תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 08 יולי 2025, 00:22

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: יום כיפור מהזווית החילונית
הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 12:56 
זה פוסט בפייסבוק שחבר מהעבודה רשם. מזמן לא הזדהיתי כל כך עם עמדה כזו לגבי החילוניות/דת בישראל

"כבד את הזולת. הדתי כמובן"

לאט לאט וושינגטון הופכת לזיכרון רחוק עבורי. כמות הזמן שאני בארץ כבר עברה את כמות הזמן שהייתי שם. יש כבר שמות שאני לא מאוד זוכר, הקלאב הגדול כבר לא קיים והוחלף באחר לטובת מגרש בייסבול, אבל יש משהו אחד שכנראה לעולם לא ירפה ממני, וזה שב ועולה כל פעם מחדש עם פרוץ חגי תשרי – "היי הולידייז" באמריקאית מדוברת.

הדת היהודית היא דבר נפלא ומופלא. את זה מעולם לא הרגשתי בארץ, את זה הרגשתי רק שם. הרגשתי את זה שם. ביהדות מדברים הרבה על כיבוד – לא על כבוד, אלא על כיבוד. צער בעלי חיים, כיבוד ההורים, כיבוד הזולת והחברים. איכשהו יצא שבארץ יש רק זולת אחד שצריך לכבד אותו – הדתיים. אף פעם לא צריך לכבד את רגשותיו של הזולת החילוני, זה תמיד תמיד הזולת חובש הכיפות והמגבעות.

לפני כמה שנים קמה סערה (ששככה בינתיים ולגמרי לא בצדק) על סגירת שירותי ה-וי.או.די ביום כיפור. אתם מבינים? אני, מתוך כבוד לאותם אנשים שצמים, לא אוכל במבה ברחוב ולא אשתה במרחב הציבורי דיאט ספרייט. אבל זה לא מספיק לזולת הדתי. רגשותיו של הזולת הדתי נפגעים עמוקות וקשות מכך שאזמין סרט או פרק לצפייה ב-וי.או.די במרחב האישי שלי.

הזולת הדתי, שכבודו ידוע כדבר רעוע ופגיע במיוחד, לא מסתפק בזה. הזולת הדתי שאני נדרש מדי יום לכבדו נפגע עמוקות מכך שערוצים זרים משדרים כתוביות בעברית בישראל. אז ביום הזה ערוצי בי.בי.סי, נשיונל ג'יאוגרפיק ודומיהם לא מעבירים כתוביות. אמנם בי אישית זה לא מאוד פוגע, האנגלית שלי די סבבה ואני מצליח להבין לא מעט, אבל יש לא מעט אחרים שאפשרויות הצפייה שלהם מוגבלות עוד יותר ביום הזה.

השנה נוספה פגיעה חדשה לזולת הדתי. הזולת הדתי לא יכול לראות אופניים בצבע ירוק עם מנשא מוזר מאחורה נוסע ברחוב. מעניין ממה יהיה לזולת הדתי להיפגע בשנה הבאה.

איך כל זה קשור לשהות שלי בארה"ב? חמש שנים לימדתי שם בבית ספר רפורמי. בכל חמש השנים האלה, בראש השנה וביום כיפור העברתי פעילות מיוחדת לילדים הקטנים, בזמן שההורים שלהם מתפללים בבית הכנסת. כן, ביום כיפור נסעתי לבית הכנסת, כמו כולם. והיה מדהים לראות כמה הילדים האלה, בכיתות א-ד (הגדולים יותר כבר רשאים להשתתף בתפילה הגדולה) אוהבים לבוא לבית הכנסת וללמוד.

אף אחד מהם לא חובש כיפה (חוץ מכמה בנות), הם אמריקאים לכל דבר, אבל הדת והייחוד שלהם מרתקים אותם. והם היו באים בכיף ליום הזה, ממש כמו שהם ויתרו על יום החופש שלהם ביום ראשון, ממש כמו שלפחות פעם בחודש הם היו מגיעים ל"פאמילי שבת" ביום שישי בערב. לכל הפעילויות האלה מגיעים גם התיכוניסטים, גם לתפילות, גם לעזרה למורים.

אחרי יום הכיפורים הראשון שלי שם, שלמרות היותי חילוני גמור ומוחלט שמעולם לא צם היה לי מאוד מוזר לנסוע לבית הכנסת שם, הסתכלתי למעלה לשמיים ונדהמתי – הם לא נפלו. העולם המשיך להסתובב. הוא נראה לי אפילו יפה יותר. אנשים מכבדים איש את המנהג שרעהו בוחר לקיים. מותר לנסוע לבית הכנסת – כי עצם זה שאתה רוצה להגיע לבית הכנסת ולהשתתף בתפילה הופך אותך ליהודי נהדר. גם אם אחר כך אתה הולך הביתה לאכול, זה בסדר. התפללת. לא מלמדים שם להגיד "אני עושה את זה כי ככה כתוב וזהו", אלא מה עומד מאחורי זה. ומתוך זה תבחר את מה שאתה מאמין בו – ותלך עם זה. זה הופך אותך ליותר מסתם יהודי טוב – זה הופך אותך לאדם טוב.

פה לא נגיע לזה. פה הזולת הדתי לא יסתפק בכבוד שאני נותן לו במרחב הציבורי. הוא לא יסתפק בזה שאני משתיק את הסלולרי כשאני ברחוב, הוא לא יסתפק בזה שלא אשים מוזיקה בקולי קולות. הוא ייכנס לי לצלחת בבית, לטלוויזיה שלי ולמה אני מעביר בכרטיס אשראי במרחב האישי לגמרי שלי, תמיד תחת אותו טיעון של פגיעה ברגשות.

אהבתי את היהדות במשך חמש שנים. עצוב לי מאוד שכבר שש שנים אין לי מה לאהוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: יום כיפור מהזווית החילונית
הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 13:19 
מה, אין וי או די בכיפור?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 13:21 
ואו,אז אין VOD יום אחד בשנה,לא רואים תרגום כששתי זבובים מזדיינים בנשיונל גאוגרפיק,נפל העולם.
איך אנשים בונים הרים וגבעות על כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 13:26 
סמל אישי של המשתמש
JR12 כתב:
ואו,אז אין VOD יום אחד בשנה,לא רואים תרגום כששתי זבובים מזדיינים בנשיונל גאוגרפיק,נפל העולם.

ואוו, אז מישהו ראה בבית שלו סרט עם תרגום ביום כיפור. ממש סוף העולם. בונים הרים וגבעות על כלום.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 13:30 
סמל אישי של המשתמש
ובנוסף גם אין ערוצי ספורט.
אנשים משלמים כסף כדי לראות שידורי ספורט ולא יוכלו לראות את רבעי הגמר של אליפות העולם ברוגבי. ממש לא בסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 13:36 
סמל אישי של המשתמש
JR12 כתב:

זה העקרון אחי...העקרון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 13:37 
teknoboy כתב:
JR12 כתב:

ואוו, אז מישהו ראה בבית שלו סרט עם תרגום ביום כיפור. ממש סוף העולם. בונים הרים וגבעות על כלום.

תראה ותעשה מה שבא לך.
יום אחד בשנה,אין תרגום לסרט VOD ואין תרגום לנשיונל גאוגרפיק.
זהו?באמת חרב העולם?
יש מספיק דברים שהמגזר החילוני(מצחיק כי אני חלק ממנו)עושה שמפריע לי.אז מה?נתאבד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 13:42 
סמל אישי של המשתמש
JR12 כתב:

זה הרבה מעבר לכך ידידי.

אתן לך דוגמא מואנקובר שבקנדה-
אני,יהודי אתאיסט,הולך כל ימי חמישי בערב לכנסייה לדון בענייני דת.
(מיותר לצייין שכולם שם נוצרים.)

אני מגיע לארוחת ערב ולאחר מכן אנחנו דנים בענייני דת "שמטרתי" בדיון הוא להביע את הצד האתאסטי ולשאול את כול אותם השאלות שגורמים לאותם מגיני דת עיוורים להרגיש לא בנוח(תתפלאו גם יש נוצרים כאלו).
גם בזמני החגים אני מוזמן,ולמרות שהרבה פעמים הם מאוד לא אוהבים את מה שיש לי להגיד להם,אף פעם לא נשמעה ולו תלונה אחת.
דמיין לעצמך נוצרי,שלא נגיד חלילה מוסלמי יושב ביום כיפור בבית כנסת ומתדיין עם אנשים על ענייני דת.

יש פה הרבה דברים שאני לא מרוצה מהם,
אבל בענייין הזה של הגבלת זכויות,כגון שידורי טלוויוזיה ותנועה כמו שיש בארץ,זה דפקט קיצוני וברברי-מסוג דינת עולם שלישי קלאסי..
כפייה דתית דלוקס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 13:58 
JR12 כתב:

איזה זלזול בזכויות חופש בסיסיות של אדם

כאחד שצם אני לא מבין למה אלו שלא צמים צריכים לכבד אותי ואני לא צריך לכבד אותם
שיסעו ברכב שיקנו לאפה בקניון שישמעו מוסיקה ויזמינו בויאודי

כאדם מאמין מציק לי להשתייך לקבוצה שצמה אבל משליכה אבנים על רכבים נוסעים או תתלונן על אדם שיאכל סנדביץ' ברחוב כאילו הוא איזה פושע אבל גם לא יתנו לו לראות בבית הפרטי שלו טלוויזיה

חיה ותן לחיות
לא לכפייה חילונית ולא לכפייה דתית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 14:00 
סמל אישי של המשתמש
JR12 כתב:
teknoboy כתב:
JR12 כתב:

תראה ותעשה מה שבא לך.
יום אחד בשנה,אין תרגום לסרט VOD ואין תרגום לנשיונל גאוגרפיק.
זהו?באמת חרב העולם?
יש מספיק דברים שהמגזר החילוני(מצחיק כי אני חלק ממנו)עושה שמפריע לי.אז מה?נתאבד?

בא לי לראות סרט ב-VOD (נניח).
ומה, העולם יחרב אם אני כן אראה סרט ב-VOD?
איזה שטויות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 14:16 
סמל אישי של המשתמש
צריך להקים תביע יצוגית נגד החברות האלה, שיתנו החזר כספי על היומיים שבהם אין שידורים בערוצים שהם בתשלום נוסף ובVOD.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 14:25 
סמל אישי של המשתמש
red_gamba כתב:
JR12 כתב:

איזה זלזול בזכויות חופש בסיסיות של אדם

כאחד שצם אני לא מבין למה אלו שלא צמים צריכים לכבד אותי ואני לא צריך לכבד אותם
שיסעו ברכב שיקנו לאפה בקניון שישמעו מוסיקה ויזמינו בויאודי

כאדם מאמין מציק לי להשתייך לקבוצה שצמה אבל משליכה אבנים על רכבים נוסעים או תתלונן על אדם שיאכל סנדביץ' ברחוב כאילו הוא איזה פושע אבל גם לא יתנו לו לראות בבית הפרטי שלו טלוויזיה

חיה ותן לחיות
לא לכפייה חילונית ולא לכפייה דתית

גמבה, ריגשת...
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 14:26 
מעבר לכאב הטבעי האוטומטי שמגיע עם קריאת הודעה כזאת, על אח מנותק ומרוחק.
ומעבר לחוסר ההבנה שלי בעניין הגדול שאתה עושה מאי צפיה בתכנים בתקשורת כשאדם סופג בממוצע כל כך הרבה מהם בכל 364 הימים האחרים בשנה.

אני בעיקר חושב שאין לי בעיה עם מה שתעשה בביתך הפרטי. ז"א אכפת לי מאוד כי אח אתה לי, אבל ביתך וגופך הוא בסופו של דבר שלך. אז אני לא אכנס לך לצלחת ולא לחדר השינה. ואתה לא צריך להרגיש יותר מידיי טוב עם עצמך על השתקת סלולרי או אי בליסת אוכל לצד אנשים צמים. זה נראה כאילו בשלב זה אני אמור ללקק לך את הנעליים.
אז ככה,
הבעיה שלי היא לא איתך, אלא אם החברה הישראלית (כלומר החברה העסקית) שמספקת לך שירותי צפיה ביום הקדוש ביותר לעם היהודי בשנה.
אם החברה הזאת רוצה לוותר על פלח שוק אדיר בשביל קומץ קנאים ועקשנים (מישהו כאן באשכול דומה המליץ לאחר לראות בין השאר סרט גרמני בשחור לבן :SHOCK3: ) אז שתפתח את הערוץ .
כלומר, עד שנפעל לשלול לה את רשיונה ממשרד התקשורת, משרד במדינת ישראל, מדינתו היהודית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 14:30 
סמל אישי של המשתמש
רק אל תשכח שהזולת הדתי אוהב אותך,לא משנה מה תעשה .

גמר חתימה טובה !
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 14:40 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אם החברה הזאת רוצה לוותר על פלח שוק אדיר בשביל קומץ קנאים ועקשנים (מישהו כאן באשכול דומה המליץ לאחר לראות בין השאר סרט גרמני בשחור לבן :SHOCK3: ) אז שתפתח את הערוץ .
כלומר, עד שנפעל לשלול לה את רשיונה ממשרד התקשורת, משרד במדינת ישראל, מדינתו היהודית.

איזו הודעה נוראית... טקנו יצחק מזה, אבל אני ממש מופתע..
התחלת בלקרוא לחילונים קומץ קנאים עקשנים (ברצינות?)
והמשכת בלאיים לשלול את רשיונה של אותה חברה שמשדרת תכנים ביום כיפור.
וזה הכל נראה לך נורמלי
אוי ואבוי לנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 14:42 
קומוניסים כתב:
מעבר לכאב הטבעי האוטומטי שמגיע עם קריאת הודעה כזאת, על אח מנותק ומרוחק.
ומעבר לחוסר ההבנה שלי בעניין הגדול שאתה עושה מאי צפיה בתכנים בתקשורת כשאדם סופג בממוצע כל כך הרבה מהם בכל 364 הימים האחרים בשנה.

אני בעיקר חושב שאין לי בעיה עם מה שתעשה בביתך הפרטי. ז"א אכפת לי מאוד כי אח אתה לי, אבל ביתך וגופך הוא בסופו של דבר שלך. אז אני לא אכנס לך לצלחת ולא לחדר השינה. ואתה לא צריך להרגיש יותר מידיי טוב עם עצמך על השתקת סלולרי או אי בליסת אוכל לצד אנשים צמים. זה נראה כאילו בשלב זה אני אמור ללקק לך את הנעליים.
אז ככה,
הבעיה שלי היא לא איתך, אלא אם החברה הישראלית (כלומר החברה העסקית) שמספקת לך שירותי צפיה ביום הקדוש ביותר לעם היהודי בשנה.

סוג של התנשאות שגורמת לאנשים להתרחק מהאמונה בכלל ומהדת היהודית בפרט
מישהו מכריח אותך ללבוש אדום באחד במאי? קנאי ועקשן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 14:43 
סמל אישי של המשתמש
לא יודע מה איתכם, אני שותה בירה בים, מעשן סיגריות ברחוב ומבשל ביום כיפור. אין פה כבוד הדדי, יש פה נסיונות כפיה הדדיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 14:44 
כל התורה כולה

אל תעשה לחברייך מה ששנוא עלייך
דרך ארץ קדמה לתורה

אתה רוצה לצום? תצום. רוצה לחתוך את הקצה של הזין? גם סבבה. (ד"א אני עושה את אותם דברים..)
מה הכפייה הזו שרק גורמת לאנשים עוד יותר להתרחק מלהתקרב??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 14:51 
אדום נחמד כתב:
קומוניסים כתב:

איזו הודעה נוראית... טקנו יצחק מזה, אבל אני ממש מופתע..
התחלת בלקרוא לחילונים קומץ קנאים עקשנים (ברצינות?)
והמשכת בלאיים לשלול את רשיונה של אותה חברה שמשדרת תכנים ביום כיפור.
וזה הכל נראה לך נורמלי
אוי ואבוי לנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 14:57 
סמל אישי של המשתמש
JR12 כתב:

VOD, מסעדות, מכולות, מועדונים, חנויות, תחבורה ועוד ועוד (וזה רק הכפייה ביום כיפור).

אנחנו (האתאיסטים) איננו כופים עליכם דבר. אנו מוכנים שתלכו עם בחירותיכם עד הסוף. אף אחד מאיתנו לא ידחוף לך חזיר לפה ביום כיפור, ידליק לך אורות בבית או יטפטף לך מים לפה. אתה מוזמן לקיים את כל מצוותיך, בהן אתה בחרת, בצורה הטובה ביותר. שב בבית, תזמין חברים, תתנקו, לכו לבית הכנסת ברגל, תצומו, תעשו מה שאתם רוצים.

אתם, המאמינים, פוגעים לנו באורח החיים בצורה ישירה בגלל אמונות שלכם ולא שלנו.
בגלל שאתה מאמין באלוהים אני לא יכול לנסוע בשבת בתחבורה ציבורית, כמעט ולא יכול למצוא לחם בפסח, לא יכול להתחתן חתונה אזרחית, לא יכול ללכת למסעדה ביום כיפור, לא יכול לנסוע ביום כיפור (אלא אם אני לוקח את הסיכון של אבנים בשמשה) ועוד ועוד דברים שפוגעים באורח חיי התקין.

אתה בחרת ביהדות ובקיום המצוות, אתה תקיים אותן לבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 15:01 
גמר חתימה טובה לכולם :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 15:02 
קומוניסים כתב:
גמר חתימה טובה לכולם :ROSE:

חשבון נפש בין אדם לחברו

אם שעתיים לפני כיפור קשה לך להגיד סליחה טעיתי אתם צודקים אתה בבעיה...

צום מועיל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 15:09 
אני לא חושב לרגע שטעיתי (אולי מלבד עצם הכניסה לדיון הזה בזמן כזה) במה שכתבתי.
אני לא נכנס לאף אחד לשום מקום, אני מצפה מחברה ישראלית ציבורית
או אפילו סתם חברה עם היקף לקוחות כלל ארצי)
לכבד את היום הקדוש ביותר ליהודים ולא לתת שירותי בידור בו.

העקשנות, אדום נחמד..זהלטחון את הנושא הזה כשכל אחד יודע שהאינטרנט מאפשר לך לצפות במספיק תכנים בשביל שתחפור לנו על וי או די .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 15:12 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:

העקשנות, אדום נחמד..זהלטחון את הנושא הזה כשכל אחד יודע שהאינטרנט מאפשר לך לצפות במספיק תכנים בשביל שתחפור לנו על וי או די .

אז בשביל מה יום כיפור? אתה תמיד יכול לומר שאתה לא טעית.. הרבה יותר קל מלבקש סליחה.
ואתה לחלוטין מתעלם מהעובדה שאמנם בעיניך זה יום קדוש מיוחד וחשוב, אבל בעיני ציבור לא קטן זה סתם עוד יום.
ה-וי או די הוא לא הפואנטה, אלא הכפייה. אתה לא מונע ממני רק וי או די (שגם ככה אני לא מסתכל בו), אתה מונע ממני אורך חיים רגיל.
ומה שעצוב פה, זה שאם זה היה תלוי בך היית הופך גם את שבת לכזו.
אפס התחשבות, אפס סובלנות. מאה אחוז כפייה. ואתה עוד גאה בזה.
לך תצום, אבל אם יש אלוהים, אין מצב שהוא סולח לך.

נערך לאחרונה על ידי אדום נחמד בתאריך 07 אוקטובר 2011, 15:13, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 15:13 
סמל אישי של המשתמש
מסכים במאה אחוז.
אני צם ולא משתמש במכשירי חשמל(למעט אור ומזגן אם יש צורך) אבל ממש לא יפריע לי אם לאנשים שבחרו לא לצום(זכותם!) יהיה אפשרות לצפות בוי.או.די.
המדינה הזאת מדרדרת אל תיהום שהיא לא תדע לצאת ממנו,קוראים לזה "כפייה דתית".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 15:14 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:

ישראלית (!!!!!) ולא יהודית.
מתי אתם תלמדו כבר שיש הבדל בין שני הדברים?
לא כולם רוצים לצום ביום כיפור!
לא כולם רוצים לא לנסוע ביום כיפור!
לא כולם רוצים לא לראות תכנים בידוריים ביום כיפור!

וכאן בדיוק הבעיה, אתם חושבים שאם אנחנו סובלים בשבילכם יום אחד זה "התחשבות".
אבל זו לא!! זו כפייה!!! כי אתם לא נותנים לנו אופציה אחרת!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 15:18 
סמל אישי של המשתמש
נשמע הזוי שאין. ביום הזכרון לחללי צה"ל וביום השואה יש VOD?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 15:25 
אז טוב שיצא המרצע מן השק אם למישהו היה נדמה שמדובר בוי או די, מדובר על דיון על אופיה היהודי של מדינת ישראל.
לא ייתכן שהיום הקדוש ביותר לעם יחולל ברגל גסה ע"י רשויות המדינה או חברות ציבוריות או שהם עוסקות בממכר מזון שתיה, בידור, עינוגים כאלה ואחרים. כאן קם שלטון ששם לו למטרה להקים בית יהודי לעם ישראל בארץ ישראל.
עזבו נו, באמת שלא בא לי לעורר מחלוקת ביום כזה שצריך לחשוב טוב וללמד זכות.
אדום נחמד, לא. אני חושב שיום אחד בשנה זה משהו יוצא דופן ולא חושב שכל שבת צריך להיות כמו היום הזה שהוא שבת שבתון.
למרות זאת, לא הצעת למנוע מרוכבי אופניים את הנסיעה על אף הפגיעה ברגשותיי.
אבל יש גבול. היום וי או די, מחר קולנוע. איך אומרים? לא בבית ספרנו.
BLIzZaRd, ישראלית זה ישראל זה יהודית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 15:26 
אם חילוני לא יסלח לי כשאני צם כי אני כופה עליו אני מרגיש שלא עשיתי כלום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 15:30 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אז טוב שיצא המרצע מן השק אם למישהו היה נדמה שמדובר בוי או די, מדובר על דיון על אופיה היהודי של מדינת ישראל.
לא ייתכן שהיום הקדוש ביותר לעם יחולל ברגל גסה ע"י רשויות המדינה או חברות ציבוריות או שהם עוסקות בממכר מזון שתיה, בידור, עינוגים כאלה ואחרים. כאן קם שלטון ששם לו למטרה להקים בית יהודי לעם ישראל בארץ ישראל.
עזבו נו, באמת שלא בא לי לעורר מחלוקת ביום כזה שצריך לחשוב טוב וללמד זכות.
אדום נחמד, לא. אני חושב שיום אחד בשנה זה משהו יוצא דופן ולא חושב שכל שבת צריך להיות כמו היום הזה שהוא שבת שבתון.
למרות זאת, לא הצעת למנוע מרוכבי אופניים את הנסיעה על אף הפגיעה ברגשותיי.
אבל יש גבול. היום וי או די, מחר קולנוע. איך אומרים? לא בבית ספרנו.
BLIzZaRd, ישראלית זה ישראל זה יהודית.

איפה הדמוקרטיה? :bang:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: