its-sick כתב:
איר קנדה כתב:
its-sick כתב:
לדעתי חוץ מהארד דיסקים ומסך, הכל צריך להחליף כל שנתיים. מבחינתי זה נקרא מחשב חדש, רק את ההארד דיסקים צריך להעביר.
3000 שקל זו הוצאה כבדה, 1000 שקל לא. זה משהו שקל יחסית להוציא פעם בשנתיים ושומר על מרחק סביר מהתקדמות הרכיבים.
זה במקרה אולי שבו אתה לא מתכוון להריץ משחקים יותר כבדים,תוכנות כבדות,עבודה גרפית,הרצה של מספר רב של תוכנות בו זמנית וכו'.
ויש עוד הרבה פונקציות שמצריכים חלקים יותר יקרים,איזה מחשב ב1000 שקל יוכל לבצע את הדברים הללו?
בשיטה שלך צריך להוציא 3500 שקל כל פעם. ברור שזה עדיף למשחקים כבדים.
תוכנות כבדות ועבודה גרפית? הכל רץ יופי על מחשב ב 1000 שקל. הכל. הרי לפני שנתיים זה היה יותר טוב מהמחשב הכי חזק. ואין שום בעיה להרית 20 תוכנות בו זמנית, זה בעיקר ענין של זכרון שהוא זול (4GB מספיק להכל). נכון שאם אני דוגם משחק של הפועל לוקח שעתיים לקודד אותו ובמחשב יותר יקר היה לוקח שעה וחצי, אבל בשביל זה אין לי כוונה להוציא עוד 2500 שקל.
בשורה התחתונה- רק מי שמכור למשחקים הכי חדישים מבזבז 3000 שקל כל שנה על המחשב. הרי ממילא אם תקנה היום מחשב חזק יחסית, בעוד שנה הוא כבר לא יספיק למשחקים הכי כבדים.
אני כל הזמן על המחשב שלי ואני מריץ המון דברים ואני מתכנת ולא חסר לי כלום. משחקים כמעט תמיד אפשר להריץ גם במחשב יותר חלש, במיוחד כשאני מתעניין במשחקיות יותר מאשר בגרפיקה.
המשפט המודגש פשוט לא נכון.
יש הרבה תוכנות היום בשוק שלא ירוצו לך יופי אם בכלל על מחשב בשווי של 1000 שקל.ומחשב בשווי 1000 שקל ממש לא יותר טוב ממחשב "הכי חזק" שנתיים לפני כן.
ובעניין הרצת תוכנות בו זמנית,גם למעבד יש פה תפקיד.
ומחשב חזק יחסית במחיר של 3500 ש"ח(סתם דוגמא,אני גם לא ממליץ לו לקנות מחשב במחיר הזה) יריץ משחקים הכי כבדים יופי,באחריות.
וכבר אמרתי שקונים מחשב איכותי ב3000 ש"ח(סתם דוגמא) אין צורך להחליף כל שנה וגם לא כל שנתיים,ו"שמחליפים" מחליפים רק את החלקים אשר יש צורך להחליף אותם.
מבחינת איכות החומר,אין ספק שמחשב במחיר של 2000-3000 יחזיק לך יותר זמן ממחשב של 1000 ש"ח גם אם זה רק לדברים בסיסיים-הסיכוי לתקלות נמוך יותר,חימום יתר של החלקים וכו' וכו'.