסתכל על השכר החציוני.
אין ביניים יותר מדוייק מהוא שחצי מרוויחים יותר ממנו וחצי פחות ממנו.

החציוני, 15% למעלה, 15% למטה, ויש את 30% שהם מעמד הביניים.

מי החליט את זה?
יש לך קבוצה גדולה של שכירים שמרוויחים יחסית הרבה והם נמצאים בקצה העליון של מעמד הביניים. אם הפער בין השכר הממוצע לחציוני גדול לא הופך אותם לעשירים.

אגב, למרות מה שכולם אומרים 20K שם אותך בעשירון השמיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 09:00 
איטסיק - זה תמיד לפי הברוטו.
וכל הגאונים שכתבו ש-"התקשורת תומכת ביאיר לפיד" - אתם מוזמנים לקרוא היום גלובס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 09:38 
סמל אישי של המשתמש
20,000 ש"ח זה האחוזון העליון (או אחד לפניו) של העשירון השמיני.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 10:03 
סמל אישי של המשתמש
אף פעם לא ממש הבנתי את ההגדרה היבשה של מעמד הביניים.
תמיד זה הרגיש לי כמו משהו שכל אחד יכול להשתייך אליו, כי הרי אם יש זוג שעובד שניהם בעבודות של שכר מינימום ומשלם מיסים, האם הוא מעמד הביניים (ההכנסה שלו היא הרי 8600 ש"ח בערך)?
בכל מקרה, דווקא ההגדרה של וויקיפדיה הכי מצאה חן בעיני, של עשירונים 4-7, כלומר 6,561-16,436.
בכל מקרה 2, לדאוג רק לגברת כהן מחדרה, שאם ניתן לו הנחה על זה שהוא לא ידע את החומר, ונגיד שהיא מרוויחה יחד עם בעלה 16,000 ש"ח, זה לדאוג לאחוז מאוד ספציפי של מעמד הביניים, אחוז שאולי כורע תחת הנטל, אבל יכול לסגור את החודש, להחזיק/להשכיר דירה, לשלם על בי"ס/אוניברסיטה לילדים, לצאת לחופשה פעם בשנתיים וכו'.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 10:11 
teknoboy כתב:

ממש לא נכון, זו מתמטיקה מאוד פשוטה ואתה פשוט טועה. בטבלה שהבאתי, בשנת 2010 20K היה העשירון השמיני של העשירון השמיני. כלומר - בסביבות אחוזון 77-78 באוכלוסיה.

ובכל מקרה, היום אנחנו באמצע שנת 2013. הנתונים בטבלה שהבאתי התייחסו לשנת 2010. לא צריך להסביר לך שמאז היה מדד מחירים לצרכן ועליה של השכר הממוצע במשק, כי אתה כבר יודע את זה - נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 10:28 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
teknoboy כתב:

ממש לא נכון, זו מתמטיקה מאוד פשוטה ואתה פשוט טועה. בטבלה שהבאתי, בשנת 2010 20K היה העשירון השמיני של העשירון השמיני. כלומר - בסביבות אחוזון 77-78 באוכלוסיה.

ובכל מקרה, היום אנחנו באמצע שנת 2013. הנתונים בטבלה שהבאתי התייחסו לשנת 2010. לא צריך להסביר לך שמאז היה מדד מחירים לצרכן ועליה של השכר הממוצע במשק, כי אתה כבר יודע את זה - נכון?

לא הסתכלתי בטבלה שלך. קראתי את זה בפייסבוק היום בבוקר (אולי בסטטוס של שלום בוגלובסקי).
מקבל את התיקון שלא מדובר באחוזון 79 אלא באחוזון 75, לצורך העניין.
וההנחה שלך שההכנסה הממוצעת של אחוזון מסוים עלתה עם הזמן היא למעשה טענה שצריך לבדוק, ולא איזו אקסיומה שאפשר לקבל כמובנת מאליה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 10:37 
שער 5 הוא קרנבל כתב:
אף פעם לא ממש הבנתי את ההגדרה היבשה של מעמד הביניים.
תמיד זה הרגיש לי כמו משהו שכל אחד יכול להשתייך אליו, כי הרי אם יש זוג שעובד שניהם בעבודות של שכר מינימום ומשלם מיסים, האם הוא מעמד הביניים (ההכנסה שלו היא הרי 8600 ש"ח בערך)?
בכל מקרה, דווקא ההגדרה של וויקיפדיה הכי מצאה חן בעיני, של עשירונים 4-7, כלומר 6,561-16,436.
בכל מקרה 2, לדאוג רק לגברת כהן מחדרה, שאם ניתן לו הנחה על זה שהוא לא ידע את החומר, ונגיד שהיא מרוויחה יחד עם בעלה 16,000 ש"ח, זה לדאוג לאחוז מאוד ספציפי של מעמד הביניים, אחוז שאולי כורע תחת הנטל, אבל יכול לסגור את החודש, להחזיק/להשכיר דירה, לשלם על בי"ס/אוניברסיטה לילדים, לצאת לחופשה פעם בשנתיים וכו'.

כמו שאתה רואה מהאשכול, אתה יכול לבחור איזה הגדרה שבא לך.
בקשר לנקודה השניה שלך- זה לא מדויק ולא צריך להסתכל על הדברים בראיה כזו צרה.
נגיד שיאיר והחברים הימנים שלו עשו חשבון והגיעו למסקנה שאפשר לתת ממתק אחד לציבור בתקציב 2013, ויש לו כמה אופציות, אז הוא יבחר באופציה שמקסימום ההטבה שלה יהיה על העשירון שהוא דיבר עליו. זה לא אומר שהאחרים לא יהנו מההטבה הזו גם כן במידה זו או אחרת.
נגיד, אם הוא יחליט שהממתק הוא שיפור התחבורה הציבורית בגוש דן כך שמשפחה ששני בני הזוג בה יוממים יוכלו להסתדר עם רכב אחד, כולם יהנו מהשיפור במערך התחבורה הציבורית, רק מקסימום ההטבה יהיה למגזר הזה.
,

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 10:40 
וויכוח עקר. סביב ה-70% מהאוכלוסייה מרוויחים פחות מזה. יש 7% שאין להם שום בעיה, כך שיאיר מדבר על פחות מרבע מהאוכלוסייה.
אגב, בעשור האחרון השכר הממוצע עלה ב 30% בעוד החציוני רק ב - 10%.
למי שלא מבין זה אומר שהפערים התרחבו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 10:42 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
וויכוח עקר. סביב ה-70% מהאוכלוסייה מרוויחים פחות מזה. יש 7% שאין להם שום בעיה, כך שיאיר מדבר על פחות מרבע מהאוכלוסייה.

אאל"ט המחירים עלו ביותר מעשרה אחוז באותה תקופה, כך שהשכר הריאלי של האחוזן ה-77 (לצורך העניין) לאו דווקא עלה (צריך לבדוק. לגבי רוב האוכלוסיה די ברור שהשכר הריאלי ירד).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 10:45 
אוגוסטוס היל כתב:

הויכוח עקר כי אתם פאנאטים, שלא משנה מה יקרה - אתם תמיד תתקפו. כמו אוהדי כדורגל, שתמיד יאהדו את הקבוצה שלהם ויהי מה.
יאיר לפיד דיבר על הכנסות ברוטו של 20 אלף ש"ח, כששני בני הזוג עובדים. זה אומר שכר ממוצע של 10,000 ש"ח לכל אחד מבני הזוג. אם זה לא נשמע לך כמו מעמד ביניים - שיבושם לך. לי זה נשמע כמו אחושרמוטה מעמד ביניים. אפשר להתווכח על זה עד מחר.

לגבי התרחבות הפערים: ברור שהפערים מתרחבים. כשיש לך פה אוכלוסיות שלמות שההכנסה שלהן נמוכה והן עושות 6 ילדים ומעלה - מה אתה מצפה שיקרה?
באירופה, מי שמרוויח מעט - לא עושה ילדים, או שעושה ילד אחד או גג שניים. רק פה, במדינת הגאונים הגדולים - מי שיש לו הכנסה נמוכה (חרדים וערבים) - עושה 6 ילדים ומעלה. אז נכון שהשכבות החלשות פה הן יותר חכמות מכל העולם, ועדיין - להאשים את המדינה בזה שאנשים עם הכנסה נמוכה משריצים בקצב של עכברי מעבדה - זה מגוחך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 10:48 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

הויכוח עקר כי אתם פאנאטים, שלא משנה מה יקרה - אתם תמיד תתקפו. כמו אוהדי כדורגל, שתמיד יאהדו את הקבוצה שלהם ויהי מה.
יאיר לפיד דיבר על הכנסות ברוטו של 20 אלף ש"ח, כששני בני הזוג עובדים. זה אומר שכר ממוצע של 10,000 ש"ח לכל אחד מבני הזוג. אם זה לא נשמע לך כמו מעמד ביניים - שיבושם לך. לי זה נשמע כמו אחושרמוטה מעמד ביניים. אפשר להתווכח על זה עד מחר.

לגבי התרחבות הפערים: ברור שהפערים מתרחבים. כשיש לך פה אוכלוסיות שלמות שההכנסה שלהן נמוכה והן עושות 6 ילדים ומעלה - מה אתה מצפה שיקרה?
באירופה, מי שמרוויח מעט - לא עושה ילדים, או שעושה ילד אחד או גג שניים. רק פה, במדינת הגאונים הגדולים - מי שיש לו הכנסה נמוכה (חרדים וערבים) - עושה 6 ילדים ומעלה. אז נכון שהשכבות החלשות פה הן יותר חכמות מכל העולם, ועדיין - להאשים את המדינה בזה שאנשים עם הכנסה נמוכה משריצים בקצב של עכברי מעבדה - זה מגוחך.

לא יודע איך אתה קורא למעמד הזה, אבל שני דברים ברורים - 1. יש בערך פי שלושה אנשים שמרוויחים פחות מהסכום השרירותי הזה מאשר כאלה שמרוויחים יותר, 2. משפחה כזאת, שמרוויחה 20K ויש לה שני ילדים, בחיים האמיתיים היא לא גומרת את החודש. שלא לדבר על רובה המוחלט של האוכלוסייה שלא עובדים בהיי טק ולא מרוויחים 20K בחודש.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 10:51 
החרדים והערבים לא דומים במספר הילדים למשפחה.
הערבים ב2010 היו על 2.8 או 2.9, זה לא הרבה באופן קיצוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 10:57 
teknoboy כתב:
לא יודע איך אתה קורא למעמד הזה, אבל שני דברים ברורים - 1. יש בערך פי שלושה אנשים שמרוויחים פחות מהסכום השרירותי הזה מאשר כאלה שמרוויחים יותר, 2. משפחה כזאת, שמרוויחה 20K ויש לה שני ילדים, בחיים האמיתיים היא לא גומרת את החודש. שלא לדבר על רובה המוחלט של האוכלוסייה שלא עובדים בהיי טק ולא מרוויחים 20K בחודש.

בדיוק! ועל זה יאיר לפיד דיבר! הוא דיבר על כך שמשפחה שמרוויחה 20K ויש לה 2 ילדים - לא גומרת את החודש, וזה מצב שהוא רוצה לתקן.
לגבי המשפחות שמרוויחות פחות - אתה לא באמת צריך את יאיר לפיד, בשביל לדעת שמשפחה שמרוויחה 5,000 ש"ח ויש לה ילדים - לא גומרת את החודש. את זה כולם יודעים. יאיר לפיד בחר לשים את הזרקור על משפחות אחרות. ממש פושע!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: מרכיבים ממשלה
הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 11:04 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

מה זה אומר "נשמע לי"? תקרא לזה מה שבא לך. זה בטח חלק ממעמד הביניים, אבל חלק לא גדול. בנוסף, אל תשכח שבתוך הרבע הזה, יש גם משפחות של 30 אלף ויותר.
ולגבי הפערים- מאוד נח להסתכל רק למטה. תסתכל קצת למעלה תראה כן אנשים שמרוויחים סכומי עתק ומשלמים אולי חצי משיעור המס שאתה משלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 11:08 
האמת שזה סקרן אותי, אז חיפשתי כמה. ילדים יש למשפחה חרדית, ואיזה אתר שאני לא מכיר כל כך כתב שהם ירדו מ7 ומשהו ל6 ומשהו. אם כן זה הבדל עצום של פי שניים בינם לבין הערבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 11:11 
משפחה שמרוויחה 20,000 ש"ח היא לא מעמד ביניים עפ"י הקריטריון המקובל, הויכוח על זה מיותר, היא לא. בפועל, במציאות הישראלית היא כן כזו כי המציאות אצלנו מעוותת לחלוטין בגלל הפערים האדירים, אבל בכל מקרה הטיעון של לפיד לא היה צריך להיות מוצג ככה. לא שאני לא מבין אותו, הוא די מנותק כמו הרבה מהכותבים באשכול הזה, אבל הוא היה צריך להציג את מש' כהן כדוגמא למי שמגרדת את העשירון התשיעי ועדיין מתקשה לגמור את החודש, וזה הכל, יוקר המחיה מקשה על קרוב ל90% מהאוכלוסיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 11:22 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
teknoboy כתב:

בדיוק! ועל זה יאיר לפיד דיבר! הוא דיבר על כך שמשפחה שמרוויחה 20K ויש לה 2 ילדים - לא גומרת את החודש, וזה מצב שהוא רוצה לתקן.
לגבי המשפחות שמרוויחות פחות - אתה לא באמת צריך את יאיר לפיד, בשביל לדעת שמשפחה שמרוויחה 5,000 ש"ח ויש לה ילדים - לא גומרת את החודש. את זה כולם יודעים. יאיר לפיד בחר לשים את הזרקור על משפחות אחרות. ממש פושע!

לא פושע, אבל במפורש ובמוצהר הוא דואג למיעוט קטן באוכלוסיה (ש"במקרה" על פי הסקרים זה הקהל שהצביע לו).
זה לא פשע, רק צריך להבין שהוא לא מייצג (ולא מתיימר לייצג) את כלל הציבור או את מה-שמכונה-על-ידי-רוב-העולם בשם "מעמד הביניים", אלא שכבה מצומצמת באוכלסיה, ועוד כזאת שמצבה גם ככה שפיר לעומת השאר.

אם נראה לך הגיוני שהממשלה תדאג רק למי ששפר עליהם גורלם ותזניח את רוב האוכלוסייה, שגם ככה מצבה קשה, אז אתה כנראה חלק מהבעיה ולא חלק מהפתרון.

כמו כן, אם שר האוצר של מדינת ישראל חושב ששני העשירונים העליונים הם מעמד הביניים, לא מופרך לחשוב שיום אחד יהיה שר אוצר שחושב שגירעון בתקציב שווה ערך לאוברדראפט בחשבון הבנק.
ככה שיש סיבה לדאגה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 11:45 
teknoboy כתב:
לא פושע, אבל במפורש ובמוצהר הוא דואג למיעוט קטן באוכלוסיה (ש"במקרה" על פי הסקרים זה הקהל שהצביע לו).
זה לא פשע, רק צריך להבין שהוא לא מייצג (ולא מתיימר לייצג) את כלל הציבור או את מה-שמכונה-על-ידי-רוב-העולם בשם "מעמד הביניים", אלא שכבה מצומצמת באוכלסיה, ועוד כזאת שמצבה גם ככה שפיר לעומת השאר.

אם נראה לך הגיוני שהממשלה תדאג רק למי ששפר עליהם גורלם ותזניח את רוב האוכלוסייה, שגם ככה מצבה קשה, אז אתה כנראה חלק מהבעיה ולא חלק מהפתרון.

כמו כן, אם שר האוצר של מדינת ישראל חושב ששני העשירונים העליונים הם מעמד הביניים, לא מופרך לחשוב שיום אחד יהיה שר אוצר שחושב שגירעון בתקציב שווה ערך לאוברדראפט בחשבון הבנק.
ככה שיש סיבה לדאגה.

בואנה, אתם פשוט מחפשים בכח לתקוף. איפה לעזאזל ראית שהוא כתב שהוא הולך להזניח את שאר האוכלוסיה?
ומה לעשות, גירעון בתקציב זה בדיוק, אבל ב-ד-י-ו-ק, כמו אוברדראפט בבנק. ואם אתה לא מבין את זה - אז הבעיה פה היא אתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 41  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: