teknoboy כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
עומר מ. כתב:
זו פשוט בושה שחברות האשראי ביחד עם חברות כמו סוני לא מצאו עוד שיטה להצפין את כרטיסי האשראי באופן שלא יאפשר להאקרים לראות אותם גם אם פרצו לשרת המאחסן אותם (דבר שלא ניתן למנוע).
כיום כל ילד זב חוטם יכול לפרוץ לחברה כלשהי ודרך כל מיני SQL DUMPS לראות את פרטי האשראי שלנו.
יש שיטה כזו, והיא לא כוללת כרטיסי אשראי מתכלים.
אני לא המומחה הכי גדול לזה, אבל אני כן מבין איך זה עובד-
כשאתה כותב את פרטי כ. האשראי שלך, זה לא מופיע אצל סוני בשום שלב בצורה לא מוצפנת (אפשרי בעזרת העלאת המפתח לזיכרון, המפתח נשמר באחד מהאלגוריתמים לשמירת סודות) , ועובר לחברת האשראי שמאשרת ומנפיקה מס' טרנזקציה שרק חברת סוני יכולה לחייב דרכו את הכרטיס הספציפי הזה. אם זה מעניין אותך ברמה אחרת אני יכול להפנות אותך לכמה דוגמאות נחמדות.
זה מצריך משהו שיישב בצד של הקליינט ויצפין את המספר שהוא שולח לסוני.
בפלייסטיישן אני מניח שזו לא בעיה, לגבי דפדפן רגיל אני לא יודע.
לפי איך שאני מבין את זה כל כרטיס אשראי שעולה עובר דרך השרת ונשמר בצורה כזו או אחרת במאגרי מידע (SQL) למיניהם.
ככה בדיוק חוששים בסוני שהאקר קיבל גישה לכרטיסי האשראי.
לפי מה שאתה טוען באמת אין שום סיכוי לגעת בפרטי האשראי שלנו אבל עובדתית זה לא המצב.
רק לפני כמה שנים נתפסו חבורה של אמריקאים שפשוט ישבו מחוץ לחנויות ענק בארה"ב ודרך רשת אלחוטית לא מאובטחת "הסניפו" מיליוני דולרים.
http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Gonzalezחברות ענק בדר"כ לא מאמינות שמישהו יצליח להגיע לדבר רגיש כמו שרת SQL ולכן גם לא מאבטחות את הDB עצמו אלא בעיקר את הדרך שהוא עובר עד שהוא מגיע לשרת הזה.
אני לא מבין איך חברה כמו סוני יכולה בכלל להרשות לעצמה כזה אסון, אני מניח שהם ידרשו לספק הרבה תשובות.