LeeorJuve כתב:
עומרי דראגס כתב:
בלונדיני, אני מנסה להבין אם אתה מתעקש להיות אידיוט בכוח..
נגיד ולפלסטינים תהיה מדינה השנה ויהיה או לא יהיה פה שלום.
מה יהיה במדינה שלהם? ממשלה שמורכבת מפעילי טרור? פרלמנטרים שרוצים בהשמדת ישראל?
אתה באמת חושב שמישהו יכיר בפלסטין כמדינה לפני שהם יעשו ניקוי אורוות מכל הטרור, שלמען האמת, הוא חלק בלתי נפרד מהם.
אין שם עם מי לעשות שלום. יש שם המון אנשים, אבל אין שם בני אדם. יודע מה, אולי מעטים האנשים שם שהם גם בני אדם.
לך תחפש עם מי לעשות שלום, לך תחפש במי להכיר, אבל אל תבכה אח"כ שכשאם בספטמבר תהיה להם מדינה, שום דבר לא ישתנה ותמשיך לאכול פיגועים וטילים.
ומה יהיה התירוץ לזה? "אפשר להבין אותם, 63 שנה חייו תחת כיבוש ציוני, דיקטטורי, ברוטאלי, מפחיד, מדכא, אלים, ומושחת"
ותדברו על קווי הדימיון בין הדמוקרטיה הישראלית לדיקטטורה של המפלגה הנאציונל-סוציאליסטית.
א'- אבו מאזן לא הגיע לאן שהוא הגיע כיוון שהוא נראה טוב.
ב'- אין שם בני אדם? זו אמירה גזענית חמורה. הייתי מציע לך לשנותה. בגרמניה של שנות ה-30 העזו להגיד על בני אדם שהם לא בני אדם. לא חסר אנשים שיגידו שיהודים הם לא בני אדם, אנחנו גם צריכים יהודים שיגידו על אחרים שהם לא בני אדם? ניסויים בסוציולוגיה מראים שבני אדם מסוגלים להרבה דברים מפחידים מכוח האנושיות. השואה הראתה את זה באופן מעשי לצערי. כולם בני אדם. רעים, טובים, בני זונות פאשיסטים שקיימים גם שם, עושי שלום, כולם בני אדם.
ג'- לגבי ניקוי אורוות הצמרת הפלשתינית, אירועים מהסטוריה הלא כל כך רחוקה יראו לך שאתה טועה טעות מרה בקביעה כי אף אחד לא יכיר במדינה פלשתינית שלא ניקתה אורוותיה. דרך אגב, טרוריסטים שהניחו את נשקם ונתנו לתרבות לדבר במקום האלימות זה משהו שקורה ויכול לקרות. ראה מפקד גדודי חללי אל-אקצא בג'נין, הוא כרגע עסוק מעל הראש בתיאטרון ג'נין, דרך המחאה החדשה שלו. אני רואה בתופעה של הנחת הנשק(פה ושם באופן הדדי) התעלות נפשית.
ראשית, אני מצטער שהאמירה יצאה גזענית, היא הופנתה כלפי הממשל הפלסטיני. וכן, יש שם מעט מאוד בני אדם. ועכשיו בפרט כשחמאס נכנס לעסק.
כשכתבתי את התגובה ההיא, הכוונה היא רק לאלה העומדים מולנו, אלה שאמורים להיות הצד השני בתהליך השלום וחלוקת השטח ל2 מדינות.
וזה שאחד זונח את הטרור זה יפה מאוד, אבל מה עם האלפים האחרים?
בלונדיני,
אתה אדם שיכור אם אתה חושב שאין כמעט טרור בשנים האחרונות.
הפגזות בלתי פוסקות על יושבי הדרום, אלה אינן פעולות טרור?
מדינת ישראל לא מפעילה שום טרור, למדינת ישראל אין כל כוונה לפגוע בחיי חפים מפשע ובחיי אדם בפרט.
אנחנו סה"כ מממשים את זכותנו להגן על עצמנו מפני אויב מסוכן, מפתיע שבשבילו כל האמצעים כשרים. ואסור לקחת סיכונים. וודאי שלא ליד הגדר ובמחסומים.
אני חושב שגם המאבק העממי (אגב אני גר במרחק יריקה מנעלין) לא מועיל. לרוב הוא מתפתח למאבק אלים ואין להאשים רק את הפלסטינים, אלא גם את צה"ל.
אני מודע לכך שיש התססות משני הצדדים.
רוצים מאבק עממי? אפשר לעשות זאת בדרכים לגיטימיות ולהימנע מאלימות ובנוסף להימנע מעימותים עם חיילי צה"ל, שסה"כ ממלאים את פקודות המבוגר האחראי.