גביזון כתב:
Frank Serpico כתב:
בני 15 לא צריכים לגעת באלכוהול. נקודה. טובים או לא טובים - ילדים לא צריכים לגעת באלכוהול.
אני, את הבירה הראשונה שלי טעמתי בגיל 17 וחצי. לא מרגיש שפספסתי משהו. לא היה עולה על דעתנו לשתות אפילו בירה בגיל 15 או 16.
לא נעים לי להיות טרחן, אבל באמת חורה לי מאוד לשמוע פה בפורום ילדים בני 15 מדברים על וודקה ואלכוהול. זה לא צריך להיות.
וכמובן שזה מתחיל בחינוך מבית. מתחיל ונגמר בחינוך מבית. מה לעזאזל יש לנערים צעירים לעשות בחוץ בשלוש לפנות בוקר? אין להם הורים?
מכל הזוועה שהיו שם אמרת את הדבר הכי לא קשור לעניין.
אלכוהול זו לא הסיבה לאלימות הזאת, זה רק התירוץ למשהו שנמצא שם ומחכה להתפרץ בנסיבות כלשהן.
אני בגיל 14-15 הייתי מבלה בפארקים בלילה עם וודקה וחברים, מעולם לא עלה בדעתו של מישהו מאיתנו לתקוף אדם\ילד\נער או להזיק למישהו באופן פיזי.
קשור ועוד איך. ילדים בני 15, מסתובבים בלילות בחוץ, שותים אלכוהול. איפה בכל זה נמצאים ההורים? איך זה שההורים מאפשרים לילדים שלהם לחזור רק לפנות בוקר הביתה שיכורים מהתחת ומסריחים מאלכוהול?
אני אגיד לך איך - כנראה שאין. אין נוכחות של הורים. אין הצבת גבולות. אין חינוך. אין מידה מינימלית של נוכחות הורית שיציבו גבולות. אין הקנייה של מה שמותר ומה אסור, מה טוב ומה רע. בקיצור, אין הורים. וכשאין הורים, אין גבולות, אין חינוך - מה שנותר זה רק שהילדים יקבעו לעצמם את הגבולות של עצמם. ועכשיו זה תלוי רק בילדים עצמם.
תבין, אתה מתייחס ל"אלכוהול" ול"שלוש בלילה" כעל משהו טכני, מזיק או לא מזיק, משפיע או לא משפיע, ואני מתייחס לזה כאל משהו ערכי - האם זה דבר נכון? האם זה לא נכון? ואם זה לא נכון, איפה ההורים שיאכפו את הלא נכון הזה אצל ילדיהם? אם אלכוהול ושלוש בלילה נקבע כאסור, איפה ההורים שישיתו סנקציות ועונשים כשהילדים חוצים את קו האסור?
או שאולי המדאיג יותר הוא שההורים בכלל לא מציבים את הגבולות, לא קובעים את הרף, לא מגדירים בכלל מה מותר ומה אסור. פשוט מושכים כתפיים במעין חצי ייאוש חצי חוסר אכפתיות, הרי יש לנו מספיק טרדות בחיים גם בלי הילדים הסוררים שלנו - יש לנו מחר לקום מוקדם בבוקר לעבודה, יש פיטורין, יש חובות על הראש, יש משכנתא או שכר דירה - עיזבו אותנו מהילדים. אנחנו יודעים, כאלה הם, קצת מופרעים - אז מה אם הם הרביצו אתמול לילד בגן, אז מה אם הם הניפו כיסא לעבר מחנכת כיתה ב', אז מה אם הם איימו בסכין כבר בכיתה ה', אז מה אם הם מסתובבים בלילות שיכורים מהתחת ועושים מה שבראש שלהם? עיזבו אותנו. יש לנו מספיק צרות גם ככה.
אני מכיר את ההורים האלה, הם בכל מקום.