תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 29 יוני 2025, 23:58

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 20 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: פינוי מקום בכונן C בסיוע תוכנת TreeSize
הודעהפורסם: 21 מאי 2012, 19:20 
שלום למבינים במחשב. היות והמחשב שלי הפך איטי בצורה קטסטרופלית, אני רוצה לפנות מקום בכונן C. עשיתי מיפוי של הקיבולת שלי באמצעות התוכנה הנ"ל.
אני מציג כאן את הפירוט של חלוקת הקיבולת במחשב (שהגעתי אליו דרך התוכנה), ואשמח אם מישהו יוכל להגיד לי מה המשמעות של הדברים וממה אפשר להיפטר :

(1) תיקיית WINDOWS - סה"כ נפח של 27.1GB שמתחלק לתיקיות הבאות :

א. 23.2GB - Installer. מתפצל ל-1190 קבצים שרובם עם סיומת msp (סה"כ 22.8GB) + לתיקייה שנקראת $patchcache$ י (400MB).

ב. system32 - נפח של 1.1GB. מתפצל ל-2230 קבצים שרובם עם סיומת dll ו-exe (סה"כ 0.5GB) + לתיקייה שנקראת dllcache ובה גם המון קבצים עם אותן סיומות (סה"כ 0.3GB) + לתיקיות config ו-spool (כל אחת 0.1GB) + הרבה תיקיות מוזרות ששוקלות כמה עשרות MB כל אחת

ג. softwaredistribution - נפח של 0.8GB. מתפצל לתיקיית download הכוללת עוד כמה חלוקות בתוכה (סה"כ 0.7GB) + תיקיית Datastore עם משקל 0.1GB.

ד. $hf_mig$ - נפח של 0.5GB ומתפצל להמון תיקיות שמתחילות ב-KB ועם המון מספרים אחרי.

ה. assembly - נפח של 0.3GB שגם מתפצל לכל מיני תיקיות.

ו. מכאן זה כבר נראה לי לא קריטי אבל בכל זאת אציין - עוד שתי תיקיות של 0.2GB, שלוש תיקיות של 0.1GB והמון תיקיות של כמה עשרות MB.

(2) בתיקיית programe files : ישנה תיקייה בשם common files השוקלת 1.8GB. מתוכה 1GB נכנס בתיקייה בשם symantec shared ושם בתוך תיקייה בשם virus defs. תיקייה נוספת בתוך common files הינה microsoft shared השוקלת 0.3GB ובה המון תיקיות נוספות.

(3) תיקיית system volume informashion : התיקייה שוקלת 3.8GB. היא נפתחת לתיקייה הכוללת את כל הנפח הזה והיא נקראת restore עם מעין קוד מאוד ארוך לידה בסוגריים כאלה {} ובתוכה המון תיקיות ששמן מתחיל ב-RP וכמה מספרים.

(4) קובץ בודד הנמצא בכונן C, שמו pagefile, סיומת sys ונפח 1.5GB

אז אלו למעשה הדברים שאין לי מושג מה הם אומרים והם גם הדברים הכבדים והרציניים שתופסים לי את המקום במחשב. כאמור לעיל אשמח לעזרתכם במה הדברים האלה אומרים וממה בטוח אפשר להיפטר.

תודה רבה מראש...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: פינוי מקום בכונן C בסיוע תוכנת TreeSize
הודעהפורסם: 21 מאי 2012, 19:27 
סמל אישי של המשתמש
תפטר מ-system32 תיקייה מיותרת...
סתם אל
בעצם יודע מה כן לך על זה...
לא עזוב את זה לא כדאי

חסר לך מקום ב-C שאתה רוצה למחוק דברים או שאתה חושב שבגלל שיש לך הרבה דברים זה מאיט את המחשב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2012, 19:53 
יש לי סה"כ 75GB במחשב (כן, מחשב ישן), מתוכם רק 25GB פנויים, ואין לי כמעט כלום על המחשב חוץ מתוכנות.

אז כן, סביר להניח שרוב המקום שלי הולך על שטויות שהמחשב יוצר, וכן - אני חושב שהמחשב איטי גם בגלל שאין לו הרבה מקום פנוי, במיוחד לאור העובדה שהאיטיות התגברה עם הזמן.

אני יודע שיכולים להיות עוד גורמים שמאטים את המחשב, אבל סביר להניח שגם זה גורם משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2012, 20:03 
סמל אישי של המשתמש
האמת שזה לא גורם כל כך משמעותי.
תנסה לעשות Disk Defragment ולנקות את המחשב מאבק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2012, 20:13 
מה זה Disk Defragment ואיך עושים זאת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2012, 20:25 
סמל אישי של המשתמש
פלסטר כתב:
יש לי סה"כ 75GB במחשב (כן, מחשב ישן), מתוכם רק 25GB פנויים, ואין לי כמעט כלום על המחשב חוץ מתוכנות.

אז כן, סביר להניח שרוב המקום שלי הולך על שטויות שהמחשב יוצר, וכן - אני חושב שהמחשב איטי גם בגלל שאין לו הרבה מקום פנוי, במיוחד לאור העובדה שהאיטיות התגברה עם הזמן.

אני יודע שיכולים להיות עוד גורמים שמאטים את המחשב, אבל סביר להניח שגם זה גורם משמעותי.

25GB זה מעל הראש, זה לא מה שמאט לך את המחשב.
(סביר להניח שיש לך חייעס על המחשב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2012, 21:05 
אמיר כתב:
פלסטר כתב:

25GB זה מעל הראש, זה לא מה שמאט לך את המחשב.
(סביר להניח שיש לך חייעס על המחשב).

כן, אבל עדיין זה מעצבן שיש לי רק 25GB פנויים, כי באמת שאין לי כלום על המחשב. והאמת שגם "חייעס" זה הסבר טוב למדי, השאלה מה הפיתרון - לפרמט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2012, 21:36 
דרך אגב, שנים לא ניקיתי אבק ולפחות מבחוץ זה נראה שיש עליו די הרבה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 00:24 
תעיף את הנורטון שיש לך על המחשב ותעבור להשתמש במשהו יותר קל.

תיקית הסימנטק שיש לך זה נורטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 00:51 
מה הכוונה קל?? אתה רוצה להגיד לי שהאנטי וירוס שוקל הרבה??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 09:28 
סמל אישי של המשתמש
פלסטר,
כמו שאמרו פה לפני, זה לא ה"משקל" של התוכנה, ולא המקום הפנוי על הדיסק.
יש לך 25 ג'יגה פנויים, זה ממש המון.

תחשוב על זה ככה:
יש לך מחסן של 75 מטר והשתמשת ב50 מטר כדי לאחסן בו דברים. יש לך עוד 25 מטר שלמים פנויים. אפשר להכניס שם סלון שלם!
הבעיה שלך, אולי, היא זיכרון הRAM ("פנימי"). אם נשתמש בדוגמא שלנו, תחשוב שאתה נכנס למחסן ומתחיל להרים בידים דברים שאיחסנת במחסן.
מתוך הנחה סבירה שאתה לא סופרמן, אחרי מספר קטן של דברים שתרים (נניח: 2 כסאות ומנורה), כבר לא יהיה לך מקום בידים, וזה כבר יהיה לך
כבד לסחוב הכל ב"נגלה" אחת.

אותו דבר המחשב שלך: הוא טוען תוכנות לזיכרון הRAM, שהוא משמעותית קטן יותר מנפח ההארד דיסק שלך.
ככל שיש יותר תוכנות שנטענו במקביל (נניח שכרגע פתוח לך: 10 טאבים בדפדפן, ואנטי וירוס, ודיאבלו 3, ועוד מלא שטויות אחרות), כל הזיכרון הפנוי בRAM מצטמצם,
ולמחשב נהיה יותר "כבד" להריץ דברים. ה"חייעס" שאמיר ( :HEART2: ) התייחס אליהן הן חלק מהסיפור הזה - תוכנות שנטענות ותפוסות מקום.
בנוסף, ה"חייעס" האלה יכולות להעמיס גם על המעבד ועוד כלמיני משאבים (קריאות מהדיסק, למשל) וגורמות למחשב להאיט את פעולתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 09:45 
תודה על התגובה המושקעת... אבל מה בעצם הפיתרון? לפרמט??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 13:44 
סמל אישי של המשתמש
פלסטר כתב:
תודה על התגובה המושקעת... אבל מה בעצם הפיתרון? לפרמט??

לא. יש עוד הרבה דברים לנסות לפני שאתה מפרמט.

צריך לראות מה רץ בזיכרון, ומה אפשר להוריד.
נסה להבין כמה זיכרון RAM יש לך פנוי - זה קריטי כדי להבין האם הבעיה היא שם או לא.

תעשה גם DEFRAG לכונן שלך, כמו שהציעו לפני, זה תמיד טוב (זה לא קשור לRAM אלא לזמן הקריאה של המידע מהכונן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 13:55 
תעשה msconfig
תראה מה עולה לך בBOOT (כשהמחשב עולה) - אתה תמצא הרבה תוכנות זבל שרצות על ריק, תמחק אותן שרק דברים חיוניים / דברים שאתה צריך שיעלו יעבדו עם הדלקת המחשב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 14:34 
איך אני עושה את זה (אתה מדבר עם מישהו שלא בקיא בתחום)? וחוץ מזה איך אני אדע מה לא חיוני? מה אם אני אמחק משהו שאני לא ממש יודע מה זה והוא כן חשוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 14:50 
סמל אישי של המשתמש
פלסטר כתב:
איך אני עושה את זה (אתה מדבר עם מישהו שלא בקיא בתחום)? וחוץ מזה איך אני אדע מה לא חיוני? מה אם אני אמחק משהו שאני לא ממש יודע מה זה והוא כן חשוב?

אתה יכול לבדוק בגוגל לגבי כל קובץ שעולה בהפעלה. אבל אם אתה ממש לא מבין הייתי עוזב את זה במקומך. אם יש לך יכולת לתקשר עם מחשבים אז לך על זה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 15:00 
סמל אישי של המשתמש
הרצת אגב כבר ADAWRE, MALWARE BYTES וכו כדי להקטין את הסיכוי שהאיטיות נובעת מסתם רוגלות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 15:25 
teknoboy כתב:
פלסטר כתב:

אתה יכול לבדוק בגוגל לגבי כל קובץ שעולה בהפעלה. אבל אם אתה ממש לא מבין הייתי עוזב את זה במקומך. אם יש לך יכולת לתקשר עם מחשבים אז לך על זה.

נשמע כמו סיפור רציני ואכן לא נשמע בשבילי....

הפועל כתב:
הרצת אגב כבר ADAWRE, MALWARE BYTES וכו כדי להקטין את הסיכוי שהאיטיות נובעת מסתם רוגלות?

הרצתי את הראשון ולא נמצא כלום... באנטי וירוס יש כמה טרויאנים שיושבים בבידוד...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2012, 14:11 
יש תוכנה שמאפשרת למי שפחות מבין איזה תוכנות להסיר מההפעלה של המחשב להסיר אותם:
https://www.soluto.com/
אתה יכול לבחור מה להסיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2012, 23:46 
לפי מה אני מסיר אותן, לפי מה שמשפיע הכי הרבה? ובהנחה שאני לא רוצה להתחבר דרך פייסבוק, איזו סיסמא הוא רוצה שאני ארשום שם?
והאם זו תוכנה אמינה (כלומר אין מצב לאיזו האקריות)? אני שואל זאת כי הלינק הזה למעשה אינו קישור להורדה דרך אתר צד שלישי מוכר כגון downloads.cnet.com....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 20 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: