קוראים לך איציק, אבל אני אקרא לך יצחק. בכל זאת- אחד מאבות האומה.
שאלת את עצמך פעם איפה אתה חי? במדינת ישראל, אני יודע. ישראל הוא יעקב, עוד אחד מאבות האומה. על בני ישראל שמעת? 12 השבטים?
אתה נוהג להסתובב רק ברחובות תל אביב. תגיד, השמות של הרחובות בת"א , אלה שאתה רואה מידיי יום בשלטים בכל זווית רחוב, לא גורמים לך לעצור ולחשוב? עזרא הסופר? דניאל? נחמיה? ומה פתאום יש רחוב "הירדן"? או "גאולה"? מי ה...יה רבי מאיר? מי זה "דן" מ"מלון דן"? יש לי חדשות מרעננות עבורך, יצחק.
אותו יהודה מ"בן יהודה" הוא גם יהודה מ"יהודה". כן נו, שם, בשטחים.
איזה באסה זה לחיות בישראל ובד בבד להתנער מעמך וממולדתך.
לאן שאתה לא הולך, מה שאתה לא עושה, הכל שב ומזכיר לך- אתה יהודי בארץ ישראל.
עכשיו אתה קצת נבוך ומבולבל יצחק. לא הגיע הזמן לעשות לעצמך קצת סדר? עוד מעט תשב בליל הסדר אצל המשפחה תנסה להקשיב להגדה של פסח. בהגדה אנחנו מספרים ומזכירים את יציאת מצריים וקבלת התורה והכניסה לארץ ישראל. הארץ שלך. זו שאתה מתנער ממנה ומציע לגדוע ממנה חלקים ולמסור אותם לאוייב.
"איזה שטויות!" אתה ממלמל עכשיו, מה אני בסך הכל רוצה.. שלום! צדק!
אז תקשיב חמוד, שלום וצדק הן מילים יהודיות! שלום זה אחד משמותיו של הקב"ה! צא ולמד!
אם אתה אדם "תרבותי" כהגדרך, אולי תיתן מעט תשומת לב גם לתרבות היהודית, זו שבעטיה ובגללה אתה נמצא כאן איתנו היום? אולי תחשוב לרגע מאיפה באו לעולם המילים שמיים, אדמה, ים, רוח, יום, לילה? או איפה הוזכרה לראשונה תל אביב? אפילו המילה שמאל- מאיפה היא באה לעולם אם לא מהתורה ומהנביא?
לאן שלא תלך, ואיך שלא תסתכל על זה, אתה יהודי, בן לעם ישראל וזכית להתהלך על אדמת ארץ ישראל. שיהיה לך חג שמח!