תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 29 יוני 2025, 19:07

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 22 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מתן זכות קדימה לפני מעבר חציה
הודעהפורסם: 31 מאי 2012, 19:49 
סמל אישי של המשתמש
אין ויכוח שאם מדובר בהולך רגל חייבים לעצור.
השאלה מה עושים עם רוכב אופניים שעומד רכוב על אופניו לפני מעבר החציה ?
אני סבור כי לא חייבים לעצור שכן החוק מדבר על מתן זכות קדימה להולכי רגל, לא לרוכבי אופניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מתן זכות קדימה לפני מעבר חציה
הודעהפורסם: 31 מאי 2012, 19:53 
סמל אישי של המשתמש
חיפשתי בגוגל
זה מה שמצאתי:
http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%9 ... D7%9C.aspx

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2012, 19:55 
סמל אישי של המשתמש
אל באנדי כתב:
חיפשתי בגוגל
זה מה שמצאתי:
http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%9 ... D7%9C.aspx

זה מלפני שנתיים, לך תדע מה קרה מאז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2012, 20:28 
לא יודע לענות לך על השאלה, אבל רק רציתי שלפני שנה כמעט הרגתי ככה אופנוען שהחליט לחצות מעבר חציה בנסיעה, כשהוא חושב שאני אמור לנחש שהוא מתכוון לעשות את זה, ולא להשתלב בכביש (הייתי בנתיב הימני מתוך שניים, ברחוב חיים לבנון לכיוון צפון).
אחרי שבמזל לא דרסתי אותו, הוא עוד רדף אחריי וצרח "לא שמעת על זכות קדימה להולך רגל?".
ואם זה לא מספיק, אז אחרי שאמרתי לו שהוא לא הולך רגל, הוא שאל אותי אם הייתי אומר את זה גם לזקנה בכסא גלגלים.
עד עכשיו זה מעצבן אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2012, 20:28 
לא יודע לענות לך על השאלה, אבל רק רציתי שלפני שנה כמעט הרגתי ככה אופנוען שהחליט לחצות מעבר חציה בנסיעה, כשהוא חושב שאני אמור לנחש שהוא מתכוון לעשות את זה, ולא להשתלב בכביש (הייתי בנתיב הימני מתוך שניים, ברחוב חיים לבנון לכיוון צפון).
אחרי שבמזל לא דרסתי אותו, הוא עוד רדף אחריי וצרח "לא שמעת על זכות קדימה להולך רגל?".
ואם זה לא מספיק, אז אחרי שאמרתי לו שהוא לא הולך רגל, הוא שאל אותי אם הייתי אומר את זה גם לזקנה בכסא גלגלים.
עד עכשיו זה מעצבן אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2012, 20:51 
סמל אישי של המשתמש
Kyahs כתב:
עד עכשיו זה מעצבן אותי.

יש אופנוענים בני זונות שכשיש רמזור אדום, הם חותכים דרך מעבר חציה תוך כדי נסיעה פראית
ויש גם כאלה שנוסעים על מדרכות במקרה של כביש חד נתיבי פקוק וצר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2012, 22:32 
אני חושב שמבחינת החוק היבש לרוכבי אופניים אסור בכלל לחצות מעבר חציה תוך כדי נסיעה, אבל תקנו אותי אם אני טועה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2012, 22:35 
נדב ב. כתב:
אני חושב שמבחינת החוק היבש לרוכבי אופניים אסור בכלל לחצות מעבר חציה תוך כדי נסיעה, אבל תקנו אותי אם אני טועה

לפי החוק היבש, אסור להם לנסוע על מדרכות, רק בשבילי אופניים או בכביש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2012, 22:56 
סמל אישי של המשתמש
Kyahs כתב:
עד עכשיו זה מעצבן אותי.

ענק.

אופנוענים וטוסטוסונים הם החוצפנים הכי גדולים בישראל. החוצפה שלהם שלא תאמן לרכב על המדרכות, לרכב על מעבר חציה, וכו'. אה כן, ואפילו לצפצף להולכי רגל כשהם רוכבים על המדרכה. לא יאמן.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2012, 23:11 
ציטוט:
מה ששר התחבורה לא אומר הוא שכיום אסור לרוכבי אופניים לחצות במעבר חציה, ועליהם לרדת מן האופנים ולהוליכו לצידם.

http://www.news1.co.il/Archive/001-D-241751-00.html

זה מ2010, אם החוק לא עבר (ולא נראה לי שעבר אחרת היו כתבות על זה שעבר ולא רק על זה שהגישו אותו) אז זה אומר שלרוכבי אופניים אסור בכלל לרכב במעבר חצייה. אם הם יורדים מהאופניים כמובן שצריך לתת זכות קדימה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2012, 23:20 
סמל אישי של המשתמש
bloodbrother כתב:
Kyahs כתב:
עד עכשיו זה מעצבן אותי.

ענק.

אופנוענים וטוסטוסונים הם החוצפנים הכי גדולים בישראל. החוצפה שלהם שלא תאמן לרכב על המדרכות, לרכב על מעבר חציה, וכו'. אה כן, ואפילו לצפצף להולכי רגל כשהם רוכבים על המדרכה. לא יאמן.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2012, 23:21 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
נדב ב. כתב:

עקרונית, שניכם צודקים. זה לפי החוק היבש. אבל לעיתים יש מקום להתחשבות גם לפנים משורת הדין. במקרה הזה (של אופניים) נראה לי שיש בהחלט מקום לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2012, 23:33 
Frank Serpico כתב:
לירון האדום כתב:
נדב ב. כתב:

עקרונית, שניכם צודקים. זה לפי החוק היבש. אבל לעיתים יש מקום להתחשבות גם לפנים משורת הדין. במקרה הזה (של אופניים) נראה לי שיש בהחלט מקום לזה.

ברור. אני משתמש באופניים יום-יום וגם לי יוצא לסוע על מדרכות ולעבור במעברי חצייה. בגלל שאני גר במושב זה לא ממש קריטי, אבל אני מניח שאם הייתי גר בעיר הייתי רוכב בעיקר על מדרכות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2012, 23:37 
מה זה בכלל משנה?

עדיף לך לא לעצור ולקחת סיכון שתדרוס מישהו?

תעצור וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2012, 06:52 
סמל אישי של המשתמש
מסכים עם בלאד (אופנוענים שנוסעים על מדרכות וכדומה הם חוצפנים ואלימים) ועם רדנקו (למה לשאול שאלה כזאת? ואם לא כתוב בחוק שצריך לתת לו זכות קדימה אז זה סבבה לדרוס אותו?).

בהערת אגב, נאמר פה שמותר לרכוב על אופניים רק בכביש ובשבילי אופניים - למיטב ידיעתי לשבילי האופניים אין שום מעמד חוקי, והבנתי שנדרש אפילו שיוני בחקיקה ראשית כדי לתת להם מעמד כזה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2012, 07:31 
טקנו, אני דיי בטוח שיש חוק ישן מאוד שנותן לשוטר זכות להוציא לך את האוויר מהגלגלים אם אתה רוכב על המדרכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2012, 07:34 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
טקנו, אני דיי בטוח שיש חוק ישן מאוד שנותן לשוטר זכות להוציא לך את האוויר מהגלגלים אם אתה רוכב על המדרכה.

קשה מאמין.
ובאיזה הקשר אתה אומר את זה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2012, 07:36 
בהקשר מעמדן החוקי של האופניים
ציטוט:

סימן ג': אופניים ותלת-אופן
123. (א) לא ירכב אדם על אופניים אלא אם הם במצב תקין וראויים לשימוש.
(ב) לא ירכב אדם על אופניים אלא על גבי המושב הקבוע המחובר אליהם.
124. (א) הרוכב על אופניים לא ירכיב עליהם אדם, אלא אם הם עשויים לרכיבתם של אנשים במספר הרוכבים עליהם, ולא ירכב אדם על אופניים נהוגים בידי אחר אלא אם הם עשויים כאמור.
(ב) על אף האמור בתקנת משנה (א) מותר להרכיב ילד שטרם מלאו לו 8 שנים על אופניים המצויידים במושב נפרד המבטיח את שלום הילד המורכב עליהם.
(ג) מי שטרם מלאו לו 14 שנה לא ירכיב אדם אחר על אופניים.
125. הוראות תקנות 121 ו-122 יחולו גם לגבי הובלה ורכיבה על אופניים.

126. (א) הרוכב על אופניים לא יאחז ברכב אחר הנע בדרך, ולא יחבר אליו את רכבו באופן אחר.
(ב) לא יגרור אדם באופניים.
127. הרוכב על אופניים ישמור על ריווח בינו ובין רכב הנוסע לפניו, כדי שיספיק להיעצר מיד וללא חשש תאונה במקרה של עצירה או מתן אות על ידי הרכב שלפניו.

128. הרוכב על אופניים ירכב קרוב ככל האפשר לשפתו הימנית של הכביש וינהג בזהירות ובמיוחד בעברו רכב העומד או בעקפו רכב הנע באותו כיוון.
129. (א) לא ירכב אדם על אופניים על מדרכה או על חלק מהדרך המיועד להולכי רגל בלבד; אולם מותר להולך רגל להסיע אופניים על המדרכה אם אין בכך הפרעה להולכי רגל.
(ב) הוקצה בדרך שביל מיוחד לאופניים וסומן בתמרור מתאים לא ירכב רוכב אופניים בכל חלק אחר של הדרך אלא באותו שביל.
(ג) לא ירכב אדם על אופניים במנהרה.
130. לא ירכב אדם על אופניים אלא אם הם מצויידים בכל עת –
(1) בפעמון;
(2) במנגנון בלימה יעיל לעצירה;
(3) במחזיר אור של אחורי האופניים מסוג כאמור בחלק ג' בתוספת השניה.
131. הציוד המפורט בתקנה 130 יהיה בכל עת במצב תקין.

132. לא ירכב אדם על אופניים בזמן תאורה אלא אם –
(1) מאיר בהם פנס קבוע מלפנים המפיץ אור לבן הנראה לעין במזג אוויר נאה ממרחק של 150 מטר לפחות מלפני הרכב;
(2) מאיר בהם פנס קבוע המפיץ אור אדום מאחורי האופניים.
(3) יש מחזירי אור בצבע צהוב על דוושות האופניים שניתן לגביהם לראשונה רשיון על ידי רשות מקומית אחרי יום כ"ד בטבת תשמ"א (31 בדצמבר 1980).
133. לענין חלק זה, הולך רגל המסיע אופניים בדרך, דינו כדין רוכב אופניים, זולת אם מהקשר הדברים משתמע אחרת.

134. מצא שוטר אופניים שרוכבים עליהם תוך הפרת הוראות תקנות שהותקנו על פי הפקודה, רשאי הוא להוציא את האוויר ואת השסתומים כדי למנוע המשך רכיבה עליהם תוך הפרת הוראה כאמור.
135. הוראות תקנות 123, 126, 127, 128, 129(א) ו-(ג), 130, 131, 133 ו-134 יחולו גם לגבי תלת-אופן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2012, 07:39 
סמל אישי של המשתמש
מרגש.
אני רואה שהמחוקק לא מצא לנכון להתייחס לחד-אופן. פרצה מעניינת - על פניו מותר לרכוב על חד אופן איפה שבא לך, גם בלי מחזיר אור!

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2012, 07:53 
סמל אישי של המשתמש
יותר מזה - לפי החוק אסור לנסוע באופניים בשבילי הפארק!

מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2012, 10:22 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
יותר מזה - לפי החוק אסור לנסוע באופניים בשבילי הפארק!

מעניין.

אני מאמין שזה חלק מסעיף 129.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2012, 14:18 
מה עם לרוץ על אופניים מאחורה? מותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 22 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: