אחד אדום כתב:
MANDALA כתב:
תגובה מספר 4, ד"ר יוסי פיפרברגר-
"הפרסום מערבב במכוון שתי אוכלוסיות שונות מהותית: חילוניים ודתיים לאומיים. כך מטשטשים את העובדה שאצל הדתיים לאומיים אין למעשה השתמטות , בעוד שאצל חילוניים היא קיימת. למעלה מכך לא מוסרים לנו על אחוזי ההתנדבות ליחידות עילית ומתנדבים . וכך מעלימים מהציבור את העובדה שההתנדבות גבוהה מאוד אצל הדתיים הלאומיים יחסית לשאר האוכלוסיה."
יש בזה משהו.
כמו שהפירסומים על ההשתמטות בתל אביב מערבב במכוון ערבים, יהודים, דתיים וחרדים שגרים בעיר באותה כפיפה. כשבודקים לעומק רואים שזה מכוון כדי להמשיך בהסתה כנגד התל אביבים ולהתיר את דמם (וכבר שמעתי שונאי ישראל אנטישמיים מהימין שרוצים שיהודים יפגעו לאמור "הלוואי ויפלו טילים על תל אביב")
ועוד עובדה מעניינת שכל פעם שוכחים אותם אנשים להזכיר ,אצל החילונים הבנות מתגייסות, אצל הדתיים הלאומיים לא. ושנת שירות לאומי כמו שרוב הבנות הדתיות עושות לא שווה ערך לשנתיים שרות צבאי. וכל אותם דתיים לאומיים שמדברים על התחלתא דגאולה (תחילת הגאולה) ועל מלחמת מצווה ושוכחים שאפילו כלה מחופתה יוצאת למלחמה...
"בני הישיבות באמת מוסרים את נפשם ומשתדלים להכנס ליחידות הכי מובחרות." "שטויות! עדיין, בני הישיבות עושים רק שנה וארבע, ואם עושים חישוב, החילונים נמצאים יותר זמן בצבא.. וכל זה בנוסף לכך שהבנות בציבור הדתי לא עושים צבא, אלא רק שירות לאומי. "יש החילונים ניצחו, הדתיים סתם אפסים! "
אחי אני לא באתי להיות בשום צד, רק באתי להגיד שאני חושב שלא במקרה הם שמו את שני הציבורים ביחד בסטטיסטיקה.
ד"א, "שנת שירות לאומי כמו שרוב הבנות הדתיות עושות לא שווה ערך לשנתיים שירות צבאי"- מבחינת מה ? כמות או איכות ?
אם זה מבחינת כמות אני מסכים, אבל מבחינת איכות אני ממש לא מסכים. אני מכיר כבר כמה שנים הרבה בנות שירות בתופת שירותן, ואין לך מושג יך הן עובדים קשה. כמובן שאני לא בא לזלזל בחיילות, תכל'ס אני אפילו לא כ"כ יודע מה הן עושות, אבל אל לך לזלזל בבנות השירות.