תתאבד כבר כתב:
השאלה אופטימי אם אכן מנהטן היא המודל (או לצורך העניין, כל עיר מרכזית גדולה בחברות קפיטלסיטיות)
במילא בישראל קשה מאוד לצעירים לכלכל את עצמם בכבוד (והמצב נמשך גם כשהם כבר לא סטודנטים וע"פ החוק לא זכאים להטבות המועטות שהיו להם בתור סטודנטים אבל עדיין משלמים תשלומים על לימודיהם היקרים),
למה לא להציב את ת"א כעיר אמיתית של צעירים, עיר בעלת חיי לילה ומתן שירותים לתושבים הצעירים שלה?
במקום פיתוח הדורות הצעירים, הקו שמציירת העירייה תביא לכך שת"א, אם עדיין לא נהפכה לכזאת, תהיפך לעיר של פרוייקטים ענקיים והשתלטות של קרטלי חניונים ומסיבות על הנוף האירוני.
חג"ש, עברנו את האוהלים, נעבור גם ת'סוכות!
יקירי,
אשתמש טיפה בהכללות כדי להסביר את עמדתי.
האדמה של ת"א היא היקרה בארץ. לא חושב שעליה צריכים להתקיים עקרות הצדק החברתי , הסוציאליזם או הקומוניזם. חד וחלק.
אימי שגרה בקריית אונו קנתה ביחד עם אבי ז"ל באמצעות הלוואות דונם אדמה בקריית אונו בשנת 58. עלות הקרקע היתה שנת עבודה אחת כאחות בביה"ח. כולם צחקו עליהם שהם גרים בכפר אונו. אוטובוס פעם בשעה עגולה שבאמצעותו מגיעים לת"א בשעה ורבע, לא בגלל עומסי התנועה.
הם לא יכלו להרשות לעצמם לרכוש דירה בת"א אז. באמת אסון גדול. תאמין לי שבתחבורה של אז קריית אונו היא כמו לגור היום באשדוד. מה קרה ? איזה אסון ?
חברים שלי לעבודה מלפני 15 שנים , קנו עם משכנתאות לפני 15 שנים ואולי יותר דירות במודעין כשהיא קמה. מכרו דירה של 2-3 חדרים בחולון/בת ים וקנו שם דירות של 4 -5 חדרים. אסון ? לדעתי לא.
אני למדתי בב"ש . עיר ניפלאה. יש בה תרבות למי שמעוניין בה. אין בה אפשרויות בילוי. חיי כסטודנט היו מאושרים. למעט הצבא התקופה המאושרת בחיי. הגעתי לשבת למרכז פעם בחודשיים. אסון ? לטעמי לא.
ילדי כניראה לא יוכלו להרשות לעצמם לרכוש דירה בקריית אונו (שבה גדלתי) או בגני תקווה שבה אני מתגורר כיום. למה כי זה סופר ייקר. אסון ? בכלל לא . גם אני קניתי בית כאשר ב- 10 שנים הראשונות חצי מהשכונה שלי היתה אתר בנייה והרחוב שלי היה כורכר עם אספלטו מסכן וללא מדרכות ובחורף השתדלתי לא להתחלק בבוץ כשייצאתי למכונית. אסון ? ממש לא.
לא באתי אף פעם ואני לא בא בטענות לראש העיריה שלנו על כך שהוא לא בונה דירות של 3 חדרים. זה לא האינטרס שלו. רוצה המדינה שסביב גני תיקווה יבנו דירות לצעירים ? סבבה. שתאפשר לו באמצעות מנגנוניה להפשיר קרקע חקלאית שזו עתודת הקרקע היחידה של הישוב תחת הקצאת 30% מהבניה לדירות קטנות.