באמא שלי, זה פשוט נראה כמו שיגוע, אבל שלא יגידו שאין לסמולנים לב -
דבר ראשון, הטענה המרכזית של האבולציה היא לא שמוצא האדם מן הקוף, דארווין אגב, לא דיבר אפילו על בני אדם במוצא המינים, אני מנחש שהתמקדות היא דווקא בנקודה הזו כי היה קצת קשה להוציא המונים לרחובות לשרוף ספרים שטוענים שלכלב ולזאב יש אב משותף.
ואם לחזור לנושא, הטענה המרכזית של האבלוציה היא
הברירה הטבעית (כן, אני יודע, שמו אותה בשם של התיאוריה, המדענים האלו, אין להם ליריקה בשיט).
בגדול מה שזה אומר, שלאורך זמן, תכונות שמגדילות את הסיכוי של פרט לחיות ולהוליד צאצים יהפכו יותר נפוצות, ואלו שמקטינות את הסיכוי הנ"ל יהפכו לנדירות יותר. אפשר להבין את זה באופן אינטואיטיבי אפילו בחברה אנושית, נגיד בישראל, להיות חרדי מגדיל את הסיכוי שלך להוליד ילדים (באופן סטטיסטי), ולכן לאורך זמן, יהיו יותר חרדים. אני אגב לחלוטין לא צוחק עם הדוגמא הזו, זוהי ברירה טבעית לכל דבר ועניין, רק לא ברירה טבעית ביולגית, עכשיו תדמיין אותו דבר רק עם זברות וכמה מהר הן יכולות לברוח מאריות.
מה שמדהים בדארווין, והסיבה שהוא נערץ בקהילה המדעית (למרות שהיו אנשים לפניו עם רעיונות די דומים) זה שלא היתה שום הבנה למנגנונים שמאפשרים את האבלוציה, זה היה לפני שידענו שום דבר על תורשה (אם אתה זוכר את מנדל והפרחים משיעורי ביולוגיה בתיכון? הוא פירסם את המחקר שלו 7 שנים אחרי מוצא המינים) לפני שידענו מה זה ה DNA ומה זה מוטציה. רק ב 1972, 113 שנים אחרים פירסום מוצא המינים הבנו מה זה גן וסוף סוף התחלנו לבנות תמונה של איך תכונות בתכלס עוברות בתורשה (קצרה היריעה לדבר על זה, אבל אם מעניין אותך, הספר היחיד שאתה צריך אפילו לפזול לכיוון שלו הוא הגן האנוכיי של ר'יצארד דוקינס, בלי קשר למה שאתה חושב על הפוליטקה שלו).
דארווין הסתכל על ציפורים בגלפאגוס ואמר "אה, נראה לי ככה העולם עובד, זה למה חתולים נראים דומים לאריות ולכל החרקים יש 6 רגליים", ולמרות שהוא טעה בהמון פרטים ובהמון דוגמאות, במחבן התוצאה, גם בביולגיה, גם פלאונטולוגיה, גם בפיזיקה, גם ברפואה, רבאק, אפילו מתמטיקה ומדעי המחשב, האבלוציה היא אחת התיאוריות המוצלחות ביותר בתולדות המחשבה האנושית.
אה, ולגבי השאלה שלך עם השפה, ואנחנו לא אותו מין כמו הקוף ואגב גם לא התפתחנו משום קוף שאתה מכיר, מה שיש לנו זה אב משותף, בדיוק כמו שכלב הוא שונה מזאב למרות שיש להם אב משותף.
עם הזמן התפתחו מאותו אב צאצאים שונים, יש דברים שהקופים עולים עלינו בהם - כח, שערות (ללא הגבלת הרובין ווילאמס), זריקת קקי, אבל בדיבור, אין על הומו סאפינס.
ואם אתה שואל, אבולוציונית, דיבור יותר טוב מזריקת קקי, וזה למה יש 7 מילארד בני אדם ובערך 100,000 גורילות.